Quantcast

Trombocitopenija i posle nje

dx 2012

Početnik
Poruka
6
Da, znam i moram biti iskren da me je vase iskustvo navelo da malog odvedemo na planinu. Po povratku kao što sam naveo desilo se čudo i evo danas na kontroli su 180 hiljada. I mi smo se hvatali za slamku jer su trombociti išli i ispod 20 hiljada, (dva puta je dobio imunoglobuline, ali su TR bili u normali oko jedan mesec) ali kako je on mali, zbog mogućih kontraindikacija, nismo smeli da koristimo alternativnu medicinu (trave), i odlučili smo se za homeopatiju. Pod homeopatskim lekovima bio je četiri meseca i nista se značajno nije menjalo, sve dok nismo otisli na Zlatibor.
Puno sam čitao i pricao sa jako dobrim decijim hematolozima u BG o trombocitopeniji i imam veoma veliko znanje o njoj. Poznati su mi i novi pristupi u lečenju koji su usvojeni negde pocetkom 2013. godine i mogu vam reci da je tok bolesti kod mog malog bio kao po knjizi, tj statistickim podacima i medecinskim iskustvima dece sa trombocitopenijom. Sta je dovelo do izlecenja, kao i sto sam rekao, mozemo samo da nagadjamo. Doktori kazu nemamo pojma, a po meni je jedino realna promena klime, jer dokazano je da se na vecoj nadmorskoj visini krv bolje koagulise.
Samo bih jos dodao jer to nisam procitao, (dr kaze da se to relativno od skoro radi) da ukoliko trombocitopenija predje u hronicitet mozete u KC u Beogradu na Institutu za nuklearnu medicinu ispitati mesto razgradnje trombocita (jetra, slezina ili kombinovano) sto ce hematologu pomoci u daljem toku lecenja. Takodje, ukoliko je moguce, kada na pocetku bolesti tr idu jako nisko, molite doktore da daju detetu imunoglobuline, a kada posle opet padnu ispod 20 hiljada (donji prag tolerancije) opet daju imunoglobuline, jer se trombociti vracaju posle 2-3 dana u normalu i nema kontraindikacija. Od kortikosteroida tr se sporo vracaju, a kontraidikacije su da te jeza obuzme. Doktori, ne daju imunoglobuline (mozda samo prvi put), jer su jako skupi. Takođe, dobro je nositi narukvicu na kojoj stoji dijagnoza.
Nadam se da ce nekom moje iskustvo pomoci u odlukama kada je ova bolest u pitanju.
 

itp

Početnik
Poruka
1
Pozdrav svima na forumu, imam 45 godina itp imam od treće godine splenektomiran sam s pet godina i stanje se nešto poboljšalo,malo se to pratilo i poslije nekog vremena sam zapostavio bolest. Bilo je sporadičnog krvarenja iz nosa ali i to sam manje više zapostavljao. S petnaest godina vadim četri zuba (šestice) hospitalno trc 30, s kortikosteroidima dižem na 90, vađenje prolazi bez problema, opet zapostavljanje bolesti.Služim jna 88.g., 92-96.g u ratu bez većih problema.
2005 krvarenje iz nosa, trc 5 hospitaliziran. počinje intezivno liječenje u Zagrebu, visoke doze kortikosteroida, prijedlog hematologa ponovo splenektomija radi akcesorne slezene, prihvaćam. Idem na operaciju s 40 trc sve prolazi u redu.Poslije operacije trc opet niski 10-30. pristupam liječenju imunoglobulinima visoke doze. Trc se dižu i opet padaju za tjedan dana. Liječenje imunoglobulinima traje oko četri godine, prve dvije svaki tjedan a poslije rjeđe pa još rjeđe ina kraju prekidam.Cijelo vrijeme od 2005. na medrolu. Pokušavam nekakav svoj sistem uzimanja medrola 2-3 dana uzimam pa 7-8 ne uzimam, rezultat zadovoljavajući, trc u zadnje dvije godine 50-120. Trenutno radim, pušim, pijem pivo i nemam većih problema. Javljam se na meil pingvincaffe@gmail.com
 

tubind

Početnik
Poruka
2
Draga Dinka,

imamo iskustva sa trombocitopenijom. Procitala sam recept sa guscijom masti koji je ostavljen ovde, ali u receptu treba dodati par vrlo bitnih saveta.
Ja sam sve primenila na mom sinu pre cetiri godine i od tada smo se smirili jer je rezultat primene tog recepta odlican. Ukoliko ste zainteresovani recite mi,
toplo vam ovo preporucujem. Tokom primene recepta bili smo svo vreme u kontaktu sa osobom od koje smo licno i dobili ovu carobnu recepturu.
Draga Marina,

mučimo se sa trombocitopenijom već tri godine. Moja ćerka ima šest godina i nema šta nismo isprobali, od ekomera, kolostruma, neukusnih i gorkih čajeva kojima sam samo mučila dete. Čitala sa o recepturi sa guščijom masti i uspela sam da ga nabavim. Recept je bio šturo napisan i nejasan. Obzirom da nigde nisam pročitala da ga je neko isprobao na deci nisam se usudila da eksperimentišem na rođenom detetu. Ohrabrilo me je kada sam videla da ste Vi uspeli da se rešite muke, jer šta proživljavamo sve ove godine Vi najbolje razumete. Bila bih Vam zahvalna ako biste me kontaktirali i pomogli nam. Unapred hvala i srdačan pozdrav. Moj e-mail: duda.tubin@gmail.com
 

greba

Elita
Poruka
21.213
pisala sam ranije post,ali opet da ponovim.....moj sin je imao problema sa trombocitopenijom...Bogu hvala,odavno je to iza nas,nije se povratilo,dr su bili nemocni,a ja verujem da mu je pomogao 30-to dnevni boravak u rularnom planinskom mestu na Zlataru i konzumiranje sirupa od plodova bobica zove...(a pre toga,nema sta nije probao od napitaka)
nije vreme za ovaj recept,ali cu ga napisati na leto,pa ko hoce,neka proba.da skodi ne moze,a i vrlo je ukusan...podseca na sok borovnice
 

Sinisa1977

Početnik
Poruka
4
Pozdrav svima...
Detaljno sam pročitao sve utiske i "slučajeve".
Moj sin je u Julu prošle godine dobio trombocitopeniju, sa dijagnozom idiopatska trombocitopenija. Tada je imao 11 meseci. Naime, 12. Jula, poslednje večeri našeg boravka na moru je dobio temperaturu, koja je trajala samo jedno veče. Sutradan kada smo se vratili u Beograd, otišli smo kod lekara i čisto kontrole radi smo izvadili krvnu sliku. Trombociti su bili 18. Nekoliko puta su ponovili nalaze i hitno nas poslali u Tiršovu. Taj dan smo zadržani. Sutradan su uradili krvnu sliku, trombociti počeli da rastu, puste nas kući. Nakon 15 dana, na kontroli trombociti 13. Opet zadržani, sutradan počeli da rastu, opet pušteni kući. Nakon 20 dana, na kontroli, trombociti 5. OStvaljeni u bolnici, hteli da rade isečak, odustali u poslednji čas i dali mu imunoglobuline. Nakon toga, sve u redu, rultati u narednih 1,5 mesec izmedju 150 i 200. U Septembru ga dohvatio virus, koji je trajao jedan dan, i opet sve iz početka...
Ovoga puta trombociti nisu padali tako nisko, bili su oko 40, i tako je bilo oko 1,5 mesec. Krenuli sa homeopatijom. Nakon toga rezultati svaki put sve bolji i bolji. U Januaru na kontroli 241, u Februaru 100, u Martu 141. Danas šok... opet pali - ovoga puta 70.

Lekari kažu da ne brinemo, da je najvažnije da se on oseća dobro, da dobro jede, da su svi ostali parametri u KS dobri. Ipak, sve ovo traje već punih 9 meseci, svi u porodici smo iscrpljeni. Znamo da je strpljenje i upornost najvažnije. Ostaje nam još da probamo planinu, i čim se malo prolepša vreme vodimo ga da probamo.
Ceo internet sam pročešljao, sve sajtove obišao (domaće i inostrane), čuo svašta i mislim dosta toga i naučio o ovoj pojavi.
Lekari kažu da je još rano govoriti o hroničnoj trombocitopeniji, da se o tome može govoriti nakon 12 meseci trombocitopenije. Ostaje nam da još probamo što možemo, jer je on jako mali i ne sme svašta da konzumira.
Razmišljamo još o guščijoj masti i čekamo leto da probamo sok od bobica zove. Ako bi neko mogao da objavi na forumu kompletne recepte bio bih neizmerno zahvalan (verujem i drugi).
Hvala.
 

dx 2012

Početnik
Poruka
6
Pozdrav,
Ista situacija je i kod mog malog i nastalo je posle mora, sada je u virusu i tromociti su mu oko 50, a pre mesec dana 271 hiljadu, a pisao sam da su mu posle Zlatibora krenuli da rastu i da budu preko 150 hiljada, osim kad je u virusu.
Procitajte ovo:
S obzirom na to da su deca podložnija virusima, da li su ona posebno ugrožena?
- Kod dece se često javlja trombocitopenija u virusnim infekcijama, ali obično prolazi bez nekih zapaženih simptoma. Ako se i jave spontana krvarenja, veoma brzo prođu, pa ponekad lečenje i nije potrebno.

Da li će svaki sledeći kontakt sa virusom da ponovo izazove poremećaj?
- Vrlo je moguće. Posebno ako su za poremećaj kriva antitela koja deluju protiv trombocita i tako ih uništavaju. Ako su anitela i dalje prisutna u organizmu, ona će opet, u sledećoj infekciji da pokrenu poremećaj. Ipak, poremećaj najčešće prođe nakon preležane infekcije.
link
http://novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:405938-Slika-zdravlja-u-plocicama

Hematolog iz Tiršove koji prati mog malog kaže isto kao i ovaj lekar, s tim da ako se posle infekcije vrate u normalu, kao i da nista nije bilo. A hronicitet je po novom posle 24 meseca, ukoliko su tr konstantno ispod 100 hiljada. Primera, (sigurno ste citali) Britanci ne posmatraju broj trombocita već opšte stanje deteta, što mi je i hematolog potvrdio, a deciji hematolog u penziji inace profesor, kaze da nikada nije imala komplikacije koje prema literaturi moze izazvati trombocitopenija. Zato samo strpljenje, a kada je dete veselo, kada se igra i dobro jede mirno spavajte!!!!!
 

Sinisa1977

Početnik
Poruka
4
Pozdrav,
sve što ste napisali se poklapa sa svim mojim mišljenjima i razmišljanjima, u koja ni sam nisam bio siguran, jer kada se radi o tvom detetu teško je biti objektivan i racionalan i ne ići "glavom kroz zid".
Samo kad se setim o čemu sve čovek razmišlja u ovakvim periodima i sa kakvim se strahovima suočava...
Nama je hematolog iz Tiršove rekao da se u slučaju da trombocitopenija traje više od 12 meseci, može smatrati da je hronična, mada, koliko sam čitao, ima raznoraznih situacija i slučajeva da se broj trombocita normalizuje i nakon tog perioda.
Poenta je u antitelima, koja se naprave pri prvom virusu, koji i izazove trombocitopeniju tj. poenta je u tome kada će organizam biti u mogućnosti i snazi da se izbori sa tim i da ta antitela neutrališe u potpunosti.
Mi radimo kontrole u Tiršovoj na svakih mesec dana, i svi smo se već umorili od toga, pogotovo od čekanja rezultata i te neizvesnosti. Više ni u šta nismo sigurni... Kada mali nije imao nijednu petehiju, i kada smo bili sigurni da neće biti ispod 150.000, rezultat je bio 70.000 trombocita. Nema pravila.
Nisam ni sam siguran koliko je i da li je pomogla nomeopatija, ali u svakom slučaju virusi i prehlade su svedene na minimum (što mislim da je efekat homeopatije). I kada je bio bolestan, to je trajalo po jedan dan sa vidnim simptomima. Dete nisam vodio kod lekara u Dom zdravlja u poslednjih 6-7 meseci.
Hvala Bogu, mali je raspoložen, dobro jede, sve je u redu, i to je najvažnije (kako ste i napisali). Samo strpljenje i upornost, pa će i vreme učiniti svoje.
 

dx 2012

Početnik
Poruka
6
Slažem se, baš tako, skracen nam je zivot za 10 godina, dok nisu prošli prvi meseci: tr niski oko 20 hiljada, dva puta primali imunoglobuline jer su bili 15 hiljada, punkcija jer su ga pregledali stažisti i videli ranicu ustima, a on nije vadio ruke iz usta ko zna zašto i izazvao infekciju........ kasnije išli na preglede, sve privatno, jer tamo lekar nema vremena ni da ti kaze dobar dan, konsultovali najbolje hematologe iz Tiršove i Instituta, pročitali ceo internet, edukovali se toliko da mozemo bez problema lečiti i predavati o trombocitopeniji:))
Koristili smo i homeopatiju, hvatali se za slamku, a moje mišljenje je da je to samo kupovina vremena, da dete ozdravi od virusa, jer smo dobijali brdo kuglica, čak i protiv petehija :)), (tu smo odustli) ali obavezno uz NEKI SIRUP, a kaže antibiotik ako mora, ako je CRP visok (pa što onda nema homeopatskog leka?)...... naravno i homeopata je najskuplji i najbolji kažu.... ali ništa od povećanja trombocita do boravka na Zlatiboru, kada se vraćaju u normalu uz pad kada zakači virus, naročito ukoliko je tip virusa koji ubija megakarocite iz kojih nastaju trombociti. Pogledajte u KSS MPV, ako je do 8 znači da u krvi nema velikih trombocita koji idu uz trombocitopeniju i da je ona faktički ne postoji već je izazivaju virusi koji ubijaju tr. Opet kažu kao i što ste rekli, da u organizmu postoji još neka količina antitela koja umesto da prilikom infekcije ubijaju viruse krenu na trombocite.....Imali smo sutuaciju jake bakterijske upale grla, t 40,1 stepen, le 15, CRP 80, a tromociti 271 hiljadu... znači nema trombocitopenije!!!! Ona se slucajno ne zove idioptatska (lekari je lece iz iskustva drugih i statističkih podataka). Hematolog iz Tiršove kaze da je na kongresu hematologa usvojen nov način lečenja: 0-3 meseca dijagnostika, 3-12 akutno 12-24 uporno i preko 24 hronično, s tim da je hronicno ukoliko su konstatno tr ispod 100 hiljada
Mi smo prestali od skoro sa redovnim kontrolama, jer vidim da je sve ok, čak i kad se pojave petehije i brdo modrica, mali ima 4 godine i hoda po plafonu ide i u vrtić, nekad ni ne odemo na kontrolu, jer prodje za 10-tak dana, modrice nisu atipicne, a znamo i da po kolicini i izgledu petehija izbrojimo trombocite, odnosno znamo koliko su niski jer i kada odemo odemo uvek su preko 50 hiljada. a to je bezbedno. Kao sto ste rekli iscrpljeni smo, a dete, oni kazu, klinicki dobro izgleda i odaje utisak zdravog deteta.
Mislim, osim kod upornih trombocitopenija sa malim brojem trombocita, da kod ove dosadne i voma stresne (po roditelje) napasti, iz mog iskustva i stečenog znanja treba ići na nadmorsku visinu, boraviti što duže da se organizam malo "prodrma" i da se vrati u "normalu". Ja sam ubedjen da je u slucaju mog deteta to bilo presudno, jer su se tr od 10.2012 - 09.2013 kretal od 20-80 hiljada, a po povratku sa Zlatibora 09.2013. godine uvek su u normali, osim virusa i to ne svih, jer curi nos, kaslje, a nema pethija i modrica. Sve ostalo, ja sam skeptican, a treba biti oprezan narocito kada su mala deca u pitanju, jer kako da kazu u slucaju neke kontraindikacije (npr lupanje srca).
Siniša, opustite se, je prema onom sto ste napisali deca su nam bila u skoro istoj situaciji, a sada su u istoj. Supruga i ja smo išli do kraja sa saznanjima o itp-u, imam čak i mobilne telefone do tri hematologa .... tako da nema tu ništa, samo se dodatnim kontrolama stresiramo, a Bogu da se zahvalimo što su imali blag oblik trombocitopenije, a Bog će dati da to brzo prodje..... Takođe, mislim na sve roditelje ne dajte da vam lekari previse "pametuju" i plase vas, kada je itp u pitanju, znaju oni to.....
Pozdrav.
 
Poruka
3
Draga Maria mozete li mi dati taj recept evo moja e-mail adressa hdgdl_17@hotmail.de hvala unapred Dinka


Draga Dinka,

imamo iskustva sa trombocitopenijom. Procitala sam recept sa guscijom masti koji je ostavljen ovde, ali u receptu treba dodati par vrlo bitnih saveta.
Ja sam sve primenila na mom sinu pre cetiri godine i od tada smo se smirili jer je rezultat primene tog recepta odlican. Ukoliko ste zainteresovani recite mi,
toplo vam ovo preporucujem. Tokom primene recepta bili smo svo vreme u kontaktu sa osobom od koje smo licno i dobili ovu carobnu recepturu.
 

Sinisa1977

Početnik
Poruka
4
Slažem se, baš tako, skracen nam je zivot za 10 godina, dok nisu prošli prvi meseci: tr niski oko 20 hiljada, dva puta primali imunoglobuline jer su bili 15 hiljada, punkcija jer su ga pregledali stažisti i videli ranicu ustima, a on nije vadio ruke iz usta ko zna zašto i izazvao infekciju........ kasnije išli na preglede, sve privatno, jer tamo lekar nema vremena ni da ti kaze dobar dan, konsultovali najbolje hematologe iz Tiršove i Instituta, pročitali ceo internet, edukovali se toliko da mozemo bez problema lečiti i predavati o trombocitopeniji:))
Koristili smo i homeopatiju, hvatali se za slamku, a moje mišljenje je da je to samo kupovina vremena, da dete ozdravi od virusa, jer smo dobijali brdo kuglica, čak i protiv petehija :)), (tu smo odustli) ali obavezno uz NEKI SIRUP, a kaže antibiotik ako mora, ako je CRP visok (pa što onda nema homeopatskog leka?)...... naravno i homeopata je najskuplji i najbolji kažu.... ali ništa od povećanja trombocita do boravka na Zlatiboru, kada se vraćaju u normalu uz pad kada zakači virus, naročito ukoliko je tip virusa koji ubija megakarocite iz kojih nastaju trombociti. Pogledajte u KSS MPV, ako je do 8 znači da u krvi nema velikih trombocita koji idu uz trombocitopeniju i da je ona faktički ne postoji već je izazivaju virusi koji ubijaju tr. Opet kažu kao i što ste rekli, da u organizmu postoji još neka količina antitela koja umesto da prilikom infekcije ubijaju viruse krenu na trombocite.....Imali smo sutuaciju jake bakterijske upale grla, t 40,1 stepen, le 15, CRP 80, a tromociti 271 hiljadu... znači nema trombocitopenije!!!! Ona se slucajno ne zove idioptatska (lekari je lece iz iskustva drugih i statističkih podataka). Hematolog iz Tiršove kaze da je na kongresu hematologa usvojen nov način lečenja: 0-3 meseca dijagnostika, 3-12 akutno 12-24 uporno i preko 24 hronično, s tim da je hronicno ukoliko su konstatno tr ispod 100 hiljada
Mi smo prestali od skoro sa redovnim kontrolama, jer vidim da je sve ok, čak i kad se pojave petehije i brdo modrica, mali ima 4 godine i hoda po plafonu ide i u vrtić, nekad ni ne odemo na kontrolu, jer prodje za 10-tak dana, modrice nisu atipicne, a znamo i da po kolicini i izgledu petehija izbrojimo trombocite, odnosno znamo koliko su niski jer i kada odemo odemo uvek su preko 50 hiljada. a to je bezbedno. Kao sto ste rekli iscrpljeni smo, a dete, oni kazu, klinicki dobro izgleda i odaje utisak zdravog deteta.
Mislim, osim kod upornih trombocitopenija sa malim brojem trombocita, da kod ove dosadne i voma stresne (po roditelje) napasti, iz mog iskustva i stečenog znanja treba ići na nadmorsku visinu, boraviti što duže da se organizam malo "prodrma" i da se vrati u "normalu". Ja sam ubedjen da je u slucaju mog deteta to bilo presudno, jer su se tr od 10.2012 - 09.2013 kretal od 20-80 hiljada, a po povratku sa Zlatibora 09.2013. godine uvek su u normali, osim virusa i to ne svih, jer curi nos, kaslje, a nema pethija i modrica. Sve ostalo, ja sam skeptican, a treba biti oprezan narocito kada su mala deca u pitanju, jer kako da kazu u slucaju neke kontraindikacije (npr lupanje srca).
Siniša, opustite se, je prema onom sto ste napisali deca su nam bila u skoro istoj situaciji, a sada su u istoj. Supruga i ja smo išli do kraja sa saznanjima o itp-u, imam čak i mobilne telefone do tri hematologa .... tako da nema tu ništa, samo se dodatnim kontrolama stresiramo, a Bogu da se zahvalimo što su imali blag oblik trombocitopenije, a Bog će dati da to brzo prodje..... Takođe, mislim na sve roditelje ne dajte da vam lekari previse "pametuju" i plase vas, kada je itp u pitanju, znaju oni to.....
Pozdrav.
Koliko sam Vas razumeo, dete više nema petehije po telu... Kod mog malo je po tom pitanju malo drugačija situacija.
naime on ima petehije po telu, nema ih mnogo, ali ih ima. I one se pojavljuju i nestaju. Modrice ima, ali na kolenima, pa mislim da je to od padanja, jer ima običaj da bukvalno kao fudbaler posle postignutog gola se baci na kolena. :)
Meni što se tiče tih petehija ništa više nije jasno... Kada je u Januaru imao preko 200.000 trombocite, imao je petehije, a na prošloj kontorli u Aprilu, kada je imao 70.000, nije imao nijednu jedinu petehiju po celom telu.
Idemo na kontrolu 28.05. i ne znam ni sam šta da očekujem... Plašimo se samo da ne bude ispod 50.000.
Šta mislite?
Obzirom da se vreme stabilizovalo, planiramo da ga vodimo na Zlatibor početkom Juna.

DA LI NEKO MOŽE DA POSTAVI RECEPT ZA SIRUP OD BOBICA ZOVE? Ne mogu da verujem da je to tajna i da treba da se šalje na mail... Sigurno bi mnogim ljudima značilo.
 

Sinisa1977

Početnik
Poruka
4
Kada ste na ZLatiboru? Mi smo od 7-17 juna. Video sam Vas post ali nisam u mogucnosti da odgovorim niti da otvorim mail koji bi mogao ostaviti na forumu. Ako mozete ostavite mail, javicu se pa mozemo da se vidimo na Zlatiboru. Pozdrav
Mi tj. moji roditelji će biti sa decom na Zlatiboru od 7.06. do 22.06. Moj mail je sinisa.ristic77@gmail.com
Ostavite mi broj na mailu, pa se možemo čuti.
 

elijana1

Početnik
Poruka
6
Pozdrav imam osobno iskustvo sa trombocitopenijom koju sam nakon tri i pol mjeseca izlječila sa vađenjem slezene i nakon toga su se trombociti popeli na normalu.Kad sam došla u bolnicu imala sam 1000 trombocita i menstruaciju.Imam 37 godina i moram vam reć svima da su mi i nakon operacije slezene trombociti padali sve do 85.Tada sam kupila noni biljku ali čisti sok u APOTECI, biljka je skupa ali jako djelotvorna; toliko da sam nakon 9 dana morala prestat pit taj biljni lijek jer su trombocitit skočili na 600 to mogu piti i djeca koja boluju od trombocitopenije. TA BILJKA NONI ISKLJUČIVO KUPITI U APOTECI JAKO POMAŽE VJERUJTE MI I NAKON TOGA SU MI SE TROMBOCITI USTABILJILI NA 270 I STALNO SU TU. Oni koji ne vjeruju neka probaju jer sam i ja putem foruma poslušala savjet i ozdravila.
 

elijana1

Početnik
Poruka
6
pozdrav
želim podijeliti sa vama koji se još niste izlječili od trombocitopenije način na koji sam se ja izlječila nakon 3 i pol mjeseca uzaludnog lječenja prednizonom.
Izvadili su mi slezenu ali i dalje su padali trombociti na 85, a dpošla sam u bolnicu sa 1000 trombocita. U apoteci sam kupila nakon operacije biljni sok NONI i nakon 9 dana su trombociti po normalnoj dozi 2 jusne žlice u pola decilitra vode između obroka, popeli se NA LUDIH 600.
VJERUJTE OVA BILJKA NONI STVARNO POMAZE KOD TROMBOCITOPENIJE A MOGU GA KORISTITI I DJECA. I ja sam na forumu pročitala za ovaj lijek i vjerujte mi da je efikasan. INAČE NONI KUPITE ISKLJUČIVO U APOTECI JER JE PROVJEREN, A SAM SOK SE UZIMA MJESEC DANA ,MADA JE KOD MENE BILO DOVOLJNO 9 DANA I TADA SAM PRESTALA UZIMAT NONI.SADA SU MI TROMBOCITI 270 ODLIČNI.
 

elijana1

Početnik
Poruka
6
dragi moji koji još bolujete od trombocitopenije
moram podijeliti svoje iskustvo sa vama jkako sam izlječila trombocitopeniju iako sam morala izvaditi slezenu. Kupila sam NONI BILJNI SOK U APOTECI i nakon 9 dana koristenja normalne doze 2 jušne žlice u pola deci vode,između obroka, trombociti su skočili na LUDIH 600. Morala sam prestat uzimat NONI BILJNI SOK ALI ISKLJUČIVO KUPLJEN U APOTECI. I OD TADA SU TROMBOCITI NA 270 I NE PADAJU . LJUDI VJERUJTE I PROBAJTE A MOGU GA PITI I MALA DJECA. NONI BILJKA JE POTPUNO PRIRODAN LIJEK ,ČISTI SOK OD TE BILJKE . SRETNO
 

elijana1

Početnik
Poruka
6
POŠTOVANI SVI KOJI OVO ČITATE , PROBAJTE U APOTECI KUPIT NONI ČISTI BILJNI SOK. JA SAM NAKON 9 DANA UZIMANJA TE BILJKE MORALA PRESTAT UZIMAT JER SU TROMBOCITI SKOČILI DOSLOVNO NA 600 000 SADA SU NORMALNI INE PADAJU NA 270 000 A OVAJ BILJNI SOK NONI MOGU PITI IMALA DJECA.
 

elijana1

Početnik
Poruka
6
PROBAJTE SA NONI BILJKOM ČISTI BILJNI SOK KOJI SE KUPUJE ISKLJUČIVO U APOTECI JER JE PROVJEREN A POTPUNO BILJNI PREPARAT KOJI ODMAH POMAŽE - JA SAM NAKON 9 DANA MORALA PRESTAT UZIMAT TAJ SOK JER SU SE TROMBOCITI POPELI NA 600 000 I OD ONDA SU SE VRATILI U NORMALU NA 270 000 TO MOGU UZIMATI I MALA DJECA
 

milica-nis

Početnik
Poruka
1
Postovani,
procitala sam skoro sve vase postove. ne znam sta bih rekla.. nadam se da su svi clanovi dobro i da izdrzavate sa ovom situacijom. Ja imam 28 godina, pre dva meseca imala sam spontani u 8.nedelji trudnoce. Navodno nisu nasli razlog, osim da je bio jako smanjen broj trombocita. Od kako znam za sebe borim se sa anemijom, nije bilo katastroofalnih razmera, uvek je na donjoj granici ili ispod.. dva meseca pre trudnoce trombociti su bili 150, to sam primetila tek skoro kako smo krenuli sa ispitivanjima, nisam nikada obracala paznju na to ranije. Kada sam imala spontani trombociti su bili 91. mesec dana nakon toga, uz blagu terapiju popeli su se na 140, da bi pre par dana opet pali na 88. Krvna slika je generalno ok, nema velikih odstupanja od granica normale,ali trombociti su me bas zabrinuli.
Dosta vas se ovde borilo sa jako jako gorom situacijom... i dosta nizim trombocitima. Kako sam mogla da zakljucim, boravak na vecoj nadmorskoj visini i sok od bobica zove su jedini prirodni lek... vec nekoliko dana provodim sate kopajuci na internetu, ali uglavnom je bezuspesno. za rast trombocita ama bas niceg.
Zamolila bih vas ako imate taj recept da mi posaljete na mail milicica_86@hotmail.com unapred vam zahvaljujem.
pozdrav svima
 
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.