trg Milana Mladenovica u Beogradu

trg M. Mladenovica ?

• DA

• NE

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
LDP predlaže trg Milana Mladenovića u Beogradu

Predstavnici Liberalno-demokratske partije (LDP) najavili su danas inicijativu da prostor ispred Doma omladine Beograda (DOB), na uglu ulica Dečanske i Makedonske, dobije ime Trg Milana Mladenovića
Menadžer Gradskog odbora LDP-a Dejan Ranđić rekao je na konferenciji za novinare ispred zgrade DOB-a, da je Mladenović (1958-1994) "zadužio Beograd i čitave generacije", svojim delovanjem kroz uticajne rok sastave "Šarlo akrobata" i "Katarina II", odnosno "Ekatarina Velika" (EKV).
Ranđić je istakao da inicijativa LDP-a "nije usko stranačka", jer je njihova želja da joj se priključe gradske i državne institucije, "i šsto je mnogo važnije građani, prijatelji i poštovaoci Milana Mladenovića".
Prema njegovim rečima, uloga LDP-a je da inicijativu pokrene i da ona dođe do Skupštine grada Beograda.
"Želimo i da otvorimo novu praksu. Beograd poseduje jako puno malih trgova, platoa i pjaceta koji mogu da dobiju ime neke od znamenitih ličnosti, a da ne stvorimo probleme građanima kroz stalne promene adresa", naglasio je Ranđić.
Član odborničke grupe LDP-a Marko Maršićević rekao je da će njihova inicijativa u narednih mesec dana biti "promovisana na više nivoa", i da će pozvati da podrže akciju Mladenovićevi nekadašnji saradnici i ljudi koji su na razne načine bili vezani uz njegovu karijeru.
Upitani da li su o inicijativi razgovarali sa majkom Milana Mladenovića, Danicom Mladenović, predstavnici LDP-a su rekli da nisu to učinili, ali su, po rečima Ranđića, "u prethodnom periodu komunicirali sa ljudima koji su sarađivali sa Mladenovićem".
"Imali smo prilike da čujemo da niko od njih nije imao nikakav negativan stav prema našoj inicijativi", naglasio je Ranđić, dok je Maršićević istakao da su razgovarali sa nekadašnjim menadžerom EKV Dušanom Ercegovcem, "koji je dao podršku za ovu akciju".
http://www.novinepress.co.rs/sr/ves...edlaže+trg+Milana+Mladenovića+u+Beogradu.html

Da li ste za ili protiv, i zasto ?
Licno- vise volim cuti naziv ulice po umetniku nego politicaru :)

Covek definitivno zasluzuje da neka ulica nosi njegovo ime,bio je vizionar,pacifista.Jednom rechju rodjen je jedno 40god ranije,ali takvi bash kao on su uticali na chitave generacije!!
A shto se tiche LDP-a(kombi stranke) moraju na bilo koji nachin da privuku glasache,ej cenzus je bitan,a posle ce biti koj Mladenovic,nishta mi to nismo napismeno obecali i sl.

Covek definitivno zasluzuje da neka ulica nosi njegovo ime,bio je vizionar,pacifista.Jednom rechju rodjen je jedno 40god ranije,ali takvi bash kao on su uticali na chitave generacije!!
A shto se tiche LDP-a(kombi stranke) moraju na bilo koji nachin da privuku glasache,ej cenzus je bitan,a posle ce biti koj Mladenovic,nishta mi to nismo napismeno obecali i sl.

naravno da privlace paznju na sve moguce nacine ...

pitanje je da li je Milan bio umetnik tog kalibra( da ga ne zamene za par meseci ) ... ili samo veoma popularna zvezda

svakako milan to zasluzuje.svakako mnogo vise zasluzuje od pojedinih koji imaju svoje platoe i trgove.
licno bih volela da ulice i trgovi dobijaju imena po zasluznim umetnicima a ne po politicarima
(samo da o tome ne odlucuju oni koji odlucuju o dodeli nacionalnih penzija,jer ne bih volela cuti jednog dana da je recimo sladjana milosevic dobila svoju ulicu ili trg)

Ради се, у ствари, у предлогу да оно парченце испред Дома Омладине, испред Сунца, носи назив Плато ММ.
Не смета, дефинитнивно, да се по њему зове, то је ионако састајалиште младих....

Ради се, у ствари, у предлогу да оно парченце испред Дома Омладине, испред Сунца, носи назив Плато ММ.
Не смета, дефинитнивно, да се по њему зове, то је ионако састајалиште младих....

nisam znala- savrsena ideja znaci :D

meni je njegovo ime mnogo simbolicnije od recimo ime zorana djindjica,od koga kad ga cujem-povraca mi se

tooo greeboooooooooo :super:

Za razliku od Đinđića ... o pokojniku Milan-u ... sve najlepše međutim, mi Srbi imamo jednu ortodoksno, odvratnu naviku a to je : " Nema veze ko - je - da - je u pitanju i zašto ... mi delimo titule i nazive ulice i svega ostalog ... k'o letke iz avi/J/ona :eek: " Sačuvaj Bože !
Kada ćemo već jednom, da zaustavimo više tu histeriju ??!!...

:bye:

Sto da ne... Ako je neko medju najboljima u necemu, nije ni vazno sta je profesija. Ko zna koliko ima lekara, inzenjera i jos kojih - koji su napravili dobro delo, ali nema ko da ih 'gura'.
Na primer - jel postoji negde ulica Gece Kona? Ima knjizara, ali nisam cuo ni za sta vise.

Back