Tri najvece greske Srbije u 20. veku

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Integralni tekst Ugovora (a i mnogo vise od toga - sta se dogadjalo pre i posle potpisivanja) moze se videti na digitalizovanom izdanju casopisa Politika. Idi na Narodna Biblioteka Srbije i naci ces tamo pravi vremeplov. Da li bi ga Hitler ispostovao do kraja je hipoteticno pitanje a cinjenica je da ga mi nismo ispostovali svakako.

Cinjenica je i da je Jugoslavija uspesno izbegla sukob 1939, cele 1940 i cetiri meseca u 1941. Da je bilo srece i pameti tako je trebalo i nastaviti do okoncanja svetskog sukoba. Ovako je otvorena pandorina kutija iz koje su se izrodili hrvatski genocid nad srbima i ostalim nehrvatima, bratoubilacki ideologijski rat a benefitovao je preko mase leseva i rusevina drug Josip Broz ("ovo nam je nasa borba dala da imamo mene za Marsala"):(

Slazem se ja s tim da je Jugoslavija trebala da izbegava rat dok god je mogla i da je trebala da se sto bolje pripremi za njega (3 gladna psa su usli , ali prozivati nas za neku "Sramnu i izdajničku politika prema Trećem Rajhu kakvu naš narod još nije u istoriji počinio" je krajnje degutantno
ipak je Treci Rajh proizveo varovatno najvece zlo u istoriji covecanstva

Slazem se ja s tim da je Jugoslavija trebala da izbegava rat dok god je mogla i da je trebala da se sto bolje pripremi za njega (3 gladna psa su usli , ali prozivati nas za neku "Sramnu i izdajničku politika prema Trećem Rajhu kakvu naš narod još nije u istoriji počinio" je krajnje degutantno

Шта је дегунтатно?
Признати да је наш народ у историји по први пут испао превртљив? Мени то свакако јесте дегутантно.
А постојало је много већих несрећа од оних који је произвео Трећи Рајх.

Nisam ni ocekivao da ces ista shvatiti. To si sto si. Iz te koze se ne moze. Uzgred, da li ti znas definiciju metafore? Medjutim, dobro da si promenio avatar, bar na nesto sada licis iako se nisi proslavio tudjom slikom. Daleko si ti od tvog avatara - Vas dvojica ste kao bog i sesirdzija.

Koliko bih mogao zaključiti iz pesama, Škabo i ja se slažemo što se gotovo svih stvari tiče... ali da ne mešamo takvu veličinu u ovu raspravu, koja je izgubila smisao zbog tvojih izmišljotina i laži.

Mozda ce on nesta shvatiti, ali ti neces nikad, da ne znam sta procitas. Svo tvoje znanje i pamet su zasnovani na parolama, frazama, lazima i izmisljotinama, jugo-hrvatske komunisticke skole.
Ne kaze se 'svo' , vec "sve".Toj jugo-hrvatskoj komunisitikoj skoli su pripadali najveci broj Licana, osim ono malo staraca i starica. Najveci pobornici jugo-komunistike skole u Beogradu su bili pripadnici VI licke divizije koji se posle oslobodjenja doselise u Beograd. Nemam ja nista oprotiv njih, pogotovo imajuci u vidu da ste vi, Licani spasli Tita - "Sesta licka spasila marsala". Ja sam vam za to naseljavanje Beograda zahvalan, jer je moja voljena zena Licanka, njeni baba i deda su direktno posle rata dosli u Beograd, on kao pukovnik, komesar, jednog od bataljona 6. licke. Ti bi morao da pevas svakog dana u cast Seste licke divizije koja ti je omogucila da se nastanis u Beograd, osim ako nisi od onijeh koji utekose od Oluje.

Ja sam u Beogradu zivio samo 1995-1997. Moji nisu nastanili Beograd, nego London, Cikago, Melburn ili ostali u Lici (onda znas na kojoj su strani bili).

Ostalo ne vrijedi ni komentarisati. Od tije sto odose iz Like nema ni L od Licana. Koga Lika nije porodila i odgojila, taj nije ni Licanin. More biti samo Licanin porijeklom tj. poreklom, a sa Likom ima taman kolko i ti.

Nekad se govorilo, "Sto porodi Lika i Krbava, to ne plasi kosulja krvava!" To je Lika uvijek radjala.

A Djoko Jovanic i slicni zlocinci su licki izrodi, ka i po svijem krajevima sto ih ima. Jovanic je bio u Lici za vrijeme rata samo, a mislim da je rodjen u Srbiji.

1. Formiranje Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, umesto Kraljevine Srbije
2. Formiranje Jugoslavije posle Drugog svetskog rata, umesto Republike / Kraljevine Srbije

Dve najveće... "Devedesete" se ne bi ni desile da gore spomenutih FATALNIH grešaka nije bilo.

bas to ako gledamo teritorije sada,mada je tada pokusano nesto vise-juzni sloveni

Poslednja izmena:
Шта је дегунтатно?
Признати да је наш народ у историји по први пут испао превртљив? Мени то свакако јесте дегутантно.
А постојало је много већих несрећа од оних који је произвео Трећи Рајх.

hm, ko je jos kriv za smrt 60 miliona ljudi u roku od 6 godina?
sa druge strane Treci Rajh se nije pridrzao maltene nijednog sporazuma, Hitler je jedan od najvecih lazova u istoriji

Слажем се. Они који се сраме "издаје" Трећег рајха су вјероватно одлични кандидати за неку здравствену установу.

Мене је срамота глупости коју смо показали 27. марта 1941. године. Страшно ме нервира одсуство мудрости кад су Срби у питању.

Слажем се. Они који се сраме "издаје" Трећег рајха су вјероватно одлични кандидати за неку здравствену установу.

Мене је срамота глупости коју смо показали 27. марта 1941. године. Страшно ме нервира одсуство мудрости кад су Срби у питању.

Kakve mudrosti, kad su Srbe tad vodili jugosloveni? Ieblo se njima za Srbe, oni su napravili njesra i pobjegli za London, a onda su racunali da ce Srbi opet pobjediti a oni ce se vratiti da gospodare. Medjutim, Srbi izgubise, izgubise zbog njih, jer je Draza i njegova svita izvrsavala njihova naredjenja koja su odvela Srbe u potpunu propast.

I nije tu pitanje samo "da li bi se Hitler drzao sporazuma", nego je to bio otvoreni samar tada najvecoj svjetskoj sili pred ocima cijelog svijeta. Sve novine po svijetu su pisale da je to najveca uvrjeda Hitleru, a onda je usljedila ludacka reakcija. Hitler je cijenio Srbe prije toga, o tome postoje svjedocenja ljudi koji su bili u njegovom najblizem krugu.

Poslednja izmena:
Kakve mudrosti, kad su Srbe tad vodili jugosloveni? Ieblo se njima za Srbe, oni su napravili njesra i pobjegli za London, a onda su racunali da ce Srbi opet pobjediti a oni ce se vratiti da gospodare. Medjutim, Srbi izgubise, izgubise zbog njih, jer je Draza i njegova svita izvrsavala njihova naredjenja koja su odvela Srbe u potpunu propast.

I nije tu pitanje samo "da li bi se Hitler drzao sporazuma", nego je to bio otvoreni samar tada najvecoj svjetskoj sili pred ocima cijelog svijeta. Sve novine po svijetu su pisale da je to najveca uvrjeda Hitleru, a onda je usljedila ludacka reakcija. Hitler je cijenio Srbe prije toga, o tome postoje svjedocenja ljudi koji su bili u njegovom najblizem krugu.

Остаје да закључимо да је 27 март једна од три највеће грешке Србије у 20 веку.

Јесте нас цијенио. Свеједно, то и није нека похвала да те Хитлер цијени, мада није ни за покуду. У сваком случају, кад је у питању Трећи рајх, глупо је причати о неморалном издавању истог (пошто је то било морално) већ само у глупости наших лидера, који су на тај начин гурнули преко милион Срба у смрт.

Ne radi se o nemoralnom izdavanju interesa Treceg Rajha vec nemoralnom izdavanju dugorocnih istorijskih i nacionalnih INTERESA srpskog naroda od strane onih koji su izvrsili drzavni udar. Hitler kao Hitler je shvatio da je udar prakticno stavio Ugovor van snage (sto se de facto i desilo) i odmah preduzeo vojne mere (prvenstveno protiv srba).

Остаје да закључимо да је 27 март једна од три највеће грешке Србије у 20 веку.

Nije to greska kao greska, koliko zlocin prema svome narodu, kukavica koje su pobjegle u London.

Јесте нас цијенио. Свеједно, то и није нека похвала да те Хитлер цијени, мада није ни за покуду. У сваком случају, кад је у питању Трећи рајх, глупо је причати о неморалном издавању истог (пошто је то било морално) већ само у глупости наших лидера, који су на тај начин гурнули преко милион Срба у смрт.

Nije stvar u pohvali, nego u tome da je puno zdravije za tebe, kad te neko ko je prejak a uz to i lud cijeni nego kad misli sve najgore o tebi.

Ja sam u Beogradu zivio samo 1995-1997. Moji nisu nastanili Beograd, nego London, Cikago, Melburn ili ostali u Lici (onda znas na kojoj su strani bili).
Znaci, begani. Takvi su jedino prezivljavali i ziveli od milostinje Agencije za izbeglice OUN. Takvi kao ti su puni otrovnih strela na racun onih koji su najmanje krivi za vase potucanje po svetu.

Ostalo ne vrijedi ni komentarisati. Od tije sto odose iz Like nema ni L od Licana. Koga Lika nije porodila i odgojila, taj nije ni Licanin. More biti samo Licanin porijeklom tj. poreklom, a sa Likom ima taman kolko i ti.

Nekad se govorilo, "Sto porodi Lika i Krbava, to ne plasi kosulja krvava!" To je Lika uvijek radjala.
Ne uvek, ovije sto ih izgoni Oluja su neki skuceni Licani koji pobegose sa ognjista cim se zemlja malo jace tresla. Naravno, ne mislim na stare Licane, nego na ovija mladi sto begase sa svojih ognjista ka sumanuti. Nije lako zemlji s takvom decom.

A Djoko Jovanic i slicni zlocinci su licki izrodi, ka i po svijem krajevima sto ih ima. Jovanic je bio u Lici za vrijeme rata samo, a mislim da je rodjen u Srbiji.
Eh, da si ti bio kano Djoko Jovanic, koji se nije rodio u Beogradu, gde bi ti bio kraj. Taj je bio ponos svih Licana, a tebe, koji se besramno blatis na njega, sumnjam da iko pamti. Ti si began, a ne licki borac, a najmanje gusar.

hm, ko je jos kriv za smrt 60 miliona ljudi u roku od 6 godina? sa druge strane Treci Rajh se nije pridrzao maltene nijednog sporazuma, Hitler je jedan od najvecih lazova u istoriji
Zlodela koje je cinio nemacki Vermaht se ne mogu uporedjivati sa bilo kojom svetskom kataklizmom, osim sa Velikim potopom kojeg izazva jevrejski zao bog Jahveh.

”Srbe tad vodili jugosloveni?” Tebe je zaista je tesko kontrolisati, a jos teze razumeti neozbiljnu i detinjastu mastu. Odakle ti ta tupava ideja da je Hitrler "cijenio" Srbe? Nikoga on nije cijenio, cak ni ogromnan Sovjetski Savez, kao ni snazne zemlje kao sto su bile Francuska i Engleska. Ovo je naglabanje bez ikakve osnove. Zapravo ti mislis da te je Hitler cenio zato sto si Srbin. Tebe, begana, nije cenio ni Pavelic, a nekmoli Hitler.

O tome da je Hitler cijenio Srbe pise Wilhelm Höttl, Hitlerov bliski saradnik i obavjestajac, SS-ovac i doktor istorije. A o tome su pisali i neki drugi ljudi oko Hitlera. Ja nisam jado kao ti pa da izmisljam.

Cuj, gusarenje se ne sastoji od lazi, jer gusari su hrabri, a hrabri nikada ne lazu. Sramno je za gusara da laze. Ali to sad nije bitno, tvoja tvrdnja da je Wilhelm Hottl bio Hitlerov bliski saradnik je totalna laz, bas kao i tvrdnja da je Hitler "cijenio" Srbe. Hottl nikada nije bio ni blizu Hitlera. Sta vise, on je 1941. godine bio supendovan, a sledece godine protiv njega je podignuta opsirna opstuznica za zloupotrebu svog polozaja. Docnije je "rehabilitovan", ali nikada, ama bas nikada nije bio Hitlerova saradnik.Cak nikada nije bio ni blizu njega. Imas skolnosti da izmisljas cinjenice, a izmisljanje neistine ima svoju pravu rec.
Ostalo nema potrebe ni komentarisati.
Sigurno da nema potrebe. Istina boli, pa je treba precutati, da se ne bi otvarala nova poglavlja.

Poslednja izmena od moderatora:
Britanska tajna služba: Draža Mihailović je patriota

Britanska tajna služba SOE iz Drugog svetskog rata okarakterisala je komandanta Kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Dražu Mihailovića kao patriotu koji nije sarađivao sa okupatorima u Drugom svetskom ratu, navodi se u izveštaju koji je danas predstavljen u Višem sudu u Beogradu.

"General Mihailović je bio patriota, čovek velike snage i sposobnosti", navodi se u dokumentu predstavljenom na ročcištu za rehabilitaciju Mihailovića i dodaje da "nema dokaza da je bio kolaboracionista sa Nemcima, Italijanima ni sa vladom Milana Nedića". Taj dokument SOE sačinio je profesor na Oksfordskom univerzitetu Vilijem Mekenzi na osnovu izveštaja britanskih obaveštajaca, koji su bili u posmatračkim misijama u Kraljevini Jugoslaviji tokom rata, naveo je istoričar Slobodan Marković, predsednik Državne komisije za istraživanje okolnosti pod kojima je ubijen Mihailović.

Izveštaj britanske tajne službe strogo je poverljiv i nosi napomenu da mogu da ga koriste samo tajne službe i britanska vlada, a na današnjem ročištu prvi put je predstavljen javnosti.

Izvor i cela vest: http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/292857/Britanska-tajna-sluzba-Draza-Mihailovic-je-patriota

Poslednja izmena od moderatora:
А онда та иста Британија прогура Тита и Југославију... Какви су то лицемјери :)

Шта ћемо са остале две грешке пошто је преовладало мишљење овде да је 27.март једна.Ја још увек тврдим да ту може 1918 да се дода.

Back