TREBA LI PREMESTITI ZOO VRT?

• Začetnik teme Začetnik teme L.1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa sad...kažu jedva mu je doktor čuo oktucaje srca..i ne bih na račoon nečijeg zdravlja.......al on je stvarno taj vrt izgleda shvatio kao dedovinu......i kao kad je počeo štrajk glađu.....kada su uklonili sve kioske iz zoo vrta.......jer nemaju dozvolu....a vook kaže da je vrt drooštveno predoozeće i da može da radi šta hoće.......

Treba..ljudi u okolini Zoo vrta zive sa smradom iz njega..pogotovo sto su zoo vrtovi tipa naseg prevazidjeni..svuda u svetu su Safari zoo vrtovi ..i mi treba takava da dobijemo posebno sto je za zivotinje takav nacin zivota najblizi prirodnom..Smrdljivi mali kavezi i uzneverene zivotinje u njima su ..nehumani..

Nisam nervozna..i nista nije nenormalno u mom postu ..naprotiv..samo treba biti iskren i praktican..druga je prica sto kod nas ne postoji zelja a ni novac za takve stvari..nas zoo vrt..prepiskis ceo za sat vremena.. ..u zadnjem safari zoo vrtu u kome sam bila pre desetak dana trebalo mi 4 sata da ga celog obidjem i to na brzaka..predivan je..Samo zelim da takav ili slican tj..takvog tipa imamo i mi...

"Živim u centru grada, iznad trga ili ne... Nisam vam ja sada dobro počela... Živim u centru grada na mestu gde je nekada bio trg. Nekoliko dana unazad, probuđena jutarnjom bukom, a po svom starom i dobrom običaju, izašla sam na terasu sa jednim jedinim ciljem, a to je razbuđivanje. Tada je usledilo moje zaprepašćenje. Nije bilo trga! Nestao je ceo jedan gradski trg! Zaista nisam mogla da verujem, dok sam u čudu posmatrala radnike koji su iscrtavali novu saobraćajnicu. Čula sam da se saobraćajnice pretvaraju u trgove, ali nisam još čula da se trgovi i pešačke zone pretvaraju u saobraćajnice?! Neko se prisetio da je to "vrlo pametno", pa uzeše ljudima, šetačima i deci, jedan trg koji do sada nikom nije smetao. Valjda hoće da oteraju narod u svoje stanove i kuće, jer ih je strah da će se ljudi međusobno zbližiti.."

Životinjama tamo jeste tesno.. ali zašto da nam oduzmu tu fenomenalnu lokaciju?
Neka prošire Zoo vrt!

Nađoh ovo lutajući netom....

Beogradski zoo vrt nije uvršćen ni u jednu asocijaciju zoo vrtova (WAZA, EAZA) jer ne ispunjava ni minimum uslova. Koncept zatvaranja životinja u kaveze odavno je prevaziđen. Standardi za tzv. "gradski zoo" podrazumevaju najmanje 20 ha, što beogradski nema, i neće ni imati, taman da dobije i Donji grad (što bi onda činilo ukupnu površinu od 14 ha),
- Sa beog. zoo vrtom ne sarađuje zvanično nijedan zapadnoevopski vrt zbog načina poslovanja Uprave (ilegalna trgovina ugroženim životinjskim vrstama i kršenje konvencije CITES, o čemu je BBC još 1991. godine snimio dok. film APE TRADE),
- Beogr. zoo vrt, tj. upravnik je pokušao da društveno preduzeće (u kome direktor ima status božanstva) privatizuje, tj. da postane VLASNIK zemljišta na kome se trenutno nalazi. Vrt je, 1936. godine, osnovao tadašnji gradonačelnik i POKLONIO GA BEOGRAĐANIMA,
- u okviru prostora zoo vrta nalazi se 22 nelegalna objekta, od čega 3 u vlasništvu Vrta, dok ostali plaćaju "kiriju" V. Bojoviću.
- zoo vrt nema stalno zaposlenog veterinara još od 1990. godine i odbija svaku saradnju sa zoolozima i biolozima. Zbog toga su svojom glavom platile mnoge životinje, na primer: lavica, koja je tri dana umirala u porođajnoj agoniji, a bizon je uginuo od gladi. Mi, nekada zaposleni u zoo vrtu, prijavili smo nadležnim službama: nehuman tretman životinja (pumi razbijena vilica, risu polomljena noga, leopardu povređena lobanja itd.), prodaju mečića Ciganima mečkarima, nesavesno postupanje sa leševima životinja (zalivanje krečom), nepridržavanje karantina za novopridošle životinje, nedostatak propratne dokumentacije, saradnju sa sumnjivim trgovcima (Kurt Šefer i M. Slota - međunarodni krijumčari), pojavu avijarne TBC kod ptica i šuge kod papkara itd.itd. Niko ništa nije preduzeo, zbog Bojovićevog jakog "zemljačkog" i političkog lobija.
Ako smatrate da 2000 životinja treba da živi na 7 ha, u kavezima koji liče na cirkuske vagone - onda ovaj komentar nema nikakvu svrhu. Ako mislite da čopor vukova treba da živi na betonu, ili polarni medved u kavezu od 15 kvm - to je vaše mišljenje... Ali, pre nego što donesete bilo kakve zaključke, pročitajte, na primer, časopis VREME (dostupan online), br. 869, i tekst "Portret savremenika". Novinar je samo dotakao istinu, a ostatak informacija se lako može naći na Internetu.

Back