Nadam se da je ova tema još donekle aktivna... jer sam se registrirala samo zbog nje.
Imam 45 godina i prije 2 tjedna sam završila u bolnici, nakon što su mi trombociti bili na 1000... napravili su sve pretrage (UZV, punkcija koštane srži...) i sve je ok, dijagnoza kojom sa puštena iz bolnice je Imuotrobocytopaenia prim.
Trombociti su došli do 104, sad sam na terapiji kortikosteroidima, čekam kontrolu.
Prije 2 mjeseca imala sam jaču virozu + konstantan stres zadnjih 6 mjeseci... Inače potpuno zdrava! Prije nepunih godinu dana!) (redovni sistematski u krvnoj slici trombociti su bili 336!!
Da li je zaista moguće da stres i jača viroza tako sroza trombocite, ili ima još negdje nešto u pozadini...
Inače nisam osoba od nekih alternativnih metoda liječenja, sad uglavnom radim na prehrani... Mogu li piti vitamin C uz terapiju i sok od aronije?
Bit ću zahvalna na svakom iskustvu i savjetu.
Imam 45 godina i prije 2 tjedna sam završila u bolnici, nakon što su mi trombociti bili na 1000... napravili su sve pretrage (UZV, punkcija koštane srži...) i sve je ok, dijagnoza kojom sa puštena iz bolnice je Imuotrobocytopaenia prim.
Trombociti su došli do 104, sad sam na terapiji kortikosteroidima, čekam kontrolu.
Prije 2 mjeseca imala sam jaču virozu + konstantan stres zadnjih 6 mjeseci... Inače potpuno zdrava! Prije nepunih godinu dana!) (redovni sistematski u krvnoj slici trombociti su bili 336!!
Da li je zaista moguće da stres i jača viroza tako sroza trombocite, ili ima još negdje nešto u pozadini...
Inače nisam osoba od nekih alternativnih metoda liječenja, sad uglavnom radim na prehrani... Mogu li piti vitamin C uz terapiju i sok od aronije?
Bit ću zahvalna na svakom iskustvu i savjetu.
latelet aggregates.. I to dok su trombociti bili 150+ 2012-13-14..Ja stvarno ne znam sta to moze da znaci..nisam nigde na google to mogao da nadjem, medjutim tada me je samo brojka zanimala..Sada trombociti su varirali, ali mogu reci da nisu padali ispod 40....41 je bilo najnize.. Ja sam ceo letnji raspust isao u teretanu, igrao fudbal, nepravilna ishrana, s tim da sam do 4-5 ujutru bio budan, uz igrice, na racunaru..Retko kad sam spavao..Mozda je to dovelo, sta mogu da znamm..Ali sada na poslednjoj krvnoj slici, odnosno pretposlednjoj, prvog aprila, PLT 102.. Posle 2 ned PLT 94... S tim da na toj, od 94 pise, Thrombo: platelet aggregates..Moze neko da mi protumaci too ? Od novembra mi to nikada nije pisalo.. Tek sada.. I da, pozitivan sam na HSV tip 1.. Je l' bi mogao to uzrocnik da bude ?