Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Aleksić definitivno u Đenovi

Još samo su detalji preostali i Danijel Aleksić će postati i zvanično član italijanske Đenove. Kako je najavljeno, mladi reprezentativac Srbije i do skora član Vojvodine dogovorio se sa članom Serije A o četvoroipogodišnjoj saradnji. U tom periodu igraće u klubu u kojem već nastupaju Boško Janković i Nenad Tomović.

- Zadovoljan sam, kako ne bih bio. Samo kad je neizvesnosti došao kraj. Sad je sve na meni jer se treba dokazati u jednoj od najjačih liga na svetu - rekao je Aleksić za Sportski žurnal.

I predsednik "lala", Ratko Butorović takođe je bio zadovoljan.

- Posle prelaska Gojka Kačara u Hertu, ostvarili smo još jedan transfer koji dokazuje da se igrači nastupajući za Vojvodinu mogu afirmisati - rekao je Butorović ne želeći da otkrije finansijske detalje, ali se iz njegovih reči moglo naslutiti da je u pitanju suma od 2,5 miliona evra.

Osim Aleksića, moguće je da ode i Dragan Mrđa za koga su zainteresovani klubovi iz Turske, Rusije, ali i Udineze i Kjevo. Igrač o čijem se odlasku takođe govori je i Slobodan Medojević koga bi za sledeću sezonu mogao da kapariše Volfsburg.

Prilozi

• aleksic03.jpg
    aleksic03.jpg
    106,3 KB · Pregleda: 2
Sisinjo u Sao Paolu

Brazilski fudbalski klub Sao Paolo objavio je utorak da će na pozajmicu do kraja sezone dovesti desnog beka Rome Sisinja.

U saopštenju kluba navodi se da u ugovoru postoji mogućnost da pozajmica može da se produži i posle dogovorenog 30. juna, ako Sao Paolo bude igrao dobro, i napredovao u Kopa libertadores, najvažnijem južnoameričkom takmičenju.

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni.Sisinjo je bio jedan od najvažnijih članova tima Sao Paola koji je 2005. godine osvojio Kopa libertadores. Iste godine je sa ekipom osvojio prvenstvo države Sao Paolo i klupsko prvenstvo sveta.

Sisinjo je prošle godine propustio nekoliko meseci u Romi zbog pokidanih prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena.

Tokom dve sezone u Sao Paolu odigrao je 126 utakmica i postigao 21 gol.

Voša dovela Merebu

Đorđi Merebašvili, sa fudbalskim nadimkom Mereba, postao je drugi Gruzijac u redovina novosadske Vojvodine.

Posle Mihaila Kucišvilija, koji je stigao pre godinu dana, Voša se ponovo okrenula zemlji bivšeg SSSR u potrazi za pojačanjima pred nastavak sezone.

Sudeći prema Merebašvilijevom "pedigreu", trener Branimir Sosa Babić trebalo bi da je dobio veliko pojačanje na sredini terena, jer je Vošin novajlija najbolji fudbaler Gruzije i novopečeni reprezentativac te zemlje, a prema Kucišvilijevim rečima, bio je na meti mnogih velikih Evropskih klubova.

Iako su čelnici Vojvodine u četvrtak najavili da će realizacija ovog transfera biti potvrđena za nekoliko dana, već u petak na Wikipediji, moglo je da se pronađe Merebašvilijevo ime među fudbalerima Vojvodine, odnoso ime Vojvodine na Merebinoj stranici.

Mereba (24) je pre dolaska u Novi Sad igrao za Dinamo iz Tbilisija, za koji je postigao 24 gola na 82 utakmice.

Njegov prethodnik, sedam godina stariji Kucišvili, nije se naigrao tokom prethodnih godinu dana za Vojvodinu. Odigrao je 11 mečeva i postigao gol.

Nemački velikan zagrejan za Krasića....

Nemačka bi mogla da bude nova destinacija Miloša Krasića. Srpski reprezentativac koji se nalazi na meti Reala, Milana, Intera, Liverpula... dospeo je na listu želja Bajerna iz Minhena. Jedan od njegovih menadžera, Boban Simić, otkrio je da Bavarci mogu da konkurišu za plavokosog vezistu CSKA i ponude traženih 15 miliona evra.

- Bajern je definitivno jedan od klubova koji imaju dovoljno novca da kupe Krasića. On ne bi imao ništa protiv da tamo zaigra - rekao je menadžer.

Bild piše da Francuz Frank Riberi sigurno odlazi, a da Arjen Roben može da igra i po levoj i po desnoj strani, tako da bi Krasić bio idealna zamena za "lice sa ožiljkom".

Ranieri želi starog znanca Gallasa vidjeti u Romi

ROMIN sportski direktor Daniele Prade ovih se dana nalazi u Londonu gdje pokušava dogovoriti prelazak Williama Gallasa, Arsenalovog braniča i francuskog nogometnog reprezentativca, u rimski klub.

Gallas (32) ima važeći ugovor s "topnicima" do kraja lipnja 2011. godine, a da je jedna od meta Rominih čelnika zna se od ranije.

Uostalom i sam je trener "vučice" Claudio Ranieri priznao da bi s njim rado obnovio suradnju koja je trajala između 2001. i 2004. godine dok su obojica bili u Chelseaju.

"Gallas je igrač koji je toliko toga postigao u svojoj karijeri. Potpisao sam ga kada sam radio u Chelseaju, a on je sjajno igrao i ondje, kao i sada u Arsenalu. On je svakako vrhunski igrač, a takvi su u Romi dobrodošli", potvrdio je tijekom vikenda Ranieri.

Pomama za Krasićem....

Juventus, Milan i Inter vode "rat" oko reprezentativca Srbije Miloša Krasića, tvrdi agent Vlado Borozan. Fudbaler sredine terena moskovskog CSKA je odličnim igrama u tekućoj sezoni privukao pažnju najvećih evropskih klubova koji žele da ga angažuju u letnjem prelaznom roku. Borozan, koji blisko sarađuje sa Krasićevim menadžerom Dejanom Joksimovićem, rekao je za Tuttomercatoweb.com:

- Mislim da će Miloš biti jedna od zvezda prelaznog roka. Gotovo svi najveći evropski klubovi ga žele, a Milan, Juventus i Inter se uveliko raspituju. Takođe, postoji interes i engleskih i španskih klubova. Bajern iz Minhena se takođe javljao, ali još uvek nije postignut dogovor ni sa jednim klubom.

Inter će imati priliku da se lično uveri u Krasićeve kvalitete, kada se milanski i mosovski tim budu sastali u četvrfinalu Lige šampiona sledeće nedelje.

Čelnici Reala iz Madrida započeli su pregovore s menadžerima bh. fudbalskog reprezentativca Edina Džeke o prelasku ovog igrača iz njemačkog Volfsburga (Wolfsburg) u redove madridskog kluba, piše minhenski list Merkur, a prenose svjetski mediji.

Engleski klubovi Mančester Junajted (Manchester United), Čelzi (Chelsea), Arsenal i Mančester Siti (Manchester City), kao i italijanski Milan i Juventus, od ranije su pokazivali interes za bivšim napadačem Željezničara, ali čini se da bi Džeko na kraju mogao završiti u Madridu.

Real je navodno želio na kraju ove sezone dovesti Vejna Runija (Wayne Rooney), ali čini se da su odustali od toga, a kao logičan izbor čini se Edin Džeko.

Međutim, ni engleski velikani neće olako prepustiti bh. napadača kraljevskom klubu.

Manchester United navodno želi dovesti Džeku kao zamjenu za Bugarina Dimitra Berbatova, dok i Arsenal iz prikrajka vreba svoju priliku, jer će klub sigurno napustiti hrvatski reprezentativac Eduardo, koji je razočarao svojm igrama u ovoj sezoni.

Čelnici Volfsburga ranije su poručili da je Džekina cijena 40 miliona eura, a čini se da to neće predstavljati problem Realu.

Džeko je ove sezone postigao 26 golova u 45 nastupa za Vukove i ima priliku završiti sezonu kao najbolji strijelac Bundeslige.

Trenutno dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Štefanom Kislingom (Stefan Kiesling), koji nastupa za Bajer iz Leverkuzena (Bayer Leverkusen).

Po Vasem misljenju gdje bi mogao preci na kraju sezone i o kakvom se fudbaleru radi!?

Zamolio bih Vas ako moze bez uvreda! Ipak je ovo podforum o sportu, i politici ovdje nije mjesto.

Iskreno se nadam da neće, za njegovo dobro.
On jeste klasa, nije u tome stvar, ali Real...Mislim da bi svaki od ovih velikana bio bolja opcija, ali to je samo moje mišljenje.

Slazem se s tobom. Ko god je otisao u Real propao je.
Ne znam sta se desava sa tim klubom, ali oni ko da su prokleti. :think:
Chelsea mi nije dobra opcija u svakom slucaju, posto vec ima Drogba, koji je nezamjenjiv, i Anelka koji se vec udomacio.
Manchester mi djeluje bolji izbor od Chelsea jer ima samo Rooney od napadaca koji necemu valja, a Berbatov nije ni da ovce cuva. Oven je vec za penzije.
Od italijanskih klubova mozda bi Milan bio najbolja opcija jer nemaju nikog u napadu ko bi mu mogao parirati.

Па јесте да су већина оних који су отишли у Реал пропали, али и Џеко је један од најпрецењенијих играча на свету. Пилићар класичан, одиграо једну сјајну сезону и сад неки умислили да је најбољи центарфор на планети.

Uuuuu, neeeeeeeeeeeeeeeee... Džeko je dobar.... nikako ne treba to da uradi... prpašće tamo dok kažeš keks... u Španiji se igra totalno drugačiji fudbal.... bliži latino-amerikancima... zato i sve dobro što pređe iz ostalih jakih liga Evrope u španiju, propadne.... Kaka, Ronaldo, Ibra,

Mislim da bi mu Engleska najbolje legla... ili možda Italija... U Španiji se možda trenutno igra i najlepši fudbal ali nije Džeko taj format igrača....

Па јесте да су већина оних који су отишли у Реал пропали, али и Џеко је један од најпрецењенијих играча на свету. Пилићар класичан, одиграо једну сјајну сезону и сад неки умислили да је најбољи центарфор на планети.

Pa da je bas jedna sezona i nije. Pa niko nije umislio da je najbolji centarfor na svijetu, ali je jedan od najboljih sigurno. ;)

Uuuuu, neeeeeeeeeeeeeeeee... Džeko je dobar.... nikako ne treba to da uradi... prpašće tamo dok kažeš keks... u Španiji se igra totalno drugačiji fudbal.... bliži latino-amerikancima... zato i sve dobro što pređe iz ostalih jakih liga Evrope u španiju, propadne.... Kaka, Ronaldo, Ibra,

Mislim da bi mu Engleska najbolje legla... ili možda Italija... U Španiji se možda trenutno igra i najlepši fudbal ali nije Džeko taj format igrača....

Slazem se s tobom. U Real niposto ne treba da ide. Engleska ili Italija su bolji izbor.

Dobar igrac ali dok ne padne potpis ne veruj u nista. Krasica su selili u sve najbolje klubove Evrope pa Subotica u Mancester i jos mnoge igrace i sve su to spekulacije. Ne skaci na prvu loptu vec cekaj potpis.

Pa Krasic je izjavio da bi volio igrat u istom klubu sa Dzekom. ;)
Pa naravno da nisam uzeo zdravo za gotovo ovu informaciju, ali otici ce u neki veliki klub pa sad koji vidjecemo.

I ja smatram da ne treba da ide u Real. On je tip igraca kao Huntelar, i prosao bi isto. Takvi gol igraci kao sto je on, spori, ne prolaze u velikim klubovima.

Spori?

Ne vidim po cemu je npr. Ibrahimovic bolji od njega.
I ne mozes porediti Huntelara sa Dzekom. Dzeko je najbolji napadac u Bundesligi vec dvije sezone, bio drugi najbolji strijelac u kvalifikacijama za SP 2010. ;)
Huntelar je zabijao po holandskoj ligi koja se ne moze porediti sa Bundesligom. ;)

Spori?

Ne vidim po cemu je npr. Ibrahimovic bolji od njega.
I ne mozes porediti Huntelara sa Dzekom. Dzeko je najbolji napadac u Bundesligi vec dvije sezone, bio drugi najbolji strijelac u kvalifikacijama za SP 2010. ;)
Huntelar je zabijao po holandskoj ligi koja se ne moze porediti sa Bundesligom. ;)

Apsolutno spori. Ni Ibrahimovic nije brz, ali je mnogo bolji napadac, ima i mnogo bolju tehniku, pa ipak se nije proslavio u Barsi (za razliku od Eto-a). Realu trebaju napadaci tipa Vilja, Tores...

Nije los Dzeko,jedan od najboljih napadaca u Nemackoj ligi. Najbolje bi bilo da ode u Manchester jer oni nemaju napadaca,tacnije imaju samo Runija,Berbatov je los.U Italiju moze u Juventus. U Real bolje da ne ide nikako,jer svako ko je otisao tamo lose je prosao (sem Zidana i pojedinaca),a on nema blistavu karijeru kao Kaka,Ronaldo,Bekam pa da moze da nastavi dalje...

Nije los Dzeko,jedan od najboljih napadaca u Nemackoj ligi. Najbolje bi bilo da ode u Manchester jer oni nemaju napadaca,tacnije imaju samo Runija,Berbatov je los.U Italiju moze u Juventus. U Real bolje da ne ide nikako,jer svako ko je otisao tamo lose je prosao (sem Zidana i pojedinaca),a on nema blistavu karijeru kao Kaka,Ronaldo,Bekam pa da moze da nastavi dalje...

Odlicno si to napisao. Ali ja bih se usudio reci da je ipak najbolji napadac u Njemackoj u zadnje dvije godine. Prosle sezone 26 golova ( ni jedan iz penala), a ove 22 gola. Evo dobio je i zlatnu kopacku jucer. Samo nije mi bas jasno zasto kazes u Juventus. Oni su slicni kao i Real, upropaste igrace. Diego koji je u Werderu blistao, u Juventusu je samo nazadovao. ;)
Sto se tice Italije, po mom misljenju Milan bi bio najbolja opcija jer nemaju neke dobre napadace osim Pata.

Rooney, Berbatov, Welbeck, Macheda, Diouf, Hernandez.

Neki u timu, neki sa pozajmice (Welbeck), neki iz akademije (Macheda), neki skoro kupljeni (Diouf i Hernandez).
Junajted sasvim sigurno neće kupovati napadača na leto.

Što se Edina tiče, mislim da bi se najbolje snašao u Čelsiju - Anelka će vrlo izvesno na leto iz kluba zajedno sa Kolom kao free agenti, Drogba je već u poznim godinama i mislim da bi se Dzeko tu vrlo dobro snašao i pronašao mesto u startnih 11.
Isto važi i za Arsenal (čak i pre tamo) koji ima Eduarda koji je u očajnoj formi već drugu sezonu, Van Persija kojem je prirodna pozicija iza napadača ili krilnog napadača u 433 formaciji ali prinudno igra usamljenog napadača, i Bendtnera na kojeg se zaista ne može niti jedan koji klub sa nešto višim dometima...

Back