Три питања за атеисте...

ок, онда рецимо ово

ganesh(1).jpg

не схватам као тврдњу да бог не постоји, већ чињеницу саму по себи.

бесмислено је доказивати да нешто не постоји да би се тиме доказало и да је нечија измишљотина нетачна.
Upravo o shvatanju nepostojanja božanstva kao činjenice se i radi. Ukoliko je reč o činjenici, neće ti biti problem da je dokažeš. :ceka:
Dokazati da je nečija izmišljotina netačna se može i bey dokazivanja da objekat te izmišljotine ne postoji.

врло једноставно се тај исказ може оповргнути са религијским тумачењем мултиверзума у којој је машина за прање веша творац овог нашег.
E, nemoj se pačaš u kosmologiju kada ti ne ide, OK? :roll:
Pročitaj ponovo šta sam napisao i obrati pažnju na izraz "uslovi". ;)

кад полицајци буду обављали посао судије можда им и објасним.
Možda u međuvremenu možeš nama da objasniš na koji tačno način zamišljaš da je sudski sistem odvojen od policijskog rada. :ceka:

Da li misliš da nije moguće?
Nije smesno Caliburne, nego zalosno, a jos zalosnije je sto je istinito.
Ovo je krajnje infantilni stav odricanja odgovornosti za učinjeno delo kada postoji strah od posledica. :roll:
Po Eriksonu, socijalna veština prihvatanja odgovornosti se savladava još u predškolskom dobu.
No, odricanje kolektivne odgovornosti je dosta poznat fenomen i prisutno je kod grupa koje nisu u stanju da se suoče sa nedelima u kojima su učestvovali kao zajednica. Dobar primer su Nemci posle II svetskog rata. Iako je velika većina Nemaca svesno učestvovala u nacističkoj mašineriji izmišljali raznorazna opravdanja i racionalizacije.
Izuzetno proučen primer je pokolj korejskih civila u selu Maj Laj od strane američkih vojnia tokom korejskog rata (Medina, Mary McCarthy, Wildwood House, London, 1973.).

I ja da postavim jedno pitanje ateistima.
Ako verujete u nauku i da smo mi postali od majmuna,zasto onda ovi majmuni u africi i aziji nisu evolurali tokom ovih 10.000 godina barem malo?
Ko kaže da nisu evoluirali? Majmune možeš naučiti govoru gluvonemih i onda im objasniti da čovek nije nastao od majmuna, dok kreacionistima ne možeš.

Upravo o shvatanju nepostojanja božanstva kao činjenice se i radi. Ukoliko je reč o činjenici, neće ti biti problem da je dokažeš. :ceka:

докажи ти да је празна шерпа празна.

Dokazati da je nečija izmišljotina netačna se može i bey dokazivanja da objekat te izmišljotine ne postoji.

не може ако је постојање измишљотине недоказиво.

Pročitaj ponovo šta sam napisao i obrati pažnju na izraz "uslovi". ;)

услови у овом космосу да, али не и у оном који је настао пре а који није креација машине.

Možda u međuvremenu možeš nama da objasniš na koji tačno način zamišljaš da je sudski sistem odvojen od policijskog rada. :ceka:

нисам рекао да је одвојен. рекао сам кад полиција буде обављала посао судије, можда твоја теза тада буде имала неког смисла.

Ovo je krajnje infantilni stav odricanja odgovornosti za učinjeno delo kada postoji strah od posledica. :roll:
Po Eriksonu, socijalna veština prihvatanja odgovornosti se savladava još u predškolskom dobu.
No, odricanje kolektivne odgovornosti je dosta poznat fenomen i prisutno je kod grupa koje nisu u stanju da se suoče sa nedelima u kojima su učestvovali kao zajednica. Dobar primer su Nemci posle II svetskog rata. Iako je velika većina Nemaca svesno učestvovala u nacističkoj mašineriji izmišljali raznorazna opravdanja i racionalizacije.
Izuzetno proučen primer je pokolj korejskih civila u selu Maj Laj od strane američkih vojnia tokom korejskog rata (Medina, Mary McCarthy, Wildwood House, London, 1973.).

Rekoh Ti da obratiš pažnju na one, što se šetaju u čistim odelima, jer je moguće da se ispod čistih odela nalazi prljavština i trulež.

докажи ти да је празна шерпа празна.
"Prazna" šerpa nikad nije strogo formalno prazna, osim u uslovima idealnog vakuuma koji ne postoji, pa tako ne postoji ni zaista prazna šerpa.
Što se tiče kolokvijalnog dokaza postojanja prazne šerpe isti se obavlja prostom opservacijom.
OK, sad si ti na redu.

не може ако је постојање измишљотине недоказиво.
Ovaj... tebi logika baš nije jača strana? :think:
Ako se uopšte baviš izmišljotinom, onda ta izmišljotina postoji. Ti sve vreme razmatraš konkretnu izmišljotinu, ergo, ista postoji.

услови у овом космосу да, али не и у оном који је настао пре а који није креација машине.
:roll:
A jednoznačna veza između tih kosmosa? Gde je tačno? :ceka:

нисам рекао да је одвојен. рекао сам кад полиција буде обављала посао судије, можда твоја теза тада буде имала неког смисла.
Za tvoju informaciju, policija jeste deo krivično-pravosudnog sistema. :rtfm:
To što si se ti malo upetljao usled sosptvenog nepoznavanja materije koju komentarišeš, pa pokušavaš da se izvadiš tvoju tezu ne čini tačnom, naprotiv.

Ako verujete u nauku i da smo mi postali od majmuna,zasto onda ovi majmuni u africi i aziji nisu evolurali tokom ovih 10.000 godina barem malo?
Prosto neverovatno je koliko mnogo ima vernika avramskih religija koji nemaju kapacitet ili jednostavno neće da shvate osnovne pojmove koji se obrađuju još u osnovnoj školi. :roll:

"Prazna" šerpa nikad nije strogo formalno prazna, osim u uslovima idealnog vakuuma koji ne postoji, pa tako ne postoji ni zaista prazna šerpa.
Što se tiče kolokvijalnog dokaza postojanja prazne šerpe isti se obavlja prostom opservacijom.
OK, sad si ti na redu.

тачно сам знао да ћеш да се фрљаш са нечим, ваздухом, микроорганизмима и слично :roll: ако не можемо повући паралелу између доказивања такве празне шерпе и непостојање бога у космосу, онда се опет враћамо на измишљотине које је бесмислено доказивати. недоказива је измишљотина да планете не зраче одређену енергију, силу, шта год која утиче на понашање људи.

Ovaj... tebi logika baš nije jača strana? :think:
Ako se uopšte baviš izmišljotinom, onda ta izmišljotina postoji. Ti sve vreme razmatraš konkretnu izmišljotinu, ergo, ista postoji.

где постоји?

A jednoznačna veza između tih kosmosa? Gde je tačno? :ceka:

?

Za tvoju informaciju, policija jeste deo krivično-pravosudnog sistema. :rtfm:

опет мора да ти се црта. ја нисам рекао да полиција није део система, рекао сам да полиција не обавља посао судије, ајд још једном полиција не обавља посао судије. дакле значи полицајац се бави једном врстом посла, судија се бави другом врстом посла, па твоја теза и даље остаје бесмислена.

Izvini, ja strahujem? Koje posledice? I sta sam ja to pocinio pa se odricem odgovornosti?

Opet on. :roll:

Odgovornosti za sta?

Aman covece, u kakvim sam ja to zlodelima ucestvovao?

Nema potrebe da racionalizujem i izmisljam, cinjenica je da onaj ko se oglusi o osnovnu boziju zapovest nema pravo da se naziva, niti jeste hriscanin.

Poucan? Za udzbenik 'kako postati ateista' mozda?

Poslednja izmena od moderatora:
тачно сам знао да ћеш да се фрљаш са нечим, ваздухом, микроорганизмима и слично :roll: ако не можемо повући паралелу између доказивања такве празне шерпе и непостојање бога у космосу, онда се опет враћамо на измишљотине које је бесмислено доказивати.
Stoga je tvoja tvrdnja da bog ne postoji izmišljotina koju je besmisleno dokazivati. :hvala:

недоказива је измишљотина да планете не зраче одређену енергију, силу, шта год која утиче на понашање људи.
Misliš na astrologiju?
Imaj u vidu da se astrologija razvijala hiljadama godina i da je zapravo reč o tehnologiji, a ne o nauci. Kao i za svaku drugu tehnologiju i za astrologiju nije neophodno da poznaje uzrok nastajanja veza koje uočava.
Svakako da su izrazi tipa "uticaj te i te planete u tom i tom polju natalnog horoskopa" nesrećni, u smislu nekoga ko ih bukvalno tumači, ne reč o kolokvijalnom tehničkom izrazu, a ne o strogo formalnom izrazu.

где постоји?
Kako gde postoji?! Ti nisi primetio na kom si podforumu i o čemu veoma često pišeš poruke?
Da nisi kojim slučajem razvio sposobnost automatskog pisanja? :think:

Veza između različitih kosmosa mora da postoji ukoliko ćeš tvrditi njihov međusobni uticaj. :bye:

опет мора да ти се црта. ја нисам рекао да полиција није део система, рекао сам да полиција не обавља посао судије, ајд још једном полиција не обавља посао судије. дакле значи полицајац се бави једном врстом посла, судија се бави другом врстом посла, па твоја теза и даље остаје бесмислена.
Zaista mi nije jasno na koji način delove sistema možeš da posmatraš kao nezavisne celine. :confused:

Pa da, a to je zato sto i nije nastao od majmuna iako to TE tvrdi. :lol:
Ne tvrdi.
Posle svog objašnjavanja na tu temu, treba biti ili glup ili trol, pa to ne shvatiti. :think:

Ne tvrdi.
Posle svog objašnjavanja na tu temu, treba biti ili glup ili trol, pa to ne shvatiti. :think:

Kog objasnjavanja? A sem toga, na konkretna pitanja mi nisi odgovarao, mada to nije ni bitno. TE jednostavno tvrdi da su covek i majmuni imali zajednickog pretka. Predak majmuna (a samim tim i coveka) moze biti samo nizerazredni majmun, ili nesto jos jadnije od majmuna.

Stvarno treba biti idiot pa ovo ne kapirati.

:D :D :D
Ovaj, kad se obrazujes jos mnogo mnogo, mozda i mogu da probam da ti objasnim :D
Znaci knjiiigu u ruke :)
Ovo je isto kao da pitas "Ako su ameriku kolonizovali Englezi, zasto i dalje postoji Engleska???" :D

Stoga je tvoja tvrdnja da bog ne postoji izmišljotina koju je besmisleno dokazivati.

наравно да није, а камоли не 'стога'. да је шерпа празна није измишљотина.

Misliš na astrologiju?
Kao i za svaku drugu tehnologiju i za astrologiju nije neophodno da poznaje uzrok nastajanja veza koje uočava.

да мислим на астрологију, али нисам ни рекао да је неопходно доказати постојање узрока да би се могле уочавати везе, као што ни за гледање у шољу није потребно доказати механизам да би се у њ гледало. рекао сам да је немогуће доказати да планете не емитују одређену енерију која утиче на понашање људи, као што је недоказиво да не постоји одређени механизам који омогућава да се у соцу оцртавају прошли и будући догађаји; и потпуно је бесмислено једно такво доказивање да би се оповргла једна таква измишљотина.

Veza između različitih kosmosa mora da postoji ukoliko ćeš tvrditi njihov međusobni uticaj.

тражиш од мене одговор на то питање због религије веш машине, у ситуацији када је мултиверзум науци подоста магловит и без ње. мисим :lol:

Zaista mi nije jasno na koji način delove sistema možeš da posmatraš kao nezavisne celine. :confused:

нисам рекао ни да су делови система независне целине. рекао сам да се полиција вави једном врстом посла, а судије другом врстом посла. да ли је теби позната реченица да нико није крив док се не докаже супротно? ко доноси пресуду, полиција? не, суд доноси пресуду на основу (не)доказаних навода из оптужнице. дакле када онај (било ко у својству тужиоца) који неког тужи, на њему је да докаже да је тај неко крив, судија на основу тога доноси пресуду. нисам сигуран, али мислим да и у афричким племенима тако функционише :lol:

Back