Trgovanje akcijama svetskih kompanija preko interneta

Sve neki napredni instrumenti, je l' ima neko ovde da investira/trguje akcijama?

Napomena za pocetnike: Ne uplicite se u Forex, Margin, Leverage i CFD-ove ako ne znate sta radite, necete se lepo provesti!
Ima toga, evo ja ga vec pusim na jednom racunu:
1591279410425.png

Eba me $$$, samo tako...a nije mi mnogo trebalo, samo neke dve nedelje...

Ja sam uglavnom na RoboForex-u, i nesto malo na FxPro ( za rusko trziste ) zbog "poluge" od 1:500, inace za gradjane EU FxPro nudi samo do 1:30.
Fizickom naftom sam trgovao preko "Rajfajzena u Becu" ranije.
Sad se malo igram na Foreksu.
RoboForex je dobar zbog "poluge", a nudi i swap-free nalog ako zelis da malo "svingujes"...
Da li si probao da povuces novac sa RoboForex-a? Nadam se da ne prave problem

Pre nego sto otvorim racun kod brokera zelim da ispitam koji Forex brokeri su posteni, pa cu onda da gledam prednosti (poluge, swap-ove, spread/commission itd.).

Da li si probao da povuces novac sa RoboForex-a? Nadam se da ne prave problem

Pre nego sto otvorim racun kod brokera zelim da ispitam koji Forex brokeri su posteni, pa cu onda da gledam prednosti (poluge, swap-ove, spread/commission itd.).

Sa povlacenjem para nikakvih problema nije bilo. Rade ko' sat, a cenim ih posebno zbog mogucnosti da uplatis recimo sa VISA CC, a da se isplacujes na ATH -wallet...malo brokera to dozvoljava. Ako ti nesto nije jasno, imaju veoma brz support - team. Do sada imam samo dobra iskustva sa njima.

Ne kazem da cu se obogatiti, ali nece me docekati ni margin call.

Ovde se bacaju neke cifre od 30% mesecno, sto je suludo i neodrzivo na neki duzi period.
Bude jedan mesec, pa bude minus naredna 3 i na kraju godine dobit bude verovatno 5%.

Slazem se, svi mi trazimo negde neki "Sveti Graal" koji necemo naravno naci.
Za mene jo ovo neka vrsta skupe razonode, ni vise ni manje.

Da ali sa high-margin forexom bar imaš Nadu da ćeš uskoro postati milijurdaš.

Ovako sa kuponom od -1% godišnje na obveznicu, možeš samo da zakitiš onu stvar.
Nadu, Jasnu, Jovanu... Nazovi to kako hoces, sanse nisu na tvojoj strani.
Ako ces na berzu da ides da se kladis, bolje u kazino da odes, bolji su ti prospekti.

Svako ko hoce tako da spekulise mora biti spreman da izgubi sve, mozda i vise.
A S&P500 vraca godisnje oko 7-9% proteklih 100 godina.

Nadu, Jasnu, Jovanu... Nazovi to kako hoces, sanse nisu na tvojoj strani.
Ako ces na berzu da ides da se kladis, bolje u kazino da odes, bolji su ti prospekti.

Svako ko hoce tako da spekulise mora biti spreman da izgubi sve, mozda i vise.
A S&P500 vraca godisnje oko 7-9% proteklih 100 godina.
Da, ali Nada je najvažnija.

Ti si sa dobiću od 7% unapred izgubio svaku nadu.

Na primer kreneš sa 20,000 evra, i očekuješ da 2025. godine imaš 27,000

Naravno i to ti se izjalovi, ali čak ni tih 27,000 ti ne bi omogućilo ni da kupiš kola, a kamoli avion.

Da, ali Nada je najvažnija.

Ti si sa dobiću od 7% unapred izgubio svaku nadu.

Na primer kreneš sa 20,000 evra, i očekuješ da 2025. godine imaš 27,000

Naravno i to ti se izjalovi, ali čak ni tih 27,000 ti ne bi omogućilo ni da kupiš kola, a kamoli avion.
Daj mi sigurnih 7% na svaki ulozeni evro i ja sam srecan.
Toliko aviona na nebu, verovatno su sve forex trejderi kupili.

U svakom slucaju, imamo samo razlicit pristup trgovini / investiranju.
Nije pogresno ni jedno ni drugo, samo su ocekivanja, a i razocaranja, drugacija.

Daj mi sigurnih 7% na svaki ulozeni evro i ja sam srecan.
Toliko aviona na nebu, verovatno su sve forex trejderi kupili.

U svakom slucaju, imamo samo razlicit pristup trgovini / investiranju.
Nije pogresno ni jedno ni drugo, samo su ocekivanja, a i razocaranja, drugacija.
Možeš ti kasnije da se stabilizuješ i na 0%, ali na početku ne možeš da se ubiješ u pojam tako niskim dobicima.

Sa povlacenjem para nikakvih problema nije bilo. Rade ko' sat, a cenim ih posebno zbog mogucnosti da uplatis recimo sa VISA CC, a da se isplacujes na ATH -wallet...malo brokera to dozvoljava. Ako ti nesto nije jasno, imaju veoma brz support - team. Do sada imam samo dobra iskustva sa njima.
Vazi hvala, uzecu ih u obzir!

Iz radoznalosti pitam, koliko cesto ti komuniciras sa svojim brokerima?

Vazi hvala, uzecu ih u obzir!

Iz radoznalosti pitam, koliko cesto ti komuniciras sa svojim brokerima?
Komuniciram sa njima samo kad imam neki problem, a to nije bas cesto.
Neki dan sam imao male probleme sa ucitavanjem : “Investor Read OnlyPassword", pa smo taj problem resili.
Drugih problema nisam imao ni sa uplatama, ni sa isplatama.
Jednom sam se isplacivao na Skrill, pare su stigle bukvalno posle 3 sekunde sto me je iznenadilo, neverovatno brzo.
Sad sam jos pribavio i "Perfect Money", pa cu i to da isprobam kod jednog drugog brokera koji dosta radi na azijskom trzistu ( octafx ).

Pozdrav svima, razmisljam da otvorim Interactive Brokers racun, da li neko ovde ima iskustva sa njima oko deponovanja novca, da li mogu da uplatim evre preko nasih banaka? Takodje se ovo odnosi i na kasnije povlacenje...
Video sam da ima kod nas neki Tradewin koji u sustini samo posreduje izmedju IB i klijenta, i da uzimaju masnu proviziju za to, pa ipak ne bih kod njih investirao ako bas ne moram...

E ljudi mislim da je najbolje za pocetnike, koji naravno dobro zagreju stolicu a nemaju puno da uloze , da pocnu trejdovanje Penny Stocks bas iz razloga sto se ne promovisu mnogo na WallSt i velikim fondovima jer nisu atraktivne za velike ulagace a moze dobar profit da se napravi za nas sitnu ribu.
Da li se jos neko bavim ovim ogrankom trejdovanja nek podeli svoje iskustvo / kontakt bio bih zahvalan.

Da naglasim ovo je samo moje misljenje ako neko ne deli istu ideju to je ok samo nek obrazlozi
Hvala

E ljudi mislim da je najbolje za pocetnike, koji naravno dobro zagreju stolicu a nemaju puno da uloze , da pocnu trejdovanje Penny Stocks bas iz razloga sto se ne promovisu mnogo na WallSt i velikim fondovima jer nisu atraktivne za velike ulagace a moze dobar profit da se napravi za nas sitnu ribu.
Da li se jos neko bavim ovim ogrankom trejdovanja nek podeli svoje iskustvo / kontakt bio bih zahvalan.

Da naglasim ovo je samo moje misljenje ako neko ne deli istu ideju to je ok samo nek obrazlozi
Hvala
Najbolje za pocetnike bi bio neki S&P500 ili world market ETF, pa dok ulazu u to nek zagreju stolicu i onda se oprobaju rizicnim trgovanjem sa forex-om, penny stock, fjucersima, itd. U stvari, lazem, najbolje bi bilo da uopste ne ulazete u poslednja tri, osim ako bas ne zelite da izgubite novac. :thumbdown:

Interesantno, nema suštinske diskusiije na temu poslovanja na berzi. Sve nešto izdaleka kao kiša oko Kragujevca. Nema ništa konkretno, šta početi, šta trgovati, da se raspravlja o strategijama trgovanja. Lično preporučujem forex brokere kao što su www.fxopen.com, www.fortfs.com, www.xm.com, www.roboforex.com,... Moja preporuka je investiranje je putem VISA ili MasrerCard sa dinarskog ili deviznog računa i takođe povlačenje novca na istu karticu u dinarima ili devizama. Sve napred izneto je na osnovu ličnog iskustva, nema prevare, sve provereno. Ako investirate preko Skrill i vučete novac nazad, onda to košta strašno mnogo, vučete par stotina evra a toškovi idu i preko 40 evra a na kartice su troškovi vrlo mali, zanemarljivi i ne morate u banci da popunjavate izjavu odakle vam priliv. I ne investirajte mnogo novca, investirajte novac koji vam ne treba.

Трговао сам раније њима, али преко посредника. Научио сам како функционишу. Сада планирам директно преко ИБ и зато тражим неког ко има искуства на тај начин.
Ja trgujem preko IB-a ali preko posrednika tj TradeWin-a. Iskreno gotovo da je nemoguća misija otvoriti dirketno račun kod IB-a iz Srbije.

Registrujes se kod neke brokerske kuce, naprimer Interactive Brokers, posaljes potrebnu dokumentaciju, posaljes novac cini mi se da je 10 hiljada dolara minimum, skines njihovu platformu na PC i to je to u sustini, mozes da krenes. Postoje platforme i drugih brokerskih kuca koji traze manje od 10 hiljada, raspitaj se.

Ja sam imao plan da ulozim pa sam odustao, nije jednostavo kao sto ljudi misle, komisije isto nisu tako male ako mislis da budes day trader. Porez na dobit od HOV te ubije jos 10% ako ostvaris neki dobitak a mozda i jace, ode ti jos neki novac koji ti uzima banka kroz transkcije, mislim da IRS ne dugujes nista kao strani drzavljanin koji posluje na US berzi u slucaju dobiti, ali treba se raspitati. Sve u svemu dobro razmisli. Igrao sam ove godine neke texas holdem turnire u Becu, za jednim stolom sam naleteo na neke amere, radili su na wallstreet kao brokeri, dali otkaze i profesionalno se bave tekas holdemom kazu tu su im vece sanse za ozbiljnim parama a manje rizikuju i mislim da ti je to najbolji opis koliko je tesko biti dugorocni dobitnik na berzi.
zasto neko uopste bi i htro bas akcijama da trguje?
Akcije... Dakle, to nisu filmovi akcioni?
Mislim da znam sta je ali sto bas tako da nazove odnos robe trzisne vrednosti?
ovo je vino odlicno, susrecem se prvi put sa brezom znam da joj je ulica u volt stritu, znam da su se mnogi obogatili tako.
Ali, bogatstvo, prf, dodje i ode.
Bogatiji je siromah od bogatasa ako zna pravu vrednost ovog vina.
Na kraju krajeva in vino veritas

Back