Tražim pomoć za svoj novi roman

Jekyll_doesnt_Hyde:
ms:
Javlja mi se, javlja mi se....KUC....KUC... :P

8)

Da. Ko je? - upita Ms
Niko - reče Kuc Kuc
Koji Niko - upita Ms
Niko Niko - reče Kuc Kuc
Šta nosiš ko poklon tu mi - upita Ms
Ništa - reče Kuc Kuc
A zašto - upita Ms
Tako. Nema se para, nema više ljudi - reče Kuc Kuc
Nemam ni ja para - odvažno će Ms da laže (a ima para, leži na parama, opljačkala je banku, zato je nestalo ljudi, jer je nestalo para, a bez para svi su bez žara i tako sljusnu..truć..puf...u ponore stravične svaka ljudska guzina) :?
O zar i ti Ms - očajno će Kuc Kuc
O da zar i ja - nastavi Ms
Onda da odem - upita Kuc Kuc
Tako je onda da odeš Kuc Kuc - reče Ms
Nestašica para znači Ms - upita opet Kuc Kuc
Tako je, tako je - oglasi se Ms
Dobro onda, ćaos Ms - živahno će Kuc Kuc
Ajd u zdravlje - rećiće Ms
Ne mogu - žalosno će Kuc Kuc
A što - pripita ga Ms
Ja sam Smrt i kuckam svima i otvore mi, ostala si samo ti, al si bez para, a ljudi ni smrt ne mogu dočekati da nemaju para, tako..ćaos - tiho će Kuc Kuc
Ćaos, smrtni kuc kucu - povika Ms razdragano

p.s. al mi dobra idea ebote... :lol:

ms:
Jekyll_doesnt_Hyde:
ms:

8)

Da. Ko je? - upita Ms
Niko - reče Kuc Kuc
Koji Niko - upita Ms
Niko Niko - reče Kuc Kuc
Šta nosiš ko poklon tu mi - upita Ms
Ništa - reče Kuc Kuc
A zašto - upita Ms
Tako. Nema se para, nema više ljudi - reče Kuc Kuc
Nemam ni ja para - odvažno će Ms da laže (a ima para, leži na parama, opljačkala je banku, zato je nestalo ljudi, jer je nestalo para, a bez para svi su bez žara i tako sljusnu..truć..puf...u ponore stravične svaka ljudska guzina) :?
O zar i ti Ms - očajno će Kuc Kuc
O da zar i ja - nastavi Ms
Onda da odem - upita Kuc Kuc
Tako je onda da odeš Kuc Kuc - reče Ms
Nestašica para znači Ms - upita opet Kuc Kuc
Tako je, tako je - oglasi se Ms
Dobro onda, ćaos Ms - živahno će Kuc Kuc
Ajd u zdravlje - rećiće Ms
Ne mogu - žalosno će Kuc Kuc
A što - pripita ga Ms
Ja sam Smrt i kuckam svima i otvore mi, ostala si samo ti, al si bez para, a ljudi ni smrt ne mogu dočekati da nemaju para, tako..ćaos - tiho će Kuc Kuc
Ćaos, smrtni kuc kucu - povika Ms razdragano

p.s. al mi dobra idea ebote... :lol:

Poslednji covek ce sve shvatiti ali nece imati kome to da kazeeeeee :lol: :lol: :lol:

ms:
Goran Jovanic:
ms:

Jos te uvek gledam kao potencijalnog rusitelja , ali bez obzira na to moram da priznam da mi se tvoj tekst dopao. Ja u svojoj prirodi nisam zlopamtilo ali jesam borac. Ako ti je ovo pruzena ruka pomirenja , rado cu je prihvatiti.

Nisam se javila tebi nego Džekil... 8)

Znaci , samo slucajni prolaznik. Ponekad u osam ja prodjem ulicom tvojom... To je u redu. Prija mi sve sto nije svadja i nadobudnost. Mozda , kako stvari stoje , jednom i razmenimo koju topliju rec?

cekaj malo...
ti bi ideje i to samo dobre....neces ni naznake nego da ti se te ideje odmah razviju....sve to sa andjeoskim osmehom na licu punom hvale sto radi tvoj posao....
reci, o genije, sta za tebe jos treba da uradimo?

sledeca faza je verovatno da trazis kockaste glave da imas gde da stavis pivo dok...

anakin:
cekaj malo...
ti bi ideje i to samo dobre....neces ni naznake nego da ti se te ideje odmah razviju....sve to sa andjeoskim osmehom na licu punom hvale sto radi tvoj posao....
reci, o genije, sta za tebe jos treba da uradimo?

sledeca faza je verovatno da trazis kockaste glave da imas gde da stavis pivo dok...

Ovaj put priznajem da imas ponekad meni privlacan smisao za humor. Moze biti da je to samo prolazna faza kod tebe , ali ne bi bilo lose da malo poradis u smislu da ove iskrice ne zagubis negde. Za promenu , lakse mi je da procitam tvoj tekst , bar dok je umotam dozom humora.

Najzad smo uspeli da utanacimo datum promocije knjiga. Ona ce se odrzati 14,07 u 12 casova u Francuskoj 7 u Beogradu. Ko nije dosad znao , tamo se nalazi udruzenje knjizevnika Srbije. Naravno , svi ste pozvani , a kao sto ranije rekoh , ucesnici u raspravi koji prisustvuju promociji dobice po jednu knjigu besplatno ukoliko mi se predstave sa svojim pseudonimom sa foruma. Na promociji ce biti predstavljene sve moje knjige sa naglaskom na poslednju "Kad otpisani uzvracaju". Vidimo se na Promociji! :P

Malo ste se uspavali. Da bi vas probudio , dacu vam nesto topliju temu na ideju za roman. Svaka knjiga pored osnovne price nosi i sijaset manjih podjednako interesantnih. Jedna od tema koju gotovo obavezno treba da ima savremeni roman , jeste naravno seks. Tu mogu da se postave razna neobicna pitanja , vezana za odnose musko-zensko. Ja bih odvojio nekoliko. Sta navodi devojke da u guzvi autobusa ili voza stipaju nepoznate muskarce? Zasto dobacuju zgodnim muskarcima, zasto su spremne da urade sve , kako bi bivsem decku unistile novu vezu? Ili , sta mislite o neobicnim seksualnim dozivljajima , na primer u vozu. Da li je neko to doziveo , i kako se osecao , tad i posle toga? Teme su siroke , interesantne , i zahtevaju lucidne ,a ne prostacke odgovore. Tu mislim na retke clanove foruma , koji znaju da za-se-ru stvar , mada je prilika gotovo idealna. Svaki vid sale koja ne nosi ovde dobro vidjenu pljuvacinu , je naravno dobrodosla. Ali su svakako najpozeljniji oni koji ce u opustenoj atmosveri biti kooperativni. :wink:

Jekyll_doesnt_Hyde:
Sowwy,
i ta tema je vec obradjena u romanu Margarit Diras "Stvarni zivot" (narocito taj deo u vozu). :lol:

Zaista je divno da imamo takvog poznavaoca. Ovo mislim bez sale , mada izgleda ko da se salim. Medjutim , imam jednu malu zamerku. Nekada davno u Smederevu su gradili jaku i izuzetno veliku tvrdjavu. Tek padom te tvrdjave , Srbija je pala u visevekovno ropstvo . Kazu da je jedna od najvecih u Svetu , ako se racunaju nizije. Da li je njena grandioznost i lepota , razlog da nikada niko vise ne sagradi nista slicno. Da li i sama pomisao na gradnju , treba da se odbaci , jer je eto sva energija istrosena na tom jednom objektu. Ako predpostavimo da se u nasoj maloj zemlji gordisnje napise oko sto romana , pa to pomnozimo sa najvise pedeset godina, dobicemo pet hiljada knjiga. Koliko ima knjiga ceo Svet u svojim bibliotekama. Da li je to razlog da vise niko ne napise knjigu , ili da ne razmislja na temu neke vec napisane? Da li ima teme koja jos nije obradjena u romanima? Bilo bi mi drago da nam napises nesto o tvojim utiscima. Cim si je zapamtio , verovatno je na tebe ostavila znacajan trag. :)

Odlicno. Dakle, da zakljucimo da su sve teme vec vise-manje obradjene i da bi Vi mozda mogli nekoj staroj temi da date novo ruho osmisljavajuci npr. novu kompoziciju romana. :)
Sto se tice knjige Margarit Diras ona i nije ostavila neki poseban utisak na mene. Procitala sam je po preporuci. 8)

Jekyll_doesnt_Hyde:
Odlicno. Dakle, da zakljucimo da su sve teme vec vise-manje obradjene i da bi Vi mozda mogli nekoj staroj temi da date novo ruho osmisljavajuci npr. novu kompoziciju romana. :)

Prvo bih trebalo da ga pronadjem i procitam. Medjutim , posto sada znam da postoji takva knjiga propusticu tu priliku , jer ona bi mogla da me navede na slican nacin razmisljanja. Poslednja moja knjiga Kad otpisani uzvracaju , mogu slobodno reci , je potpuno jedinstvena. Jedino sto je vec vidjeno , je to sto sam svojim junacima davao imena , poput onih iz poznate serije "Otpisani". Tu su Prle Tihi i td. Sve ostalo je do sada nenapisano. Sam nacin pisanja knjige verovatno je jedinstven. Izasla je pre nepunih dva meseca , a vec je nema u magacinu kod izdavaca. Da ovo ne bi licilo na samohvalu ili reklamiranje , kritike cu prepustiti drugima. :wink:

gorane evo ti ideja za roman -
godina 2100 i neka, zene vladaju planetom, muskarci su gotovo istrebljeni nakon 3. svetskog rata koji je bio rat izmedju polova. muskarci postoje samo po rezrervatima kao banke sperme.glavni junak price, muskarac, zeleci slobodu, jednog dana uspeva da izadje iz rezervata ukravsi kljuceve kapije od robota koji je dosao da ga pomuze.
zatim sledi niz peripetija kroz koje prolazi bezeci od zenskih kanibala i specijalnih odreda krvolocnih-zena-vampira, vidi vec sam...

random_cloud_form:
gorane evo ti ideja za roman -
godina 2100 i neka, zene vladaju planetom, muskarci su gotovo istrebljeni nakon 3. svetskog rata koji je bio rat izmedju polova. muskarci postoje samo po rezrervatima kao banke sperme.glavni junak price, muskarac, zeleci slobodu, jednog dana uspeva da izadje iz rezervata ukravsi kljuceve kapije od robota koji je dosao da ga pomuze.
zatim sledi niz peripetija kroz koje prolazi bezeci od zenskih kanibala i specijalnih odreda krvolocnih-zena-vampira, vidi vec sam...

Najzad jedna odlicna ideja. Predstavlja dopunu moje predhodne o ludom naucniku koji je prvo klonirao pisca , pa je onda jednog poslao u buducnost , a jednog u proslost. Moram da ti kazem da me ovaj zaplet vec dobro zamislio. Hvala ti na saradnji i ako se setis jos neceg , odmah mi napisi. :P

Jekyll_doesnt_Hyde:
Sto se tice knjige Margarit Diras ona i nije ostavila neki poseban utisak na mene. Procitala sam je po preporuci. 8)

Zaboravih da kazem da sam na temu jednostavnosti i lakoce romana , raspravljao sa svojim urednikom. Tada sam mu kao primer pomenuo knjigu jednog Japanca koja je bila hit sa tirazom od nekoliko miliona. Rec je o pipkanju u metrou. Pisac je jednostavno opisivao svoje dozivljaje u metrou. Kasnije su cak i tribine otvarane na tu do tada malo upotrebljavanu temu. Ja sam postavio pitanje drugacije. Naravno iz svog iskustva znam da ponekad devojke imaju vise nego hrabrost ili je to neka spontanost. S druge strane u vozovima su cesti i seksualni cinovi. Mozda cu tu temu obradjivati u novoj knjizi , kao jednu pikantnost. :wink: :D

Pade mi na pamet ideja - pisi o piscu koji pise vec napisane romane onako kako on misli da bi trebalo da budu napisani, naravno niko ne shvata njegovu misiju "poboljsavanja ideje napisanih romana" i nema govora da ce mu neko nesto objaviti i svi su uvereni da traci talenat na gluposti (kako i ne bi, mada sta znam...), i nazivaju ga plagijatorom itd. Uporedo pise nesto kao dnevnik i to je jedno vise nego zanimljivo stivo koje sadrzi njegov intimni kreativni opus, nesto fantasticno gde se preplicu stvarnost i vidjenje samog sebe u vremenu i prostoru pisaca cije knjige pise, nesto kao istrazivacki rad i bajka. Elem, taj rukopis nekakvom (velikom) greskom dolazi do izdavacke kuce i ista ga objavljuje ali pod imenom nedavno tragicno stradalog mladog hit pisca.
Vidi da li ti ovo moze posluziti cemu, ako da, super, pozdrav!

Balachko:
Pade mi na pamet ideja - pisi o piscu koji pise vec napisane romane onako kako on misli da bi trebalo da budu napisani, naravno niko ne shvata njegovu misiju "poboljsavanja ideje napisanih romana" i nema govora da ce mu neko nesto objaviti i svi su uvereni da traci talenat na gluposti (kako i ne bi, mada sta znam...), i nazivaju ga plagijatorom itd. Uporedo pise nesto kao dnevnik i to je jedno vise nego zanimljivo stivo koje sadrzi njegov intimni kreativni opus, nesto fantasticno gde se preplicu stvarnost i vidjenje samog sebe u vremenu i prostoru pisaca cije knjige pise, nesto kao istrazivacki rad i bajka. Elem, taj rukopis nekakvom (velikom) greskom dolazi do izdavacke kuce i ista ga objavljuje ali pod imenom nedavno tragicno stradalog mladog hit pisca.
Vidi da li ti ovo moze posluziti cemu, ako da, super, pozdrav!

Jos jedna izvanredna tema. Savremena laka a u isto vreme neobicna. Posleo ovoga , shvatam da nisam tracio vreme na forumu.

Slazem se da je Balachkova ideja jako lepa i interesantna (nadam se da je niko do sada nije obradjivao) i takvu knjigu bih stvarno i sama zelela da kupim i procitam. Mogla bi i lepa predstava ili film da se napravi od te ideje.
Knjigu koja bi obradjivala tu Vasu ideju sa "susretima" u vozu ne bih nikada pozelela da citam. Zivot je kratak i sa vremenom treba ekonomisati i koristiti ga samo za lepe i korisne stvari. Bez uvrede, ovo je samo misljenje jednog citaoca.

Pa ideja nije bash originalna, mislim da ovu o piscu koji pishe knjige koje su vec napisane. U drugoj polovini 20.veka Borhes je napisao prichu "Pjer Menar, pisac Don Kihota" i napravio revoluciju (sa velikim R) u knjizevnosti ... Od tad svi pishu knjige o piscima ... Opet, zelim ti sve najlepshe u realizovanju ideje.

Ideja na kraju nije ni bitna, bitan je nachin. Kazu, a ja verujem, da je u Mesopotamiji, desetak vekova pre nove ere, jedan "savremeni spisac" uzviknuo u ochajanju:

" O, Bogovi, o chemu ja sada da pishem, kada su o svemu vec napisane knjige??? "

Ehh, kakav bi to pisac bio, da je samo imao internet forum 8)

Back