Tranziti

Nisam nasla slicnu temu sto ne znaci da je nema tako da Elle izvini unapred. Mislim da je trenutno "zanimljiva" situacija na nebu. Makar za mene, a mozda i za mnoge druge koji imeju naglasenog jarca u horoskopu, pa vagama, i tamo preko puta ko bese vodolija... Ipak nekako je prosao ovaj tranzit marsa preko plutona i sunca i nekim cudom niko nije stradao (makar u mojoj okolini) Bila je tako dramatična situacija horoskopski gledano da sam ja mislila smak sveta ce biti. Cak sta vise provela se super za novu godinu z:D... Zanima me sta po vama ovi tranziti znace za mene, ali i za vas i globalno. Da pojasnim jos jednom mislim na kvadrat sunca i saturna i sa druge strane urana i jupitera (prave T kvadrat) a jos uvek je u igri i mars koji tranzitira jarcem....
Veliki POzdrav svimaa
i SRECNA NOVA!;)

prati tranzitni jupiter, kada napravi dobre aspekte sa vladarom 6, ili 10-te, zavisno da li je posao ili sam status u pitanju... taj period bi trebao da bude povoljan. obrati pažnju i na brže planete, ali kada neka od sporih, tipa saturn ili uran čiji su tranziti duži obrazuju harmonične aspekte sa vrhom 10 kuće.
brže planete su one koje su okidači događaja, gledaj aspekte sa vladarima ovih polja i planetema u poljima... ali svakako je jupiter najbitniji faktor.

U mom zivotu sve sto je moglo, poslo je naopako.
Sto se tice posla, imam adute, i u cv-u, i izgled, i komunikaciju...ali nemam vec mesecima, cak ni sansu da odem na razgovor. Ja nemam pojma zasto se zivot tako surovo sali sa mnom...:(

Miso jel mozes da pogledas i kazes mi ima li ikakve nade za posao?

astro24gw01ja2011103079.gif

Poslednja izmena:
Uh koliko treba jupiteru da dodje do 10 ako je sad u 3-oj? :rida:

dovoljno je da napravi povoljan aspekt, a to će se desiti bar 2x pre nego što uđe u 10 polje.
prvo ide opozicija na mc, a zatim i na uran. a trenutno pravi opoziciju na vladara 6. znači ići će nizbrdo možda neko duže vreme.
do skoro je išao retro i pravio trigon na vladara desete, taj period je trebalo iskoristiti.

Vidim da je Uran u konjukciji sa Merkurom (ispravite me ako gresim)...ali sta sa ostatkom?

misliš na tranzitni merkur sa natalnim uranom? brz tranzit, možda samo donese nešto kratkotrajno.
generalno nemaš naznake uspeha u karijeri, možda ako bi se bavila nekim zanimanjem koje zahteva izolaciju (vladar 10 u 12), vladar 6 jeste u konjukciji sa zenitom, ali skoro da i ne pravi aspekte, bar ne neke bitne.
a to što imaš u natalu je osnova, ne očekuj ništa van tih okvira. karakterno imaš potencijala da ostvariš neke ambicije, sunce je u 10 kući, ali nema pokazatelja koji priču potvrđuju. samo sunce, odnosno ti je u harmoničnim aspektima sa jupiterom i saturnom, ali vladar 10 polja je jako aflikovan.
nešto ovde fali... možda bi pomoć prijatelja dobro došla, ali opet ne očekuj neku blistavu karijeru. biće tu stalno nekih prekida i česte promene posla. svu energiju agresivno usmeravaš u pravcu neke borbe koja nikome nije jasna... ovakvo ponašanje može da se definiše kao destruktivno. mars u jarcu daje autoritet, ali pod ovakvim aspektima, despotizam i tiraniju.
saturn kvadrat mars je jedan od najtežih aspekata u natalu... nažalost, vladari tvoje prve i desete. :)

Poslednja izmena od moderatora:
Hvala. Mnogo mi znaci ovo sto si napisala...i u sustini je sve tacno...
Imam ogroman visak energije koji pokusavam da usmeravam konstruktivno, ali nikako da mi se situacija u koju ulazem pokrene sa mrtve tacke...Tako da postajem vremenom poprilicno osujecena.
Posto vidim da je vrag odneo salu, a i dalje sam bazicno strelac u horoskopu, imam nadu da postoji izlaz, i neko praznjenje energije kroz nesto konstruktivno...Ako neko ima ideju...nek predlozi...:)

ja sam nov...i baš juče napisao-pitao, kako se gledaju (tumače) tranziti, ali to nije na ovom mestu...
ovo sam slučajno pogledao i vidim da mnoge stvari iz natala upućuju na život i rad u inostranstvu...vladar četvrte u 9, vladar 6 u 9 i 10(kada je planeta pri kraju kuće, deluje i na nju i na sledeću), vladari 10-jedan u 9, drugi u 12...vladar 2(zarada) opet ispred 12, pa kao da jeste tamo...a valjda se zna da su 9 i 12 inostranstvo (izmedju ostalog)...sa druge strane, 5 i 6 obe u blizancima, odnosno zajednički vladar...dakle spojene funkcije kuća...može upućivati na rad(6) u vezi (5), kao prosveta(što je i 9 kuća), mesta zabave, sport, špekulacije...znate već...
zasad toliko od mene...računam da, kao manje iskusan,treba da prepustim nekom drugom da obradi ovo moje uočavanje

ja sam nov...i baš juče napisao-pitao, kako se gledaju (tumače) tranziti, ali to nije na ovom mestu...
ovo sam slučajno pogledao i vidim da mnoge stvari iz natala upućuju na život i rad u inostranstvu...vladar četvrte u 9, vladar 6 u 9 i 10(kada je planeta pri kraju kuće, deluje i na nju i na sledeću), vladari 10-jedan u 9, drugi u 12...vladar 2(zarada) opet ispred 12, pa kao da jeste tamo...a valjda se zna da su 9 i 12 inostranstvo (izmedju ostalog)...sa druge strane, 5 i 6 obe u blizancima, odnosno zajednički vladar...dakle spojene funkcije kuća...može upućivati na rad(6) u vezi (5), kao prosveta(što je i 9 kuća), mesta zabave, sport, špekulacije...znate već...
zasad toliko od mene...računam da, kao manje iskusan,treba da prepustim nekom drugom da obradi ovo moje uočavanje

Lepo zapazanje.A gde je polozen vladar horoskopa?

Moze biti a ne mora.Deveto je polje studija,moze oznacavati i fakultete,strane jezike jednako kao i posao preko(sesto polje je prirodno polje device,ucenje,sistematika).

A moze biti i da se peto odnosi na prvo dete.Ili na paralelnu ljubavnu vezu sa zenom iz inostranstva (blizanci),pored regularne,bracne.

Vladar druge ti je u jedanaestom i ne moze biti kao u dvanaestom,jer je u jedanaestom.Polozaj planete na kraju kuce donosi radnju te kuce,ali dosta kasnije,upliv sledece(ako se nalazi blizu granice) moze imati samo ako dosta od karaktera osobe upucuje na tu kucu.

nisam baš dobro ovo shvatio...iz onoga što sam ja do sad naučio, svaka kuća se odnosi na razne stvari i tu se slažemo...ovde je tema posao...ako su 5 i 6 kuća u istom znaku (isti vladar), onda su im sudbine spojene, pa posao (6) može biti u vezi domena 5 kuće...ne može joj dete, ili veza(ljubav) biti posao...dalje...jeli merkut u konjunkciji sa MC-om, ili ne...ako jeste, znači da deluje na njega, tj 10 kuću...a onda to važi i za svaku drugu kuću...do 5 stepeni ispred kuće...

Nisi dobro shvatio.Pitao sam za vladaoca i suvladaoca koji nose horoskop a ne seste i pete,jer samo na osnovu vladara ovih se ne moze doneti sigurno tumacenje,ako se nalazi tu i tu posao je taj i taj,tamo i negde.

Ako karakter individue ne naginje radu,simbolika i vladar pete i seste kao i njegovo sazvezdje ce doneti radnju na drugom frontu kao sto se odnose odnose na prvo dete,ljubav osobe,njene potrebe za ljubavlju i gde istu zadovoljiti.

Kamel, kako vidis ko je vladar horoskopa? Mislis vladar ascedenta?

Lepo zapazanje.A gde je polozen vladar horoskopa?

Moze biti a ne mora.Deveto je polje studija,moze oznacavati i fakultete,strane jezike jednako kao i posao preko(sesto polje je prirodno polje device,ucenje,sistematika).

A moze biti i da se peto odnosi na prvo dete.Ili na paralelnu ljubavnu vezu sa zenom iz inostranstva (blizanci),pored regularne,bracne.

Vladar druge ti je u jedanaestom i ne moze biti kao u dvanaestom,jer je u jedanaestom.Polozaj planete na kraju kuce donosi radnju te kuce,ali dosta kasnije,upliv sledece(ako se nalazi blizu granice) moze imati samo ako dosta od karaktera osobe upucuje na tu kucu.

Vladar je planeta koja vlada sazvezdjem u koje pada sunce.Suvladar je planeta koja nosi sazvezdje u koje pada ASC.

Nosioc horoskopa moze da bude i neka druga nevezana za znak i podznak ako joj je upliv jak i dominantan.

Ja samo da se javim. I odgovorim na par stvari.
Priznajem, nije mi bilo svejedno kad sam procitala sta je djavolja nevesta napisala...narocito ono za saturn kvadrat mars...djavolji aspekt...najgori...Uplasila sam se...I otisla kod astrologa. Izabrala sam coveka koji je vlasnik i profesor u skoli astrologije...Tako da mi je mnogo stvari rastumaceno. I moram da joj se zahvalim, jer da nije bil nje, mozda ne bi ni otisla. :)

Ja cu vam sad pomoci oko ucenja tumacenja, tako sto cu vam davati odgovore na sve sto ste pogodili...ili smernice...(ako vam znaci naravno)
Receno mi je par stvari....Gledao je i stepene.
Kljucna stvar u horoskopu su sunce u 10 i aspekti koje ono pravi. Tranziti imaju slabiji uticaj.
9 kuca u mom slucaju govori o visokim skolama. Zavrsila sam fakultet, i dalje neprestano usavrsavam svoje znanje kursevima...itd...Takodje govori o nacinu finansiranja (iz inostranstva), a ambicija mi je da se bavim upravljanjem projektima.

Dominantan mi je znak vage, i kroz tu vagu...nisam bas najbolje razumela se ogleda i moj posao...sve vezano za estetiku...(dizajn enterijera...i slicno). 8 kuca je vezana za nekretnine...
Karijera mi je vezana za politiku....Tacnije bice mi...ali mi se kroz ceo zivot nekako preplice ne - direktni kontakt sa ljudima iz te oblasti.
Peta kuca...tacnije prvo dete nemam...on je to video...ne znam kroz koji aspekt sa 5 -om. Izgubila sam blizance 2009....

Ovaj deo me zaintrigirao: "A moze biti i da se peto odnosi na prvo dete.Ili na paralelnu ljubavnu vezu sa zenom iz inostranstva (blizanci),pored regularne,bracne."
Za ovo dajem orden jer su oba tacna. Nisam ja imala paralelnu vezu...ali eto nesto tako se desilo mm kad sam bila trudna...

6 -ta kuca moze govoriti takodje i o tome da sam udata za doktora.
Mars...receno mi je da se jako pazim saobracajnih nesreca...slepera, kamiona, u voznji...klizanja na ledu...skijanja, alpinizma, planinarenja, stena na moru...Daje opasnost od loma butne kosti i kuka...I opasnost je veca sto sam starija...

A taj prokleti saturn kvadrat mars...Ne znam sta da vam kazem. Osetila sam ga debelo na svojoj kozi...kroz probleme koje mi je donosio...ili bolje reci nesrece ...izazivao bol...ali sam uvek uspevala da ga prevazidjem. Trenutno mi je ambicija da energiju negativnih aspekata usmerim drugacije...
Ako sam negde pogresila ispravite me.

Pozdrav :)

6 -ta kuca moze govoriti takodje i o tome da sam udata za doktora.
Mars...receno mi je da se jako pazim saobracajnih nesreca...slepera, kamiona, u voznji...klizanja na ledu...skijanja, alpinizma, planinarenja, stena na moru...Daje opasnost od loma butne kosti i kuka...I opasnost je veca sto sam starija...

Pozdrav :)

Pozdrav i tebi Dirty,

Problem u tvom zivotu je nastao u devetoj ili desetoj godini zivota,tada si unela neki otrov u sebe preko hrane ili vazduha a i izgubila si nekog bliznjeg i nastao je haos.

Vise treba da povedes racuna o psihi i unutrasnjim sklonostima nego o saobracaju i planini jer mars je unutrasnji,ali dobro.

Da,najgori aspekt,ali posto su u pitanju jake planete osoba se uvek izbori sa problemima i nedacama.Borba je neminovna u zivotu osobe,ali ako se okrene nekom idealu koji je dobar i plemenit,na kraju sve bude ok.

Dosta ljudi imaju saturn mars u kvadratu pa prolaze nepovredjeni,aspekt nemoj da uzimas doslovno,da je tako svi sa pluton o sunce bi bili bogati,ali treba povesti racuna i prihvatiti savete astrologa.

Poslednja izmena:
kako sad to da je vladar horoskopa planeta, koja vlada suncem, kad sva literatura govori da je vladar onaj, koji vlada podznakom?
ponoviću (podsetiću) da se svaka kuća odnosi (vlada ) na više životnih oblasti i da je ovde tema bila posao...
ta uopštavanja u smislu "taj i taj znak može da se bavi tim i tim poslovima" su blago rečeno neozbiljna...postoje tendencije, ali
sve jedno dali govorimo o sunčevom znaku, ili znaku u kome je vladar...ipak mislim da svaka životna oblast najviše zavisi od vladara dotične kuće, ili njegove kombinacije sa planetama u kući-pa šta prevagne, već prema snazi...
ovde se radi o poslu i zaradi, pa se kombinuju 2, 6 i 10 kuća...planete u njima, vladari i td...i to je jako komplikovano,
evo šta je "profesor" navodno rekao " 9 kuca u mom slucaju govori o visokim skolama. Zavrsila sam fakultet, i dalje neprestano usavrsavam svoje znanje kursevima...itd...Takodje govori o nacinu finansiranja (iz inostranstva), a ambicija mi je da se bavim upravljanjem projektima.

Dominantan mi je znak vage, i kroz tu vagu...nisam bas najbolje razumela se ogleda i moj posao...sve vezano za estetiku...(dizajn enterijera...i slicno). 8 kuca je vezana za nekretnine...
Karijera mi je vezana za politiku....Tacnije bice mi...ali mi se kroz ceo zivot nekako preplice ne - direktni kontakt sa ljudima iz te oblasti."
dakle inostranstvo, projekti, estetika, nekretnine i politika...sve navedeno može da se ukomponuje, ali kako politiku ukomponovati
dali ja dete možda izgubljeno jer vladar 5 merkur od aspekta ima samo inkonjunkciju sa mesecom, ili treba da pokrenemo pitanje stepena(većina nas zna ko forsira stepene, ali ja se zasad sa tom "teorijom" ne slažem) jer je merkur na 12om stepenu?

ps...ja sam vodolija, acs, riba...pa ko je sad meni vladar-saturn, uran, jupiter, neptun???
saturn na mc i kvadrat asc, pa jako deluje...uran u aspekima sa mesecom, merkurom, venerom i neptunom, a ako uzmemo i veće orbise od 7, onda i sa jupiterom i suncem, pa iako u izgonu, opet jako uticajan (pogotovu što su i merkur i venera u vodoliji)...na drugoj strani, jupiter konjunkcija neptun u aspektima sa merkurom, venerom, marsom, plutonom i uranom...i svako priča neku svoju priču, ali zajedno daju prilično tačnu sliku i (ne) priliku

Back