Tramp izneo mirovni plan

Putin je rekao demilitarizovana zona 100 kilometara od granice novih i starih regiona
Ne verujem da će Ukrajinci pristati na takve uslove. Oni nisu pred porazom a to je zaista mnogo. Ja se sećam Kopnene zone bezbednosti od 5 ili 10 km vazdušno od administrativne linija sa KiM, to je bio deo koji kao da Srbija nije ni kontrolisala pa su zato dugo trajale borbe tamo kada je izbio rat u KZB.

Чуј губитак територије није битан.Па овај рат се и води највише због богате Донбас руде.Територије која је препуна ресурса.Украјинци као народ су само колатерална штета, све што су могли за*срали су.Једна од најбогатијих држава рудом у Европи.Имали су зицер за транзит нафте и гаса.
Čekaj malo. Pa zar se ne vodi zbog nacista koji mrze ruse i ubijaju njihovu decu i nejač?
Sa Ruske strane se vodi zbog toga i zbog vojne pretnje NATOa, sa NATO strane se vodi zbog resursa i želje za rasparčavanjem Rusije.

Nisi mnogo pametan ako to nisi sposoban da odvojiš.
Pa kako sad?
Ne znate zbog čega se vodi rat u Ukrajini,mislim sramota stvarno

Poslednja izmena od moderatora:
Meni to ne deluje pošteno. Rusi da dobiju teritorije a Ukrajinci neutralnost? 🤔

Poenta je da svako nešto dobije: Rusija -> Krim i Donbas, Ukrajinci -> suverenitet i EU/NATO.

I onda je trajno rešen sukob. Svi znamo da je neutralnost budalaština, opet će preko njih nastaviti da se lome interesi dva suprostavljena bloka. I opet će da nastanu nove tenzije i problemi u budućnosti. Razumem Trampa da kao i svaki populista traži brza rešenja, ali to meni ne deluje mnogo pametno. Kad nešto rešavaš, reši da valja.

Потпуно лош предлог са твоје стране. Тако би сви много изгубили.

chamberlain-declares-peace-for-our-time-75-years-agos-featured-photo.jpg
Ovo je osoba bez premca u nezasluženom crnjenju u cjelokupnoj ljudskoj povijesti.

Meni to ne deluje pošteno. Rusi da dobiju teritorije a Ukrajinci neutralnost? 🤔

Poenta je da svako nešto dobije: Rusija -> Krim i Donbas, Ukrajinci -> suverenitet i EU/NATO.

I onda je trajno rešen sukob. Svi znamo da je neutralnost budalaština, opet će preko njih nastaviti da se lome interesi dva suprostavljena bloka. I opet će da nastanu nove tenzije i problemi u budućnosti. Razumem Trampa da kao i svaki populista traži brza rešenja, ali to meni ne deluje mnogo pametno. Kad nešto rešavaš, reši da valja.

Sledeća ponuda će biti bazirana na kapitulaciji Ukrajine tako da je ovo još i korektno.

Ukrajinci treba da se sete šta su odbili na početku rata i koliko ih je koštalo, sada bi dupe dali istu ponudu ali ne vredi, pri čemu će sledeća punuda biće još nepovoljnija.

A zamisli da je u ono vreme,kada je Hitler imao celu Evropu i došao do Moskve,i da je tada naišao neki Tramp sa predlogom,da sve ostaje Hitlerovo,a taj deo kod Moskve bude demilitarizovana zona.
Nešto sumnjam da bi Staljin pristao.
Potpuno je indentična situacija i sada,i ovo se može završiti samo raspadom Rusije u formatu,kakva je ona sada

Nije identična situacija jer SSSR tada očigledno NIJE bio pred kapitulacijom a Ukrajina sada očigledno JESTE

Rusija se neće raspasti zbog rata sa Ukrajinom, ne nadaj se, uzaludno je.
Može se raspasti samo u totalnom ratu sa NATO ali sam nekako siguran da ti nećeš doživeti taj trenutak raspada Rusije u ratu sa NATO da se poraduješ a ni ja sa tobom da te podsetim kolika si budala bio i ti i si drugi koji su priželjkivali takav ishod.

Nego da vidimo neke realnije scenarije i one koji nas neće sve od reda oterati u majčinu

EU ima mnogo već utjecaj na zemlju članicu, nego NATO, NATO nema nikakve ovlasti. Čak ni oružje nisu standardizirali, iako su morali, pa imamo razne 155mm granate za koje se mora računati (za svaku posebno), koliko punjenja za koji domet.
SFREU je raspad.

Kolektivno Predsedništvo ko SFRJ pred raspad.

Plus počele članice da ne ijebu šta traži Brisel

SFREU je raspad.

Kolektivno Predsedništvo ko SFRJ pred raspad.

Plus počele članice da ne ijebu šta traži Brisel
To se zove demokratija i sloboda.

Da u Rusiji clanice federacije tako ne jbu sta Putin kaze (znam da je nemoguce u totalitarnoj diktaturi, ali hajde recimo da hipoteticki zamislimo), bilo bi...Pa znamo sta bi bilo, ne bih da budem sada previse deskriptivan.

SFRJ se nije raspala zbog decentralizacije, to je presmesno i misliti za totalitarnu komunisticku diktaturu, vec naprotiv, sve suprotno.

To se zove demokratija i sloboda.

Da u Rusiji clanice federacije tako ne jbu sta Putin kaze (znam da je nemoguce u totalitarnoj diktaturi, ali hajde recimo da hipoteticki zamislimo), bilo bi...Pa znamo sta bi bilo, ne bih da budem sada previse deskriptivan.

SFRJ se nije raspala zbog decentralizacije, to je presmesno i misliti za totalitarnu komunisticku diktaturu, vec naprotiv, sve suprotno.
Apti ima nešto da ti objasni

jos jedna NATO CIA prevara u najavi

Rusi su najveci idioti ako pristanu na to

Ukrajina mora biti oslobodjena i vracena u sastav Rusije ma kolika bila cena
Руси морају да добију тампон зону.

А Украјинци да не верују свему и свачему, него да раде и да покушају да живе боље. Зато су већ и претрпели две револуције после 2000., јер народ живи бедно, а политичари обећавају свашта.
Могао бих барем још једну револуцију да замислим, али овај пут то неће бити западно плаћена гарнитура. Такође не ни проруска, него просто "доста рата, хајде да радимо" гарнитура.
Апсолутно без Нато, па ако их у ЕУ приме, приме. Ако ЕУ буде заинтересована за сиромашнији западни, пољопривредни део Украјине.

Русима не треба непокорно становништво. Зато и не напредују брзо, јер би заузимали све. Овако, дају прилику онима који желе да се снађу и онима који не желе да се повуку.

Back