Tranzitni Pluton

• Začetnik teme Začetnik teme etta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Original postavila krinka
eto, takve stvari se vide i potvrde iz oba natala, progresija i solara. samo na osnovu solara se ne bih osmelila da zakljucujem nesto, jer mozes coveka potpuno pogresno (negativno) usmeriti.
Ja mislim da se upravo to i desilo.
Stalno ga nešto analiziram, te da li je mislio ovo kad je rekao, ili je mislio ono, ili zašto nije negirao, ili potvrdio... katastrofa.
Od sad, ne razmišljam, pa šta bude. :)
Inače, nije gledala uporedni....

Šta se ovde desilo....zašto je moja poruka umnožena ovoliko puta??:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ma ne uzimaj to za ozbiljno, posebno ako nije gledala njegov natalni i vas uporedni... nije poenta solara da te programira za narednih godinu dana, vec bi bilo bolje da iz uporednog posavetuje sta da mu mozda ne zameras, kako da maksimalno iskoristis vezu. svi mi imamo vrline i mane, a iz licnog iskustva kada pogledam neke brakove koji sa solidnim uspehom traju i po 30-ak godina, pa kada krenemo da redjamo nedostatke i neadekvatne aspekte... a ti ljudi su ipak sve to uspeli kroz zivot da izglade :) i zadovoljni su.
ne tvrdim ni da treba da se zanemari astrologija, nego da iz nje treba izvuci adute za pomoc u odnosima, a ne pokusavati fascinirati nekoga nekim predvidjanjima... pri tom je pitanje koliko je sve to uspesno...

Progresije Djuro nisu teške.
Imaš primarne, sekundarne i sve su lepo opisane kod Dupora u knjizi.
Primarne progresije podrazumevaju da pomeraš planetu u natalnom horoskopu za za svaku godinu koju imaš, za jedan stepen.
Npr. ako ti je Venera na 2-om stepenu Vage, pomeriš je za stepeni onoliko koliko ti je godina i gledaš kakve aspekte gradi tako pomerena....Duper svuda priča o primarnim progresijama, po njemu su one alfa i omega predikcije.
Ostalim tehnikama se ne bavim, a i nisam ih još uvek ni analizirala, tačnije učila o njima.

Da li se sve planete pomeraju po istom principu ?
Hvala SEvilja!

Sekundarne direkcije
Dupor kaže:
Dan je upravo jedna mala godina, jutro je malo proljeće. Naša prastara slavensak riječ Rok zgodno označuje oboje. Hod nebeskih tijela, hod dnevni i hod godišnji imaju nešto zajedničko, a ne samo puku simboliku. Odatle je proizašla riječ God za godinu, češka hodinka za sat,- i Rok.

Iz istog razloga uzima se jedan naredni dan kao jedna naredna godina.
.
.
.
.
Suština je da npr. ako si rodjena 08.10. 1974. u svojoj 33-oj godini pogledaš kakve su efemeride bile za datum koji je 32 dana od tvog rodjendana...pogledaš aspekte za 09.11.1974.

Protumačiš značenje aspekata i eto ti mogućih zbivanja u toj godini. ;)

Jel to ovo?
sek.gif

I da li se ovo sada kombinuje sa natalnom?
Tj. na primeru...da li recimo sad Mars gradi trigon sa Jupiterom iz natalne ako je taj Jupiter u ribama na 9 st. u petoj...?
Ili sam pomesala nesto i idem u pogresnom smeru?

Evo sad gledam , kao za godinu koja je iza mene....po ovom principu...i ja sam verovatno glupa ali ne vidim razlike kada su aspekti u pitanju...sve stoji na istome ( osim Meseca), samo su kuce izmenjene....i sad mi vise stvarno nista nije jasno...:OI

Koliko kapiram, sekundarne direkcije su samo dopuna solaru i primarnim direkcijama.
Prepisaću ti Duporov primer:
''U Našem primejeru Branka je imala sekundarno za 21. godinu ) a to je po efemeridama dan 1.10.1920) Ma 90 Sa i opet je bila bolesna, zatim Ve 120 Ur- romantična politička veza sa mladićem. Za 25. godinu opet sve uredu, kao da joj se nije ništa moglo desiti...Baš ništa, jer eto 24 dana nakon njenog rodjenja, tj. 5.10.1920. nema loših aspekata...Ali, nikad ne prenagljujte.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle ne crta se karta, već se samo obraća pažnja na aspekte iz efemerida.

Koliko kapiram, sekundarne direkcije su samo dopuna solaru i primarnim direkcijama.
Prepisaću ti Duporov primer:
''U Našem primejeru Branka je imala sekundarno za 21. godinu ) a to je po efemeridama dan 1.10.1920) Ma 90 Sa i opet je bila bolesna, zatim Ve 120 Ur- romantična politička veza sa mladićem. Za 25. godinu opet sve uredu, kao da joj se nije ništa moglo desiti...Baš ništa, jer eto 24 dana nakon njenog rodjenja, tj. 5.10.1920. nema loših aspekata...Ali, nikad ne prenagljujte.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dakle ne crta se karta, već se samo obraća pažnja na aspekte iz efemerida.

Kod sekundarnih progresija se crta karta.
Princip jeste jedan dan-jedna godina, a za vreme uzima se vreme rođenja (samo drugi, odgovarajući datum).

Kod ovih progresija jako je bitno kada npr. planete i važne tačke (Asc, MC ...) menjaju znak, a naročito je bitan progresivni Mesec jer se on najbrže kreće. Promene jesu spore pa tim pre kad dođe do njih naglašavaju taj momenat.

Lepo opisane ove i ostale prediktivne tehnike imate u knjizi br.4. od M.Marč i Dž. Mekevers, onih amerikanki (čuvenih) :wink:

Kod sekundarnih progresija se crta karta.
Princip jeste jedan dan-jedna godina, a za vreme uzima se vreme rođenja (samo drugi, odgovarajući datum).

Kod ovih progresija jako je bitno kada npr. planete i važne tačke (Asc, MC ...) menjaju znak, a naročito je bitan progresivni Mesec jer se on najbrže kreće. Promene jesu spore pa tim pre kad dođe do njih naglašavaju taj momenat.

Lepo opisane ove i ostale prediktivne tehnike imate u knjizi br.4. od M.Marč i Dž. Mekevers, onih amerikanki (čuvenih) :wink:
Aha, tako znači.
Onda to Dupor nije baš najlepše objasnio. A i bilo mi je malo nelogično da se samo slušim aspektima iz efemerida.;) Mada, pomislila sam da je sasvim moguće, ako u efemeridama postoje neki aspekti koji podržavaju neke druge iz solara i primarnih direkcija.

Aha, tako znači.
Onda to Dupor nije baš najlepše objasnio. A i bilo mi je malo nelogično da se samo slušim aspektima iz efemerida.;) Mada, pomislila sam da je sasvim moguće, ako u efemeridama postoje neki aspekti koji podržavaju neke druge iz solara i primarnih direkcija.

Pa verovatno da je i to bitno, znaci, samo se potencira njihov znacaj, logicno.

Ne sećam se kako je to za direkcije formulisao ali se sećam da je imao običaj da priču malo skrati, recimo kod solara je rekao nešto tipa ... ako se pogledaju na blic aspekti za rođendan, to je već otprilike procena naredne godine. Nešto kao za prvu pomoć, i bez celog solara možeš proceniti šta bi u narednih god. dana moglo biti naglašeno. Možda je tako mislio i ovde.

Oprosti sto se mesam, necu vise, ali nije bio u pravu za solar. Ne moze se tek tako, na blic. Na blic su mi 2005 i 2006 god. bile slicne po glavnim aspektima, cak i po polozajima planeta, a u stvarnosti, kao nebo i zemlja. Tek toliko da se zna.

Oprosti sto se mesam, necu vise, ali nije bio u pravu za solar. Ne moze se tek tako, na blic. Na blic su mi 2005 i 2006 god. bile slicne po glavnim aspektima, cak i po polozajima planeta, a u stvarnosti, kao nebo i zemlja. Tek toliko da se zna.

Jeste tako, zato se i koriste različite predikcione tehnike koje se kombinuju i dopunjavaju.;)
Primarne, sekundarne direkcije , solarni, lunarni, arapske tačke...

Ne radi se o kombinaciji predikcionih tehnika nego o pitanju posmatranja samo aspekata u solaru, a ne celog solara. Jasno da je to besmisleno i Dupor to nije predstavio kao zamenu za valjanu predikciju (solar u ovom slučaju), nego je rekao "za početak" i "čak i početnik...".
Da je dovoljno pogledati samo aspekte za taj dan, solar kao tehnika se uopšte ne bi upotrebljavao.

Ne radi se o kombinaciji predikcionih tehnika nego o pitanju posmatranja samo aspekata u solaru, a ne celog solara. Jasno da je to besmisleno i Dupor to nije predstavio kao zamenu za valjanu predikciju (solar u ovom slučaju), nego je rekao "za početak" i "čak i početnik...".
Da je dovoljno pogledati samo aspekte za taj dan, solar kao tehnika se uopšte ne bi upotrebljavao.

"Za pocetak" se upravo pocetnik na tome i zbuni, i upravo do te mere da gleda aspekte za svaki dan, kao sto sam ja radila, i ne samo ja, a cak i do dan-danas to radim, jer ipak ima malo istine u tome, sto se dana (nedelju manje ili vise) tice, ali sto se solara tice, nije istina, treba gledati ceo, ne znam zasto, ali tako je, rekla sam da vise necu da se mesam, ali samo zarad istine jesam, Dupor je isuvise istrazivac ("Psiholoska astrologija"), i to me podstice, ali pocetnika kao sto sam ja lako moze da zavede na stranputicu da se zbuni, upravo takvim stavovima "za pocetak". Doduse, ogradjivao se procentima tacnosti, ali to je slaba uteha.

"Za pocetak" se upravo pocetnik na tome i zbuni, i upravo do te mere da gleda aspekte za svaki dan, kao sto sam ja radila, i ne samo ja, a cak i do dan-danas to radim, jer ipak ima malo istine u tome, sto se dana (nedelju manje ili vise) tice, ali sto se solara tice, nije istina, treba gledati ceo, ne znam zasto, ali tako je, rekla sam da vise necu da se mesam, ali samo zarad istine jesam, Dupor je isuvise istrazivac ("Psiholoska astrologija"), i to me podstice, ali pocetnika kao sto sam ja lako moze da zavede na stranputicu da se zbuni, upravo takvim stavovima "za pocetak". Doduse, ogradjivao se procentima tacnosti, ali to je slaba uteha.

Ispravka: "Psiholosku astrologiju" je napisao, cini mi se Karter, ali svejedno, Dupor jeste bio istrazivac.

mars ti je u 12 kuci a tranzit Plutona kroz tvoju 12, pa trajace 10 godina, ili vise manje , ne znam tacno ali dugooooooo...sad potrazi podatke o tranzitima, nekad planete neke znake tranzitiraju brze, nekad sporije, a Pluton u proseku 20 godina ili 15....
tako da prvo malo se informisi o osnovama natalne karte, i polako ko sto neko rece:)

Back