Tranziti

Neptun je vladar 6...A peta u vodoliji, prazna (sem fortune, ali ona nije bitna).
On nešto dugo ostaje u jednom znaku, jel tako?
Da, vrlo je spor tako da se, ako se uopšte oseti, njegov uticaj oseća obično samo kada je na vrhu kuće ili je u aspektu s nekom natalnom planetom.

Ako vladar tvoje 5. kuće (Saturn pre svega) nije u vezi sa Neptunom, mislim da verovatno ovaj tranzit neće doneti ništa bitno :) Odnosno, i ako se desi, teško da se može pripisati Neptunu, sigurno će biti jačih pokazatelja za događaje.

Da, vrlo je spor tako da se, ako se uopšte oseti, njegov uticaj oseća obično samo kada je na vrhu kuće ili je u aspektu s nekom natalnom planetom.

Ako vladar tvoje 5. kuće (Saturn pre svega) nije u vezi sa Neptunom, mislim da verovatno ovaj tranzit neće doneti ništa bitno :) Odnosno, i ako se desi, teško da se može pripisati Neptunu, sigurno će biti jačih pokazatelja za događaje.

U vezi je, u konj. natalno. Doduše, Neptun je sad retro, u Ribama bi trebao da je delotvorniji, jel tako?
Hvala :)

U vezi je, u konj. natalno. Doduše, Neptun je sad retro, u Ribama bi trebao da je delotvorniji, jel tako?
Hvala :)
To gde je inače Neptun delotvorniji, kako ti kažeš, nema puno veze s tim koliko će na tebe lično uticati ;)

Koliki je orbis te konjunkcije? Ako je prevelik, a i sama kažeš da se ne pronalaziš mnogo u opisu Neptuna u 5, opet ne znam koliko deluje :) Možda samo do sada nije delovao, a možda zaista kod tebe nema mnogo uticaja.

Uopšteno (pošto nemam kartu), najbitnije je kao što sam već rekla koliko je Neptun natalno vezan za 5. kuću - sa njenim vladarem ili planetama u njoj, a posle toga i sve ostalo u vezi s njim - kako je inače položen i koja sva polja života ti natalno "kači". To onda povezuješ sa simbolikom polja kroz koje prolazi, pa naravno ukoliko natalna veza s tim poljem već postoji, veća je šansa da se takva situacija i desi.
Inače je naravno jako bitno koliko je Neptun uopšte sam po sebi naglašen, jer kod mnogih ni natalno ne deluje onako "knjiški" kako bi po teoriji trebalo, iz prostog razloga što nije lična planeta, dalek je. Zato su i njegovi tranziti pod znakom pitanja (uslovljeni, opet, natalom) jer u mnogim slučajevima nije uopšte označio nikakve dramatične događaje, a negde nije doneo gotovo ništa.

Kazu po literaturi da se Pluton vise vezuje i deluje na mundanom nivou.Ako je on vladar Asc (skorpija),koliko utice njegov tranzit i aspekti koje tom prilikom pravi na osobu koja ima Asc u skorpiji,ili se pre gleda Mars kao suvladar skorpije?

Kazu po literaturi da se Pluton vise vezuje i deluje na mundanom nivou.Ako je on vladar Asc (skorpija),koliko utice njegov tranzit i aspekti koje tom prilikom pravi na osobu koja ima Asc u skorpiji,ili se pre gleda Mars kao suvladar skorpije?
Uvek se gleda pre Mars nego Pluton :) Mada ih neki gledaju ravnopravno, neki čak zanemaruju Marsa i gledaju samo Plutona (što smatram velikom greškom) ali smatram da je ovo najispravnije (po nekoj logici i jeste).

Ostalo je individualno - neki tvrde da osećaju te tranzite, neki ne, ali u principu dosta zavisi od toga kako je taj Pluton u natalu postavljen odnosno koliko je naglašen.

Poslednja izmena:
Uvek se gleda pre Mars nego Pluton :) Mada ih neki gledaju ravnopravno, neki čak zanemaruju Marsa i gledaju samo Plutona (što smatram velikom greškom) ali smatram da je ovo najispravnije (po nekoj logici i jeste).

Ostalo je individualno - neki tvrde da osećaju te tranzite, neki ne, ali u principu dosta zavisi od toga kako je taj Pluton u natalu postavljen odnosno koliko je naglašen.

Hvala Virtuelle,mislila sam da on samimim tim sto je suvladar Asc ima status naglasenosti u natalu,i dodatno ako radi neke aspekte(natalno),kao sto recimo u natalu moga sina pravi kvadrat na Sunce...kod njega mi je sve komplikovano,obzirom da posedujem osnove astrologije,podznak skorpija(pluton,mars),znak vodolija(uran,saturn)..

Hvala Virtuelle,mislila sam da on samimim tim sto je suvladar Asc ima status naglasenosti u natalu,i dodatno ako radi neke aspekte(natalno),kao sto recimo u natalu moga sina pravi kvadrat na Sunce...kod njega mi je sve komplikovano,obzirom da posedujem osnove astrologije,podznak skorpija(pluton,mars),znak vodolija(uran,saturn)..
Bitno je ako ima natalno neke aspekte, naročito sa ličnim planetama (Sunce to naravno jeste :) ) ali pod uslovom da nisu prevelikog orbisa. No opet je Mars (mnogo) bitniji kao vladar :)

Kod tranzitnog horoskopa, da li je jači uticaj aspekata tranzitnih planeta na vladara kuće koju posmatramo u odnosu na uticaj tranzitnih planeta na natalne planete koje se nalaze u toj kući ?

Kod tranzitnog horoskopa, da li je jači uticaj aspekata tranzitnih planeta na vladara kuće koju posmatramo u odnosu na uticaj tranzitnih planeta na natalne planete koje se nalaze u toj kući ?
Sve je bitno, ali mislim da je vladar kuće ipak za nijansu bitniji jer vlada čitavim poljem, a moguće i planetama koje se tu nalaze.

Konjunkcija je uvek najbitniji od svih tranzitnih aspekata, time bih rekao da je na prvom mestu najbitniji sam tranzit kroz neku kuću, zatim prelazak preko planeta u toj kući, pa tek onda aspektura na vladara te kuće i na kraju ostali aspekti na planete u toj kući.

Meni je već neko vreme tranzitni Pluton u desetoj kući, a deseta kuća mi je u Strelcu. U desetoj kući mi je natalni Neptun. Na natalni Neptun imam kvadrat tranzitnog Jupitera i Urana koji su trenutno u konjukciji i tranzitiraju kroz moju prvu kuću, koja je u Ribama. Takođe, i tranzitni Saturn koji trenutno boravi u mojoj sedmoj kući pravi kvadrat na Neptun u desetoj kuci. Tu je poprilična zbrka. Na vladara moje desete kuće, Jupiter, trenutno pravi sekstil tranzitni Mars, koji je sad na ulazu u sedmu kuću...napokon jedan dobar tranzit. U šestoj kući, koja je u Lavu, mi je trenutno tranzitna Venera. Preko vladara šeste kuće Sunca mi trenutno prelazi natalni Neptun. Opšta zbrka. Jasno vam je da su u pitanju posao i karijera. Do nedavno sam imao i opoziciju tranzitne Venere na natalno Sunce, tako da praktično nisam imao predstavu kakav ću posao da nađem i gde ću ga naći. Jedino preko veze :)
Mars mi je do nedavno prolazio kroz šestu kuću, tako da sam bio na nekoliko razgovora. Imao sam nekoliko ponuda za posao u protekla 3 meseca ,ali za male pare. Kada drugima tumačim horoskop dosta toga pogodim, ali kada sam ja u pitanju to već ide teže, ne mogu da budem objektivan, pogotovo kad tranziti nisu dobri. Astrologija je kao slaganje LEGO kockica i svako od nas slaže te kockice na svoj način. Voleo bih da čujem vaše mišljenje o ovim mojim tranzitima. Nravno, niko vas ne tera :)
Hvala unapred!

Tranziti moraju (obavezno) da se gledaju uz natalnu kartu, pošto njihovo tumačenje najviše zavisi od natalnih pozicija. Ne radi se samo o tome kroz koje natalno polje tranzitne planete prolaze i kakve aspekte (s natalom) grade, već i o tome kako je natalno ta planeta postavljena i s čim je povezana.

Postavi kartu ako hoćeš :)

Ja na ovoj slici ama baš ništa ne vidim :confused: (ne razlikujem trazitne od natalnih planeta, ne vidim stepene i vrhove kuća, čak jedva vidim razliku između simbola Venere i Merkura :neutral: )

Možeš li da postaviš kartu pomoću astro.com-a ili barem bilo kakvu a da je pregledna (sa jasno vidljivim oznakama za planete, vrhovima kuća i svim stepenovima)?

Ja na ovoj slici ama baš ništa ne vidim :confused: (ne razlikujem trazitne od natalnih planeta, ne vidim stepene i vrhove kuća, čak jedva vidim razliku između simbola Venere i Merkura :neutral: )

Možeš li da postaviš kartu pomoću astro.com-a ili barem bilo kakvu a da je pregledna (sa jasno vidljivim oznakama za planete, vrhovima kuća i svim stepenovima)?
astro24grgr01milanzarko.gif
[/URL] [/IMG]

Nadam se da je dobro sad :)

Sad jeste :)

Evo da prokomentarišem ono što si pisao o tranzitima u proteklom periodu ...
Tranzit Plutona je vrlo spor i mislim da ga mnogi ljudi ni ne osete, a kao i sve spore planete on uglavnom deluje na nekom globalnom nivou a na ličnom planu donosi (eventualno, dakle u zavisnosti od natala) promene ali najčešće trajnije i u dužem vremenskom periodu, znači ne deluje (niti se oseća) konstantno. Tranziti ovakvih planeta obično su najjači na uglovima - to kod tebe u ovom periodu nije slučaj, priseti se da li je nekako delovao kada je bio oko MC-a.

Za pitanja 10. kuće neuporedivo je bitniji tranzit Jupitera kroz 1. kuću, pošto je on natalni vladar 10. kuće. Trenutno je u Ovnu, no svejedno će se vratiti u Ribe, tu je ipak jači i mislim da je taj period (dok je u Ribama) vrlo povoljan za poslove, napredak tj, karijeru, promenu statusa i sl. - naravno posmatrajući samo tranzite (a nije ispravno samo njih posmatrati u predikcijama - moraju se gledati i progresije, direkcije, horoskopi povrataka i sl.)

Po mom mišljenju tranzit Marsa kroz 6. tebi lično nije mogao da donese nešto veliko, pošto ti je natalno 6. kuća u nekoj slabijoj vezi s Marsom - vladar je Sunce u 12., a dispozitor Sunca, Saturn je u konjunkciji sa Marsom, ali je taj Mars u izgonu - slab je, pa uglavnom samo takve stvari i može doneti.
Slično važi i za Veneru no to već spada u brze tranzite koji sami po sebi ne govore o velikim stvarima, samo su okidač za nešto što se iz drugog (i važnijeg) ugla moglo videti :)

Ovo bi bilo ukratko ...

Poslednja izmena:
Sad jeste :)

Evo da prokomentarišem ono što si pisao o tranzitima u proteklom periodu ...
Tranzit Plutona je vrlo spor i mislim da ga mnogi ljudi ni ne osete, a kao i sve spore planete on uglavnom deluje na nekom globalnom nivou a na ličnom planu donosi (eventualno, dakle u zavisnosti od natala) promene ali najčešće trajnije i u dužem vremenskom periodu, znači ne deluje (niti se oseća) konstantno. Tranziti ovakvih planeta obično su najjači na uglovima - to kod tebe u ovom periodu nije slučaj, priseti se da li je nekako delovao kada je bio oko MC-a.

Za pitanja 10. kuće neuporedivo je bitniji tranzit Jupitera kroz 1. kuću, pošto je on natalni vladar 10. kuće. Trenutno je u Ovnu, no svejedno će se vratiti u Ribe, tu je ipak jači i mislim da je taj period (dok je u Ribama) vrlo povoljan za poslove, napredak tj, karijeru, promenu statusa i sl. - naravno posmatrajući samo tranzite (a nije ispravno samo njih posmatrati u predikcijama - moraju se gledati i progresije, direkcije, horoskopi povrataka i sl.)

Po mom mišljenju tranzit Marsa kroz 6. tebi lično nije mogao da donese nešto veliko, pošto ti je natalno 6. kuća u nekoj slabijoj vezi s Marsom - vladar je Sunce u 12., a dispozitor Sunca, Saturn je u konjunkciji sa Marsom, ali je taj Mars u izgonu - slab je, pa uglavnom samo takve stvari i može doneti.
Slično važi i za Veneru no to već spada u brze tranzite koji sami po sebi ne govore o velikim stvarima, samo su okidač za nešto što se iz drugog (i važnijeg) ugla moglo videti :)

Ovo bi bilo ukratko ...

Hvala ti puno :)

evo..meni ce uskoro tranzitni saturn uci u 4 kucu..preseljenje u novi stan? posto mi je tranzitni uran u 10..promjena statusa? odnosno bio je u 10 a sad je u 9 ali nije se nista promjenilo sto se tice nekog statusa... mozda cu se zaposliti?....kazu kad saturn udje u vagu tad ce praviti konjunkciju s marsom, opoziciju s uranom i kvadrat s plutonom :( tad je moguce da mnogi brakovi popucaju, veze takodjer itd..?

natal+tranziti
http://tinypic.com/view.php?pic=35hmmq9&s=6

evo..meni ce uskoro tranzitni saturn uci u 4 kucu..preseljenje u novi stan? posto mi je tranzitni uran u 10..promjena statusa? odnosno bio je u 10 a sad je u 9 ali nije se nista promjenilo sto se tice nekog statusa... mozda cu se zaposliti?....kazu kad saturn udje u vagu tad ce praviti konjunkciju s marsom, opoziciju s uranom i kvadrat s plutonom :( tad je moguce da mnogi brakovi popucaju, veze takodjer itd..?

natal+tranziti
Ovo što sam boldovala se verovatno odnosi na tranzite u tom momentu, odnosno na mundanu situaciju tako da se (naravno) ne može primeniti u svakom pojedinačnom slučaju ;) Tranziti se moraju tumačiti u odnosu na natal.

Tebi je u stvari ovim tranzitima (Uran i Saturn) bio aktiviran natalni T-kvadrat, u pitanju je prelazak tih planeta preko vladara 4. i 10. kuće (kroz koje će oni prolaziti), možda je tada započelo ili se desilo nešto iz te simbolike.

Pošto su u pitanju tranziti sporih planeta radi se pre svega o procesu odnosno postupnim promenama, a kako su ugaone kuće u pitanju (4. i 10., indirektno i 7. jer je natalno vladar 7. s njima u aspektu, tj. u T-kvadratu) verovatno se radi o krupnijim promenama koje mogu biti (makar na početku) pomalo i stresne.

Naravno, kao što sam već napisala u prethodnim postovima, za precizniji odgovor treba gledati sve prediktivne tehnike, tranziti su samo jedan deo priče :)

Sta moze da da ovaj aspekt?

Meni su tranzitni Ur i Ju u 7p i prvo ce jupiter da izkvadrira veneru a onda uran. Sta mogu da ocekujem?
Zavisi kakvo je kod tebe 7. polje - dakle, ne može bez natala :)

Ovo što sam boldovala se verovatno odnosi na tranzite u tom momentu, odnosno na mundanu situaciju tako da se (naravno) ne može primeniti u svakom pojedinačnom slučaju ;) Tranziti se moraju tumačiti u odnosu na natal.

Tebi je u stvari ovim tranzitima (Uran i Saturn) bio aktiviran natalni T-kvadrat, u pitanju je prelazak tih planeta preko vladara 4. i 10. kuće (kroz koje će oni prolaziti), možda je tada započelo ili se desilo nešto iz te simbolike.

Pošto su u pitanju tranziti sporih planeta radi se pre svega o procesu odnosno postupnim promenama, a kako su ugaone kuće u pitanju (4. i 10., indirektno i 7. jer je natalno vladar 7. s njima u aspektu, tj. u T-kvadratu) verovatno se radi o krupnijim promenama koje mogu biti (makar na početku) pomalo i stresne.

Naravno, kao što sam već napisala u prethodnim postovima, za precizniji odgovor treba gledati sve prediktivne tehnike, tranziti su samo jedan deo priče :)

Zavisi kakvo je kod tebe 7. polje - dakle, ne može bez natala :)

da mislila sam u tom momentu kad budu...

hvala Elle..izvini moze li jos jedno pitanje..dali je moguca trudnoca (kod mene) ako gledamo tranzite..:(

Sta moze da da ovaj aspekt?

Meni su tranzitni Ur i Ju u 7p i prvo ce jupiter da izkvadrira veneru a onda uran. Sta mogu da ocekujem?
Planete tipa Urana su obično najjače na uglovima, pa proceni sama koliko i kako si reagovala kada je prolazio tačno preko tvog Dsc-a.
Tranzit Jupitera obično donosi napredak i nove mogućnosti kroz polje koje prolazi, a njegov tranzit kroz 7. najčešće daje više mogućnosti za veze nego obično (ili mogućnost trajnijeg vezivanja, braka i sl., sve zavisi od trenutnih okolnosti i natalnih predispozicija). Kod tebe je on vladar 7. pa to te mogućnosti dodatno naglašava. Kakve su veze i kvalitet vezivanja opisano je tvojim 7. poljem.

Venera je signifikator za ljubav ali u tvom natalu vlada 2. i 9. poljem; natalno nema aspekte sa Uranom (osim šireg sekstila preko svog dispozitora, Saturna) tako da ne verujem da bi taj aspekat trebalo da donese neke značajnije događaje.

da mislila sam u tom momentu kad budu...

hvala Elle..izvini moze li jos jedno pitanje..dali je moguca trudnoca (kod mene) ako gledamo tranzite..:(

Tranzit Jupitera preko vladara 5. je jedna od stvari koja može govoriti o trudnoći, ali jedan pokazatelj nikada nije dovoljan, naročito ne ako se gledaju samo tranziti - dakle, treba da bude više pokazatelja za isto, preko različitih tehnika.

Back