Tramp izneo mirovni plan

Hoće to u Diznilendu. Narode i države koji su ne samo najveće žrtve nacizma, već su dali i najveći doprinos u njegovom slamanju, bez da trepnete proglasite nacističkim.
Učitavanje i laži svojstvene ovdašnjem boljševičkom autošovinističkom krugovima. Ja se iskreno čudim kako svi vi autošovinisti niste završili u redovima SNS.
To je jedan čudesan svet laži, idealna flora i fauna i za Ivicu i za Maricu.
Fora je u tome sto vi ne znate sta je nacizam.
Niste vi krivi, posto vas tome nisu ucili u nasim besmislenim skolskim programima.
Pa tako mislite da je nacizam nesto materijalno, a ne ideja kolektivnih nacionalnih identiteta, pricanje o Drzavama i nacijama kao da su to bica sa centralnim nervnim sistemom, i totalitarne diktature.
Vi redovno, i ovde po forumu stalno lupate neke nacisticke stvari, a kamoli pa to nece FSB.

Odlicne ideje

Демилитаризована зона у Украјини и одбацивање НАТО-а: Трампов партнер изнео „план за крај рата“​

https://www.pravda.com.ua/news/2024/09/13/7474847/
Венс није прецизирао ко ће контролисати „демилитаризовану зону“, али је рекао да ће тренутна линија разграничења остати, што значи да Украјина неће повратити територију коју тренутно заузима Русија.
Према речима кандидата за потпредседника САД, у оквиру мировног плана Украјина ће задржати своју независност у замену за неутралност – то значи да Украјина неће ући у НАТО или друге „савезничке институције“.

Trump je prošlo svršeno vrijeme, što je predsjedavao predsjedavao je, bolje nek se sprema za suđenja koja mu vise nad glavom :klap:

Odlicne ideje

Демилитаризована зона у Украјини и одбацивање НАТО-а: Трампов партнер изнео „план за крај рата“​

Венс није прецизирао ко ће контролисати „демилитаризовану зону“, али је рекао да ће тренутна линија разграничења остати, што значи да Украјина неће повратити територију коју тренутно заузима Русија.
Према речима кандидата за потпредседника САД, у оквиру мировног плана Украјина ће задржати своју независност у замену за неутралност – то значи да Украјина неће ући у НАТО или друге „савезничке институције“.
Svaki predlog za mir i svaki mir je bolji od rata.

Fora je u tome sto vi ne znate sta je nacizam.
Niste vi krivi, posto vas tome nisu ucili u nasim besmislenim skolskim programima.
Pa tako mislite da je nacizam nesto materijalno, a ne ideja kolektivnih nacionalnih identiteta, pricanje o Drzavama i nacijama kao da su to bica sa centralnim nervnim sistemom, i totalitarne diktature.
Vi redovno, i ovde po forumu stalno lupate neke nacisticke stvari, a kamoli pa to nece FSB.

Они мисле да је нацизам "Кад Немци не воле Словене и Роме".

Odlicne ideje

Срећом па ће ови каубоји ис*ушити на изборима.

NATO botovi se prepustili fantazijama...

Slobodno sanjarite, ali budite svesni da od toga nema ništa.

To je na Putinu da odluči. Te fore "meni teritorija a Evropi neutralna nestabilna Ukrajina" teško da će proći. Nego lepo na ravne časti. Njemu njegov deo, neka ga uvodi u Briks ako hoće, a Ukrajina u Nato.

Naravno, može da neće, ali uskoro će Ukrajina da gađa ciljeve u Rusiji pa će malo rat da se prenese i kod njega u dvorište. Pa da vidimo kako će to da objasni svojim građanima.

Meni to ne deluje pošteno. Rusi da dobiju teritorije a Ukrajinci neutralnost? 🤔

Poenta je da svako nešto dobije: Rusija -> Krim i Donbas, Ukrajinci -> suverenitet i EU/NATO.

I onda je trajno rešen sukob. Svi znamo da je neutralnost budalaština, opet će preko njih nastaviti da se lome interesi dva suprostavljena bloka. I opet će da nastanu nove tenzije i problemi u budućnosti. Razumem Trampa da kao i svaki populista traži brza rešenja, ali to meni ne deluje mnogo pametno. Kad nešto rešavaš, reši da valja.

Mislim da Ukrajina ne moze da dobije clanstvo u NATO paktu.

Mislim da je to jasno, kako Amerikancima tako i samim Ukrajincima. Onim razloznim.

Isto tako mislim da je vreme da rat stane i da se prekine sa mobilizacijama siromasnih i nezasticenih. Vreme je da se sa Rusijom pregovara. Ogromna je to zemlja i ovaj rat je ogroman apces koji pulsira ispod koze. Pitanje finansiranja se postavlja sve cesce.

Isto tako je vreme da se utice na promenu vlasti u samoj Rusiji. Da se osnaze opozicionari i da se ta zemlja priblizi XXI veku.

Чуј губитак територије није битан.Па овај рат се и води највише због богате Донбас руде.Територије која је препуна ресурса.Украјинци као народ су само колатерална штета, све што су могли за*срали су.Једна од најбогатијих држава рудом у Европи.Имали су зицер за транзит нафте и гаса.

Mislim da Ukrajina ne moze da dobije clanstvo u NATO paktu.

Mislim da je to jasno, kako Amerikancima tako i samim Ukrajincima. Onim razloznim.

Isto tako mislim da je vreme da rat stane i da se prekine sa mobilizacijama siromasnih i nezasticenih. Vreme je da se sa Rusijom pregovara. Ogromna je to zemlja i ovaj rat je ogroman apces koji pulsira ispod koze. Pitanje finansiranja se postavlja sve cesce.

Isto tako je vreme da se utice na promenu vlasti u samoj Rusiji. Da se osnaze opozicionari i da se ta zemlja priblizi XXI veku.

Naravno da rat treba da se zaustavi, ali moraju obe strane da budu zadovoljne. Ne može Putin da dobije svoje teritorije a za uzvrat da nudi "neutralnu" Ukrajinu gde će sukob da krene ponovo posle x godina. Pa ko bi lud pristao na to? Ako hoće rešenje, onda on dobija svoje teritorije a ostatak ide u Nato. Svako svome i to je to. Sve ostalo prosto nije rešenje. A te priče sa nesvrstanima i neutralnima su za malu decu.

Naravno da rat treba da se zaustavi, ali moraju obe strane da budu zadovoljne. Ne može Putin da dobije svoje teritorije a za uzvrat da nudi "neutralnu" Ukrajinu gde će sukob da krene ponovo posle x godina. Pa ko bi lud pristao na to? Ako hoće rešenje, onda on dobija svoje teritorije a ostatak ide u Nato. Svako svome i to je to. Sve ostalo prosto nije rešenje. A te priče sa nesvrstanima i neutralnima su za malu decu.

Sukob ce svakako krenuti. Kao sto je istorija do sada i pokazala.

Eno, u Dositejevom liceju stoji uramljena godina pocetka Krimskog rata.
To je trusno tlo, ocigledno strateski veoma vazno.

Ja ne znam koji ugovor o miru donosi zadovoljstvo obema stranama.
Takvi ugovori su obicno samo manje zlo, nacin da se sukob zavrsi a problem premosti. I da, neretko odlozi.

Poenta je u tome da Ukrajina ne ratuje svojim novcem. Cesto se bore kao lavovi i svaka im cast na tome ali njihov rat zavisi od tudje volje. Zato ce morati da zavrse ovaj rat u skladu sa tudjom voljom.
Na njima je da istrguju kako da prodju najbolje moguce i ja im zelim srecu u tome.

San o konacnom unistenju Rusije je...detinjast, ne mogu drugacije da ga nazovem.

Чуј губитак територије није битан.Па овај рат се и води највише због богате Донбас руде.Територије која је препуна ресурса.Украјинци као народ су само колатерална штета, све што су могли за*срали су.Једна од најбогатијих држава рудом у Европи.Имали су зицер за транзит нафте и гаса.
Čekaj malo. Pa zar se ne vodi zbog nacista koji mrze ruse i ubijaju njihovu decu i nejač?

To je na Putinu da odluči. Te fore "meni teritorija a Evropi neutralna nestabilna Ukrajina" teško da će proći. Nego lepo na ravne časti. Njemu njegov deo, neka ga uvodi u Briks ako hoće, a Ukrajina u Nato.
Pobednik postavlja uslove za kraj, uz razmatranje ustupaka koji bi sprečili da se rat ponovo razbukta. Nema tu "ravnih časti", postoji onaj kome se više žuri da se rat završi i onaj ko ima opciju da nastavi, mislim da je sada jasno ko je ko.

NATO pakt u Ukrajini je uzrok rata, samim tim ne može biti opcija za primirje. Krim i 4 oblasti su sada Rusija, mada verujem da može doći do nekih ustupaka oko Zaporoške oblasti, ali uz kontrausluge, recimo federalizaciju ostatka Ukrajine i zakazivanje referenduma o nezavisnosti Odeske oblasti za 5 godina.

Naravno, može da neće, ali uskoro će Ukrajina da gađa ciljeve u Rusiji pa će malo rat da se prenese i kod njega u dvorište. Pa da vidimo kako će to da objasni svojim građanima.
Ne budi smešan.

@Šrodinger
Pa ne mora da znači da će ta demilitarizovana zona biti ujedno i granica, ali sugurno se Rusi neće povući iz istočne Ukrajine i pustiti ukrajinsku vojsku da bude tamo prisutna.
Putin je rekao demilitarizovana zona 100 kilometara od granice novih i starih regiona. U praksi bi, prema ovom planu, verovatno gradovi Herson i Zaporozje bili demilitarizovani, kao i Sumi.

Back