Tri profesije koje će preživeti AI revoluciju

• Začetnik teme Začetnik teme Plant
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To je mislim jedna od prvih profesija koja će da strada, pored programera.

AI sistemi mnogo lakše mogu da nauče ceo zakon od čoveka, i briljantni su u operisanju rečima, što je praktično jedini posao advokata.

Evo ja radim sa advokatima dosta, i svi oni su počeli masovno da se oslanjaju na AI u pisanju svojih dokumenata.

AI sistemi mnogo lakše mogu da nauče ceo zakon od čoveka, i briljantni su u operisanju rečima, što je praktično jedini posao advokata.

Evo ja radim sa advokatima dosta, i svi oni su počeli masovno da se oslanjaju na AI u pisanju svojih dokumenata.
Ali ovo " pored programera", ne pije vodu.
Oni su Bogovi novog doba.

ubrzo i to nestaje...robot pout ovog košta 20 000 $
za godinu dve moći će da zameni čoveka na bilo kom poslu...

platiš jednom 20 000 $ umesto da plaćaš 3000 do 4000 $ svaki mesec za radnika
Dobro, to su neki specifični zadaci... potpuno je druga stvar kad babi procuri cev u kupatilu. Onda ti treba mnogo različitih procedura da problem rešiš.

Ne kažem da to neće da postoji za 5-10-20 godina, ali zasad smo sigurni.

Tu bih dodao i lekare koji rade praktično (hirurzi, medicinske sestre)

Druze pioniru,
prvo da se nauce osnove o drzavi i pravu pa tek onda da se prica o AI revoluciji.

Na programere. Na IT-ovce. Na Bila Gejtsa :D .
Jedan je Gejts... ali obični programeri su ovde bukvalno najslabija karika.

Uz pomoć AI ja mogu da te za sat vremena naučim da postaneš top programer.

Sad svi programeri koriste AI da radi njihov posao, i juniori i seniori. Problem je već nastao - dramatično je opala potražnja za juniorima, jer zašto bi nekome dao platu kada za 20 dolara mesečno možeš da imaš 100 puta boljeg i bržeg AI programera?

Jedan je Gejts... ali obični programeri su ovde bukvalno najslabija karika.

Uz pomoć AI ja mogu da te za sat vremena naučim da postaneš top programer.

Sad svi programeri koriste AI da radi njihov posao, i juniori i seniori. Problem je već nastao - dramatično je opala potražnja za juniorima, jer zašto bi nekome dao platu kada za 20 dolara mesečno možeš da imaš 100 puta boljeg i bržeg AI programera?
Slabi su ti programeri, o kojima ti pišeš.
To su vojnici...

Dobro, to su neki specifični zadaci... potpuno je druga stvar kad babi procuri cev u kupatilu. Onda ti treba mnogo različitih procedura da problem rešiš.

Ne kažem da to neće da postoji za 5-10-20 godina, ali zasad smo sigurni.

Tu bih dodao i lekare koji rade praktično (hirurzi, medicinske sestre)
isto je...robot iz videa nema algoritam za to što radi nego veštačku inteligenciju koja uči kroz iskustvo...znači može da nauči sve što i čovek...možda ne bude u stanju da preuzme bilo koji posao za godinu dve ali za 5 sigurno...
ja sam uvek mislio da če roboti biti preskupi za proizvodnju da je jeftinije napraviti robote od ljudi ali stvarnost me demantuje

Veruj mi, ja ti pričam o top programerima koji zarađuju enormno visoke plate... radim sa njima. Bukvalno svi onij danas koriste AI.

Čak je i menadžment odobrio korišćenje AI.
Jasno mi je to..
Ja posao programera zamišljam slično poslu knjigovođe . Sizifov posao sa lošim posledicama po zdavlje.
A to Top programeri je upitno.
Moj zet je Dizajner brodova i radi u Nosorogu.
Nijedan projekat nije isti...
A dizajn kreira mušterija...

Imam intenzivnu brigu za državu i pravo kad teram kola da mi majstor zameni ulje i fitere.
Nije rec o brizi,nego o shvatanju prava i institucija.Ocigledno je da vecina nema ispravno sagledavanje funkcionisanja drzave i drustva,sto i nije cudo jer je Srbija mlada drzava,u kojoj je pravo uvek zloupotrebljavano u svrhu politike.Ti,sa takvim stavom ,bi na isti nacin kao i ovaj rezim,kao i mnogi rezimi pre njega,zloupotrebljavao institucije.

Back