Tradicionalni Aikido

• Začetnik teme Začetnik teme Maktub
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ali ipak se ne slazem sa tobom :evil: imash sasvim ok odbrana od raznih udaraca...i nije shuplje :evil: ali...kako hoces...ti si trenirao krace vreme, pa sad...zavisi koliko kratko...meni je bilo malkice smaranje u pocetku, ali evo sad vec duze vreme treniram i savim mi odgovara... :wink:
pozdrav :D

ali ipak se ne slazem sa tobom :evil: imash sasvim ok odbrana od raznih udaraca...i nije shuplje :evil: ali...kako hoces...ti si trenirao krace vreme, pa sad...zavisi koliko kratko...meni je bilo malkice smaranje u pocetku, ali evo sad vec duze vreme treniram i savim mi odgovara... :wink:

Slazem se sa Aiki-mudracem!Smatram da bi trebalo zaista dugo da treniras aikido da bi shvatio kako se tehnike i odbrane dopunjuju.Kada naucis dovoljno stvari nikako ti ,bilo sta u aikidou,ne moze izgledati suplje :x

al pazite..vi se bavite samo aikidoom :) ja sam se bavio boxom dugo...i ne samo boxom...vec mnogim vestinama...ali da kazemo boxom,fulkontaktom i jeetkunedoom bas dugo...i za neke udarce mogu slobodno da kazem da ne mogu da se tako lako blokiraju...i na njih ne mogu da se rade poluge...

Anonymous:
al pazite..vi se bavite samo aikidoom :) ja sam se bavio boxom dugo...i ne samo boxom...vec mnogim vestinama...ali da kazemo boxom,fulkontaktom i jeetkunedoom bas dugo...i za neke udarce mogu slobodno da kazem da ne mogu da se tako lako blokiraju...i na njih ne mogu da se rade poluge...

Ne postoji udarac od kog se ne moze odbraniti kao sto ne postoji ni tehinka koja moze uvek da se uradi, sve je u tome da reagujes spontano a to dolazi sa duzim vezbanjem. Naravno cak ni ako sve znas idealno ne znaci da ces se uvek odbraniti od napada, koju god vestinu da treniras.

I ne bavimo se "samo aikidoom" ja sam pre aikidoa vise od 6 godina trenirao karate (kyokushinkai) i vise od godinu dana taekwondo.

I ocigledno nisi mnogo dugo trenirao aikido, inace bi znao da se "poluge" ne rade iskljucivo na udarce, vec i pre ili posle udaraca, kao i to da uopste i ne mora da se radi poluga/tehnika na recimo ruku koja je uputila udarac.

Srpski_Samuraj:
Anonymous:

Ne postoji udarac od kog se ne moze odbraniti kao sto ne postoji ni tehinka koja moze uvek da se uradi, sve je u tome da reagujes spontano a to dolazi sa duzim vezbanjem. Naravno cak ni ako sve znas idealno ne znaci da ces se uvek odbraniti od napada, koju god vestinu da treniras.

I ne bavimo se "samo aikidoom" ja sam pre aikidoa vise od 6 godina trenirao karate (kyokushinkai) i vise od godinu dana taekwondo.

I ocigledno nisi mnogo dugo trenirao aikido, inace bi znao da se "poluge" ne rade iskljucivo na udarce, vec i pre ili posle udaraca, kao i to da uopste i ne mora da se radi poluga/tehnika na recimo ruku koja je uputila udarac.

lepo recheno :wink:

ma ok...ja govorim iz svog iskustva..i sto sam gledao starije...i niko od njih nikada nije radio na neki pravilan boxerski udarac ni jednu tehniku..a nije bas da ih nisam gledao...
...btw ja ovde nikoga ne napadam...ja samo sa vama diskutujem :)

Naravno da samo diskutujemo, niko i ne zeli da se svadja :D

Ja sam procitao tvoje misljenje i izneo ti svoje. Ne znam gde si trenirao i kod koga, kod nas se vezbaju odbrane od aperkata, kroshea, direkta, mae-gerija, mavashija... ne stalno ali se vezba. Sve treba probati :-)

al znas sta ja pokusavam da kazem :) kako neko moze da pokazuje odbranu od direkta ako nije trenirao box i ne zna da izvede direkt...btw samo prednji direkt se pravilno uci min godinu dana...zadnji i do 5 godina

aiki - mudrac:
Gost:
evo ja bih se prijavio da demonstriram da nisam sav * :(
mada me zanima...zar nije malo glupo raditi odbranu samo od noge...covek moze da te napadne serijom udaraca..ne samo nogama...vec ruke+noge+telo...

pa vidish, ja znam za odbranu od ruku, i tela itd...a i josh cu da nauchim, nadam se, jer nameravam josh dosta duuugo da treniram aikido ( fenomenalan je!!! :D ) ali...josh nisam chula za odbranu od udarca nogom, pa me je zato to zainteresovalo...inache, nisam sigurna da li cu sad imati vremena da te posetim ( milance )u sali, ali...ipak, ako budem uspela nekako...gde i kada mogu da dodjem :?: :D
pozdrav... :D[/quote]

Pozdravljam te. Moja sala je na Banovom brdu. Javi mi se na mejl mosurm@gmail.com pa cemo se dogovoriti.

Kada budes ok svrati. Voleo bih da probam da li mogu da se odbranim od napada koji zadaje neko ko ima toliko znanje i iskustvo.

Sto se tice odbrane od bilo kog napada mislim da je apsolutno nebitna tehnika ili forma kako se brani, vec da su bitni principi odbrane. Ko to shvati moci ce bez ikakvih problema da odgovori svakom napadu i napadacu. Ovo ne znaci da treba da ide ulicom i da trazi sukob. Realna borba za posledicu ima povrede i napadaca i onoga ko se brani. Cilj borbe je izaci sa sto manjim ostecenjima. Jedini nacin da se pobedi bez povreda je da se izbegne borba. Mislite o tome.
Pozdravljam vas

ok videcu...svrnucu :) samo ne znam gde si :)
...pazi ja prvi izbegavam tucu...ja samo diskutujem ovde...trenirao sam kod naseg najveceg i jedinog pravog majstora jkd-a...taj covek je uvek fizicki obracun stavljao na zadnje mesto...
...ja jedino sto ne priznajem je realni aikido

OK.Mislim da se svi slazemo oko toga-da bi govorio o odbrani,bilo koja vestina da je u pitanju,moras zaista dugo da treniras i poznajes tu vestinu,i da je usavrsavas.U suprotnom nema odbrane u realnoj situaciji.Treniram judo 8 god. i od skoro sam krenula na aikido i mislim da jos uvek ne bih mogla da na ulici primenim bilo sta sto sam naucila u aikidou.
Pozdrav :D

Aiki:
Treniram judo 8 god. i od skoro sam krenula na aikido i mislim da jos uvek ne bih mogla da na ulici primenim bilo sta sto sam naucila u aikidou.
Pozdrav :D

jos uvek...pricekaj jos malo i videces kako je super! ovo sto ja sad znam...pa ja mislim da mogu skoro za sve vrste napada da iskoristim...a, inace...ja sam (hmmm... sad ne znam da li da napisem ' nazalost' ) imala dosta prilika u kojima sam morala da upotrebim nesto od onoga sto sam naucila na aikidou... i mogu se pohvaliti da je sve bilo savrseno efikasno :wink: tako, eto, spasih se ja nekih ludaka, zahvaljujuci aikidou...eto, zato ga ja toliko i volim a i instruktor :lol: ...mmmmm :oops: nishta, nishta... :twisted: :D ...pozdrav :D

Nikada nisam verovala da mogu da zavolim neku vestinu vise od judoa.Prosto sam se zaljubila u aikido, i zrtvovacu more da bih isla na polaganje :wink: Jedva cekam treninge i samo zelim da naucim sto vise.Pozdrav svima koji su zaljubljenici u aikido :) [/b][/u][/i]

Aiki:
Nikada nisam verovala da mogu da zavolim neku vestinu vise od judoa.Prosto sam se zaljubila u aikido, i zrtvovacu more da bih isla na polaganje :wink: Jedva cekam treninge i samo zelim da naucim sto vise.Pozdrav svima koji su zaljubljenici u aikido :) [/b][/u][/i]

hej! pa i ja imam slicne tripove :D ono, bash sam srecna kad imam trening, i ono, bash se dobro osecam posle i jedva cekam sledeci trening i ako mi se desi da propustim neki...onda sam tuuuuzna :cry: ...mislim...(sad dolazi neshto ne bash pohvalno...)jedino shto je malkice problem je...josh malo, pa ce mi aikido biti nabitnija stvar u zivotu ( ako vec nije :lol: )i...pa nishta...pozdrav :D

Back