Goran Jovanic:ms:Goran Jovanic:ms:Ah...kakvog divnog romana....ah....kakve idilicne slike...
.ah...kako ime Goran gordo zvuci
.....ah...kako otkidam na njegove recenice...
.i kratke i dugacke...
.i tanke...i debele.....
![]()
jer VELIKI GORAN![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
...srce mi je oteo svojim PRDAVNIM
pisanijem.....
ah....ah.
..kakav zadah....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s. -gledaj svoja komercijalisticka posla manki boj i pali brate VREDNOSTI SU ZAKON...![]()
Vidi , vidi, kako se mala lako ljuti. Mali komentar za ovakvu eksploziju ljutine. A samo sam rekao da su Vase kritike nisu pucnji , niti salve , vec dijabole. Zasto ste tako frustrirani. Istina ne bi trebalo da vas boli. A ovaj nacin konverzacije , naucili ste verovatno u pricaonici. Ne smeta mi Vasa nova tema. Cak sta vise , privuci ce one koji su do sada samo smetali. Da li ste primetili da su se na ovu temu prikljucili ljudi vredni velike paznje. Niste. Normalno , jer za to treba izostren osecaj , koji se ne stice u pricaonici , vec u biblioteci. Citajte , citajte i jednog dana ce stici rezultati. To ce moci i drugi da primete.
.....................................
da su Vase kritike nisu pucnji ...ono su bi trebalo izbaciti, zar ne![]()
Jedino sto sam ja primetila je da ovde imamo tzv. pisca koji nema sopstvene ideje nego ih trazi od drugih. Hm... :?
p.s. - a ko koliko vredi pokazace vreme, zar ne...![]()
Da naravno. Vidite koliko je bolje kada spustite "glas". Onda lakse i Vi razmisljate. Ako me razumete , ono sto zelim da Vam s postovanjem kazem , je da se bavljenje kritikom u najmanju ruku ne isplati. A evo zasto. Da bi se ozbiljno bavili knjizevnom kritikom potrebno je da imate najmanje osmi a pozeljno je deveti stepen skolske spreme i to iz knjizevnosti ( magistraturu ili doktorat) , a pored toga brdo napisanih eseja , bar hiljadu procitanih knjiga. Trebalo bi da ste uz to urednik neke od ozbiljnih izdavackih kuca ili knjizevnih novina. Jedino za knjizevne novine vazi pravilo da pisci tekstova nisu novinari , vec pisci , profesori na univerzitetima , akademici i kriticari. Tek tada imate pravo da o nekome iznesete javno svoj sud , ali tek posto procitate delo. Ono sto je pravilo , je i da se kriticari i tada ustrucavaju da iznose svoje kritike , jer tek tada shvataju koliko je njihovo neznanje , tj. shvataju koliko malo vladaju materijom. Pored toga ih posmatraju drugi kriticari , zapeti kao puske , da eventualno odgovore na izrecene nebuloze. Onda nemojte se cuditi , kad Vam neko pomrsi racune. Ono sto je osnovno , ne daje se kritika na osnovu plitkog poznavanja. Najpre morate procitati delo , u ovom slucaju dela , pa tek onda imate osnovu tek za razmisljanje. Ono sto je bitno za mene , moje knjige su podrzali dosad sledeci kriticari (Profesori, doktori , magistri i glavni urednici izdavacnih kuca):
Mg. Nada Bojic urednik u Prosveti:
Miroskav Buca Mirkovic slobodni kriticar , jedan od najuticajnijih;
Dr.Jovica Acin urednik u Rad-u , pisac mnogih knjiga i eseja , takodje veoma cenjen kriticar;
Petru Krdu / urednik u KOV-u pesnik i ugledni kriticar;
Mr. Srbislav Milenkovic kriticar
Mr. Mileta Acimovic Ivkov urednik u Nolit-u i Narodnoj knjizi.
Na cetri moje promocije , tekstove je citala glumica Jelena Zigon.
To sto niste procitali ni jednu od mojih knjiga , zaista je Vas a ne moj problem. 8)![]()
![]()
![]()
..............................
Gorane, vreme nema granica, a kritika ima. To sto su te izvesni podrzali to je zato sto se jos na srpskoj knjizevnoj sceni nisu pojavili VELIKI PISCI poput mene, i jos mnogih drugih, koji svoja dela stvaraju duboko prodiruci u svoj unutrasnji(kako ti rece...MORBIDNI)svet. Ako tebe boli kritika tzv. obicnih ljudi, onda je to tvoj, a ne moj problem.
Inace, kriticar je samo kriticar, citalac je samo citalac, a pisac je taj koji STVARA knjizevnost na osnovu SVOJIH, a ne tudjih ideja. Ti nisi ni jedno, ni drugo, a ni trece. Ti si kvazi-stvaralac....i nemoj da te to saznanje toliko vredja, šećeru.
p.s. - e, stvarno si jadan i patetican. Mislis da nadobudnost predstavlja neku cenu na srpskom trzistu.....hahahahahah