Trening vs Ishrana

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
IShrana je po meni samo i bitnija kod mrsanja , postoji razlika izmedju dugog zivota i zdravog zivota , nema zdravog zivota bez treninga , u 70 ne mozes ni sa unucima da se igras a kamoli voznja bajsa, duge setnje , neki sport , itd.
Kad kazem trening mislim na aktivnost naravno.
Idi ti malo do penzionerske Floride. Lazo moj, sokiraces se kako Jakih ljudi od 70 ima. Piju po 15 koktela, 20 piva dnevno i trce za suprotnim polom ka da su 20. A jedu za tebe dvojicu.
Ko god je zdrav moze da ima kvalitetan zivot i u 70 toj.

Idi ti malo do penzionerske Floride. Lazo moj, sokiraces se kako Jakih ljudi od 70 ima. Piju po 15 koktela, 20 piva dnevno i trce za suprotnim polom ka da su 20. A jedu za tebe dvojicu.
Ko god je zdrav moze da ima kvalitetan zivot i u 70 toj.
Ja licno ne poznajem takve , imam 34 godine i video sam mnoog starih ljudi i u okolini i u mojoj familiji , uvek su najaktivniji najbolje prolazili , mozda u Floridi ima nesto u vazduhu sto im magicno daje snagu pod stare dane ( mada 70 godina i nije toliko staro ).

Hajde da se prijateljski svadjamo malo :) Sta je po vama bitnije ( naravno da su obe stvari izuzetno bitne ) , po meni je trening bitniji dok god osoba nema potpuno katastrofalnu ishranu , jer koliko god da je dijeta dobra kako starimo gubicemo misice , snagu i kardiovaskularno zdravlje , jedini nacin da se to uspori je trening , vase misljenje ?
Ukliko mora da se bira - Trening.
Ishranom se ne jača muskulatura kao najveći energetski potrošač i statičnost nepovoljno deluje na zdravlje

Ja kao neko ko se bavi street workout-om dobar niz godina mogu reći da je trening mama. Nikada nisam brojao kalorije, dijeta mi je većinom fleksibilna. Ujutru obavezan šejk za doručak sa bukvalno svim i svačim zdravim, koliko proteina u njemu ima nemam pojma, imam 90kg i ne brojim unos proteina, nekad samo jedem jednom dnevno i to samo šejk a napucan sam poprilično. Ja sam taj tip koji nabija mišićnu masu lako. Gledam samo da se zdravije hranim i ne stresiram, a treniram svaki dan sem vikenda, nekad i subotom. Imam drugove, tačnije svi moji drugovi su većinom gojazni i ne paze na ishranu, ne treniraju, izgledaju dosta starije od mene i ne kontam kako neko tako nema svest o sebi i zdravlju. Čovek neradom i neadekvatnom ishranom propada. Obraćam se svima koji žive nezdrav život, možda se sada osećate super ali stićiće vas brže nego što mislite.

Back