Mc Lovin
Zainteresovan član
- Poruka
- 451
па ја ти рекох није то моја логика (иако ми је сасвим логично) тако функционише теорија сазнања.
нисмо ми ти који тврдимо да нешто постоји, већ ви верници. а свака тврдња мора да се докаже, у супротном вера остаје вера. атеисти не тврде да нешто не постоји, то не постоји па не постојиви сте ти који сте измислили да нешто постоји.
на пример, ја могу сада да кажем да је свемоћни творац целог космоса и наш створитељ, коме требамо да се клањамо и молимо, у ствари машина за прање веша. ти ћеш наравно рећи да је то бесмислено, а онда ћу ти ја рећи ајде докажи да није тако. ти наравно нећеш бити никад у могућности да докажеш да нисам у праву.
сличан пример је и за тај чајник коме су дигли статуу у америци, а који представља симболику такве логике. ако неко каже да постоји чајник изузетно мали који орбитира око сунца, он је изнео неку тврдњу. да би могао да каже да је у праву, он мора да докаже да тај чајник постоји, а не ти да доказујеш да тај чајник не постоји, јер никада нећеш ни моћи то да докажеш.
та логика се примењује и у пракси код људи, поменуо сам ти пример за суђење. ако неко неког оптужи, тј. изнесе тврдњу да је крив за нешто, онда је на њему и да докаже да је крив, потпуно би било бесмислено да се поступак води тако што оптужени треба да доказује своју невиност, он је невин па невин, а ко мисли да је крив нек изволи па нека докаже да је крив.
E bas lepo,nego ajde daj mi zvanicnu definiciju te teorije saznanja.
Ako je tebi sasvim logicno onda je tebi super,
Isto tako bilo koji vernik moze da obrne situaciju i da keze:
"Ja znam da bog postoji,ali kada ti kazes da ne postoji onda dokazi da ne postoji"
Sve boldovano je kontradikcija tvojim porukama
dali ti znas uopste sta je tvrdnja? dali ti uopste znas sta pricas?
E vidis ja i ti smo tu razliciti,da mi neko kaze da veruje da je njgov tvorac masina za pranje vesa,meni ce to mozda biti besmisleno ali taj neko ima apsolutno pravo da veruje u tako nesto i meni jednostavno puca za to.
Ali kada bi taj neko rekao da je on upravu a ja nisam i onda ja moram njemu da dokazujem,rekao bi mu da je smesan isto koliko si i ti smesan.
A za cajnik ti je los primer...
Strvarno je smesno kada moras nekome da crtas neke osnovne stvari.
Da ja ne bi verovao kada bi mi neko rekao da je cajnik negde tamo u svemiru,jer je to obican predmet vezan za ovu planetu,ali kada bi mi neko rekao da postoji neki intitet koji nije fizicki i koji ima veliku moc,bilo to bio grcki ili bilo kakav bog,ja bi mu rekao iskreno da ne znam,ali ja verujem da postoji nesto sto ja verujem....jer vids ja stvarno ne mogu da znam nista samo da nagadjam,ali posto vidim ti ili kako se ti grupises vi ateisti znate sve,samo osnovnu logiku pojma nemate...
Sudjenje ti je los primer jer se sve svodi na dokazima i svedocenjima obe strane,a ja kako vidim ti blage veze nemas sta pricas
ви сте ти који сте измислили да нешто постоји.