_Krang_
Domaćin
- Poruka
- 3.752
Vesli Snajder u Interu.
Roben u Bajernu iz Minhena.
Roben u Bajernu iz Minhena.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
IZVORSrpski reprezentativac, Marko Pantelić, karijeru bi mogao da nastavi u Holandiji, u redovima slavnog Ajaksa! Naime, prema informacijama kojima raspolažu holandski mediji, pre svih uticajni "Telegraf", vođstvo "kopljanika" pokušaće u najskorije vreme, najkasnije sutra ili prekosutra, da angažuje bivšeg fudbalera Herte koji od odlaka iz berlinskog kluba individualno trenira i čeka pravu ponudu.
IZVORIgraću četiri meseca na pozajmici sa opcijom da Zenit otkupi ugovor od PSŽ ukoliko zadovoljim - počinje Kežman u intervjuu za SPORTAL.RS. - Imam veliki motiv da igram, jer sam se prosto uželeo fudbala. Zenit je bio moja potajna želja već duže vreme, tako da smo se brzo dogovorili oko uslova.
Kakvi su prvi utisci o klubu iz Sankt Peterburga i, uopšte, o Rusiji?
- Došao sam u veliki, dobro organizovan klub, iza koga stoji Gasprom. Ispunila mi se želja da zaigram u pravoslavnoj zemlji, jer ću sada moći i da naučim ruski jezik. Mnogo puta sam bio u Rusiji kao turista i čitao sam o njoj. Nadam se da ću se nametnuti da ostanem duže, odnosno da potpišem novi, drugi ugovor sa Zenitom, kako bih mogao bolje da upoznam zemlju.
Kakve su ambicije Zenita u narednom periodu?
Kežman u reprezentaciji SCG protiv Brazila
- Sada je veoma bitan momenat za Zenit. Do kraja prvenstva ostalo je još samo deset kola, od toga čak pet derbija. Obzirom da su prerano ispali iz Evrope, sve karte su bacili na domaće prvenstvo i plasman u Ligu šampiona. Zato su, pored mene, doveli još dva velika igrača: Bistrova i Rosinu.
Da li je ovo poslednji pokušaj da se nametnete selektoru Srbije Radomiru Antiću da vas pozove u tim i, eventualno, na Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi, ili ste stavili tačku na tu priču.
- Nisam stavio tačku na reprezentaciju. Moje je da radim, na drugima je da procene da li sam potreban. Kod mene još postoji želja, prvenstveno da igram, a u podsvesti je naravno reprezentacija. Smatram da je rano da kažem zbogom nacionalnom timu. Razlog što me nema na spisku selektora već dve godine je to što nisam igrao standardno u svojim klubovima.
Mnogi bivši igrači Partizana, kada se bliži kraj karijere, vraćaju se u Humsku. Da li sebe kroz neku godinu vidite ponovo u crno-belom dresu?
Kežman u dresu Partizana protiv Crvene zvezde
- Naravno da postoji želja da se jednog dana vratim u bivši klub. Ostao sam dužan Partizanu, jer sam u Humskoj proveo samo dve godine. Vratiću se u Partizan samo u slučaju da mogu da pomognem kao igrač, a ne samo da bih bio tu - zaključuje Kežman.
Jel zna neko sta se desava sa Nemanjom Vucicevic? Poslednje sto znam je da nije u Kelnu, ali nisam cuo da je nasao novi klub...?
IZVORTransfer srpskog reprezentativca Zdravka Kuzmanovića iz Fiorentine u Štutgart, za mnoge je u Italiji predstavljao iznenađenje, ali ne i za mladog vezistu koji u Nemačkoj vidi šansu za dokazivanjem.
- U Firenci sam proveo dve i po godine. Bilo mi je dobro, imao sam odličan odnos sa svima. Kada se klub odlučio da angažuje Kristijana Zanetija morao sam brzo da reagujem - rekao je Kuzmanović, koji je i objasnio svoju odluku. - Znao sam da ću više vremena provoditi na klupi nego na terenu da sam ostao u Fiorentini. Želim da igram jer samo tako mogu da izborim mesto u reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
Kuzmanović je ovog leta potpisao četvorogodišnji ugovor sa "švabama", a pre toga zabeležio je 70 nastupa za Fiorentinu u Seriji A i postigao tri gola.
IZVORPomogao si klubu da izbori grupnu fazu Lige Evrope. Biće teško biti sa strane, ostaje ti da pratiš bivše saigrače.
- Naravno da ću pratiti. Partizan je klub koji volim, uvek ću ga voleti. Proveo sam 12 lepih godina tamo. Ostao sam da koliko-toliko pomognem ekipi da se plasira u grupu. Eto, dogodilo se da sam namestio gol u poslednjoj utakmici. Otišao sam puna srca.
I jednog dana ćeš se vratiti?
- Naravno. Jednog dana sigurno, kao i svi veliki asovi.