Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Marinković odlazi ovog leta?

Pred prelazni rok fudbalera koji će početi tek posle završnice Meridijan Superlige počele su medijske 'selidbe' igrača. Od sadašnjih prvotimaca 'crno-belih' odlasku iz kluba najbliži Nebojša Marinković za koga su zainteresovani Borusija iz Menhengladbaha, Salcburg i Strazbur, tvrde različiti izvori.

Lotar Mateus je posmatrao prethodni 'večiti derbi' na kojem je Marinković odigrao poslednjih 20 minuta, a ljudi iz Salcburga su, navodno, zadovoljni onim što su videli. U Salcburgu planiraju da se plasiraju u Ligu šampiona, a titulu u Austriji su već obezbedili.

Marinković je jedan od igrača koje najbogatiji austrijski klub želi.

Borusija iz Menhengladbaha već neko vreme prati Marinkovićeve igre ali bi prerpeka mogla da bude činjenica da je nekada slavni tim ispao iz prve Bundeslige, pa je pitanje sa kakvim budžetom će ući u sledeću sezonu. U Menhengladbahu tvrde da će napraviti vrlo jaku ekipu sa ciljem da se već sledeće sezone vrate u prvu ligu.

Postoji i interesovanje Strazbura, ali konkretnih razgovora nije bilo, a obeštećenje koje bi Partizan mogao da dobije za Nebojšu Marinkovića je, prema nezvaničnim izvorima, oko dva miliona evra.

Magat novi trener Volfsburga
Sreda, 30. maj 2007. 22:17

Bivši šef struke minhenskog Bajerna Feliks Magat imenovan je za novog trenera i sportskog direktora Volfsburga, saopštio je taj klub.

Magat je sa Bajernom osvojio dve uzastopne titule prvaka Nemačke, ali je u februaru ove godine dobio otkaz zbog serije loših rezultata.

Magat će na klupi Volfsburga zameniti Klausa Augentalera, koji je otpušten samo dan nakon što je sa tom ekipom izborio opstanak u Bundesligi.

"Dolaskom Magata, dobili smo jednog od najcenjenijih stručnjaka u nemačkom fudbalu", rekao je predsednik Volfsburga Hans Ditrih Peč.

(MONDO)
v58826p0.jpg

Danko Lazović prešao u PSV!
Cetvrtak, 7. jun 2007. 20:15

Posle odličnih igrača ovog proleća u Viteseu, za koji je postigao 19 golova, nekadašnji fudbaler Partizana Danko Lazović prešao je u PSV iz Ajndhovena za koji je potpisao petogodišnji ugovor, objavljeno je na sajtu PSV-a.

Lazović je u četvrtak ujutro, posle lekarskih pregleda, postigao i finalni dogovor sa čelnicima PSV-a i posle podne potpisao ugovor.

Napadača fudbalske reprezentacije Srbije želeli su mnogi klubovi Evrope, ali je on odlučio da ostane u Holandiji i potpiše za klub za koji je sa velikim uspehom igrao i Mateja Kežman.

Danko Lazović prešao u PSV!

Lazović: Hteo sam da dodjem u PSV

"Presrećan sam. Želeo sam i ranije da igram za PSV, ali se nisu sve kockice poklopile. PSV je bio zaista jedini klub u koji sam želeo da predjem, inače bih ostao u Viteseu", izjavio je Lazović posle potpisivanja ugovora.

Kalderon: Bekam će ostati u Realu?
Autor: Beta - AP | 10.06.2007 - 19:59

Engleski fudbaler Dejvid Bekam mogao bi da iskoristi klauzulu u ugovoru i ne ode u LA Galaksi već da ostane u svom sadašnjem klubu Real Madridu, preneli su danas mediji u Španiji.
"Bekam je pokazao da je veliki igrač, sa ogromnim osećanjem časti", rekao je predsedik Reala Ramon Kalderon za sportski dnevnik "As".
"Treba da sednemo sa njim, njegovim predstavnicima i (sportskim direktorom Predragom) Mijatovićem i pogledamo kakva je ta klauzula i odlučimo šta da radimo. Što se mene tiče, voleo bih da ostane sa nama", rekao je Kalderon.
Bekamov ugovor sa Realom ističe 30. juna.

Bosko Jankovic posle srebra u Holandiji pocinje pripreme za vencanje sa devojkom Dianom i odlazak u Juventus.

Koliko je tacna informacija o interesovanju Juventusa?
Postoji sansa da se preselim u Torino, jer su Italijani dosad bili najkonkretniji. Videcemo kako ce dalje da se odvijaju razgovori-kaze Jankovic.

Back