Aphex Twin
Primećen član
- Poruka
- 515
ko nema veru ima bar sumnju, a shta je od toga istinitije i bliye ljudskoj prirodi pitajte popa. Sumnja yahteva eksperimentisanje, progres, istrayivanje, preispitivanje, unapredjenje, a vera podstiche, uchaurenje, lechenje molitvom, prodaju relikvija, yavodjenje ljudi i dece, urajmljenje citavih naroda, verske ratove i vecinu ostalih sranj.a u ljudskoj vrsti.
sumnja iziskuje progres, a vera je pogodna za prodaju muda za bubrege
Drugim rechima ne znamo, ali se ne shirimo uctivo recheno kotradiktornim izmisljotinama
Nemamo mi problem s Bogom, ako ko sto ti kazes ne postoji. Nemamo problem ni ako postoji, to je yet to be seen. Imamo problem s vernicima koji smaraju tim istim Bogom. Ostavite se vi toga i cistite vlastito trnje. Kad vec nemate snage ya progres i preispitivanje ucaurite se u start nove ere, ali mojne smarate strasnim sudom, yadnjim danima i zavodjenjem dece da se shto pre uchipe u tor
Kako mozete vi da se bavite nevernicima ako vam je rekao da cistite trnje iz svojih ociju. Ako je vera intimna zadrzite je za sebe. Pardon, vi ga zamisljate mi ili znamo ili ne znamo. Druze ne branim ja nikome pravo da postoji, pogotovo ne deitiju, svemir je dovoljno velik za milione humanoidnih civilizacija i mnoge verovatno toliko napredne da mogu da nas otresu ko mali ciga slinu. Poenta je da Bog cak i kad bi postojao vrlo verovatno nema nikakve veze sa i stvori nas po oblicju svojem po oblicju bozjem i nema nikakve veza sa osudice te za masturbaciju ili shto si zdipio chokoladicu u samoposluzi ili itd itd shto vi svesrdno tripujete.
ova poslednja recenica ti ima toliko smisla da nije ni chudo shto se gubish ko prase u teheranu
Polako, docices sebi. Trabunjas pa ne znas kud udaras.
Sumnja je pocetak vere a vera je tu da oslobodi od subjektivne ucaurenosti. I nije svaka pedagogija nuzno lupanje kalupa po drugima.
Neko prodaje veru a neko dobru volju. Ti si izabrao.
Kontradikcije su moj omiljeni greh

Nemoj mene da stavljas u isti rang se verskim fanaticima. Vec sam ti deset puta rekao da generalizujes i da na kontextima gradis devijantne iskaze.
Vera nije intimna nego je drustvenog karaktera. To sto hoces da je ukalupis u neko nametanje, to pokazuje tvoj trip. Tvoj problem je ako ti smeta neko samo zato sto je hriscanin a ne zato sto ima sta da kaze.
Batali me tih prica o drugim civilizacijama kad ne umemo da odredimo gde smo, ko smo i kuda idemo mi sad i ovde.
Tripovi a?

(ti znas odgovor