Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Juventus „tipovao” Kovačevića!
M. MARKOVIĆ, 8. mart 2007

LANS ruši redom, a Nenad Kovačević blista na francuskoj pozornici. Odmah je skrenuo pažnju mnbogobrojnih klubova iz Evrope, a lepe vesti su stigle i do Torina. I to na adresu Didije Dešampa, trenera Juventusa, koji je odličnog vezistu, ekspresno stavio na spisak letnjih pojačanja slavnog kluba.
- Imao sam razgovore sa ljudima koji sarađuju sa Dešampom - ne krije Kovačević. - Saopštili su mi da uskoro možemo da razgovaramo oko eventualnog angažmana u Juventus. Shvatio sam da je to ozbiljna priča, da postoji velika verovatnoća da već na leto sklopimo posao. Kažu da Dešamp smatra da je moja igra najsličnija njegovoj, a sećate se koliko je godina Francuz blistao u dresu Juventusa na evropskim terenima.
Reprezentativac Srbije briljira u Francuskoj i naprečac je postao ljubimac navijača Lansa.
- Ovde su svi oduševljeni, a pogotovo posle velikog uspeha protiv Marseja (1:0) na „Velodromu”. Asistirao sam kod jedinog pogotka i na kraju proglašen za najboljeg igrača derbija.
Francuzi vole Kovačevićevu borbenost i odgovornost, pa su ga proglasili i za igrača minulog kola.
- Cilj nam je da nastavimo u ovakvom ritmu još 11 kola, sačuvamo šest bodova prednosti u odnosu na Lil i plasiramo se direktno u Ligu šampiona - jasan je i glasan Nenad Kovačević.

BIŠEVAC SJAJAN DESNI BEK
Pored Kovačevića i drugi reprezentativac Srbije ima važnu ulogu u Lansu.
- Milan Biševac je postao nezamenljiv desni bek. Super se snašao uz desnu aut liniju i pruža jako dobre partije. Kao da je čitav život igrao na toj poziciji. U svakom slučaju, dobro je što može da igra i u središtu odbrane i kao desni bek. I za Lans ali i za reprezentaciju Srbije.

ZzZzZz:
Ma znam ali zamene su katastrofalne. Pantic umesto Lukovica, Georgijev umesto Jankovica, Gaj umesto Dudica, Ailton umesto Zigica. U pocetku su i bili dobri a sad jedini koji vredi je Kastiljo. Nije ni cudo sto smo pukli od Grobara.
Lično je moje mišljenje da je trener kriv. Ti koje si nabrojao su počeli da igraju odlično, a sada je došlo do zajeba. Igra protiv Partizana pokazala je taktičku, štaviše koordinacijsku, nespremnost i zbunjenost, a to je zbog trenera.

Back