Trening vs Ishrana

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LazaB

Iskusan
Poruka
6.582
Hajde da se prijateljski svadjamo malo :) Sta je po vama bitnije ( naravno da su obe stvari izuzetno bitne ) , po meni je trening bitniji dok god osoba nema potpuno katastrofalnu ishranu , jer koliko god da je dijeta dobra kako starimo gubicemo misice , snagu i kardiovaskularno zdravlje , jedini nacin da se to uspori je trening , vase misljenje ?

Fizicka aktivnost je vaznija. Bas sam skoro gledao nekog doktora iz Amerike koji je radio ta istrazivanja. Parafraziuracu sta je rekao, al nesto u fazonu:
"Ako imas coveka koji jede 100% zdravo, ne pusi, ne pije, a ne bavi se nikakvom fizickom aktivnoscu, zivece krace od coveka koji ne pazi na ishranu, pusi, ali redovno se bavi fizickim aktivnostima"

Hajde da se prijateljski svadjamo malo :) Sta je po vama bitnije ( naravno da su obe stvari izuzetno bitne ) , po meni je trening bitniji dok god osoba nema potpuno katastrofalnu ishranu , jer koliko god da je dijeta dobra kako starimo gubicemo misice , snagu i kardiovaskularno zdravlje , jedini nacin da se to uspori je trening , vase misljenje ?
Ja sam cijelog zivota nesto trenirao ;u mladosti iz ljubavi ,u srednjim godinama jer sam radio krajnje stresan posao a sada nakon odlazak u penziju,jer imam mnogo mladju zenu pa uz nju hahaha. Medjutim ono sto uneses u sebe je svakako bitnije jer smo ipak mi biologija. Ovo naravno pod uslovom da ne lezis po citav dan.

Pa ishrana je važnija. Po meni. Džabe vežbanje ako ne jedeš šta i kako treba.
I šta znači u granicama normale?
Vezbanje ce da ti da snagu u misicima i kardiovaskularnu snagu sta god da jedes , kad sam rekao u granicama normale mislio sam da osoba ne bude bas preterano gojazna.
Mozes da imas savrsenu ishranu i decenijama ce i misici i kosti da ti trunu brze bez treninga.

Ja sam cijelog zivota nesto trenirao ;u mladosti iz ljubavi ,u srednjim godinama jer sam radio krajnje stresan posao a sada nakon odlazak u penziju,jer imam mnogo mladju zenu pa uz nju hahaha. Medjutim ono sto uneses u sebe je svakako bitnije jer smo ipak mi biologija. Ovo naravno pod uslovom da ne lezis po citav dan.
Biologija zavisi od fizicke aktivnosti cak i vise od ishrane , naucne studije su to i pokazale , aktivniji ljudi bukvalno imaju mladje celije kada se uporede sa neaktivnim ljudima , to ne moze da se kaze i za ishranu ( osim ako ne gledamo ekstremne slucajeve ).

Vezbanje ce da ti da snagu u misicima i kardiovaskularnu snagu sta god da jedes , kad sam rekao u granicama normale mislio sam da osoba ne bude bas preterano gojazna.
Mozes da imas savrsenu ishranu i decenijama ce i misici i kosti da ti trunu brze bez treninga.
Ali nekome će vežbanje da bude odlazak peške na posao, ili da vozi bicikli.
Opet džabe sve ako nema kvalitetnu ishranu. Po meni.
I nije za svakog isto. Da li je muško, žensko, kakav posao ima , i slično.

Ali nekome će vežbanje da bude odlazak peške na posao, ili da vozi bicikli.
Opet džabe sve ako nema kvalitetnu ishranu. Po meni.
I nije za svakog isto. Da li je muško, žensko, kakav posao ima , i slično.
Peske na posao i voznja bicikla je odlicna za kardiovaskularno zdravlje , ne bas toliko za snagu. Moja baba je umrla tako sto je bila sama kod kuce i pala predvece i tek ujutru kada je moj ujak naisao je podigao sa poda , nije slomila nista ali nije imala snage da ustane sa poda sama , zakacila je upalu pluca od lezanja na hladnom podu i umrla , ljudi koji su stariji od 65 godina i slome kuk ili butnu kost imaju 15-35% sanse da umru u sledecih 12 meseci , od onih koji prezive pola ce zavrsiti sa stapom ili kolicima do kraja zivota , najbolji lek za sve to je trening.

Mnogo bolje izgledaju i imaju vise snage moji poznanici i prijateljji koji redovno treniraju i jedu sve sto im padne pod ruku nego oni sto kao neke tetke na dijeti paze u koliko sati koliko kalorija unose. Takvi izgledaju kao neke mlohave kese.

q
Biologija zavisi od fizicke aktivnosti cak i vise od ishrane , naucne studije su to i pokazale , aktivniji ljudi bukvalno imaju mladje celije kada se uporede sa neaktivnim ljudima , to ne moze da se kaze i za ishranu ( osim ako ne gledamo ekstremne slucajeve ).
Daj izvrces haha. Ja sam kazao- pod uslovom da ne lezis po citav dan vaznije je ishrana. Ali svakako mi nemoj reci da se izmedju covjeka koji je normalno aktivan i koji se hrani dobro i covjeka koji trenira ali se mnogo lose hrani biras zivot ovog drugog. Na kraju krajeva nije bas to tako prosto, covjek koji se dobro hrani sva prilika je da ima bolji posao. zivi manje stresno itd. A na kraju krajeva bolje i da umres mladji Al da si zivio punim zivotom nego da cijelog zivota pazis sta jedes ili da treniras a ne trenira ti se.

Ako želiš da smršaš ne može sa vežbanjem, samo sa dijetom (čitaj gladovanje).
Ali ako želiš kakvo takvo zdravlje , mora pravilna ishrana i vežbanje.
IShrana je po meni samo i bitnija kod mrsanja , postoji razlika izmedju dugog zivota i zdravog zivota , nema zdravog zivota bez treninga , u 70 ne mozes ni sa unucima da se igras a kamoli voznja bajsa, duge setnje , neki sport , itd.
Kad kazem trening mislim na aktivnost naravno.

q

Daj izvrces haha. Ja sam kazao- pod uslovom da ne lezis po citav dan vaznije je ishrana. Ali svakako mi nemoj reci da se izmedju covjeka koji je normalno aktivan i koji se hrani dobro i covjeka koji trenira ali se mnogo lose hrani biras zivot ovog drugog. Na kraju krajeva nije bas to tako prosto, covjek koji se dobro hrani sva prilika je da ima bolji posao. zivi manje stresno itd. A na kraju krajeva bolje i da umres mladji Al da si zivio punim zivotom nego da cijelog zivota pazis sta jedes ili da treniras a ne trenira ti se.
Ja bi birao ovog sto trenira mnogo ali mu ishrana bar nije katastrofa , naravno ako ode u krajnost onda tu nista ne pomaze.

Back