Trbusni ples

minna-:
...kod mene nema nigde da se "trenira" trbushni.... :(
jel znate mozhda neki sajt u vezi toga?

.........
Tesko da ces moci to skroz sama,ako nigde nisi videla ili ako ti neko bar ukratko nije pokazao u cemu je caka. Imas par sajtova,pogledaj klipove i ukradi pokrete :)
www.tijana.6te.net
www.middleeasterndance.homestead.com
www.shira.com

Nek mi neko odgovori za marame-please! Sledece nedelje dolazim u Bg da kupim,a ne znam gde da trazim :-(

tarabica:
Počela sam da idem na ples i sviđa mi se:smile: naravno ja sam još uvek apsolutni početnik, tek sam nulu naučila. Rekla nam je da od novembra počinjemo da vežbamo sa velovima :shock: jel znate nešto o tome :confused:

Ako si apsolutni pocetnik, besmisleno je da odmah ucis ples sa velom.Moras imati plesnu osnovu od elementarnih figura, da bi mogla da pocnes da ucis ples sa nekim rekvizitom...
Ples sa velom je jako elegantan i senzualan, moze igledati jako lepo i zanosno, ali isto tako veoma smotano, pa cak i smesno, ako ne naucis osnove kako treba....
To prozirno parce muslina ili svile, dok leti oko tebe, pa te cas skriva, a cas otkriva, deluje bas, bas zavodljivo....:-)

tijana_belly:
Ako si apsolutni pocetnik, besmisleno je da odmah ucis ples sa velom.Moras imati plesnu osnovu od elementarnih figura, da bi mogla da pocnes da ucis ples sa nekim rekvizitom...
Ples sa velom je jako elegantan i senzualan, moze igledati jako lepo i zanosno, ali isto tako veoma smotano, pa cak i smesno, ako ne naucis osnove kako treba....
To prozirno parce muslina ili svile, dok leti oko tebe, pa te cas skriva, a cas otkriva, deluje bas, bas zavodljivo....:-)

hvala, tijana, izgleda ipak neće tako skoro početi sa velovima, instruktorka nas je malo precenila :smile:
@nanncy rekli su mi da ima marama sa dukatima na bazaru na sajmu i kosta oko 1000din, ima i u piramidi na nbg, ali je skuplja 1400din. ja treba da kupim ovih dana.

evo:
www.bellydance.ru
jeste da je na ruskom, ali se lako razume, a i animirano je, pa gledas...
Pregledala sam malo, ono sa grudima sam odmah odbacila jer normalna zena ne treba to da radi. Probala ono sa rukama -meke vezbe, pokreti delikatni... Nocu sam shvatila koliko sam, zapravo, zardjala... Okrenem se, a lopatice bole...!
Vidim, nisam ja za to... vise volim taj ci.

Drage moje,

Ukoliko ste zainteresovane da pocnete da se bavite orijentalnim plesom, ukoliko vam je potrebna fizicka aktivnost i rekreacija, a sve to u vedroj atmosferi, uskoro pocinje sa radom nova grupa na Novom Beogradu u blizini Immo centra.

Za sve informacije mozete me kontaktirati na PM.

Mozda negde vec postoji ova tema, ali ne znam bas da se snadjem s ovim pretrazivacem.. a moje "ceprkanje" po temama je dalo 0 rezultata :-(

Dakle, devojke, zene... da li se neko od vas bavi, bavio..ili planira da se bavi trbusnim plesom?
Da li ga tako nesto uopste privlaci? Da li znate neke dobre skole kao preporuku?
I naravno..ko ima mjuzu za t. ples... neka me kontakitra.. skupljam.. uzivam u tome. I bas sam se nesto resila da upisem, da ne bude samo kucna varijanta..bar da se okusam :-) Privlaci me mnogo.
Istomisljenici..javite se!

Ja se bavim time :)
Ako si iz Novig Sada mogu ti preporuciti neku jako dobru skolu,ovu moju,dopasce ti se trener,inace je diplomirana balerina
Elem,samo bitna stvar kod trbusnog je da iz nekog razloga valdaju predrasude { iz neznanja} da to treniraju one malo...Punije,shto nije tacno..Sve vitka do vitke,od svih koje ja znam, od novih grupa do srednjih pa sve do najstarijih :) Dobices na gracioznosti ruku mnogo,naucisec stvarno kako da zavolish sebe kroz to,pre svega jer trbusni nije kompetitivan { nema takmicenja,pritiska, neko moranje da budesh dobar da ne bi kvario celokupni dojam grupe } nema taj neki takmicarski duh i jedina osoba ciju ljubav and divljenje morash da zadobijesh-jeste od sebe same. Zavodis svoj odraz u ogledalu :)
Ako je neko josh uvek zainteresovan......:)

Obozavam trbusni ples, ali nikako da nadjem vremena da krenem na neke casove. Resila sam da ove jeseni to promenim. Ako neko moze da mi preporuci neku skolu u Novom Sadu to bi bilo super... Koliko se okvirno krecu cene? (Posto sam student, ovo pitanje je bitno ;) )

Ja se bavim time :)
Ako si iz Novig Sada mogu ti preporuciti neku jako dobru skolu,ovu moju,dopasce ti se trener,inace je diplomirana balerina
Elem,samo bitna stvar kod trbusnog je da iz nekog razloga valdaju predrasude { iz neznanja} da to treniraju one malo...Punije,shto nije tacno..Sve vitka do vitke,od svih koje ja znam, od novih grupa do srednjih pa sve do najstarijih :) Dobices na gracioznosti ruku mnogo,naucisec stvarno kako da zavolish sebe kroz to,pre svega jer trbusni nije kompetitivan { nema takmicenja,pritiska, neko moranje da budesh dobar da ne bi kvario celokupni dojam grupe } nema taj neki takmicarski duh i jedina osoba ciju ljubav and divljenje morash da zadobijesh-jeste od sebe same. Zavodis svoj odraz u ogledalu :)
Ako je neko josh uvek zainteresovan......:)

JA sam Vrlo zainteresovan...:eek:

Ej Srbija i trbusni ples.....kad vidim na TV-u po nekim seljackim emisijama neke gusketine kako igraju taj trbusni ples smuci mi se zivot.....ko da sam u Teheranu.....uzas.....

To nije trbusni ples!:evil: Razgranici si stvari i nemoj napadati iz neznanja. To shto svaka kvocka moze da kupi jeftinu kopiju haljina za trbusne plesacice,koje se inace narucuju iz Egipta i kostaju 500 evra i shto ih ti gledas po levim emisijama......Je daleko od bilo kakvg trbusnog....i one rade sve...sem trbusnog plesa. Nijedan trener { bilo trbusnog ili drugog plesa} koji postuje samog sebe ne bi dozvolio da oni koje on uci igraju u nekim levim emisijama.

Poslednja izmena:
mene to uopšte ne uzbuđava...ša znam drm-drm gore-dole, lefo-desno...i ša sad...niša..misim, trenutno ne nalazim naročitu erocku privlačnost u trbušnjacima.. i ne cakle mi se oči kad gledam...
ja volim ples derviša..eeee..to je prava stvar..a nisam gej, keve mi mirjane.. ( :

Mozda negde vec postoji ova tema, ali ne znam bas da se snadjem s ovim pretrazivacem.. a moje "ceprkanje" po temama je dalo 0 rezultata :-(

Dakle, devojke, zene... da li se neko od vas bavi, bavio..ili planira da se bavi trbusnim plesom?
Da li ga tako nesto uopste privlaci? Da li znate neke dobre skole kao preporuku?
I naravno..ko ima mjuzu za t. ples... neka me kontakitra.. skupljam.. uzivam u tome. I bas sam se nesto resila da upisem, da ne bude samo kucna varijanta..bar da se okusam :-) Privlaci me mnogo.
Istomisljenici..javite se!

Ne sviđa mi se što je toliko popularizovano kod nas, ples sa istoka,
deo njihove kulture i stila života i to žena nižeg morala i sad koliko
je to primenjivo na naš mentalitet i u skladu sa istim baš se pitam:confused:.
Meni izgleda jeftino.

Ej Srbija i trbusni ples.....kad vidim na TV-u po nekim seljackim emisijama neke gusketine kako igraju taj trbusni ples smuci mi se zivot.....ko da sam u Teheranu.....uzas.....

Pre neki dan sam gledala u nekoj vecernjoj emisij... cini mi se na Avali... kako igra jedna "Trbusna plesacica"(mislim da se zove Aleksandra Politopulos)... inace Srpkinja(mozda gresim)... Pa ajde sad uporedi nju i na primer Asenu, Didem ili neke sa istoka...Ja ove redovno gledam na satelitu... Inace trbusni plesom se bavim nekoliko meseci... Samostalno. tj. gledam snimke na you-tube i ugledam se na njih... I dosta pokreta sam vec sasvim dobro uvezbala... nisam profi, ali vezba cini svoje.... :D:D

Back