Registrujes se kod neke brokerske kuce, naprimer Interactive Brokers, posaljes potrebnu dokumentaciju, posaljes novac cini mi se da je 10 hiljada dolara minimum, skines njihovu platformu na PC i to je to u sustini, mozes da krenes. Postoje platforme i drugih brokerskih kuca koji traze manje od 10 hiljada, raspitaj se.
Ja sam imao plan da ulozim pa sam odustao, nije jednostavo kao sto ljudi misle, komisije isto nisu tako male ako mislis da budes day trader. Porez na dobit od HOV te ubije jos 10% ako ostvaris neki dobitak a mozda i jace, ode ti jos neki novac koji ti uzima banka kroz transkcije, mislim da IRS ne dugujes nista kao strani drzavljanin koji posluje na US berzi u slucaju dobiti, ali treba se raspitati. Sve u svemu dobro razmisli. Igrao sam ove godine neke texas holdem turnire u Becu, za jednim stolom sam naleteo na neke amere, radili su na wallstreet kao brokeri, dali otkaze i profesionalno se bave tekas holdemom kazu tu su im vece sanse za ozbiljnim parama a manje rizikuju i mislim da ti je to najbolji opis koliko je tesko biti dugorocni dobitnik na berzi.