senadtrujkic
Početnik
- Poruka
- 3
kazite mi nesto vise o tehnikama samoodbrane
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Post trenera iz Beograda na strani wing chun koji tvrdi da je jedini legalni trener u jedinom legalnom tradicioonalnom wing chun kung fu klubu u Beogradu, koji je clan jedinog legalnog Saveza koji nije vas:
Ja imam dva kluba uredno registrovana i po svim propisima i jedini u Beogradu drzim TWCKF!
Kao drugo,ucenik Dragana Markovica trenira kod mene pa znam malo vise o tome!
Kao trece Dejvid Cheung nema nikakve veze sa TWCKF-om!
Ja sam do sad bio na svakom seminaru kod Grandmastera Williama Cheunga i jako dobro znam ko radi TWKF a ko ne.
A taj sto kaze da me ne zna,dovoljan mi je razlog da budem siguran da ne radi TWCKF jer da je neki od zvucnijih imena iz ove price bio bi barem nekad na seminaru kod Williama.
A sto se saveza tice,ja ne znam u kom izmisljenom savezu su pomenuti treneri i likovi koje si naveo,a jedini pravi Kung Fu savez Srbije-e u tom savezu je Predrag Koviljac selektor reprezentacije,( lei tai ),inace u tom savezu postoje razni stilovi Kung Fu-a!
Ako ne verujes za ovo,mozes dobiti dokumentaciju ili vec proveriti na neki drugi nacin! I sto se tice Wing Chun Kluba u Nisu,saznao sam da postoji ali nije u savezu Srbije i oni ne dolaze na Cheungove seminare,i mislim da ti je ovim sve jasno!
U cilju informisanja javnosti molim predstavnike vaseg Saveza (ako postoji) za objasnjenje.
Ovako, ako mogu da pojasnim ovu IGRU RECI:
Postoji i:
"Kung Fu Savez Srbije" Predrag Koviljac
"Traditional Wing Chun Kung Fu Federation" Mikic, Radojkovic
Samo sto ovo prvo u nazivu ima rec "Savez"
a ovo drugo koristi rec "Savez" nazivajuci se savezom a u tacnom nazivu su federacija.
Ako se nesto nije promenilo u medjuvremenu ako je tako onda me ispravite.
Pozdrav.
Post trenera iz Beograda na strani wing chun koji tvrdi da je jedini legalni trener u jedinom legalnom tradicioonalnom wing chun kung fu klubu u Beogradu, koji je clan jedinog legalnog Saveza koji nije vas:
Ja imam dva kluba uredno registrovana i po svim propisima i jedini u Beogradu drzim TWCKF!
Ja sam do sad bio na svakom seminaru kod Grandmastera Williama Cheunga i jako dobro znam ko radi TWKF a ko ne.
A taj sto kaze da me ne zna,dovoljan mi je razlog da budem siguran da ne radi TWCKF jer da je neki od zvucnijih imena iz ove price bio bi barem nekad na seminaru kod Williama.
A sto se saveza tice,ja ne znam u kom izmisljenom savezu su pomenuti treneri i likovi koje si naveo,a jedini pravi Kung Fu savez Srbije-e u tom savezu je Predrag Koviljac selektor reprezentacije,( lei tai ),inace u tom savezu postoje razni stilovi Kung Fu-a!
Ako ne verujes za ovo,mozes dobiti dokumentaciju ili vec proveriti na neki drugi nacin! I sto se tice Wing Chun Kluba u Nisu,saznao sam da postoji ali nije u savezu Srbije i oni ne dolaze na Cheungove seminare,i mislim da ti je ovim sve jasno!
U cilju informisanja javnosti molim predstavnike vaseg Saveza (ako postoji) za objasnjenje.
Ne razumem cemu sve ovo ,i zasto se opet ista prica vrti ponovo . Ne razumem zasto nama bilo vazno da li gospodin ima registrovane klubove ili nema , to je pitanje za gradske vlasti na za "TWCKF" federaciju Srbije, na kraju , on moze da prezentuje kopije resenja o registraciji , ako ih ima ,a ovo je ujedno i poziv gradskim vlastima da provere rad svih klubova na podruciju Beograda .
Dakle , jedini zvanicni klub , za koji postoji uredna dokumetacija je klub "TWCKF" federacije Srbije , za ostale stvarno ne znam , niti su takve stvari predmet naseg interesovanja , a laz je da doticni gospodin jedini radi TWC u Beogradu , postoji klub u Rukoj 1. o tome je vec ranije bilo reci .Da budem iskren , ja sam mislio da savez jedini ma klub u Bg-u , a eto sad prvi put cujem da radi jos neko .
Ne znam zasto i u kom kontekstu se pominje Dragan Markovic, mislim da o njemu treba da govore njegovi ucenici , i tome daljeg komentara nema .
Reci da Dejvid nema veze sa TWC -om je ordinarna glupost . Da podsetim , Dejvid Cheung je mladji brat Williama Cheunga, ucestvovao je u kreiranju stila koji je danas poznat kao "Tradicionlani Wing Chun" i bio glavni predavac na William-ov akademiji u Australiji do 1997 , kada je akademija zatvorena . Svi koji su ikada komletirali sistem i koji su ozbiljno ucili TWC , su znanje dobili od Dejvida , jer je William najveci deo vremena provodio na putovanjima drzeci seminare i promovisuci vestinu .Iz kog razloga neko moze da prica da Dejvid ne radi TWC , vestinu ciji je suosnivac , ne znam, niti hocu da to komentarisem .
Sto se tice saveza, ponavljam po ne znam koji put , JEDINI REGISTROVANI I OD STRANE DRZAVE PRIZNATI WING CHUN SAVEZ JE "TWCKF" federacija Srbije. Ne postoji niti jedan drugi registrovan savez wing chun-a u Srbiji , to se moze lako proveriti , postoji registar organizacija , a na kraju moze se i pozvati ministarstvo sporta pa se to proveriti. Mi smo vec postavili fotokopiju resenja o registraciji saveza , pa da to ne postavljam ponovo, a gospodin neka da dokaz o validnosti svoga saveza, mada odgovrno tvrdim da niti jedan drugi TWC savez ne postoji sem naseg , niti se moze regitrovati pod tim imenom .
Klub u Nisu postoji , clan je naseg saveza i radi se Dejvidov TWC . To je jedan od najstarijih klubova u nasoj zemlji sa visedecenijskim iskustvom tradicijom , i svako ko se odluci da tamo trenira nece pogresiti .
Naravno!Jos nesto, Svi pisu kako samo oni imaju validne klubove ispred saveza i sl. Nadam se da smo objasnili to sa savezima pa zato i sa klubovima jer svaki savez ima svoj validni klub. Govorim eto za BG jer se taj nas glavni grad prozima ovde. Znaci da u Bg sad imate 4-5 klubova koji rade neki Wing Chun Kung Fu i svi su validni ispred svog saveza.
Pozzz svima
DRAGANE OVO JE FORUM I SVAKO MOZE DA PISE I IZMISLJA STA HOCE. TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SAM REGISTROVAO I OTVORIO U BEOGRADU LICNO JA 1996, I MNOGI DOBRI TRENERI SU OD TADA DO SADA BILI U NJEMU. NE ZNAM STA JE VISE RAZLOG OVAKVIH PREPUCAVANJA I IZMISLJANJA, PROSTO MI JE MUKA U NJIH. ISTORIJA JE ISTORIJA I NE MOZE SE MENJATI. VISE JE NEGO GLUPO PROGLASAVATI SAMO SEBE ZA JEDINOG I PRAVOG, TO JE BOLEST MALIH LJUDI. I OVA GLUPA PODELE NA MODIFIKOVANI I ORGINALNI JE ORTODOKSNA GLUPOST.Post trenera iz Beograda na strani wing chun koji tvrdi da je jedini legalni trener u jedinom legalnom tradicioonalnom wing chun kung fu klubu u Beogradu, koji je clan jedinog legalnog Saveza koji nije vas:
DRAGANE OVO JE FORUM I SVAKO MOZE DA PISE I IZMISLJA STA HOCE. TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SAM REGISTROVAO I OTVORIO U BEOGRADU LICNO JA 1996, I MNOGI DOBRI TRENERI SU OD TADA DO SADA BILI U NJEMU. NE ZNAM STA JE VISE RAZLOG OVAKVIH PREPUCAVANJA I IZMISLJANJA, PROSTO MI JE MUKA U NJIH. ISTORIJA JE ISTORIJA I NE MOZE SE MENJATI. VISE JE NEGO GLUPO PROGLASAVATI SAMO SEBE ZA JEDINOG I PRAVOG, TO JE BOLEST MALIH LJUDI. I OVA GLUPA PODELE NA MODIFIKOVANI I ORGINALNI JE ORTODOKSNA GLUPOST.
IZJAVU ZA DAVIDA CHEUNGA NE BIH NI KOMENTARISAO, NIKO IOLE PAMETAN NE BI NESTO TAKO IZJAVIO.
STO SE SAVEZA TICE, KOLIKO JA ZNAM POSTOJI SAVEZ POKOJNOG NASTAVNIKA ODBRANE I ZASTITE MILETA VASILJEVICA, O NJEMU SVI VEC ZNAJU SVE I NE BIH O TOME( O POKOJNIKU SVE NAJLEPŠE), DOVOLJNO SMO PISALI DOK JE BIO ZIV. TAJ SAVEZ JE PORED JOS JEDNO 20-AK REGISTROVAN KRAJEM OSAMDESETIH NA ULICU BRATSTVA JEDINSTVA 59 U POŽAREVCU I ZOVE SE KUNG FU SAVEZ SRBIJE I ZVANIČAN JE U MINISTARSTVU SPORTA. NEKAD DAVNO POSTOJAO JE I ATLETKI SAVEZ NA ČELU SA DRAGANOM MARKOVIĆEM IZ KRUŠEVCA. ON JE BIO NA NEKIM SEMINARIMA KOD GABERŠEKA I ŠEGVIĆA 80 IH I IMA POLOŽEN DRUGI RANG. DA LI JE NEGDE VAN ZEMLJE KASNIJE NAPREDOVAO I POLAGAO, NE BIH ZNAO DA TI KAŽEM. KOD GM W. CHEUNGA NIJE.
TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU SAVEZ SU REGISTROVALI KLUBOVI OSNIVAČI, NA DEJANOVU I MOJU INICIJATIVU, I MEĐU NJIMA JE BIO I TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SREMSKA MITROVICA. SAM W.CHEUNG KOLIKO JE MENI POZNATO, NEMA NIKAKAV SAVEZ ILI FEDERACIJU NI U SVETU NI KOD NAS. DO 2000 TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU SAVEZ TADA JUGOSLAVIJE, A SADA SRBIJE JE PROKLAMOVAO NJEGOVE INTERESE, I MI SMO BILI OVLAŠĆENI PREDSTAVNICI. SADA JE TO PREDRAG KOVILJAC. NE ZNAM DA LI JE NEKO OD KOVILJACA REGISTROVAO OD 2000 GODINE PA NA DALJE SAVEZ.
LEPO JE DA SE OTVARAJU ŠKOLE I ŠIRI VEŠTINA I ZAKONSKA JE OBAVEZA DA BUDU REGISTROVANI, ČAK JE I ZABRANJENO RADITI NA CRNO, ALI TO NIJE SFERA MOG INTERESOVANJA.
ŠTO SE MIKIJA I NIŠA TIČE, ZAR TU TREBA ŠTA DA SE PRIČA.
ŽALOSNO JE ZA SAMU VEŠTINU OVO ŠTO SE RADI. PA POGLEDAJTE SAMO KOLIKO IMA SAVEZA U KARATEU. I KO JE OD NJIH GLAVNI?????? A TEK U SVETU????
PLJUVANJEM NIKO NIJE POSTAO BOLJI. ISTORIJA NAS UCI, ALI ONA NE POCINJE OD DANA KADA SMO MI POCELI DA TRENIRAMO. MNOGI OD DEŽURNIH PLJUVAČA SU JOŠ PIŠKILI U GAĆE KADA SE U SRBIJI TRENIRAO WING CHUN, NE BITNO KOG MAJSTORA.SVAKO IMA SVOJ PUT. MI SMO JEDNOGLASNOM ODLUKOM TRENERA KRAJEM 90IH ODLUČILI DA VIŠE NE POZIVAMO WILLIAMA, IZ DOBRO POZNATIH RAZLOGA( PRVENSTVENO FINANSIJSKIH, U VREME INFLACIJE TO JE BILO PRESKUPO, I ON NIJE ŽELEO DA RAZUME. ZA UZVRAT NISMO DOBIJALI ČLANSTVO NI U JEDNOJ OD SVETKI PRIZNATIH FEDERACIJA KAO ŠTO SU INTERNATIONAL WUSHU FEDERATION ILI KUOSHU FEDERATION)
ON JE DOBAR MAJSTOR, TRENIRAO SAM KOD NJEGA I IMAM TREĆI MAJSTORSKI. SVOJIM RADOM USPELI SMO DA PROŠIRIMO WING CHUN PO NJEGOVOM SISTEMU, I STO JE NAJVEĆI PARADOKS I DAN DANAS SVI TAKO RADE. UOSTALOM DOK NE POSTANETE MAJSTOR PRILAGOĐAVATE SE VEŠTINI, A KADA POSTANETE MAJSTOR VEŠTINU PRILAGOĐAVATE SEBI.I SVO MAJSTORSTVO JE U PONAVLJANJU I PONAVLJANJU....
KRAJNJE JE VREME DA SE PRESTANE SA GLUPOSTIMA, NIKOM DOBRO NISU DONELE.
POZIVAM SVE SA SVIH STRANA DA VIŠE PRESTANU SA KLEVETANJEM, IZMISLJANJIMA, PLJUVANJEM, I DA KOMLEKSE LEČE TRENINGOM
VELIKI POZDRAV SVIMA KOJI TRENIRAJU,I BAVE SE BORILAČKIM VEŠTINAMA!!!!.
Svadja i prepucavanje nikom nista dobro nije donela!DRAGANE OVO JE FORUM I SVAKO MOZE DA PISE I IZMISLJA STA HOCE. TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SAM REGISTROVAO I OTVORIO U BEOGRADU LICNO JA 1996, I MNOGI DOBRI TRENERI SU OD TADA DO SADA BILI U NJEMU. NE ZNAM STA JE VISE RAZLOG OVAKVIH PREPUCAVANJA I IZMISLJANJA, PROSTO MI JE MUKA U NJIH. ISTORIJA JE ISTORIJA I NE MOZE SE MENJATI. VISE JE NEGO GLUPO PROGLASAVATI SAMO SEBE ZA JEDINOG I PRAVOG, TO JE BOLEST MALIH LJUDI. I OVA GLUPA PODELE NA MODIFIKOVANI I ORGINALNI JE ORTODOKSNA GLUPOST.
IZJAVU ZA DAVIDA CHEUNGA NE BIH NI KOMENTARISAO, NIKO IOLE PAMETAN NE BI NESTO TAKO IZJAVIO.
STO SE SAVEZA TICE, KOLIKO JA ZNAM POSTOJI SAVEZ POKOJNOG NASTAVNIKA ODBRANE I ZASTITE MILETA VASILJEVICA, O NJEMU SVI VEC ZNAJU SVE I NE BIH O TOME( O POKOJNIKU SVE NAJLEPŠE), DOVOLJNO SMO PISALI DOK JE BIO ZIV. TAJ SAVEZ JE PORED JOS JEDNO 20-AK REGISTROVAN KRAJEM OSAMDESETIH NA ULICU BRATSTVA JEDINSTVA 59 U POŽAREVCU I ZOVE SE KUNG FU SAVEZ SRBIJE I ZVANIČAN JE U MINISTARSTVU SPORTA. NEKAD DAVNO POSTOJAO JE I ATLETKI SAVEZ NA ČELU SA DRAGANOM MARKOVIĆEM IZ KRUŠEVCA. ON JE BIO NA NEKIM SEMINARIMA KOD GABERŠEKA I ŠEGVIĆA 80 IH I IMA POLOŽEN DRUGI RANG. DA LI JE NEGDE VAN ZEMLJE KASNIJE NAPREDOVAO I POLAGAO, NE BIH ZNAO DA TI KAŽEM. KOD GM W. CHEUNGA NIJE.
TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU SAVEZ SU REGISTROVALI KLUBOVI OSNIVAČI, NA DEJANOVU I MOJU INICIJATIVU, I MEĐU NJIMA JE BIO I TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU KLUB SREMSKA MITROVICA. SAM W.CHEUNG KOLIKO JE MENI POZNATO, NEMA NIKAKAV SAVEZ ILI FEDERACIJU NI U SVETU NI KOD NAS. DO 2000 TRADICIONALNI WING CHUN KUNG FU SAVEZ TADA JUGOSLAVIJE, A SADA SRBIJE JE PROKLAMOVAO NJEGOVE INTERESE, I MI SMO BILI OVLAŠĆENI PREDSTAVNICI. SADA JE TO PREDRAG KOVILJAC. NE ZNAM DA LI JE NEKO OD KOVILJACA REGISTROVAO OD 2000 GODINE PA NA DALJE SAVEZ.
LEPO JE DA SE OTVARAJU ŠKOLE I ŠIRI VEŠTINA I ZAKONSKA JE OBAVEZA DA BUDU REGISTROVANI, ČAK JE I ZABRANJENO RADITI NA CRNO, ALI TO NIJE SFERA MOG INTERESOVANJA.
ŠTO SE MIKIJA I NIŠA TIČE, ZAR TU TREBA ŠTA DA SE PRIČA.
ŽALOSNO JE ZA SAMU VEŠTINU OVO ŠTO SE RADI. PA POGLEDAJTE SAMO KOLIKO IMA SAVEZA U KARATEU. I KO JE OD NJIH GLAVNI?????? A TEK U SVETU????
PLJUVANJEM NIKO NIJE POSTAO BOLJI. ISTORIJA NAS UCI, ALI ONA NE POCINJE OD DANA KADA SMO MI POCELI DA TRENIRAMO. MNOGI OD DEŽURNIH PLJUVAČA SU JOŠ PIŠKILI U GAĆE KADA SE U SRBIJI TRENIRAO WING CHUN, NE BITNO KOG MAJSTORA.SVAKO IMA SVOJ PUT. MI SMO JEDNOGLASNOM ODLUKOM TRENERA KRAJEM 90IH ODLUČILI DA VIŠE NE POZIVAMO WILLIAMA, IZ DOBRO POZNATIH RAZLOGA( PRVENSTVENO FINANSIJSKIH, U VREME INFLACIJE TO JE BILO PRESKUPO, I ON NIJE ŽELEO DA RAZUME. ZA UZVRAT NISMO DOBIJALI ČLANSTVO NI U JEDNOJ OD SVETKI PRIZNATIH FEDERACIJA KAO ŠTO SU INTERNATIONAL WUSHU FEDERATION ILI KUOSHU FEDERATION)
ON JE DOBAR MAJSTOR, TRENIRAO SAM KOD NJEGA I IMAM TREĆI MAJSTORSKI. SVOJIM RADOM USPELI SMO DA PROŠIRIMO WING CHUN PO NJEGOVOM SISTEMU, I STO JE NAJVEĆI PARADOKS I DAN DANAS SVI TAKO RADE. UOSTALOM DOK NE POSTANETE MAJSTOR PRILAGOĐAVATE SE VEŠTINI, A KADA POSTANETE MAJSTOR VEŠTINU PRILAGOĐAVATE SEBI.I SVO MAJSTORSTVO JE U PONAVLJANJU I PONAVLJANJU....
KRAJNJE JE VREME DA SE PRESTANE SA GLUPOSTIMA, NIKOM DOBRO NISU DONELE.
POZIVAM SVE SA SVIH STRANA DA VIŠE PRESTANU SA KLEVETANJEM, IZMISLJANJIMA, PLJUVANJEM, I DA KOMLEKSE LEČE TRENINGOM
VELIKI POZDRAV SVIMA KOJI TRENIRAJU,I BAVE SE BORILAČKIM VEŠTINAMA!!!!.
O cemu vi gospodine Radojkovicu pricate???
Koviljac naravno da ima registrovan savez!
A sto se znanja wing chuna tice,moze da vam bude primarijus,ako hocete iskreno!
Sto se GRANDMASTERA tice,kazete niste imali finansija za seminare,a kako su drugi imali?
Sto ga sad ne zovete kad imate? A ne,sad vam je i Dejvid dobar!
Jedina svetski priznata TrAdicionalna Wing Chun svetska asocijacija je pod vodjstvom Willaima Cheunga! Tako da nemojte vi da pljujete o onome sto ne znate!
A gde je vasa asocijacija priznata?
Hocete da kazete da to nije istina,a Dejvid kao Williamov brat to na zna mozda?
Gde vam je Dejvid bio tada,kada ste saradjivali sa Williamom?
Sto se pokojnog Mileta Vasiljevica tice,sve najbolje,nije stvarno potrebno nista komentarisati,jer je covek bio i ostao legenda!
A sto se klubova tice,najmanje je bitna pravna procedura,bitno je da se trenira,pa makar i u garazi ili gde vec!
Koviljac je bio vas ucenik,a pogledajte sada gde je on(OBA KOVILJCA) a gde ste vi?
Pogledajte vase snimke na youtube,a pogledajte njihove!
Cilj ucenika i treba da bude da prevazidje ucitelja,naravno!
I dosta je bilo prepucavanja a ovim forumima,zelim svima sve najbolje i da svi samo treniraju ono sto vole!
Veliki pozdrav za sve!
Svadja i prepucavanje nikom nista dobro nije donela!
Svi mi ponekad imamo zutu minutu!
Ja samo zelim da treniram i promovisem Wing Chun,kao i vi nadam se!
Zelim vam srecu i uspeh u daljem radu i uopste nije bitni ko sta trenira,vazno je da se trenira!
Ja sam preterao sa nekim izjavama,ali to ne znaci da zelim da pametujem i da se svadjam sa bilo kim!
Veliki pozdrav!![]()
Tako je Neso, poydrav!Eto objasnjeno, znaci imamo Kung Fu savez srbije i Tradicionalni Wing Chun Kung Fu Savez Srbije. To su dva saveza koja rade odvojeno i nevezano.
Pozzz
Vazi se! Bitno je da mi treniramo i da pomazemo jedni druge a ne da se prepucavamo!Pozdrav Jovane, drago mi je da postovi idu u ovom smeru, i potpuno se slazem sa tobom. Na ovim forumima, na zalost se prepucavaju ljudi koji najmanje vremena provode u sali, potpuno marginalni likovi koji se kriju iza raznoraznih nadimaka. Svi imamo isti cilj, i vise puta u razgovorima u ambasadi nisam mogao da objasnim sta se to desava u Srbiji. Da nije bilo kocenja od raznih ljudi(da ne pominjem imena), wing chun bi danas bio puno popularniji. Nadam se da ce sada promenama u Olimpijskom komitetu i tu stvari krenuti na bolje. Nesloga nas je UNAZADILA 20 GODINA - Srpska posla.
SVE NAJBOLJE, i ako ides na ovu stranu, svrati.
VELIKI POZDRAV!