TROJA I SRBI

Како неки форумаши лепо изврну тему и направи лумперај стране.

одговор ..дејина 18..
једино право питање заслужује и прави одговор
ок има ту истине само је то што ти мислиш чак и мало старије и од византије.
старије него што можеш и да замислиш.

ma ne zezaj. i sam znas da je vizantija za to vreme predstavljala pravu civilizaciju.
uzged jer znas ko je bio zadnji car vizantije. bese li Konstantin XI srbin?
tri cetvrtine .
samo i pre vizantije je postajao svet ...civilizacija.

hehe ,pa nosis znak a neznas koji su mu koreni ...joj SRBINE .
a odakle je to doslo vizantiji?

aj ti me nauci... "bila bi mi cast"!! kazi sta deretic i ostali imaju da kazu o znaceju cetiri slova C kako ti kazes!!

a sigurno ima veze sa robertom mugabeom i zimbabveom... a mozda je i italijanska pica ustvari srpska... samo sto ni mi to neznamo!!!

Ишо једном један Србин по свету сам, па срео другог и реко му:''Хајд и ти'' и тако постаде Хаити.

Ванкувер је настао од српских речи ''Ван куфер'', што значи да стари Срби који су живели на том подручју нису волели да носе кофере.

На Јамајку је дошао једном један Србин са мајком и кад су га староседеоци Срби питали ко то иде, он рече:''Ја и мајка'', и тако остаде сећање на њега у имену Јамајка.

Иначе, чувени светски терориста Бин Ладен је српског порекла, родом је из Меленаца и зове се у ствари Бибин Миладин, али су га мало скратили због лакшег изговора.

deder nas prosvetli,budi luconosa svesrpsku istorije,28 ton,54 preradjeno i dopunjeno izdanje...ionako smo uistinu postali totalno sludjeni svim tim istorijama...budi drug,i predstavi nam poreklo i kolevku srpstva u kratkim crtama

Ма ни ја више не могу ово да читам... Равнокраки крст са испуњена четири поља је неки прадавни симбол, ваљда Земље са четири стране света, слично као што је "заротиран" равнокраки крст са траговима које остављају врхови кракова (свастика или "кукасти крст") симбол "кола", односно Сунца или Сунчевог кретања.

Е сад... порекло симбола и његова употреба... то је као кад би неко рекао да данашњи скинхеди и неонацисти узимају кукасти крст из индијске традиције, или (још горе) из винчанских симбола, или руског "коловрата". Није тачно. Узимају га по узору на Хитлера. Исто тако је и српски грб са четири С директно прекопиран царски грб династије Палеолога, и симбол претензије српских династија на царску титулу и царско достојанство, какав се, не само код Срба него ни у једном другом крају света, пре Палеолога и њихове стилизације не јавља као неки централни или главни симбол. Таман посла национални. Четири слова В су "мутирала" у С због сличности у изгледу и срашном дисконтинуитету писмености и образовања у трајању од неколико векова, где су се чак и код неких страних хералдичара јавила неправилна тумачења да се ради о "четири оцила", што је унело још већу забуну.

Мотив крста са испуњена четири поља постоји и на националним и племићким грбовима код других народа, на пример код Грузина:

Georgia_flag.gif

а иако се симбол, као такав, заиста може видети и међу винчанским симболима, и на разним другим местима, код Срба он никад није био у некој значајној (или било каквој другој) употреби пре стилизовања грба са четири В код палеолога.

Za neupucene, veoma dobro se zna gde je Troja. Vec vise od sto godina.

Inace, Troja (u smislu Homerovih epova) i Srbi (u smislu epskih narodnih pesama) povezani su na jedan veoma zanimljiv nacin, jer je nacin nastanka prvih objasnjen vecim delom preko drugih.

Еј, Формице, баш одлично што си ту! Шта кажеш ти на оно што сам горе нашкрабао, оно је углавном неко моје резоновање, баш ме занима.

Obilazim ja redovno ali često nemam vremena da se javim.:cry:
Pozdrav:)
Bogarte sve što si rekao u glavnom jeste u redu. Zapravo ne uglavnom nego u svemu.
Sami krst je prastari znak sa prastarim značenjem. Za mene on predstavlja jedinstvo neba i zemlje (Bog i đavo) i muškog i ženskog (lijevo i desno, Op opet pobrkah jer strane gledam heraldički), a presjek je sam čovjek.
Upravo u ovom je stvar sa četiri strane svijeta odnosno kako su sumeri govorili vjetra. Oni su imali za svaku stranu svijeta po jednu životinju koja je imala po četiri glave (lav, bik, orao, zmija) Odatle su nastale dvoglave životinje (jer su druge dvije iza prvih dvije pa se ne vide) pa i dvoglavi orao kod nas u Evropi i na Balkanu.
Na istoku Evrope je omiljen taj način prikazivanja krsta sa po četiri jednaka elementa između krakova. Niuje važno jeli krst pravi ili kosi (saltir).

I potpuno si u pravu nijedan simbol nema nacionalnu oznaku. Simboli su univerzalni i javljaju se na cijeloj zemalskoj kugli kod svih rasa i naroda i vjera. Na primjer kukasti krst se javlja na svim kontinentima i prije nego su postojali poznati kontakti između civilizacija.

Krst sa ocilima je grb Paleologa i isto tako grb Srbije. Paleolozi su svoj grb koristili prije nego što je Srbija počela koristiti svoj grb. A meni se čini da se radi o pretenziji na prijesto Istočnog carstva. U njemačkoj heraldici sam našao čak krst sa četiri slova B koji se nastavljaju na krake krsta.

Teeško je reći išta određeno, a nama do otkrića novih izvora ostaje samo konstatovanje činjeničnog stanja i oprezno promišljanje.
Pozdrav:)

Back