Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Kovačića očito vide kao nasljednika Modrića. Iako je istina da je prirodno ofanzivniji igrač, po meni to nije problem jer je jako mlad. Modrić je u njegovim godinama još bio u Dinamu i igrao je puno bliže golu. E sad, da li će on uspjet u tome i postat igrač za prvih 11 ili će ići negdje drugdje to je pitanje. jbg, Real je trenutno sam vrh ( i inače je, ali trenutno je nerealno kolko su jaki), znači opstaju samo najbolji na svijetu. Plus što je Zidane doveo i najbolje mlade Španjolce, kako si i naveo. Po meni osobno je možda bilo bolje da je u nekoj Sevilli, Interu, Liverpoolu, gdje bi igrao stalno. Al opet, kad si igrač, teško je iz Reala.

Isko ima klauzulu 700 miliona evra, cisto da nekom seiku ne padne na pamet transfer. Mada, za koju godinu, ko zna. Trziste je eksplodiralo, ako UEFA ne uvede neku vrstu seleri kepa, Ligu Sampiona ce igrati samo bogati, sirotinja OUT.

Baš to. Kada je Barca prije 3 godine stavila Neymaru klauzulu od 222 M, sigurno im u peti nije bilo da bi netko to stvarno mogao platiti. Tako da ko zna. Te cifre više nemaju veze s ničim. Makar Isco (još) nije ta kategorija. Ne mislim po igračkom kvalitetu, tu je sam vrh, ovo što igra zadnjih pola godine je fenomenalno. Nego ga od Neymara, Messija, CR-a, Ibrahimovića, Pogbe isl.... dijeli taj marketinški dio. Jer (još) nije megazvijezda.

Btw, Milan prodao Baccu u Villarreal (posudba s otkupom) i doveo Kalinića iz Fiorentine. Juventus navodno doveo Matuidija iz PSG-a. Bit će zanimljiva Serie A ove sezone. Milan se ozbiljno pojačao, doveli skoro cijelu novu postavu. Juventus je ostao bez Bonuccija koji je otišao upravo u Milan. Ali sve ostale stožerne igrače je zadržao. Plus su doveli pristojna pojačanja; uz navedenog Matuidija najzvučnija imena su Benatia, Douglas Costa i Bernadeschi. Juve je još ove sezone glavni favorit, ali već sljedeće se ne bi kladio, jer Kinezi u Milanu se ne zajebavaju. :)

Poslednja izmena:
To je zadnje vrijeme nemoguće odredit. Svjetske klase, megatalenti i zvijezde očito više ne idu ispod 100 M. Neke realne vrijeigrdnosti ača pišu na TM-u. Po njima Neymar u PSG-u vrijedi 100 M. Ali Barceloni je vrijedio 220. Isco navodno ima neku suludu klauzulu od preko 300M. Valjda vrijedi onoliko koliko je netko u datom trenutku spreman dati para za njega.
Evo npr, Rijeka je prodala Ristovskog Sportingu za nekih 3.5-4M. Sporting mu je naljepio klauzulu od 45. Koliko sad on vrijedi, 4 ili 45?

A zasto ga omalovazavas sa onim opaskama kao Kinezi ne pitaju , 140 miliona , itd .. Po TM-u Dembele vredi 33 miliona a precice ce sad u Barsu za 115 .. Pa zasto onda Sergej koji po tom istom TM-u vredi 22 miliona ne bi presao u Real ili neki drugi evropski klub za 70 miliona ?????

Zato što sam ljubomoran.

Pa lepo je sto si priznao ... Kad je bila prica oko Perisica za iste te pare valjo si nam pricu kako bi to sve bilo normalno da je on Englez kao niko se ne bi cudo sto tolike pare .. Perisic po TM-u vredi tek nesto malo vise od Sergeja s tim sto je Sergej mladji 6 godina .. Ako moze Dembele koji vredi 33 za 115 zasto onda Sergej koji vredi 22 ne bi mogao za 70 ??? A hrvoje ?

Pa lepo je sto si priznao ... Kad je bila prica oko Perisica za iste te pare valjo si nam pricu kako bi to sve bilo normalno da je on Englez kao niko se ne bi cudo sto tolike pare .. Perisic po TM-u vredi tek nesto malo vise od Sergeja s tim sto je Sergej mladji 6 godina .. Ako moze Dembele koji vredi 33 za 115 zasto onda Sergej koji vredi 22 ne bi mogao za 70 ??? A hrvoje ?

Di sam napisao da je normalno da Perišić vrijedi 70 M? Ajde nađi taj post. Ili opet lažeš?
A ako Sergej Milinković Savić prijeđe Real za 70M nosit ću ga na avataru godinu dana.
Perisic po TM vrijedi 30M.

Poslednja izmena:
Nego Kutinjo izgleda odbija da trenira...Steta ****** nadao sam se da ce ostati...Nekako nije mu ovo trebalo kolko got Liverpul nije ono sto je nekad bio opet je to prevelik klub da bi se tako ponasao...Inace Klop je zapeo za Naby Keitu iz Red Bull Lajpciga oni isto traze neku suludu lovu jel neko gleda Budensligu kakav je igrac upitanju?

Sergej pre ili kasnije ide za cifru od preko 50 milki...Ali otici u Real sada to bi bilo pogubno...

Vrlo vjerojatno. Da ode sada, pogotovo u neki engleski klub, npr. Everton, vjerojatno bi i išao za toliko. Ali priče o odlasku u Real su sve samo ne realne. Realu ako nečega ne fali to su vezni igrači. Kroos, Modrić, Casemiro, Isco, Kovačić, Asensio, Ceballos, Llorente. I sad će Real izdvojiti 70M za novog veznjaka? Nerealno čak i da se radi o Kanteu, Verattiju, Vidalu, Davidu Silvi isl.

Nego Kutinjo izgleda odbija da trenira...Steta ****** nadao sam se da ce ostati...Nekako nije mu ovo trebalo kolko got Liverpul nije ono sto je nekad bio opet je to prevelik klub da bi se tako ponasao...Inace Klop je zapeo za Naby Keitu iz Red Bull Lajpciga oni isto traze neku suludu lovu jel neko gleda Budensligu kakav je igrac upitanju?

Već tjedan dana traje ta priča da Coutinho jede g.ovna. Al opet, ko zna koliko od toga je istina, a koliko si uprava radi alibi za prodaju. Naravno, on želi u Barcelonu, to nije upitno. Imam osjećaj da će ga na kraju prodati, a adekvatnu zamjenu neće dovesti. Gledao sam ja Keitu. Uvjerljivo najbolji igrač Leipziga. Veznjak koji je dobar i u defanzivi, i sa loptom u nogama. Dosta često sudjeluje u završnicama akcija. Uglavnom, značajno bolji od svih Liverpoolovih veznjaka ako ne računamo Coutinha. Pojačao bi vezni red samo tako. Kad Liverpool ne bi bio veliki klub samo po imenu, doveli bi Keitu i zadržali Coutinha. Još kad bi uz to kupili Van Dijka, to bi bila ozbiljna momčad. Al poznavajući njih, Coutinho odlazi, Keita ne dolazi. :D

Vrlo vjerojatno. Da ode sada, pogotovo u neki engleski klub, npr. Everton, vjerojatno bi i išao za toliko. Ali priče o odlasku u Real su sve samo ne realne. Realu ako nečega ne fali to su vezni igrači. Kroos, Modrić, Casemiro, Isco, Kovačić, Asensio, Ceballos, Llorente. I sad će Real izdvojiti 70M za novog veznjaka? Nerealno čak i da se radi o Kanteu, Verattiju, Vidalu, Davidu Silvi isl.

Slazem se ja sa tobom da on Realu nije potreban ali ti kao da zaboravljas kako Real posluje...Real dovodi sve sve najpopularnije u datom momentu ne nuzno i najbolje...Otud i onaj transfer Rodrigeza posle svetskog iako im je Di Marija bio mozda i najbolji igrac zamenili su ga ovim jer je on tada bio aktuelan pa ga je Real jednostavno moro dovesti...Stoga nebi bio iznenadjen da su stvarno poslali ponudu za Sergeja...Jeste da su sada malo stvari drugacije jer ocigledno Zidan se za dosta stvari pita a ima i podrsku svlacionice...Stoga nisu prodali Kejlora Navasa...Nisu se otarasili Iska i Kovacica (sto bi bilo ravno ludilu naravno) Ali sam ubedjen da se Perez sam pito da bi ih odmah pusto jer eto nemaju neku marketinsku vrednost a zadrzo Rodrigeza...Tu se Zidan sigurno umeso jer kao vrhunski veznjak zna sta je vrh igrac i ovome skrenuo paznju da Isko moze biti najbolji igrac na svetu a da ce Kovacic biti jedan od najboljih veznjaka...I Sebaljos je Zidanov transfer ubedjen sam iako ni on nije siguran sta ce mu ali jednostavno nije mogo da odloli da ga ne dovede...Za Iska stvarno mislim da moze biti najbolji igrac na svetu lik ima nestvarnu tehniku i svi su impresonirani kako je odigro drugi deo sezone ali ja mislim da on moze jos bolje i da moze biti jos puno efektivniji...

- - - - - - - - - -

Sobzirom kako Real posluje i kakve na svoju ruku Florentino Perez zna vuci poteze uopste se nebi iznenadio da recimo posalje za Sergeja pare + Kovacica jer je Sergej 'sveza faca' na trzistu....A Kovacic je vec stara prica... Koliko got to nekome apsurdno zvucalo...to je Real... Ja da sam na Barsionom mestu uletio bi sa ponudom za Kovacica njima bi lego ko budali samar...I taj transfer bi mogo proci bez puno buke da je neki drugi lik na klupi...Ali kod Zidana taj potez nemoze da prodje jer je i on sam bio vrh i zna sta je vrh i nepodleze marketinskom hajpu...

Ovi iz Barse imaju nekog Reaolvca u upravu dovodjenje madafakin Paulinja...Onda Delofoueu vracen da mu se pruzi sansa...Pa bolji je onaj Munir od njega sto je bio u Valensiji na pozajmici...Bolji je i onaj crnac sto su ga pustali u Milzbro kako se zove bre onaj jeste da neume da odigra zavrsni pas ali dribla u naletu kao lud i prolazi...Onda ovoga Mboulu sto su pustali u Monako za dz izgleda da ce biti cudo od igraca...

Slazem se ja sa tobom da on Realu nije potreban ali ti kao da zaboravljas kako Real posluje...Real dovodi sve sve najpopularnije u datom momentu ne nuzno i najbolje...Otud i onaj transfer Rodrigeza posle svetskog iako im je Di Marija bio mozda i najbolji igrac zamenili su ga ovim jer je on tada bio aktuelan pa ga je Real jednostavno moro dovesti...Stoga nebi bio iznenadjen da su stvarno poslali ponudu za Sergeja...Jeste da su sada malo stvari drugacije jer ocigledno Zidan se za dosta stvari pita a ima i podrsku svlacionice...Stoga nisu prodali Kejlora Navasa...Nisu se otarasili Iska i Kovacica (sto bi bilo ravno ludilu naravno) Ali sam ubedjen da se Perez sam pito da bi ih odmah pusto jer eto nemaju neku marketinsku vrednost a zadrzo Rodrigeza...Tu se Zidan sigurno umeso jer kao vrhunski veznjak zna sta je vrh igrac i ovome skrenuo paznju da Isko moze biti najbolji igrac na svetu a da ce Kovacic biti jedan od najboljih veznjaka...I Sebaljos je Zidanov transfer ubedjen sam iako ni on nije siguran sta ce mu ali jednostavno nije mogo da odloli da ga ne dovede...Za Iska stvarno mislim da moze biti najbolji igrac na svetu lik ima nestvarnu tehniku i svi su impresonirani kako je odigro drugi deo sezone ali ja mislim da on moze jos bolje i da moze biti jos puno efektivniji...

- - - - - - - - - -

Sobzirom kako Real posluje i kakve na svoju ruku Florentino Perez zna vuci poteze uopste se nebi iznenadio da recimo posalje za Sergeja pare + Kovacica jer je Sergej 'sveza faca' na trzistu....A Kovacic je vec stara prica... Koliko got to nekome apsurdno zvucalo...to je Real... Ja da sam na Barsionom mestu uletio bi sa ponudom za Kovacica njima bi lego ko budali samar...I taj transfer bi mogo proci bez puno buke da je neki drugi lik na klupi...Ali kod Zidana taj potez nemoze da prodje jer je i on sam bio vrh i zna sta je vrh i nepodleze marketinskom hajpu...

Real je prilično napustio tu Galacticos politiku. James je, po meni, više primjer Galacticos igrača od npr. Isca. Recimo Pogba bi bio Galacticos, a od njega su odustali. E sad, da li je Sergej toliko popularan da bi ulazio u tu kategoriju, nemam pojma. Al razumijem što govoriš. Za Di Mariu je recimo išla priča i da su ga prodali jer je Perez smatrao da je ružan. A bio je jedan od najboljih igrača u svojoj zadnjoj sezoni u Realu. S druge strane, Luka je isto prilično daleko od nekog manekena. Ugl, vidjet ćemo, nije još gotov prijelazni rok.

Ovi iz Barse imaju nekog Reaolvca u upravu dovodjenje madafakin Paulinja...Onda Delofoueu vracen da mu se pruzi sansa...Pa bolji je onaj Munir od njega sto je bio u Valensiji na pozajmici...Bolji je i onaj crnac sto su ga pustali u Milzbro kako se zove bre onaj jeste da neume da odigra zavrsni pas ali dribla u naletu kao lud i prolazi...Onda ovoga Mboulu sto su pustali u Monako za dz izgleda da ce biti cudo od igraca...

Mislim da će uzet Dembelea, vrlo vjerojatno i Coutinha. Ali opet im fali vezni igrač visoke klase, nisam siguran da je to Paulinho. Jučer ih je Real opet pojeo. Bez Ronalda, Balea i Casemira u prvih 11.

Ja sam bio ubedjen da ce Sebaljosa dovesti Barselona al Zidan ga odvede.. Ma kakav Paulinjo bre on moze nekad da odmeni Buskeca kao svojveremeno Song potpuno sumanut potez....Kutinjo ce igrati u veznom redu ali fali jos jedan vrh veznjak...Veratti recimo ili nekoga Atletiku nek otkinu Kokea ili Saula moguce da oni imaju klazule manje od 100 milki...

- - - - - - - - - -

Sta mislite da li bi Dele Ali mogo odmeniti Kutinja ja mislim da bi on bio vrh zamena...Ali totenhem ce odmah traziti ladno koliko su i za Kutinja dobili oni su i u 'ono' vreme derali za svoje igrace a kamoli sad...

Ja sam bio ubedjen da ce Sebaljosa dovesti Barselona al Zidan ga odvede.. Ma kakav Paulinjo bre on moze nekad da odmeni Buskeca kao svojveremeno Song potpuno sumanut potez....Kutinjo ce igrati u veznom redu ali fali jos jedan vrh veznjak...Veratti recimo ili nekoga Atletiku nek otkinu Kokea ili Saula moguce da oni imaju klazule manje od 100 milki...

- - - - - - - - - -

Sta mislite da li bi Dele Ali mogo odmeniti Kutinja ja mislim da bi on bio vrh zamena...Ali totenhem ce odmah traziti ladno koliko su i za Kutinja dobili oni su i u 'ono' vreme derali za svoje igrace a kamoli sad...

Je, ali Coutinho je ofanzivan igrač. Njima fali kvalitetan CM. Jer se Gomes pokazao kao promašaj, oni su na praktički 3 vezna igrača ostali. Paulinho je 4. PSG ih je odjebao za Verattija. U biti ja mislim da njima Coutinho ni ne treba, piogotovo ako dođe Dembele. Nemam pojma za Alija. Igrao bi u prvih 11 to je sigurno. Ali koštao bi puno previše. Za te pare i uz dobar scouting dovedeš 3 igrača s kontinenta.

Meni se jako svidja ovaj novi talas engleskih igraca...Sad ko ce izrastu u top klasu ko ce ostati prosek preplaceni videcemo ali su krenuli da prave tehnicki potkovane igrace...Pa nisam bas siguran da mogu top 3 igraca dovesti za 100 000 milki koji ce praviti razliku odmah... sobrizom kako je trziste poludelo...

Poslednja izmena:
Meni se jako svidja ovaj novi talas engleskih...Sad ko ce izrastu u top klasu ko ce ostati prosek preplaceni videcemo ali su krenuli da prave tehnicki potkovane igrace...Pa nisam bas siguran da mogu top 3 igraca dovesti za 100 000 milki koji ce praviti razliku odmah... sobrizom kako je trziste poludelo...

Ma s tim Englezima nikad ne znaš. Čim pokaže malo talenta ide neviđen hype, cijena ide u nebo itd. Evo primjer Sterlinga, 70M eura. Ili Stones, za njega sam ja mislio da ćše bit među najboljim stoperima na svijetu. Mislio sam, mlad je, ima kikseva to će ispravit s godinama. Ali eto, i za njega City iskrcao gro para, on u 1/4 CL katastrofalno reagirao kod sva 3 gola Monaca. Šta ti vrijedi što ti znaš s loptom, ako kao stoper radiš takve greške u takvim utakmicama.

Ma s tim Englezima nikad ne znaš. Čim pokaže malo talenta ide neviđen hype, cijena ide u nebo itd. Evo primjer Sterlinga, 70M eura. Ili Stones, za njega sam ja mislio da ćše bit među najboljim stoperima na svijetu. Mislio sam, mlad je, ima kikseva to će ispravit s godinama. Ali eto, i za njega City iskrcao gro para, on u 1/4 CL katastrofalno reagirao kod sva 3 gola Monaca. Šta ti vrijedi što ti znaš s loptom, ako kao stoper radiš takve greške u takvim utakmicama.

Pogledaj samo kolko je Siti zadnjih godina dao para na odbranu...Sterling je po meni dobar igrac ali nikad nisam bio ubedjen da ce biti vrhunski ali ima on znanja i dobrih partija u sebi i to je u redu nemora biti top top klasa...Ali kontam kad platis nekoga 70 milki ocekujes da jede zivu decu...al ****** nije on kriv sto je toliko placen...Pa ovaj Virdzil Van Dajk je dobar igrac secam se kad je tek doso u Sauthempton ja i drugar gledamo tekmu i bas komentarisemo njega reko ovo je dobar igrac ovaj bi mogo u nekom vecem klubu zavrsiti i nesto nagadjamo za koju bi lovu otiso i komentarisemo nekh 15 20 miliona bi mozda vredelo rizikovati...Opet kako ce se snaci u velikom klubu itd...A ovi sad traze 70 mislim opste vise nemas prestavu sta je realno a sta nije...

- - - - - - - - - -

Grujic je doso na pocetku prosle sezone ovo mu ce mu biti druga godina...

Pogledaj samo kolko je Siti zadnjih godina dao para na odbranu...Sterling je po meni dobar igrac ali nikad nisam bio ubedjen da ce biti vrhunski ali ima on znanja i dobrih partija u sebi i to je u redu nemora biti top top klasa...Ali kontam kad platis nekoga 70 milki ocekujes da jede zivu decu...al ****** nije on kriv sto je toliko placen...Pa ovaj Virdzil Van Dajk je dobar igrac secam se kad je tek doso u Sauthempton ja i drugar gledamo tekmu i bas komentarisemo njega reko ovo je dobar igrac ovaj bi mogo u nekom vecem klubu zavrsiti i nesto nagadjamo za koju bi lovu otiso i komentarisemo nekh 15 20 miliona bi mozda vredelo rizikovati...Opet kako ce se snaci u velikom klubu itd...A ovi sad traze 70 mislim opste vise nemas prestavu sta je realno a sta nije...

- - - - - - - - - -

Grujic je doso na pocetku prosle sezone ovo mu ce mu biti druga godina...

Dobro, Van Dijka je Southampton platio Celticu 10-15M ja mislim. Zadnje što sam čuo je da traže nekih 55. U biti sad kažu da nije na prodaju na kraju. Makar i on tamo traži transfer, diže nos, klasika. Tu je Liverpool zajebao jer je išao pregovarat s igračem iza leđa Southamptona ui ovi ih provalili. Ne znam što im je to trebalo kad su imali već poslovni odnos s njima ( Lovren, Lallana, Mane), vjerojatno bi se dogovorili. Southampton je ionako klub koji prodaje najbolje igrače. A što se tih cijena tiče, čim su Englezi tj. engleski klubovi u pitanju, cijene su odma veće. Recimo Juventus je od PSG-a kupio Matuidija za 20-ak M.

Back