Tri profesije koje će preživeti AI revoluciju

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Неупућен си
у Бразилу су још пре више од 20 година
телефонске позиве Хитној помоћи примали компјутери
и на основу симптома давали прве дијагнозе.

То је помагало да се класификују ургентнији од мање ургентних позива ...
Ok, a da li rade operacije u hirurskoj sali, sa sve komplet ekipom koja je potrebna?
Za sada jos ne.

Fudbaleri, košarkaši, rukometaši, teniseri, vatepolisti... obućari, političari ( AI ne ume da laže) , poljoprivrednici, seks radnice, pekari i još mali milion drugih.
Vidi ne radi se o izumiranju profesija, već više o drastičnom padu u brojnosti i zastupljenosti.
Pekare mogu da zamene mašine, kao i lutke kao S radnice...poljodelci (radiće po tisuću/dve hektara ponaosob), ja ću lično da agitujem da se drastično smanji i broj političara.. Sportisti baš i nijesu neka profesija (kratko traju).. i šta nam ostane ?

Poslednja izmena:
Vidi ne radi se o izumiranju profesija, već više o drastičnom padu u brojnosti i zastupljenosti.
Pekare mogu da zamene mašine, kao i lutke kao S radnice...poljodelci (radiće po tisuću/dve hektara ponaosob), ja ću lično da agitujem da se drastično smanji i broj političara.. Sportisti baš i nesu nijeka profesija (kratko traju).. i šta nam ostane ?
Znam!
Bastovani 🌷

Šta mislite, koje bi to profesije bile?
Tesko pitanje jer pitanje je koliko ce AI revolucija trajati? Verovatno jako dugo.
Za AI revoluciju su potrebni strucnjaci u ovom domenu i stoga ce AI strucnjaci (ili kako se vec zovu) biti potrebni, takodje i strucnjaci za sajber/internet bezbednost.
Takodje AI ipak nema svest/samosvest pa ce biti potrebni neki od strucnjaka gde je svest potrebna npr u oblasti zdravstva mada ce to verovatno sve mnogo drugacije izgledati nego danas jer ce i u tim sektorima napredni roboti zameniti mnogo osoblja, a verovatno ce dosta operacija takodje izvoditi roboti uz nadzor doktora koji ce i dalje morati donositi mnogo odluka.

Poslednja izmena:
Bas sam neki dan citao izvestaj Dell-a i do 2030 zapravo nece biti mnogo promena kao sto se misli, tj nece ici tako brzo, posto vecina kompanija ima dosta teskoca, pogotovo u situaciji globalne ekonomske stagnacije.
Iz onoga sto znam i mog iskustva s AI- u dosta stvari je beskoristan upravo jer nema svest tj ne moze da donosi mnoge kompleksne odluke, a koliko znam i sami roboti ne mogu da rade mnogo kompleksnih poslova- npr robot ne moze da opere tanjur jer je to poprilicno kompleksna radnja.

Неупућен си
у Бразилу су још пре више од 20 година
телефонске позиве Хитној помоћи примали компјутери
и на основу симптома давали прве дијагнозе.

То је помагало да се класификују ургентнији од мање ургентних позива ...
Dobro, ja sam neupućen u AI koji mi je posao, ali ti bi mogao da naučiš da čitaš i da vidiš da sam napisao KOJI RADE PRAKTIČNO, znači hirurzi loji operišu i medicinske sestre koje nalaze venu da ubodu iglu...

To sa primanjem telefonskih poziva ima isto veze kao ti sa čitanjem napisanog.

Iz onoga sto znam i mog iskustva s AI- u dosta stvari je beskoristan upravo jer nema svest tj ne moze da donosi mnoge kompleksne odluke, a koliko znam i sami roboti ne mogu da rade mnogo kompleksnih poslova- npr robot ne moze da opere tanjur jer je to poprilicno kompleksna radnja.
Mi ni ne znamo tačno šta je svest, ali znamo da ga AI ili druge vrste nemaju ili imaju🤔

Mi ni ne znamo tačno šta je svest, ali znamo da ga AI ili druge vrste nemaju ili imaju🤔
Dobra primedba, ne znam kako bih definisao svest- ali ta svest je bitna u donosenju odluka i tu se vidi razlika kod AI, dosta poslova kod mene u firmi je trebalo da zameni AI, ali se jednostavno pokazao neadekvatnim jer nakon nekog vremena ljudi steknu intuiciju i na taj nacin mogu dosta brzo i efikasno da donose odluke i zakljucke, dok AI nema tu sposobnost- samo binarne programe.

Back