Transferi u domaćem i inostranom fudbalu

Srpski reprezentativac, Marko Pantelić, karijeru bi mogao da nastavi u Holandiji, u redovima slavnog Ajaksa! Naime, prema informacijama kojima raspolažu holandski mediji, pre svih uticajni "Telegraf", vođstvo "kopljanika" pokušaće u najskorije vreme, najkasnije sutra ili prekosutra, da angažuje bivšeg fudbalera Herte koji od odlaka iz berlinskog kluba individualno trenira i čeka pravu ponudu.
IZVOR

Ajaks je onda stvarno očajan, Pantelić je upao u tim.

Igraću četiri meseca na pozajmici sa opcijom da Zenit otkupi ugovor od PSŽ ukoliko zadovoljim - počinje Kežman u intervjuu za SPORTAL.RS. - Imam veliki motiv da igram, jer sam se prosto uželeo fudbala. Zenit je bio moja potajna želja već duže vreme, tako da smo se brzo dogovorili oko uslova.

Kakvi su prvi utisci o klubu iz Sankt Peterburga i, uopšte, o Rusiji?

- Došao sam u veliki, dobro organizovan klub, iza koga stoji Gasprom. Ispunila mi se želja da zaigram u pravoslavnoj zemlji, jer ću sada moći i da naučim ruski jezik. Mnogo puta sam bio u Rusiji kao turista i čitao sam o njoj. Nadam se da ću se nametnuti da ostanem duže, odnosno da potpišem novi, drugi ugovor sa Zenitom, kako bih mogao bolje da upoznam zemlju.

Kakve su ambicije Zenita u narednom periodu?
Kežman u reprezentaciji SCG protiv Brazila
- Sada je veoma bitan momenat za Zenit. Do kraja prvenstva ostalo je još samo deset kola, od toga čak pet derbija. Obzirom da su prerano ispali iz Evrope, sve karte su bacili na domaće prvenstvo i plasman u Ligu šampiona. Zato su, pored mene, doveli još dva velika igrača: Bistrova i Rosinu.

Da li je ovo poslednji pokušaj da se nametnete selektoru Srbije Radomiru Antiću da vas pozove u tim i, eventualno, na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, ili ste stavili tačku na tu priču.

- Nisam stavio tačku na reprezentaciju. Moje je da radim, na drugima je da procene da li sam potreban. Kod mene još postoji želja, prvenstveno da igram, a u podsvesti je naravno reprezentacija. Smatram da je rano da kažem zbogom nacionalnom timu. Razlog što me nema na spisku selektora već dve godine je to što nisam igrao standardno u svojim klubovima.

Mnogi bivši igrači Partizana, kada se bliži kraj karijere, vraćaju se u Humsku. Da li sebe kroz neku godinu vidite ponovo u crno-belom dresu?
Kežman u dresu Partizana protiv Crvene zvezde
- Naravno da postoji želja da se jednog dana vratim u bivši klub. Ostao sam dužan Partizanu, jer sam u Humskoj proveo samo dve godine. Vratiću se u Partizan samo u slučaju da mogu da pomognem kao igrač, a ne samo da bih bio tu - zaključuje Kežman.
IZVOR

Podebljao sam meni interesantne detalje :)

Kačar napušta Berlin?

Fudbalski reprezentativac Srbije, Gojko Kačar, mogao bi u skorijoj budućnosti da napusti berlinsku Hertu, piše nemački "Bild". Prema navodima tog lista, Kačar je nezadovoljan manjkom takmičarskih ambicija berlinskog kluba, koji je u letnjem prelaznom roku prodao Marka Pantelića, Josipa Šimunića, dok je Andreju Voronjinu istekla pozajmica.

- Ovo bi mogla da bude Gojkova poslednja godina u Herti. On želi da igra u klubu koji se bori za titulu, a to je teško sa Hertom - izjavio je Milan Kačar, stric i menadžer srpskog fudbalera.

Kačar sa Hertom ima ugovor do leta 2012. godine, a prema pisanju nemačkih medija, berlinski klub za njegovo obeštećenje traži 12 miliona evra. Srpski fudbaler u Hertu je došao u zimu 2008. godine iz Vojvodine. On je za nemački klub odigrao 46 prvenstvenih utakmica i postigao devet golova.

Transfer srpskog reprezentativca Zdravka Kuzmanovića iz Fiorentine u Štutgart, za mnoge je u Italiji predstavljao iznenađenje, ali ne i za mladog vezistu koji u Nemačkoj vidi šansu za dokazivanjem.

- U Firenci sam proveo dve i po godine. Bilo mi je dobro, imao sam odličan odnos sa svima. Kada se klub odlučio da angažuje Kristijana Zanetija morao sam brzo da reagujem - rekao je Kuzmanović, koji je i objasnio svoju odluku. - Znao sam da ću više vremena provoditi na klupi nego na terenu da sam ostao u Fiorentini. Želim da igram jer samo tako mogu da izborim mesto u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

Kuzmanović je ovog leta potpisao četvorogodišnji ugovor sa "švabama", a pre toga zabeležio je 70 nastupa za Fiorentinu u Seriji A i postigao tri gola.
IZVOR

Samo 3 gola postigao? khm, sumnjam u taj podatak...

Velikani hoće Kačara

Jesenja polusezona biće definitivno završni period za Gojka Kačara u dresu Herte, a gde će ga put naneti posle toga, imaće slatke muke pri izboru. Italijanski mediji su objavili informaciju da su za srpskog reprezentativca zainteresovani Milan, Inter i Juventus, te da će u januaru da se povede pravi "rat" između ovih klubova, mada su Španci pre mesec dana pisali i da Kačarove igre prati prvak Evrope Barselona, prenose "Novosti".
Kako kažu Italijani, direktor Milana Arijedo Braida je bio u sredu u Beogradu gde je uživo gledao meč Srbija - Francuska, baš da bi na velikoj sceni ispratio igru našeg veziste, koji je zbog povrede odigrao samo prvih 45 minuta, ali je bio sjajan. Ono u čemu je Milan u prednosti ispred dva velika rivala je i činjenica da ima slobodnih mesta za igrače van Evropske unije, što ceo transfer bitno olakšava.
Inače, mediji sa "čizme" kažu da Gojko Kačar na ovom nivou i u ovim godinama (22) podseća na - Sinišu Mihajlovića.

Obradović:

Pomogao si klubu da izbori grupnu fazu Lige Evrope. Biće teško biti sa strane, ostaje ti da pratiš bivše saigrače.

- Naravno da ću pratiti. Partizan je klub koji volim, uvek ću ga voleti. Proveo sam 12 lepih godina tamo. Ostao sam da koliko-toliko pomognem ekipi da se plasira u grupu. Eto, dogodilo se da sam namestio gol u poslednjoj utakmici. Otišao sam puna srca.

I jednog dana ćeš se vratiti?

- Naravno. Jednog dana sigurno, kao i svi veliki asovi.
IZVOR

e moj brale, ti si sebe već proglasio velikim asem...

Roma hoće napadača reprezentacije Srbije....

Roma je zainteresovana da u januarskom prelaznom roku angažuje Nikolu Žigića! Kako prenose italijanski mediji, reprezentativac Srbije suočen je sa malom minutažom u dresu Valensije, ali svaki minut koristi na najbolji način, tako što skoro uvek zatrese protivničku mrežu. Dodaju da je standardan u nacionalnom timu i da je u sredu veče na stadionu Fulama postigao pobedonosni gol protiv Južne Koreje, koja prethodno nije znala za poraz 28 utakmica. Verovatno je Rimljanima ostala u sećanju partija Žigića u dresu Crvene zvezde, kada je sa efektna dva gola potopio Romu u Ligi Evrope - 3:1.

Konkurencija Žigiću može da bude Rus Roman Pavljučunko, koji se takođe ne može pohvaliti zavidnom minutažom u Totenhemu i zbog toga traži da promeni sredinu.

I Englezi hoće Jovanovića....

Trener engleskog Premijerligaša Birmingema, Aleks Mekliš rekao je da bi želeo da angažuje Milana Jovanovića, ali da je malo verovatno da će napadač reprezentacije Srbije pojačati njegovu ekipu, prenosi Beta. Jovanović, koji igra za Standard iz Liježa, ove sezone pruža zapažene partije u belgijskom prvenstvu i Ligi šampiona, a bio je jedan od najzaslužnijih igrača za plasman reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo 2010. godine.

- Oduvek sam poštovao Jovanovića, ali nije sigurno da li će pojačati naš tim. Siguran sam da su mnogi klubovi zainteresovani za njega. Ne volim mnogo da pričam o transferima, siguran sam da bi navijači želeli takvog igrača u timu, ali ako se taj transfer ne ostvari, oni će biti razočarani. A mi poštujemo navijače. Sve ćemo pokušati, ali dolazak srpskog reprezentativca je veoma neizvestan - rekao je Mekliš britanskim medijima.

Nakon eliminacije iz Evrope u Partizanu je počela prodaja igrača. Pošto je Mančester Junajted odustao od angažovanja fudbalera Partizana Adema Ljajića ostali evropski klubovi nisu sedeli skrštenih ruku.

Najbrži i najkonkretniji sa osam miliona evra bio je šampion Rusije i učesnik ovogodišnje Lige šampiona Rubin iz Kazanja pa će mladi reprezentativac Srbije već od januara postati novi član ruskog tima. U želji da se što bolje pripreme za naredno izdanje elitnog evropskog takmičenja čelnici ruskog kluba su se odlučili da u svoj tim dovedu jednu od najvećih nada srpskog i svetskog fudbala.

Izvor Blic

Vest Hem pruža šansu Kežmanu

Vest Hem u Mateji Kežmanu vidi fudbalera koji bi mogao da izvadi ekipu iz problema! Naime, Đanfranko Zola, menadžer "čekićara", za samo mesec dana ostao je "kratak" za čak trojicu napadača, povređenog Karltona Kola, prevremeno penzionisanog Dina Eštona, te Zejvona Hajnsa, pa je u očajničkoj potrazi za alternativnim rešenjem pažnju usmerio ka Kežmanu.

Srpski internacionalac je sezonu završio u Zenitu, gde je igrao na pozajmici iz Pari Sen Žermena sa kojim ga veže ugovor. Rusi su već saopštili da ih Kežmanove partije nisu impresionirale, stoga, ni nemaju nameru da ga zadrže, a takav stav preovladava i među odgovornima u klubu iz Pariza. Datu situaciju će, prenose engleski mediji, pokušati da iskoristi Zola, koji je, navodi se, ponudio kratkoročan ugovor Kežmanu, iako finansijska situacija u Vest Hemu nije vesela. Bivši fudbaler Partizana, PSV-a, Fenerbahčea, Atletiko Madrida, tako bi, mogao da se vrati u London, grad u kojem je boravio dok je branio boje Čelsija.

Vest Hem se nakon 18 kola nalazi na pretposlednjoj poziciji sa 15 osvojenih bodova, bod više od "fenjeraša" Portsmuta.

Stepi vodi Đurovskog u Leverkuzen?

Predstavnici Bajera stižu u Novi Sad na pregovore. Cena oko 1 300 000 evra, a odličnog vezistu preporučio Dragoslav Stepanović.
Na preporuku bivšeg trenera Vojvodine i Bajera (sa kojim je svojevremeno osvojio i kup Nemačke), Dragoslava Stepanovića farmaceuti su stupili u kontakt sa Vojvodinom oko transfera Marija Đurovskog.

Đurovski ima zeleno svetlo kluba da u slučaju dobre ponude napusti Novi Sad.

Ovih dana se očekuje dolazak predstavnika Bajera u Novi Sad na finalnu rundu pregovora.

Inače interesovanje za njega je pokazao i Štutgart, ali nije bilo konkretne ponude.

Špekulise se da bi sloboda za novopečenog reprezentativca Makedonije trebalo da iznosi oko 1 300 000 evra.

I Napoli želi Makedonca....

Makedonski reprezentativac Goran Pandev, koji je pre nekoliko dana sudskim putem raskinuo ugovor sa rimskim Lacijom, karijeru bi mogao da nastavi u redovima Napolija. Sada već bivši napadač nebesko-plavih iz Rima kaže da bi i sam više voleo da ostane u Seriji A, iako su za njega zainteresovani pojedini engleski klubovi.

Predsednik Napolija Aurelio De Laurentis je tim povodom za "Calciomercato" izjavio:

- Spreman sam da investiram u Pandeva. Čuo sam da želi da ostane u Italiji i mislim da je Napoli pravo mesto za njega.

Očekuje se da Pandev konačnu odluku donese nakon povratka sa odmora u Makedoniji.

Sportske.net

Pljevljaci na ceni - Vojvodina dovela Nestorovića

01.01.2010. 20:32

Izuzimajući nedavni dolazak Sadika Adamsa iz madridskog Atletika, Vojvodina je u četvrtak dobila prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku.

Novi fudbaler Novosađana je Dušan Nestorović, dosadašnji levi bek Rudara iz Pljevalja, koja posle jesenjeg dela šampionata u Crnoj Gori deli prvo mesto sa podgoričkom Budućnosti. Nestorović ima 23 godine, a za Rudar je odigrao 45 utakmica i postigao dva gola.

Sportski direktor Vojvodine Miodrag Pantelić izjavio je da je sa Nestorovićem potpisan četvorogodišnji ugovor i najavio nova pojačanja već prvih dana Nove godine.

Sijena se pojačala defanzivcem Lacija....

U danu kada je ostao bez Gorana Pandeva, Lacio je napustio još jedan igrač. Naime, reč je o Emilsonu Kribariju (29), defanzivcu, koji će u narednih šest meseci igrati na pozajmici u Sijeni, ekipi kojoj će dobro doći pomoć iskusnog Brazilca u borbi za opstanak u Seriji A.

Kribari je od 2005. u Laciju, ali je prethodnu polusezonu retko dobijao šansu kod trenera Davidea Balardinija. Mečeve je uglavnom posmatrao sa klupe, a Alberto Malezani, šef stručnog štaba toskanskog tima, u Brazilcu vidi igrača koji će podići kvalitet defanzivnog reda. On će verovatno debitovati već u sredu u toskanskom derbiju protiv Fiorentine.

Kribari je pre dolaska u Lacio igrao jednu sezonu za Udineze, prethodno i za Empoli.

Goran Pandev u Interu.
Grande Goran

Srecno majstore i sto bi rekao Edo Maajka "trpaj trpaj"

124996.jpg

124983500.jpg

:zskace:

Poslednja izmena:
Siti: Patriče, imaš šest meseci, pokaži se....

Patrik Vijera (33) prvo je pojačanje Mančester Sitija u ovom prelaznom roku. Francuz je u redove "građana" stigao iz Intera na šestomesečnu pozajmicu, a ako zadovolji kriterijume Roberta Manćinija, biće mu ponuđena saradnja na još godinu dana.

Vijera je na "Istlend" došao na insistiranje italijanskog stratega sa kojim je sarađivao i u Interu dve godine, od 2006. do 2008. Francuz rođen u Senegalu u Sitiju će nositi dres sa brojem "24", a prema pisanju tamošnjih medija on će nedeljno zarađivati skoro 100.000 funti!

- Patrik je vezni fudbaler svetske klase koji poseduje pobednički mentalitet i brzo će se uklopiti u tim. On je jedan od najboljih igrača njegove generacije na svetu i siguran sam da će mu naši navijači prirediti toplu dobrodošlicu - izjavio je Manćini, koji je od dolaska u Siti u tri meča zabeležio isto toliko pobeda.

Vijeri je angažman u Sitiju poslednja šansa da se nametne selektoru "galskih petlova" Rajmondu Domeneku za sastav ekipe koja će putovati u južnu Afriku na Mondijal, što mu je, kako je ranije govorio, bio prevashodni cilj.

Atletiko doveo "novog Mesija"....

Fudbaler Lanusa Eduardo Salvio karijeru će nastaviti u madridskom Atletiku, prenose argentinski mediji. Talentovani, 19-godišnji igrač se trenutno nalazi na putu ka španskoj prestonici gde će sutra potpisati ugovor sa "jorgandžijama".

Salvio je odigrao 47 utakmica za Lanus i postigao 13 golova, a sjajnim igrama tokom ove sezone zaslužio je i poziv selektora reprezentacije Argentine Dijega Maradone. Za nacionalni tim svoje zemlje odigrao je dve utakmice.

Optimisti u Argentini već su ga prozvali novim Mesijem, a nedavno se za Salvija raspitivao i trener Mančester junajteda Aleks Ferguson. Atletiko je, izgleda, bio puno konkretniji.

Toto, kako ga zovu u domovini, će postati drugo pojačanje Atletika u januarskom prelaznom roku pošto su Madriđani pre njega angažovali Portugalca Tijaga iz Juventusa.

Ljajić: Uzeo sam "22" zbog Kake

00018692.jpg

Adem Ljajić i zvanično je postao član Fiorentine. Sada već bivši fudbaler Partizana je prošao lekarske preglede u Firenci i potpisao petogodišnji ugovor sa "violom". Sportski direktor Pantaleo Korvino nije krio zadovoljstvo što je, posle Stevana Jovetića, doveo još jednog kvalitetnog mladog, ali iskunog igrača koji će ubuduće biti okosnica tima.

- Ljajić je veliki potencijal. Tržište nam je omogućilo da uzmemo igrača sa ofanzivnim karakteristikama. On može da igra i po levoj i desnoj strani, može da bude drugi napadač ili da igra iza špiceva - pojasnio je Korvino.

ljaja1.jpg

Ljajić je dodao da je presrećan što je potpisao za Fiorentinu.

- Oduvek sam želeo da igram u velikom klubu kakav je Fiorentina. Idol mi je Kaka pa ću zbog toga da nosim dres sa brojem 22. Jovetić i Gulan su mi rekli lepe stvari o Firenci i Fiorentini. Oduvek sam pratio Seriju A, jedno od najjačih takmičenja u Evropi u kojem igra veliki broj sjajnih igrača. Poređenje sa Kakom ili Jovetićem je stimulativno za mene jer želim da dostignem njihov nivo. Dodatno ću da treniram kako bih zadržao visok nivo forme - izjavio je Ljajić.

Pohvale na račun mladog reprezentativca Srbije nisu štedeli Stevan Jovetić, Siniša Mihajlović i Srećko Katanec.

Back