Tradicionalni Wing Chun Kung Fu savez Srbije

Druže, ja govorim o Jip Manu! Te pustimo sad formu, ko je kad počeo od nas i ko je početnika ko majstor. I majstor može pričati neistine.
Pozz

Nisam se bas najbolje izrazio kada su u pitanju Yip Man i Cheung. Sva Cheungova prica je da je on orginal a svi ostali modifikanti, U STA JA BAS I NISAM SIGURAN. MENI NJEGOV STIL LEZI, TRENIRAO SAM TINGOVU VERZIJU I POSTUJEM OBE KAO I OSTALE STILOVE I VESTINE. KO JE TU ORGINAL, POSTOJI LI UOPSTE NEKAKAV ORGINAL TO JE TEMA ZA RASPRAVU. JA TO NE ZNAM I NE INTERESUJE ME, I JOS JEDNOM SE ISPRAVLJAM U TO IME. vELIKI POZDRAV.

Ostao sam bez teksta, da toliko uvreda i mrznje pises ovde a toliko malo znas o prakticnosti wing chuna a pises stivo iz svih mogucih knjiga. Bog da ti oprosti.

Meni je zaista zao sto si moju dobru nameru i savet shavtio kao uvredu , to mi nije bila namera , ali ako ti tako tumacis stvari , ja ne mogu nista da promenim . I ne vidim razlog da me toliko mrzis , jer ja tebe ne znam , i nikada ti nista lose nisam ucinio , pa mi nije jasna tvoja patoloska potreba da me vredjas , i ne znam zaista odakle tolika mrznja . I jos nesto , mene nije sramota sto citam , upravo suprotno , i sa ponosom mogu da kazem da moja licna biblioteka ima preko 1 000 knjiga iz razlicitih oblasti , tako da ako pukusavas da me time uvredis , potpuno si promasio cilj , kao sto sam ranije rekao , ja se krecem u normalnom okruzenju , medju ljudima koji smatraju da je znanje i obrazovanje nesto cemu svi treba da teze , i gde se isto ceni i postuje .A kad se vec pozivas na Boga , mada ja ne znam na kog boga se pozivas , citiracu ti jedan pasus iz novog zaveta gde Hrist kaze :"Zašto vidiš trun u oku brata svojega a brvno u svom oku ne vidiš?Najpre izvadi brvno iz oka svoga,pa ćeš moći izvaditi trun iz oka brata svoga" , i jos jedan :' Ne sudi , jer kakvim sudom sudis , takvim ce se i tebi suditi , i kakvom merom meris , takvom ce se i tebi odmeriti" .Zamoli ti Boga za svoje grehe , a za mene ne brini , o tome cu ja sam da vodim racuna . Ili mislis da je Bogu ugodno svo ovo tvoje prosipanje lazi , mrznje , uvreda po forumu , ako tako mislis onda se ti izgleda molis nekom mnogo losem bogu. I na kraju , sto se moga poznavanja vestine tice , ako su Mikic i Radojkovic i Dejvid zadovljni sa istim, zar mislis da je tvoje misljinje od bilo kakvog znacaja , i za mene , i za bilo koga drugog . Kazi ti lepo koji rang imas , kod koga si polagao i kada , pa da ocenimo tvoju merodavnost kad je vestina u pitanju, na kraju kazi ti nama uopste ko si , imenom i prezimenom ,kad se vec predstavljas kao takav strucnjak i poznavalac vestine , da znamo sa kim imamo cast .
Ostaj mi zdravo i dobro

Da razjasnimo nekoliko stvari . Nisam ja prozivao nikoga nego ti mene u ime tvog majstora , pa ako ti je stalo , mozete obojica da dodjete , meni je sve jedno , ja da trazim nekoga nemam nameru , a ni vremena , i nema potrebe da od mene pravis siledziju , jer ja to nisam, ali ne necu da dozvolim da neko omalovazava mene ni moj rad , jer ja to ne radim drugima.
Sto se sektasenja tice , tu si prijatelju potpuno omanuo , jer veceg protivnika sekti tesko da ima od mene , i ja se borbom protiv istih bavim onoliko koliko mogu ,kao i drugi entuzijasti i patriote , kojih je na zalost sve manje.
Jedini sektas ovde je Segvic, i to pravi , ne neko ko u svom radu koristi elemente rada sekti , o cemu bi moglo nasiroko da se pise , i sto nije retka pojava u borilckim vestinama , Segvic je pravi , originalni sektas koji se bavi raznim metodama mentalne manipulacije i programiranja licnosti . Ovo je odavno poznato ,a ni sam Segvic nije nikada krio svoje zanimanje za oblast psiholgije , psihijatrije , izucavanje sna i slicne stvari , i ja nisam hteo da potezem ovo pitanje , jer covek nije ovde , a sta radi negde preko to me se ne tice , ali kad si vec potegao pitanje , onda da isteramo i to na cistac .
E , sad , kod nas u savezu se radi wing chun , nista preko toga , nista izvan toga . Kod nas u savezu nema meditacija , nema polaganja zakletvi ( citaj obred inicijacije, koji je takodje direktno uperen protiv pripadnika vecine hrishcanskih denominacija ) , nema kulta licnosti , nema pricanja o stvarima koje izlaze iz okvira vestine , nema nikakvih mistifikacija, nema "tajnih"i "smrtonosnih tehnika", ne pokusavamo da ljudima "usadimo" osecaj elitizma i posebnosti zbog pripadnosti stilu\vestini\organizaciji , nema piramidalne hijararhije, ne klanajmo se slikama mrtvih ni zivih ljudi , niti ikakvim zastavama , oltarima i slicnim glupostima . Pa ako neko naidje na ovakve stvari u nekom klubu neka se dobro zapita da li i dalje tu treba da ostane .
Mrzi me da ti sad analiziram tekstove rec po rec, ali oni prosto odisu klasicnom sektaskom propagandom i nacinom komunkacije, eto otidji na podforum religija, i mozes lako da vidis da tvoji tekstovi i tekstovi jehovnih svedoka izgledaju kao da ih je pisala ista osoba ,. Klasican sektaski pristup , prvo se obracas snishodljivo kao neko ko navodno zna nesto vise od ostalih, odnosno zna:"istinu" , uz obilje "conjenica " i "dokaza" koji nisu nista drugo do rekla- kazala , i slobdna interpretacija cinjenica koje se prezntuju onako kako tebi odgovara , a u isto vreme ignorises cinjenice koje se prezentuju sa druge strane i nazivas ih laznim, bez ikavog objasnjenja.,Kad to ne da rezultate onda prelazis na pretnje , naravno ne pretis ti licno , vec pretis nekim visim autoritetom , pa kad i to ne donese rezultate onda prerlazis u otvoren napad i sve svoje osobine i karakteristike pripisujes drugome , dakle klasicna "projekcija" , kako bi skrenuo paznju sa sebe i stvarnog cilja , a u isto vreme diskreditovao protivnika . Dakle klasican sektaski pristup komunikaciji , koji koriste jehovini svedoci i jos neke radikalne hriscanske grupacije . Eto toliko o sektasenju . Pa ako hoces dalje , mozemo, nema problema , mozemo i do policije i suda , mada je slaba vajda jer jos uvek nasa drzava nema zakon koji bi na pravi nacin regulisao problematiku sekti , ali se nadam da ce se to uskoro promeniti . Da podsetim , ja sam u vise navrata ovde na forumu , i na drugim mestima, upozoravao da se pod plastom borilackih vestina provlaci sve i svasta ,i da jako rasirena upotreba razlicitih programa manipulacije ljudima kako bi se vezali za klub\trenera zbog sticanja materijale koristi , i mada se u vecini slucajeva ne radi o klasicnim religijskim sektama , neki elementi postoje .

Zuti Care, posto si osion, intelektualno nadmen, uobrazen, nekulturan, vulgaran, vragolan na recniku i okrivljivanju ( sto potvdjuje stara ucenja da neprakticno I preveliko znajnje samo nadima licnost ), optuzivanju, prebacivanju krivice licne projekcije na druge, moracu sada malo i tvojim stilom da pisem.

Da si kojim slucajem ziveo u vreme Treceg Rajha, a Hvala Bogu da nisi, Hitler bi bio ponosan tobom – bio bi njegov nezameljeni propagandista.

Ja te ne prozivam u ime mog ucitelja, ti si prvi laprdao o tome da je lazan majstor, da je niko i nista i da ne vredi nista. Ti cinis laz i krsis osnovne norme ljudskog ponasanja ( a za koje se toliko zalazes), pricas neistinu nekome i necemu (sa kim nisi bio nikada niti si ikada u necemu od toga ucestvovao), jer nisi potvrdio nicim da je to sto si rekao tacno, osim sto si probao na nadmen intelektualni I jako urlajuci nacin to da nametnes kao takvim. Polupaj ga tehnikama (bilo koga o kome pricas da ne valja nista), pa onda pricaj. Ovako se bavis samo negativnom propagandom, progonom. Pa ti kao da si u nekoj od predhodnoj inkarnaciji bio inkvizitor, tako se ponasas, progonis sve sto nije vezano za tvoj Savez. Jednostavno si paranoican. Pa niko i ne kritikuje savez i rad, niti da njegovi Instruktori nisu Instrktori, ili da nisu licencirani ili neciji predstavnici. I neznam zasto se upinjes da sve obezvredis sto je van Saveza a njega dogmatski da izdignes u nebesa. Savez je postojao pre tebe i postojace posle tebe, budi siguran u to, ako to tvoja nadmenost moze da shvati, ili mislis da se savez preporodio i procvao od tvog dolaska .Svaka osoba ce o Savezu imati svoje misljenje na osnovu svog iskustva sa njim, a ne na osnovu tvoje propaganda. Nisi ti tu potreban da menjas svest drugima ponavljajuci jednu istu pricu kao baba tralalaaaa.

Dovoljan sam ti samo ja,nismo potrebna obojica da dodjemo. Pa ti si nenormalan tip (ovo je tvoj recnik ), neznas ni da stanes u stav, a kamoli da uradis nesto vise do toga.

I utuvi sebi u tu prepunu glavu, ne pravim te ja siledzijom, ti to vec jesi, intelektualni siledzija, koji mora stalno da laprda i na svacije pitanje i odgovor da da svoj odgovor nastao iz uobrazenosti, nepostovanja i nesvesnosti o sopstvenoj nistavnosti svetu borlilackih vestina.

Vidim da imas siroke nazore i interesovanja, cak i verske, Strucnjak si za veru i duhovni razvoj, procenjujes sta je sekta a sta istina, ko je ko i ko je kakav, ali ni to nije tema ovog Foruma, seti se tih tvojih reci.

Samo je problem sto je to tvoje kod tebe proglasavano jedino za istinu. Ti ideju Saveza i sebe vrtis oko glave ko neku mantru i nesvestan si da i drugi postoje i mozda rade nesto sto isto vredi, manje ili vise. Doduse sada mi je jasno ko je mozda tvorac onih nekih blamirajucih fotografija Davida Chenga sa odredjenim znamenjima na glavi i alatkama po ruci. Pa jel neko razmisljao sta moze da se dogodi Davidu ako se neko tih fotografija dokopa, stavi ih na razne formu i oblati ga na osnovu onoga sto se vidi. A mi Srbi radi toga nemamo bas dobar imidz u svetu.

Ja koliko se secam Segvic ovde nista nije propagirao. To je njegov rad, u njegovom klubu, ne na forumu. Ti bulaznis, jer nevidis nista bez pristrasnosti. Mrzis ga jer je pisao Bozi neke stvari u vezi Davida, ili imas cistu reaktivnu emotivnu reakciju u odnosu na ono sto su drugi pricali o njemu. Mrzis ga jer neznas zasto ga mrzis! Pa ti si sumanut kada mozes da tvrdis sta poducava kada nisi bio sa njim. Eto ti projektujes svoje uobrazilje i dogmatske strahove i stavove, i bavis se rekla –kazala.

Pa jel neko rekao da se kod vas u Savezu ne radi Wing Chun? Koliko znam nije. Nekome se kvalitet i nivo majstorstva ljudi u tom savezu moze svideti ili ne svideti, to je njegova stvar, ali niko ne moze da porekne da se bavite Wing Chunom.Bilo bi to glupo.

To da nema klulta licnosti, lazes. Kult ti je prvo sam Savez, pa Boza , pa Iinstruktori. Sve si to podigao na jako visok nivo propagande. Postavio si ih kao svoje gurue, Savez kao svoju Majku, stvorio kult te organizacije, obezvredjujuci druge. No to je tvoj izbor, i ja to ne kritikujem, imas pravo na to. Promisli, misionaris previse, na jako bucan i lakrdijaski nacin, uz sholasticnu nadmenost, intelektualnu gimnastiku, vredjajuci druge, pritom naveliko podbadajuci.

De mi kaz molim te, gde to ja vredjam druge, pricam da mista neznaju a da ja znam mnogo vise od drugih. Samo razmisljam, iznosim svoj pogled na borilacke vestine, i trudim se da koristim svoj um na kreativan i oslobodjen nacin, za razliku od tebe koji se uhvatio necega kao pijan plota, pa nece da se pusti.

Ima jedan koan u zenu koji glasi ovako : koji je to koloac za koji magarac ostane vezan celog zivoa ?

Nisam ti pretio i ne pretim ti. Zasto bi. Pa ti nisi moja pretnja. Moje znanje i kvalitet ne zavise od toga dali cu se sa tobom prepirati ko je u pravu. Ovo mi postaje zabano, tragikomicno, pa me interesuje dokle tvoj um moze da ide u svemu ovome,a mislim da moze daleko jer si nesvestan mnogih licnih mana i kvaliteta koje trebas da imas sa toliko godina.

Da razjasnimo nekoliko stvari . Nisam ja prozivao nikoga nego ti mene u ime tvog majstora , pa ako ti je stalo , mozete obojica da dodjete , meni je sve jedno , ja da trazim nekoga nemam nameru , a ni vremena , i nema potrebe da od mene pravis siledziju , jer ja to nisam, ali ne necu da dozvolim da neko omalovazava mene ni moj rad , jer ja to ne radim drugima.
Sto se sektasenja tice , tu si prijatelju potpuno omanuo , jer veceg protivnika sekti tesko da ima od mene , i ja se borbom protiv istih bavim onoliko koliko mogu ,kao i drugi entuzijasti i patriote , kojih je na zalost sve manje.
Jedini sektas ovde je Segvic, i to pravi , ne neko ko u svom radu koristi elemente rada sekti , o cemu bi moglo nasiroko da se pise , i sto nije retka pojava u borilckim vestinama , Segvic je pravi , originalni sektas koji se bavi raznim metodama mentalne manipulacije i programiranja licnosti . Ovo je odavno poznato ,a ni sam Segvic nije nikada krio svoje zanimanje za oblast psiholgije , psihijatrije , izucavanje sna i slicne stvari , i ja nisam hteo da potezem ovo pitanje , jer covek nije ovde , a sta radi negde preko to me se ne tice , ali kad si vec potegao pitanje , onda da isteramo i to na cistac .
E , sad , kod nas u savezu se radi wing chun , nista preko toga , nista izvan toga . Kod nas u savezu nema meditacija , nema polaganja zakletvi ( citaj obred inicijacije, koji je takodje direktno uperen protiv pripadnika vecine hrishcanskih denominacija ) , nema kulta licnosti , nema pricanja o stvarima koje izlaze iz okvira vestine , nema nikakvih mistifikacija, nema "tajnih"i "smrtonosnih tehnika", ne pokusavamo da ljudima "usadimo" osecaj elitizma i posebnosti zbog pripadnosti stilu\vestini\organizaciji , nema piramidalne hijararhije, ne klanajmo se slikama mrtvih ni zivih ljudi , niti ikakvim zastavama , oltarima i slicnim glupostima . Pa ako neko naidje na ovakve stvari u nekom klubu neka se dobro zapita da li i dalje tu treba da ostane .
Mrzi me da ti sad analiziram tekstove rec po rec, ali oni prosto odisu klasicnom sektaskom propagandom i nacinom komunkacije, eto otidji na podforum religija, i mozes lako da vidis da tvoji tekstovi i tekstovi jehovnih svedoka izgledaju kao da ih je pisala ista osoba ,. Klasican sektaski pristup , prvo se obracas snishodljivo kao neko ko navodno zna nesto vise od ostalih, odnosno zna:"istinu" , uz obilje "conjenica " i "dokaza" koji nisu nista drugo do rekla- kazala , i slobdna interpretacija cinjenica koje se prezntuju onako kako tebi odgovara , a u isto vreme ignorises cinjenice koje se prezentuju sa druge strane i nazivas ih laznim, bez ikavog objasnjenja.,Kad to ne da rezultate onda prelazis na pretnje , naravno ne pretis ti licno , vec pretis nekim visim autoritetom , pa kad i to ne donese rezultate onda prerlazis u otvoren napad i sve svoje osobine i karakteristike pripisujes drugome , dakle klasicna "projekcija" , kako bi skrenuo paznju sa sebe i stvarnog cilja , a u isto vreme diskreditovao protivnika . Dakle klasican sektaski pristup komunikaciji , koji koriste jehovini svedoci i jos neke radikalne hriscanske grupacije . Eto toliko o sektasenju . Pa ako hoces dalje , mozemo, nema problema , mozemo i do policije i suda , mada je slaba vajda jer jos uvek nasa drzava nema zakon koji bi na pravi nacin regulisao problematiku sekti , ali se nadam da ce se to uskoro promeniti . Da podsetim , ja sam u vise navrata ovde na forumu , i na drugim mestima, upozoravao da se pod plastom borilackih vestina provlaci sve i svasta ,i da jako rasirena upotreba razlicitih programa manipulacije ljudima kako bi se vezali za klub\trenera zbog sticanja materijale koristi , i mada se u vecini slucajeva ne radi o klasicnim religijskim sektama , neki elementi postoje .

Evo kako ti sebe cinis prepametnim, prepisujuci, prevodeci i prepricavajuci tudje tekstove:

Zar ovo nisu tvoji tekstovi koje si stavio na borenje.info :

Lo Kwai Wing Chun Sistem
JOW GAR CHIN NA
Lee Gar Kung Fu
Hsing i Kung Fu
Životinjski Kung Fu stilovi
Choi Lee Fut

Bas me zanima kako mozes da pises o onome sto nisi trenirao i nemas nikakvu predstavu na osnovu prakticnog iskustva. A ako jesi, svaka cas, ajde organizuj seminare pa da dodjemo da i mi to vidimo uzivo.

Lpo ti Profa kaze da previse citas, i izgleda mi samo to radis, a premalo vezbas, jako premalo. Inace da vezbas mukotrpno, imao bi prociscen um, i nebi bio kao zaba u bunaru, da misli da je nebo samo ono sto vidi iz njega.

Ti imas jedan jedini problem, a to je da nista nerazumes a nerazumes da ti se to dogadja. Cuo si price koje su ti ispricane i sada ih vrtis kao mantru, stavras od njih kult i propagandu. Pa dobro, ako je to tvoj nivo i put izvoli, ljudi sami I onako procenjuju i odlucuju gde ce i kako ce,i s kime ce da uce, kao i od koga.

Ja se ne reklamiram, jer mi to nije ni potrebno, Ne radim biznis, ne treba mi savez, cak ni klub, imam Wing Chun i to mi je trajni drug do kraja zivota.

Ajd za kraj nesto saljivo da ti napisem, imam vise knjiga od tebe, preko 6 000 hiljada, a ono sto si citirao iz Novog zaveta, ne zaboravi vazi isto i za tebe, pa se pricuvaj, jer previse sudis i previse glasno, pocece usi ljudi od tebe da zatvaraju.

Da se podsetimo jdne kineske poslovice : prazno vedro zveci.

A jos davno sam procitao jednan savet : Nedaj da te prevari sofist !

Zabavljas me, jer nisam verovao kada su mi ljudi pricali kakvih sve revnosnih osoba ima na forumima kada se bace na blacenje i vredjanje, obezvredjivanje drugih, prosipanje svog (ne)znanja. A sujeta je najveca mana ljudskog roda i napredka, najveca!!!

Prolece se vecito vraca na Zemlju !!! Nadam se da znas da je to jedna od Wing Chun izreka.

Eto tako bratac, probao sam da se igram malo u tvom stilu, ali mi ne prija, ne volim ja takvo ponasanje coveka, kvari ga.

Vidim da te istina pogadja , pa onda pokusavas na sve nacine da me omalovazis , kao i rad saveza , i vredjas , ali neka , to samo govori da ti imas problem sa mnom , i sa istinom . Ja se ne bavim glupostima vec cinjenicama , koje se mogu dokazati , crno na belo , bajke i rekla kazala me ne zanimaju. Previse reci si rekao samo da bi se zaboravile dve proste cinjenice .Ajde ovako , odgovori ti meni prvo na ovo pitanje . Koji rang ima Segvic , i koji rang imas ti , i kod koga si polagao , mada ovde tvoj rang i nije vazan ..Ne moras da mi objasnjavas ko kolko znaja ima,cheungova diploma govori sve , i drzimo se za sad cinjenica , samo mi odgovori na ovo , pa idemo dalje .Posto si takav ljubitelj istine daj da je isteramo na cistac .

Poslednja izmena:
Vidim da te istina pogadja , pa onda pokusavas na sve nacine da me omalovazis , kao i rad saveza , i vredjas , ali neka , to samo govori da ti imas problem sa mnom , i sa istinom . Ja se ne bavim glupostima vec cinjenicama , koje se mogu dokazati , crno na belo , bajke i rekla kazala me ne zanimaju. Previse reci si rekao samo da bi se zaboravile dve proste cinjenice .Ajde ovako , odgovori ti meni prvo na ovo pitanje . Koji rang ima Segvic , i koji rang imas ti , i kod koga si polagao , mada ovde tvoj rang i nije vazan ..Ne moras da mi objasnjavas ko kolko znaja ima,cheungova diploma govori sve , i drzimo se za sad cinjenica , samo mi odgovori na ovo , pa idemo dalje .Posto si takav ljubitelj istine daj da je isteramo na cistac .

Na pogadja me istina, to ti umisljas. Citiraj me gde to omalovazavam rad saveza, kojim recima ?!

Posto si ti pametan mnogo, kazi ti meni ko je dao rang ili diplomu Yip Manu, Cheungu, Brusu, Wongu, ili ti tamo nekom sasvim desetom, ili bilo kome drugom. Rangiranje sa diplomama i marame su proizvod blizeg civilizacijskog perioda, proizvod biznisa. Kada majstor suster nauci nekoga da opravlja cipele i ovaj postane majstor, on moze posle da ga negira koliko hoce, ali to ne oduzima niti umanjuje majstorstvo koje je predhodno stekao segrt kod njega, jer je vec ispekao zanat. Moze da ga istera iz svoje radnje i nista vise, ali ne moze da mu zabrani da na drugom mestu popravlja cipele.

Gresis u jednoj stvari, dobijena titula, diploma ili rang ne svedoce o majstorstvu ili umecu. Mnoge diplome, titule, polozaji, titule predstavnika i glavnih instruktora se dobijaju jer neko posatne izvor prihoda nekome, jer je neko neciji prezentant sireci mu vestinu i klan, jer je uvlakac, poltron, debelo platio, i tako dalje.

Da li neko priznaje neciji rang ili titulu , ili ne u okviru njegove organizacije, skole, jeste merodavno kada se ovaj predstavlja kao predstavnik te skole. Ovako, u odnosu na izvesnu skolu, sta neko ima, nije uopste bitno, ako on ide svojim putem. Bitno je sta zna, ume i moze da uradi.

A odakle ti to da treba da me procenis na osnovu Cheungove diplome, sto je ona merilo za neciji nivo znanja i umesnosti u vestini. Pa ja nisam ni ucio od njega, sto bi mi on dao diplomu.

Da te malo upoznam s jednom cinjenicom koju mozda neznas, Banko i Boza, ili ti Boza i branko, kako ti vlja da neko od njih bude prvi naveden, svojevremeno su imali zajednicku organizaciju, koja je bila kao podogranak Cheungove. William je tu organizaciju nekada priznavao kao i njihove diplome.

Ja cu ti navesti samo ponesto sta znam i sta poducavam, a ti si pametan, 20 godina u vestini, pa ces prepoznati koji je to nivo, koji su rangovi obuhvaceni.

Sve forme praznim rukama, drvenu lutku, maceve i motlku, prakticnu primenu istih.

Stavovi. Kretanja, prosta i slozena, sve varijante i svi stavovi, solo, sa partnerom, kroz prakticnu primenu tehnike.

Spoj zastite i kretanja, bazalni i napredni nivo.

Suteve, solo, povezano sa rukama , kao kontre.

Zastitu od napada jedog ili vise udaraca rukom, dolazak druge ruke, u dav nivoa, napad sa promenom sistema vatiju, sistem sektorisanja, odnosa tela.

Zastita od kombinovanog napada noga-ruka, ruka – noga, pri tome mogu da ti delim da li je napad rukom jedinacan ili visebrojan, ponovljen, sektorisan po prostoru i dubini, da li je kombinovana vrsta udaraca.

Zastita od pojedinacnog ili visebrojnog udarca nogom, nogama, u mestu, skoku, prodoru, gonjenju, okretu…

Chi sao jednorucni i dorucni, sve varijante, paralelni, ukrsteni, dogovoreni, poludogovoreni, slobodni…

Napad, ulazak, premoscivanje provalije, razrivanje distance… jendostavni napad, napad-odgovor, ponovljeni napad, slozeni napad, kao i zastita od svih tih oblika napada…

Primena poluge, odbrana od poluga. Male poluge, slozene poluge, poluge psoebnog tipa …

Principi izlaska iz kruga, dolazak druge ruke, sta ako sistem, rad na udarce nogom i rukom kada ih oponent radi u okretu od 180 stepeni..

Kontre nogom, ciscenja, neuravnoteziranja, bacanja, kao i zastita od istih, I to sve u jednsoatvnim do slozenih varijanti…

Hvatanje ruke u zamku

Hvatanje noge u zamku, imobilizacija nogu ili ruku…

Zastita nogama na napad nogom

Destrukcije nerava, kostiju i zglobova u odbrani ili napadau…

Vestina zastite od kombinovanih napada, kao sto su udarci sa hvatovima, guranjima, ciscenjima, pokusaji bacanja, ulasci u rvanje posle ili pre udaranja od strne oponenta …

Distanca kao vestina zastite…

Primena udarca lakrotm, kolenom, kao i zastita od njih. Razliciti vid bacanja, gusenja, imobilisanja tela…

Veliki deo teoretskog dela koji obuhvata centralnu liniju, liniju centra, simetralu tela, faze borenja, distance, taktiku i strategiju u napadu i odbrani, inicijativu, doktrinarnu postavku svega sto radim i kako radim ..

Tu je upotreba raznih trenazera, Qi gong sistem, psiho poduka, vezbe za senzomotornu reakciju, pojacanu perceptivnost, kao i psihomotorne vezbe…

Specificni sistemi za jacanje tetiva, ligamenata i drugo…

Sistem saoodbrane od jendog ili vise napadaca, naoruzanog i nenaoruzanog, u obicnim ili specificnim uslovima.

Takodje radim i poducavap rad sa jednom i dve palice, nozem, stapom srednej duzin.

No da se ne reklamiram navodeci sta poducavam ili vezbam kod sebe. Segvic mi je dao od mogucih 10 deseti rang, i sta ti tu mozes. Nigde nisam rekao da predstavljam Cheunga, niti mi je to i namera, on ima svog ovlascenog isntruktora Pedju iz Sremske Mitrovice, coveka koji vredno radi svoj posao. I sada ces ti moje umece i znanje da sudis u odnosu na to kome i kako je Cheung dao diplomu ili titulu. To bi bilo krajnja nebuloza.

Pa jel ti znas da postoje ljudi koji mnogo vise znaju iz filozofije citajuci to za svoju dusu, nego oni koji su dobili diplomu za svoje filozofsko skolovanje.

Ponavljam, diploma nije merilo, siguran sam. Naravno ima i casnih i vrednih koji su ih zasluzili, ali ih je malo.

I pravo da ti kazem, pocinje ovo sa tobom da me smara, pa se razmisljam da prekinem ovu glupost, imam pametnija posla, jer i ovako nisam niciji potparol, ne borim se za nikakav polozaj, sala za vezbanje me ceka, nije pobegla, a imam i mnogo toga da napravim u Wing Chunu, jer je on zaista kompleksna vestina.

A ti pisi ako hoces svoja pisanija, I ovako su isprazna, mada u svojoj oholosti mislis da mudro zboris kao starac Foco od stotinu ljeta !!!

Vidi , sve je ovo lepo , sa dobrim delom stvari mogu da se slozim,sa necim ne , ali ja sam te pitao prosto pitanje , pa ako mozes tako mi odgovori , koji rang ima Segvic kod Cheunga . Ne vidim ni jedan razlog da izbegavas jedno jedniostavno pitanje , a kako tvrdis da ti je istina vazna , i da sve ovo sto pises je u svrhu dokazivanja istine ? onda ti odgovor na ovo pitanje nece tesko pasti . Dakle , koji rang ima Segvic kod Cheunga ?

Poslednja izmena:
Vidi , sve je ovo lepo , sa dobrim delom stvari mogu da se slozim,sa necim ne , ali ja sam te pitao prosto pitanje , pa ako mozes tako mi odgovori , koji rang ima Segvic kod Cheunga . Ne vidim ni jedan razlog da izbegavas jedno jedniostavno pitanje , a kako tvrdis da ti je istina vazna , i da sve ovo sto pises je u svrhu dokazivanja istine ? onda ti odgovor na ovo pitanje nece tesko pasti . Dakle , koji rang ima Segvic kod Cheunga ?

To koji rang Segvic ima kod Williama , pitaj Branka, nemoj mene. To me ne zanima. Ja sam video sta Branko zna, koliko ume i moze. Od njega sam puno naucio. Za mene je on Majstor, a za druge sta je, ne interesuje me.Nikada nisam sumnjao u njegov rang. Ranije sam rekao da sam u rukama imao kopije diploma koje je dobio od Williama i Inosanta, to je bilo otprilike 1991. godine.

U to vreme William je imao samo 10 ranga, i Segvic ih je sve zavrsio. To je i David uradio, i Boza kao i mnogi. William i dan-danas prica da njegov brat nema pojma i da moze da mu se javi usred pola noci kada hoce i da ce da ga tuce jednom rukom, pa to i dalje ne umanjuje Davidovu vrednost, niti vrednost Saveza koji radi sa Davidom. A David mu je nekada bio glavni instruktor u akademiji. Isti je slucaj sa Dana Wongom i drugima. Kada neki Majstor promeni rangiranje i stepenovanje gradiva, izgubi svoje prezentante u nekim drzavama,odmah obezvredi sve predhodne diplome.

Pa sada ti zakljuci sam koji rang ima Branko, ili se drzi tvoje price da ima 8. Izaberi sta ti je drago, meni ni u dzep ni iz dzep, ja cu i posle toga da nastavim da radim Wing Chun. Koliko znam Branko poducava svoju verziju vestine koja se zove San Yuan Kung Fu, tako da sve trebas da gledas u odnosu na tu verziju a ne prema Williamovoj. Koliko znam on ovde nista nije pisao, ti si ga oblatio,. dobio moja misljenja, nisi se slozio , i eto to je to. Ti imas tvoju istinu, ja svoju, svako ide svojim putem, a ako zelis da misionaris radi tvoje istine i drugih osoba, da nastavis pljuvanje, ili sirenje neke tvoje sitine ili Williamove stavove, izvoli, necu vise da trosim reci i energiju na nepotrebni sukob.

Eto , polako dolazimo do necega , za sada se necu obazirati na sve sto si rekao , trenutno je bitno ovo , da Segvic nema majstorski rang kod Cheunga ,sto je i grandmaster potvrdio . Eto , zar je toliko tesko bilo reci istinu . Sada mi odgovri na jos jedno pitanje , da li je Segvic predstavnik organizacije Williama Cheunga za Slovacku ?

Evo kako si 12.7.2008. godine na jednom hrvatskom sajtu pisao :

Segvic je proveo 4 godine na Cheungovoj akademiji u Australiji , i tamo zavrsio obuku , i sto se tice znanja , to mu se ne moze osporiti . On jeste znacajan za postavljanje osnova Wing Chun-a u ex Yu , prvo je radio Tingovu liniju , kao i svi ostali , onda jedno krace vreme u organizaciji Simon Lau - a , i negde 1980 na poziv Gaberseka presao na TWC . Jedno vreme je radio zajedno sa Gabersekom , ali se kasnije odvoijo od saveza i sam sebe izolovao , iz samo njemu poznatih razloga ,radeci sa malim brojem ljudi . Onda je otisao da zivi i radi u Poljsku ili Cesku , ne znam tacno i tamo je imao jedan ili dva kluba , a poslednja vest od pre nekoliko nedelja je da se odselio u na Tajland , ili tako nesto . Kao sto rekoh , on zaista poseduje dobro poznavanje TWC-a , jer spada u grupu prvih TWC majstora uopste , iz vremena dok je Cheung jos uvek pokazivao na pravi nacin , i nije krio znanje . Iz kog razloga se odlucio na samoizolaciju zaista ne znam , mada je steta da neko ko je ucio vestinu iz prve ruke , tu istu vestinu ne prenosi dalje .
Sto se Gaberseka tice , on ne samo da je prvi Belac sa sestim majstorskim rangom kod Cheunga , vec i prvi privatni ucenik Davida Cheung-a , i on je jedan od retkih ljudi koji poseduju kompletan sistemTWC-a , tu su pored brace Cheung jos i Gary Banieky njegova sadasnja a bivsa Davidova zena Linda Davis , i francuz Bedar , takodje Davidov ucenik .Gabersek je osnovao nas savez , koji jos uvek radi, i svi na ovim prostorima koji rade TWC su direktno ili indirektno njegovi ucenici . Interesantna stvar je da je Gabersek jedan od retkih ljudi koje je Cheung pozvao da radi sa njim , to se desilo na njegovom prvom Evropskom seminaru u Parizu 1981 . Dok su svi gledali Cheungovu rucnu tehniku , Gabersek je gledao radnogu i distancu i to je Cheung primetio , i posle seminara ga pozvao na razgovor i posle upoznavnja i poduzeg razgovora , pozvao ga da dodje u Astraliju na obuku . Mi smo i dalje u kontaktu sa Gabersekom i trebalo bi da dodje u Septembru , i nadamo se da ce imati vremena da odrzi jedan poduzi seminar , i upozna nas sa skracenom verzijom Wing Chuna , tzv"Combat Wing Chun" , i jos nekim stvarima koje se ticu obuke policije i vojske ,jer se sada bvi iskljucvo time .

http://www.forum.hr/showthread.php?t=268468&page=20

Te 81 godine Boza je radio jos Truntinu varijantu, nije bio u Francusku, to je uradio mislim 85/86 godine. 81 god. William nije ni dolazio u Evropu.

S ovim cu zavrsiti diskusije sa tobom, dosadilo mi je !!!

Zasto izbegavas odgovor ,rekao si da ti je istina vazna , ja samo hocu da stvari isteramo na cistac , i jednu stvar smo vec utvrdili .Izbegavanje odgovora nece sakriti istinu , a ti kao pobornik istine kakvim se predstavljas ne bi trebao da imas problem da odgovris na jednostavno pitanje. Prosto mi reci da li je Segvic predstavnik organizacije Wiilama Cheunga za Cesku ili nije, ne vidim ni jedan razlog da mi ne das odgovr na to jednostavno pitanje , sto ti je to toliko tesko , prosto jeste ili nije . A to sto sam havlio Segvica na Hrvatskom forumu te cudi ? Pa jel ti mislis da treba da blatim Srbe po stranim forumima , postoji nesto sto se zove nacionalni ponos , i ja nikada necu nista lose da kazem protiv ijednog Srbina bilo gde, pa da je najgori na svetu, znas postoji nesto sto se zove patriotizam , ja uvek govorim sve najbolje o nasim ljudima iz wing chun-a bilo gde , sem na zalost na temi koja se wing chun-om bavi jer gomila idiota ima potrebu da laze i prica kojekakve gluposti o vestini i ljudima koji su istu doneli i obucili sve ostale, a ja samo demantujem te gluposti , i samo odgovaram na stvari koje su drugi pokrenuli . Meni je zao sto moram ovakvim glupostima da se bavim , ali eto moram, dosta je bilo popustanja budalama ( i nemoj da mislis da tebe ovde nazivam budalom , ti za razliku od ostalih imas nesto u glavi , pa moze covek lepo da se raspravlja sa tobom).Opet cu da zanemarim neke neistine i proizvoljne konstrukcije u tvom predhodnom postu, o tome mozemo nekom drugom prilikom , BUDI COVEK PA ODGOVORI NA PITANJE , JESTE LI SEGVIC ZVANICNI WILLIAMOV PREDSTAVNIK ZA CESKU ILI NIJE , DA ILI NE BICE DOVLJNO .

Zasto izbegavas odgovor ,rekao si da ti je istina vazna , ja samo hocu da stvari isteramo na cistac , i jednu stvar smo vec utvrdili .Izbegavanje odgovora nece sakriti istinu , a ti kao pobornik istine kakvim se predstavljas ne bi trebao da imas problem da odgovris na jednostavno pitanje. Prosto mi reci da li je Segvic predstavnik organizacije Wiilama Cheunga za Cesku ili nije, ne vidim ni jedan razlog da mi ne das odgovr na to jednostavno pitanje , sto ti je to toliko tesko , prosto jeste ili nije . A to sto sam havlio Segvica na Hrvatskom forumu te cudi ? Pa jel ti mislis da treba da blatim Srbe po stranim forumima , postoji nesto sto se zove nacionalni ponos , i ja nikada necu nista lose da kazem protiv ijednog Srbina bilo gde, pa da je najgori na svetu, znas postoji nesto sto se zove patriotizam , ja uvek govorim sve najbolje o nasim ljudima iz wing chun-a bilo gde , sem na zalost na temi koja se wing chun-om bavi jer gomila idiota ima potrebu da laze i prica kojekakve gluposti o vestini i ljudima koji su istu doneli i obucili sve ostale, a ja samo demantujem te gluposti , i samo odgovaram na stvari koje su drugi pokrenuli . Meni je zao sto moram ovakvim glupostima da se bavim , ali eto moram, dosta je bilo popustanja budalama ( i nemoj da mislis da tebe ovde nazivam budalom , ti za razliku od ostalih imas nesto u glavi , pa moze covek lepo da se raspravlja sa tobom).Opet cu da zanemarim neke neistine i proizvoljne konstrukcije u tvom predhodnom postu, o tome mozemo nekom drugom prilikom , BUDI COVEK PA ODGOVORI NA PITANJE , JESTE LI SEGVIC ZVANICNI WILLIAMOV PREDSTAVNIK ZA CESKU ILI NIJE , DA ILI NE BICE DOVLJNO .

Pa jel ti mislis da ja zivim sa Segvicem 24 sata dnevno i znam sve sta radi i gde ide ?!?

Prvo mislim da u Cesku ne ide, nego u Slovacku. Ako te zanima da li jeste ili nije pitaj Williama ili samog Branka, mene to ne zanima, jer se sa tobom i onako ne prepirem oko dog pitanja, nego da li nesto zna ili ne, jer si ranije isticao da je prevaran i da nema pijma.

Evo ti sajtovi pa gledaj sta poducava po Slovackoj :

ssg1.eu i www.rlwingchun.sk

A to da li je zvanicni predstavnik Williama ili nije ne zanima me, ponavljam ti. Znam da mi je pre izvesnog vremena kazao kako mu je cudno da je stavljen kao zastupnik za Slovacku. A ti mi daj sajt gde se on to licno propagira kao zvanicni Williamov zastupnik

.

Pa jel ti mislis da ja zivim sa Segvicem 24 sata dnevno i znam sve sta radi i gde ide ?!?

Prvo mislim da u Cesku ne ide, nego u Slovacku. Ako te zanima da li jeste ili nije pitaj Williama ili samog Branka, mene to ne zanima, jer se sa tobom i onako ne prepirem oko dog pitanja, nego da li nesto zna ili ne, jer si ranije isticao da je prevaran i da nema pijma.

Evo ti sajtovi pa gledaj sta poducava po Slovackoj :

ssg1.eu i www.rlwingchun.sk

A to da li je zvanicni predstavnik Williama ili nije ne zanima me, ponavljam ti. Znam da mi je pre izvesnog vremena kazao kako mu je cudno da je stavljen kao zastupnik za Slovacku. A ti mi daj sajt gde se on to licno propagira kao zvanicni Williamov zastupnik

.

Par stranica ranije , neko je pitao Cheunga i on je rekao da mu Segvic nije predstavnik u Slovacokj , a eto logo Cheungove organizacije na sajtu cim se otvori , a taj logo mogu da nose samo klubovi koji su u njegvoj organizaciji .Da ne prevodim sad ceo sajt , sve tamo govori da su oni ,Segvic i taj drugi lik Cheungovi predstavnici .Tako da smo konacno dosli do toga da sam rekao istinu kad sam tvrdio da se Segvic lazno predstavlja kao majstor WWCKFA , sto znamo da nije , Grandmaster je to licno potvrdio , i predstavnik iste za Slovacku , sto opet znamo da nije, opet Grandmaster licno potvrdio . Znaci , covek se lazno predstavlja , i to dovljno govori o njemu . Da li ga neko prihvata za majstora , to me se ne tice , covek nije zavrsio obuku za ono za sta tvrdi da jeste , i sto se mene tice tu je prica oko Segvica zavrsna , ono sto sam hteo da pokazem je da ja ne lazem , jer inace nikada to ne radim . Sto se tebe tice , drago mi je da si napisao sve sto si napisao, pa mogu ljudi lepo da vide o kakvom se coveku radi . A za sve one uvrede koje si bez razloga uputio na moj racun , o tome cemo jednom kad se sretnemo .Do tada mi ostaj u zdravlju i veselju , a ti ja vise nemamo o cemu da pricamo .

Par stranica ranije , neko je pitao Cheunga i on je rekao da mu Segvic nije predstavnik u Slovacokj , a eto logo Cheungove organizacije na sajtu cim se otvori , a taj logo mogu da nose samo klubovi koji su u njegvoj organizaciji .Da ne prevodim sad ceo sajt , sve tamo govori da su oni ,Segvic i taj drugi lik Cheungovi predstavnici .Tako da smo konacno dosli do toga da sam rekao istinu kad sam tvrdio da se Segvic lazno predstavlja kao majstor WWCKFA , sto znamo da nije , Grandmaster je to licno potvrdio , i predstavnik iste za Slovacku , sto opet znamo da nije, opet Grandmaster licno potvrdio . Znaci , covek se lazno predstavlja , i to dovljno govori o njemu . Da li ga neko prihvata za majstora , to me se ne tice , covek nije zavrsio obuku za ono za sta tvrdi da jeste , i sto se mene tice tu je prica oko Segvica zavrsna , ono sto sam hteo da pokazem je da ja ne lazem , jer inace nikada to ne radim . Sto se tebe tice , drago mi je da si napisao sve sto si napisao, pa mogu ljudi lepo da vide o kakvom se coveku radi . A za sve one uvrede koje si bez razloga uputio na moj racun , o tome cemo jednom kad se sretnemo .Do tada mi ostaj u zdravlju i veselju , a ti ja vise nemamo o cemu da pricamo .

Prvo dobro pogledaj, to nije Segvicev sajt, nego Ludviga Roberta. On uredjuej sajt a ne Segvic, tako da Segvic nije odgovoan sta ovaj stavlja na sajtu. Nemoj da mu pripisujes ono sto ne radi. Segvic zivi u Beogradu a ne u Slovackoj i tamo odlazi na poziv da drzi seminare, a ne organizuje ih on.

Pogledaj da li na Williamovom sajtu stoje brat David, Boza ili neko drugi ko je ranije radio sa njim. Pa naravno da ne priznaje vise nikoga ko nije ostao sa njim. Ako je neko zavrsio kod nekoga majstoriranje ne moze mu to poreci niko, moze mu samo zabraniti da koristi ime njegove organizacije, njegov znak, ili slicno. Pa ako to ovi rade onda to treba William da uradi, i niko drugi.

Kada se gledaju razliciti sajtovi mogu se videti na razlicitim spiskovima da se nalazi I Branimir ili bilo ko drugi, a na nekima ne.

Opet te pitam, gde je to Branko kazao ili napisao da je Williamov prezentant, stavi sajt i podvuci te reci , ne izmisljaj !!!

Da li si ti bio sa njim kada je on bio na obuci kod Williama, pa znas da li je neko zavrsio obuku??? Postavljas se kao da mnogo vise od Branka znas i da jednostavno vidis sta on to sve nezna, a da neznas ni koje je on visine, jer nikada ga nisi ni sreo. Ceo svoj naboj kritika baziras na Williamovom iskazu. Pitaj ga za brata, pa vidi sta ce ti reci. Ili pitaj one u Sremskoj Mitrovici, koliko se razbesneo kada ga je neko pitao za Devida i sta im je kazao. Necu to da prepricavam, jel bi bilo trabunjanje. A pitaj ih sta je pitao za Branka kada su ga pitali za njega.

Moje uvrede su tvoja karma , da vidis kako izgleda kada ih drugome delis. Ne cini drugima ono sto ne zele tebi da cine, valjda znas za taj Konfucijanski princip , covekoljublje i ispravnost !!!

Dobro je da si resio da prekines, da mislis da si nesto dokazao . Nekome ce se svidjati tvoj deo, a mozda nekome moj, i to je to. I pored nas stvari ce biti onakvim kakve jesu, i vreme ce to pokazati.

znade li ko što o prvoj majstorki tradicionalnog vinčuna u evropi, Suzani Đurić? trenira li još?

Salis se, koliko je meni poznato, ogradjujem se unapred u poslednjih 25 godina nijedna sa tim imenom nije majstorirala. Video sam sliku neke tadasnje manekenke koja je naknadno ubacena u knjigu koju su pisali Gabersek i Segvic, znam i ko ju je ubacio ali ne bih o tome.

Back