Tražim pomoć za svoj novi roman

Goran Jovanic:
ms:
Goran Jovanic:
ms:
Ah...kakvog divnog romana. :D ...ah....kakve idilicne slike... :D .ah...kako ime Goran gordo zvuci :D .....ah...kako otkidam na njegove recenice... :D .i kratke i dugacke... :D .i tanke...i debele..... :D

jer VELIKI GORAN :D :D :D :D :D :D :D ...srce mi je oteo svojim PRDAVNIM :twisted: pisanijem.....

ah.. :twisted: ..ah. :twisted: ..kakav zadah.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

p.s. -gledaj svoja komercijalisticka posla manki boj i pali brate VREDNOSTI SU ZAKON... :idea:

Vidi , vidi, kako se mala lako ljuti. Mali komentar za ovakvu eksploziju ljutine. A samo sam rekao da su Vase kritike nisu pucnji , niti salve , vec dijabole. Zasto ste tako frustrirani. Istina ne bi trebalo da vas boli. A ovaj nacin konverzacije , naucili ste verovatno u pricaonici. Ne smeta mi Vasa nova tema. Cak sta vise , privuci ce one koji su do sada samo smetali. Da li ste primetili da su se na ovu temu prikljucili ljudi vredni velike paznje. Niste. Normalno , jer za to treba izostren osecaj , koji se ne stice u pricaonici , vec u biblioteci. Citajte , citajte i jednog dana ce stici rezultati. To ce moci i drugi da primete.

.....................................

da su Vase kritike nisu pucnji ...ono su bi trebalo izbaciti, zar ne :D

Jedino sto sam ja primetila je da ovde imamo tzv. pisca koji nema sopstvene ideje nego ih trazi od drugih. Hm... :?

p.s. - a ko koliko vredi pokazace vreme, zar ne... :lol:

Da naravno. Vidite koliko je bolje kada spustite "glas". Onda lakse i Vi razmisljate. Ako me razumete , ono sto zelim da Vam s postovanjem kazem , je da se bavljenje kritikom u najmanju ruku ne isplati. A evo zasto. Da bi se ozbiljno bavili knjizevnom kritikom potrebno je da imate najmanje osmi a pozeljno je deveti stepen skolske spreme i to iz knjizevnosti ( magistraturu ili doktorat) , a pored toga brdo napisanih eseja , bar hiljadu procitanih knjiga. Trebalo bi da ste uz to urednik neke od ozbiljnih izdavackih kuca ili knjizevnih novina. Jedino za knjizevne novine vazi pravilo da pisci tekstova nisu novinari , vec pisci , profesori na univerzitetima , akademici i kriticari. Tek tada imate pravo da o nekome iznesete javno svoj sud , ali tek posto procitate delo. Ono sto je pravilo , je i da se kriticari i tada ustrucavaju da iznose svoje kritike , jer tek tada shvataju koliko je njihovo neznanje , tj. shvataju koliko malo vladaju materijom. Pored toga ih posmatraju drugi kriticari , zapeti kao puske , da eventualno odgovore na izrecene nebuloze. Onda nemojte se cuditi , kad Vam neko pomrsi racune. Ono sto je osnovno , ne daje se kritika na osnovu plitkog poznavanja. Najpre morate procitati delo , u ovom slucaju dela , pa tek onda imate osnovu tek za razmisljanje. Ono sto je bitno za mene , moje knjige su podrzali dosad sledeci kriticari (Profesori, doktori , magistri i glavni urednici izdavacnih kuca):
Mg. Nada Bojic urednik u Prosveti:
Miroskav Buca Mirkovic slobodni kriticar , jedan od najuticajnijih;
Dr.Jovica Acin urednik u Rad-u , pisac mnogih knjiga i eseja , takodje veoma cenjen kriticar;
Petru Krdu / urednik u KOV-u pesnik i ugledni kriticar;
Mr. Srbislav Milenkovic kriticar
Mr. Mileta Acimovic Ivkov urednik u Nolit-u i Narodnoj knjizi.
Na cetri moje promocije , tekstove je citala glumica Jelena Zigon.
To sto niste procitali ni jednu od mojih knjiga , zaista je Vas a ne moj problem. 8) :roll: :?: :!:

..............................

Gorane, vreme nema granica, a kritika ima. To sto su te izvesni podrzali to je zato sto se jos na srpskoj knjizevnoj sceni nisu pojavili VELIKI PISCI poput mene, i jos mnogih drugih, koji svoja dela stvaraju duboko prodiruci u svoj unutrasnji(kako ti rece...MORBIDNI)svet. Ako tebe boli kritika tzv. obicnih ljudi, onda je to tvoj, a ne moj problem.
Inace, kriticar je samo kriticar, citalac je samo citalac, a pisac je taj koji STVARA knjizevnost na osnovu SVOJIH, a ne tudjih ideja. Ti nisi ni jedno, ni drugo, a ni trece. Ti si kvazi-stvaralac....i nemoj da te to saznanje toliko vredja, šećeru.

p.s. - e, stvarno si jadan i patetican. Mislis da nadobudnost predstavlja neku cenu na srpskom trzistu.....hahahahahah :lol:

Melisa:
Slazem se sa ms ...

"Kad coveku ne preostaje nista drugo,pocinje da pise.Pisanje je cin ocajanja, beznadja.Staviti omcu oko vrata ili sesti za pisacu masinu ,to je jedina dilema.I pisac zapravo i ne cini nista drugo do to :svaki put se iznova iskusava.Kada je vec seo za pisacu masinu,on se opredelio,i on je svestan tog opredeljenja.Kao sto je svestan cinjenice da je to opredeljenje privremeno,da je ta dilema resena ovog casa, i to za ovu priliku.Sutra ce ponovo stajati izmedju omce i pisace masine.Kuda da proturi svoju ludu glavu: kroz omcu konacnosti ili se nagnuti nad vrtoglavim ponorima mogucnosti? - To je cin pisanja,"mrtvi ugao".Sve ostalo je usmeno kazivanje.publicistika..."

DANILO KIS

Melisa, samo pravi pisci shvataju o cemu zapravo govori Danilo Kis. Pisanje nije nagrada, vec mukotrpan proces osvajanja vecnosti. Pisanje nije polje procvalih pupoljaka, čiji se miris širi pričajući čitaocima samo o ljubavi, to je prigušeni krik piscevog izraza izazvan surovom kretnjom života ka smrti. Neka živi "morbidnost" Danila Kiša i svih njemu sličnih, što grabe parče hartije gušeći se u svom izrazu ne bi li dokazali svetu kolika je čovekova vrednost... :cry:

Neobicno je to sto si se svim tim poznavaocima knjizevnosti dopao. Nije u pitanju poznavanje knjizevnosti, nacitanost, intelekt ljudi koje si naveo. Pretpostavljam da ti je to puno znacilo, ali zasto se krijes iza tih imena? Zasto uvlacis u raspravu, koju veoma ruzno vodis, te ljude? Ako si ti siguran i srecan u svojoj umetnosti zasto sada padas tako nisko i otvoreno vredjas ljude i to tako na slepo! Knjizevnost nema veze sa brojem zavrsenih stepena. Pitam se kakve li je skole zavrsio moj prijatelj Sekspir pre nego sto se drznuo da izjavi nesto... Bolje da prekinem jer ces moje reci okrenuti protiv mene, a ja cu tada osecati da sam izgubila vreme i energiju obracajuci se tebi.

ms:
Melisa:
Slazem se sa ms ...

"Kad coveku ne preostaje nista drugo,pocinje da pise.Pisanje je cin ocajanja, beznadja.Staviti omcu oko vrata ili sesti za pisacu masinu ,to je jedina dilema.I pisac zapravo i ne cini nista drugo do to :svaki put se iznova iskusava.Kada je vec seo za pisacu masinu,on se opredelio,i on je svestan tog opredeljenja.Kao sto je svestan cinjenice da je to opredeljenje privremeno,da je ta dilema resena ovog casa, i to za ovu priliku.Sutra ce ponovo stajati izmedju omce i pisace masine.Kuda da proturi svoju ludu glavu: kroz omcu konacnosti ili se nagnuti nad vrtoglavim ponorima mogucnosti? - To je cin pisanja,"mrtvi ugao".Sve ostalo je usmeno kazivanje.publicistika..."

DANILO KIS

Melisa, samo pravi pisci shvataju o cemu zapravo govori Danilo Kis. Pisanje nije nagrada, vec mukotrpan proces osvajanja vecnosti. Pisanje nije polje procvalih pupoljaka, čiji se miris širi pričajući čitaocima samo o ljubavi, to je prigušeni krik piscevog izraza izazvan surovom kretnjom života ka smrti. Neka živi "morbidnost" Danila Kiša i svih njemu sličnih, što grabe parče hartije gušeći se u svom izrazu ne bi li dokazali svetu kolika je čovekova vrednost... :cry:

Ako to imamo novog velikog pisca , koji jos nije imao srecu da bude otkriven , onda ti sa svoje strane zelim najiskrenije da uspes u svojim stremljenjima. Medjutim , ne razumem zasto gubis vreme , sa malim kvazi piscima. Put do uspeha je jako jednostavan. Napisi knjigu , daj je jednom od recenzenata na citanje , i ukoliko si zaista dobra , kao sto tvrdis ,lako ces uspeti da pronadjes svoj put. Ukoliko mogu bilo kako da ti pomognem u tome , samo reci. Medjutim , ako nastupas nogom , kao sto sada cinis , sumnjam da ces i pod uslovom da imas izvanredno delo , uspeti da ga stampas. Ono sto sam ti predhodno rekao , a vidim nisi prihvatila , je da nicije delo ne treba apriori odbacivati. Za svako delo postoji tri suda , a to su sud citalaca , sud kritike i ponajvise sud vremena. Koji ces vid knjizevnosti da predstavljas , samo je tvoja licna odluka , ali pri tome uvek treba da ti je na umu da postoje druge oblasti knjizevnosti i umetnosti uopste , koje bez obzira da li ti volela ili cenila , drugi ljudi , takodje vredni citaoci ce podrzavati i citati. Mozda sam nastupio od samog pocetka pogresno. Priznajem da nisam poznavao stavove foruma. Bio sam drzak , ohol , prepotentan i nadmen. Sve je to zaista za osudu , bez obzira da li sam imao povoda za to. Zelja mi je bila da zapocnem temu o knjizevnosti i o svom radu , a nikako da sebi namaknem bes talentovanih a nepoznatih buducih pisaca. Ali ako polazim od sebe i od svog priznaja krivice , sumnjam da bi me neko sa ovakvim stavovima iritirao da mu saljem salve nepoverenja i uvreda. Pre da bi me naveo da mu pridjem kao nekom ko se trudi da knjizevnosti preda nesto svoje. Jer ako volim pisanje i knjizevnost uopste , onda moram da cenim i tudji rad , makar kakav on bio.

ovde su ljudi, kao sto nisi primetio, kritikovali tvoj odnos prema pisanju iz cega se moze zakljuciti mnogo toga a za sta ne treba 8 stepen strucne spreme. takodje, ti nisi uzeo u obzir da ovde ima ljudi kojima su dela objavljivana. evo na pr. meni...a sad se radi i scenario za film po mojoj prici. e sad...uopste se ne radi o tome nego bas o tom odnosu. zaista mislis da sam ideju dobila tako sto sam maltretirala ljude da mi kazu sta da pisem...pa ako bi me neko iskritikovao i rekao da se to tako ne radi, ja mu rekla da je frustriran? ej??
secam se vrlo dobro muka kroz koje sam prosla...ideja sama po sebi je bila vrlo morbidna i teska i proces da se to uoblici u pricu je bio vrlo komplikovan...emotivno...psihicki.... svaki kreativan proces je tezak i u njemu si potpuno sam. to se vrlo razlikuje od puke ljubavi prema knjizevnosti. kad samo volis, onda si diletant.
da li si razmisljao uopste sta znaci izrazavanje putem bilo koje umetnosti?

Goran Jovanic:
ms:
Melisa:
Slazem se sa ms ...

DANILO KIS

Ako to imamo novog velikog pisca , koji jos nije imao srecu da bude otkriven , onda ti sa svoje strane zelim najiskrenije da uspes u svojim stremljenjima. Medjutim , ne razumem zasto gubis vreme , sa malim kvazi piscima. Put do uspeha je jako jednostavan. Napisi knjigu , daj je jednom od recenzenata na citanje , i ukoliko si zaista dobra , kao sto tvrdis ,lako ces uspeti da pronadjes svoj put. Ukoliko mogu bilo kako da ti pomognem u tome , samo reci.

BAS TI HVALA, ALI OVO SAM I SAMA ZNALA.- NOGA BR.1

Medjutim , ako nastupas nogom , kao sto sada cinis , sumnjam da ces i pod uslovom da imas izvanredno delo , uspeti da ga stampas.

PO TEBI JE NOGA ISTO STO I STAV- NOGA BR. 2
Ono sto sam ti predhodno rekao , a vidim nisi prihvatila , je da nicije delo ne treba apriori odbacivati.

SLAYEM SE, A CIJE SAM TO DELO JA APRIORI ODBACILA - NOGA BR. 3

Za svako delo postoji (EEEEEEE)tri suda , a to su sud citalaca , sud kritike i ponajvise sud vremena. Koji ces vid knjizevnosti da predstavljas , samo je tvoja licna odluka , ali pri tome uvek treba da ti je na umu da postoje druge oblasti knjizevnosti i umetnosti uopste , koje bez obzira da li ti volela ili cenila , drugi ljudi , takodje vredni citaoci ce podrzavati i citati.

VIDIŠ KAKO SE SLAŽEMO U OVOM, KAKO LI SAM TE NAVELA NA ISPRAVNO RAZMISLJANJE - NOGA. BR. 4

Mozda(SIGURNO - MS) sam nastupio od samog pocetka pogresno. Priznajem da nisam poznavao stavove foruma. Bio sam drzak , ohol , prepotentan i nadmen. Sve je to zaista za osudu , bez obzira da li sam imao povoda za to.

MA NIKO TEBE NE OSUDJUJE, NAMA TVOJ STAV I NIJE PRETERANO BITAN - NOGA BR. 5

Zelja mi je bila da zapocnem temu o knjizevnosti i o svom radu , a nikako da sebi namaknem bes talentovanih a nepoznatih buducih pisaca.(ONO NIJE BES, MIĆO...ONO SU SMAJLIJI :idea: -MS) Ali ako polazim od sebe i od svog priznaja krivice , sumnjam da bi me neko sa ovakvim stavovima iritirao da mu saljem salve nepoverenja i uvreda. Pre da bi me naveo da mu pridjem kao nekom ko se trudi da knjizevnosti preda nesto svoje. Jer ako volim pisanje i knjizevnost uopste , onda moram da cenim i tudji rad , makar kakav on bio.

OVO JE FORUM DEČKO, A AKO NISI ZNAO OVDE SE POLEMISE O MNOGO ČEMU, A KAD SE POJAVI NEKO KO TRAŽI IDEJU ZA SVOJU KNJIGU OD DRUGIH PISACA, PA MISLIM STVARNO, STA SI OČEKIVAO RUŽE.... :shock:

p.s. a knjige nemam nameru da pročitam, jer me apsolutno ne zanima stvaralastvo osobe KAO ŠTO SI TI ..dobro si primetio sopstvenu nadobudnost....valjda si se toliko nadigo, pa je bilo nemoguće to ne videti ...

U potpisu - Dijabolik :D

Ja zapravo ne razumem zasto toliko galamite. To su ozbiljni znaci neuroze , a ja nisam vas doktor , vec sagovornik. Ukoliko ne umete da sacuvate zivce , najbolje je da se obratite nekom u "Lazi" i to na vreme. Da li vi ovolikom galamom smatrate da ste pobednik u diskusiji? Podebljavanjem i pojacavanjem slova , samo jasno govorite o sebi i svom nervnom sistemu. Za ovu polemiku , jos jednom vam jasno kazem , nemate materijala. Ali jadno je to sto ste nasilni u galami , prostoti , gusenju i tvrdoglavosti. To su osobine razmazenosti i prostakluka. Da bi ozbilno mogli da udjete u diskusiju sa nekim , trebaju vam argumenti , cinjenice , znanje , obrazovanje , nacitanost , lucidnost , doza humora , prepredenost i ostale slicne osobine , a ne zaglusujuca galama , dobos uvrede i neuctivost. Zato vas molim da me vise ne gusite i smarate svojom morbidnoscu , jer vam necu vise odgovarati. :!:

anakin:
ovde su ljudi, kao sto nisi primetio, kritikovali tvoj odnos prema pisanju iz cega se moze zakljuciti mnogo toga a za sta ne treba 8 stepen strucne spreme. takodje, ti nisi uzeo u obzir da ovde ima ljudi kojima su dela objavljivana. evo na pr. meni...a sad se radi i scenario za film po mojoj prici. e sad...uopste se ne radi o tome nego bas o tom odnosu. zaista mislis da sam ideju dobila tako sto sam maltretirala ljude da mi kazu sta da pisem...pa ako bi me neko iskritikovao i rekao da se to tako ne radi, ja mu rekla da je frustriran? ej??
secam se vrlo dobro muka kroz koje sam prosla...ideja sama po sebi je bila vrlo morbidna i teska i proces da se to uoblici u pricu je bio vrlo komplikovan...emotivno...psihicki.... svaki kreativan proces je tezak i u njemu si potpuno sam. to se vrlo razlikuje od puke ljubavi prema knjizevnosti. kad samo volis, onda si diletant.
da li si razmisljao uopste sta znaci izrazavanje putem bilo koje umetnosti?

..............

Drago mi je Anakin da ce se snimiti film po tvom scenariju, a koji je, ako nije tajna..... :D

kratkometrazni, ne znam da li ce biti igrani ili eksperimentalni...zavisi od reditelja...

nego Gorane, svaki pokusaj da se sa tobom razgovara o procesu pisanja se zavrsava neuspehom....sto?
mislim da si dobio par dobrih, sustinskih saveta...koje si kasirao...naravno....

Goran Jovanic:
Pomognite mi oko novog romana. Potrebna mi je ideja , naznaka price , ili vec neki dozivljaj pogodan za to. Kratke ideje mogao bih da plasiram u obliku price mada mi vise leze romani.Ko nema sta glupo da radi , neka ne obraca paznju na ovu temu , jer mu necu odgovarati. Vasa ideja ne mora da bude idealno srocena , vec intrigantna , obecavajuca. Ako je dobra u svojoj novoj knjizi cu vas pomenuti i zahvaliti vam se. Ovu pomoc trazim od oba pola. Ko god zeli da ucestvuje u stvaranju jednog romana , evo mu prilika za to.

Pa ja sam gledao neku seriju gde je lik imao problema oko ideje za svoj drugi roman. Pa se upisao na kurs za odvikavanje od alkoholizama iako uopste nije bio alkos.
Mozda pomogne...

na forumu ima zilion ideja za roman....pogledaj samo Dom i porodicu...ili Zenski kutak...
ali ja i dalje mislim da ideje treba nekako da dodju iznutra, iz nekog licnom iskustva i osecaja...
to se uvek vidi u knjigama...kad je nesto iskreno, kad je licni stav u pitanju....kad neko pise da bi izrazio sta stvarno lezi u njemu....

opet, i tu treba da postoji neki kriterijum u odabiru. nije sve interesantno za ljude....mislim da ideja mora doci iz piscevog iskustva i nacina na koji posmatra svet ali ipak treba da bude manje-vise univerzalna...

anakin:
na forumu ima zilion ideja za roman....pogledaj samo Dom i porodicu...ili Zenski kutak...
ali ja i dalje mislim da ideje treba nekako da dodju iznutra, iz nekog licnom iskustva i osecaja...
to se uvek vidi u knjigama...kad je nesto iskreno, kad je licni stav u pitanju....kad neko pise da bi izrazio sta stvarno lezi u njemu....

opet, i tu treba da postoji neki kriterijum u odabiru. nije sve interesantno za ljude....mislim da ideja mora doci iz piscevog iskustva i nacina na koji posmatra svet ali ipak treba da bude manje-vise univerzalna...

Da nisam prepoznao u ovim recima prvi znak popustanja , ne bih se vise javljao. Nadam se da je to pruzena ruka prijateljstva , nakon koje mozemo otvoreno razgovarati. Za par dana odlazim na odmor , a ukoliko zelis mozes nastaviti temu ili nesto iz knjizevnosti dok se ne vratim.

Dragi Gorane,

posle svih dobronamernih kritika samo bih da dodam da jedva cekam da dobijem priliku da procitam nesto od tvojih knjiga. Velika je stvar objavljivati u Narodnoj knjizi i Prosveti tako da ti malo od nadmenosti oprastam :) U pravu si kad kazes da su knjige bolji pokazatelj toga koliko neko vredi kao pisac od nekih smeshnih rasprava na forumima.

Zelim ti prijatan odmor i da tamo pronadjes inspiraciju koja ti je nedostajala.

Veliki pozdrav i ostalima. Ja odoh na letovanje! Pa ako nekome treba opis Barse za roman, za nedelju dana cu moci da vam pomognem, od srca. Shta znam, dosadilo mi da kritikujem, cak sam spremna da podelim nekoliko ideja za pisanje romana.

Budite mi dobri! Rekoh, peace?! :)

veliki poljubac

Melisa

P.S. Cestitke i Anakinu na filmovanju njenog scenarija!

Melisa:
Dragi Gorane,

posle svih dobronamernih kritika samo bih da dodam da jedva cekam da dobijem priliku da procitam nesto od tvojih knjiga. Velika je stvar objavljivati u Narodnoj knjizi i Prosveti tako da ti malo od nadmenosti oprastam :) U pravu si kad kazes da su knjige bolji pokazatelj toga koliko neko vredi kao pisac od nekih smeshnih rasprava na forumima.

Zelim ti prijatan odmor i da tamo pronadjes inspiraciju koja ti je nedostajala.

Veliki pozdrav i ostalima. Ja odoh na letovanje! Pa ako nekome treba opis Barse za roman, za nedelju dana cu moci da vam pomognem, od srca. Shta znam, dosadilo mi da kritikujem, cak sam spremna da podelim nekoliko ideja za pisanje romana.

Budite mi dobri! Rekoh, peace?! :)

veliki poljubac

Melisa

P.S. Cestitke i Anakinu na filmovanju njenog scenarija!

I ja tebi zelim sve najlepse na odmoru. Raduje me najava tvoje saradnje. No o tome za otprilike dve nedelje. Pozdrav i lepo se provedi.

Interesantno da na ovaj, za pisce cesto banalan nacin trazite temu. Ali pisac oslikava druge ljude i njihova prozivljavanja, tako da je ovo za mene dobar nacin. Sta Vas interesuje, kakva prica, za koje doba (mada su knjige vanvremene), imate li bar neki pocetak na koji bih mogla da dodam svoje prozivljavanje?
Moram da dodam da one, malobrojne, poruke koje sam procitala, pisete pravopisno lose, jel' to Vasa "nepotkovanost" ili muska nemarnost?
Pozdrav..

sokolova princeza:
Interesantno da na ovaj, za pisce cesto banalan nacin trazite temu. Ali pisac oslikava druge ljude i njihova prozivljavanja, tako da je ovo za mene dobar nacin. Sta Vas interesuje, kakva prica, za koje doba (mada su knjige vanvremene), imate li bar neki pocetak na koji bih mogla da dodam svoje prozivljavanje?
Moram da dodam da one, malobrojne, poruke koje sam procitala, pisete pravopisno lose, jel' to Vasa "nepotkovanost" ili muska nemarnost?
Pozdrav..

Hteo bih da ponovo jednoj knjizi posvetim nekoloko godina. Nisam se oprobao u kratkim pricama , a mozda je vreme za to. Medjutim , ovo sto polako priptremam , zapravo je novi roman. Za njega se hrabrim vec desetak godina. Rekoh jednom prilikom da jos nemam snage da otvorim tu pricu. Samo kad pomislim na nju , dobijem grc i hladan strah. Ali bih tu pricu stavio unutar druge opstije. Sto se tice vremena , ono je svakako sadasnje , ili skorasnje. Mada volim da citam istoriske romane , ne zelim da istrazujem duboku proslost. Ima dovoljno savremenih tema , koje ce za dvadeset ili pedeset godina da prerastu u "istoriske". Sad zapravo odmaram i opusteno iscekujem da mi se pojavi nova tema , koja moze da me uznese. Sto se tice gresaka , ne tangiraju me. Umetnost nije u savrsenoj cistoti. Umetnik stvara , a lektori i korektori "ravnaju". Kad bi za pisanje romana bio neophodna diploma iz knjizevnosti , onda to vise ne bi bila umetnost , vec isfabrikovana , dosadna literatura. Ako ne verujes , pogledaj (sa retkim izuzecima kao sto je Pavic)malo u njihova stiva. Ubitacno su nezanimljiva , neautenticna i boluju od krutoce.

anakin:
ajoj...
pa sto si tako insistirao da kriticari moraju da imaju, koji bese stepen, osmi?
i to ovi, forumski...

Ne mogu da kazem da mi nisi trebala. Zapravo bez tebe ne mogu da disem. I ova tema postaje potpuno nezanimljiva bez tvojih opaski. Juce sam ti odgovorio poprilicno opsirno na pitanje , ali mi je na zalost nesto u redosledu radnji nedostajalo , tako da tekst nije izasao. Jednom prilikom pre tacno deset godina , moj novi "savrseni" kompjuter 386-DX , mi je progutao dobar deo od pedesetak strana novog romana. Dva sledeca romana sam zbog toga pisao na masini. To me je kostalo godine rada. S jedne strane to je dobro , jer se tekstu posvecuje zaista velika paznja , a s druge strane to je ubitacan posao.Zamisli da moras osam puta da prekucavas citav tekst romana. Zato ti sada ne ponavljam jucerasnji tekst , jer je on deo trenutne inspiracije i raspolozenja. Ono sto bi mozda dodao , nemam ni malo politickog u sebi , da manipulisem i izvrcem sopstvene reci. Ono sto napisem , to zaista mislim. A o tome mozemo drugi put , kad ozbiljno nacnemo tu temu.

Back