Tradicionalna astrologija

Sto bas treci dan od rodjenja? To mi nesto nema smisla.
Dok su mi sizigije skroz logicne, jer je natus samo delic slagalice u toj turi koja je "posejana" novim Mesecom :lol:
Ili Punim, u zavisnosti kad je rodjen.
Ja racunam bas od Mladog do Punog Mo, pa od Punog Mo do Mladog. ako je poslednji pre rodjenja bio Pun Mesec onda njega, ako je poslednji bio Mlad onda njega.
Kaze Valens da ako Mo prenatalne sizigije pada na asc ili na mc natusa, da ce on biti istaknuta licnost. Ovo naravno ne znaci da ce biti predsednik(mada moze i to u zavisnosti od mnogo faktora) nego priznatiji u svojoj okolini u simbolici tih znakova, i vise srece ce imati.

Recimo kod mene je bas Mo na 2 Skorpije pozicija prenatalnog Mo u sizigiji, jos je Mo i vladar sizigionog charta.
Posto je tu i nesretni Ma u Raku :D na samom sizigionom asc, ja mu dodjem na neki nacin slika i prilika tih energija, jer mi je So u Skorpiji vl. asc (a sa njim je i vladar sizigionog asc u konjukciji), a Ma u Raku dispozitor.
Ne verujem da cu se nesto previse istaci jer je dostojanstvo Ma lose kao i Mo koji je na samoj tacki pada , ali i Fortuna je na Ma u sizigionom chartu, pa moguce je da to nesto izvadi stvar.

Istrazivala sam ovako za neke poznate, svuda ima poklapanja.
ali mislim da je cesci slucaj da natus ima neke pokazatelje da bude istaknuta licnost, ali sizigioni chart to ne podrzava pa se onda nista i ne desi.
Не знам да ли си се још бавила пренаталном сизигојом, али јесте, веома је важна. ;)
А Фортуна се не помера тј. не рачуна се за тај моменат, она остаје где је и иначе, јер је лична одлика и фиксна тачка. :)

Ovo je najgluplji argument koji sam video u zivotu da neko koristi da opravda sistem tradicionalne astrologije.

Ne vidimo ni vazduh, pa ne znaci da nije oko nas i da ne zivimo zahvaljujuci istom.
Традиција има систем/догму на ком је базирана. То је симпатично и делимично, веома делимично, описао Фроли( помињем њега првог јер смо прво за њега сазнали, а постоји и верзија на српском језику те га је лако разумети). Наравно, остали аутори (Бонати, Птоломеј, Валенз, Езра, Реторијус...) су написали далеко више.
Али то је тема која је екстремно опсежна и тешко да ће ико трошити велико време да би те уверавао/доказивао/разуверавао. Литература је доступна.

Не знам да ли си се још бавила пренаталном сизигојом, али јесте, веома је важна. ;)
А Фортуна се не помера тј. не рачуна се за тај моменат, она остаје где је и иначе, јер је лична одлика и фиксна тачка. :)

Jesam, jesam bavila sam se jos od tada..
Dobrodosla na temu inace :)

Sto se tice sizigije,
ako je vladar sizigije benefik i jos u dostojanstvu i nalazi se na uglu natala(ac i mc posebno), natus ce tesko da propadne, to je specijalna sreca koja moze mnogo losih faktora u natalu da ublazi.

Jesam, jesam bavila sam se jos od tada..
Dobrodosla na temu inace :)

Sto se tice sizigije,
ako je vladar sizigije benefik i jos u dostojanstvu i nalazi se na uglu natala(ac i mc posebno), natus ce tesko da propadne, to je specijalna sreca koja moze mnogo losih faktora u natalu da ublazi.
Хвала. :)
Да, и у суштини, битне су планете на угловима, посебно светла.

Има у литератури да мушка светла на угловима пренаталне сизигије дају велике почасти, владарства, вођства...само се не сећам где сам прочитала. :lol:
Али је логично, јер је владавина и вођство мушки принцип па самим тим и мушки знаци су ту у игри.

Da, da logicno, ali toliko ima i ovih kontraprimera.

Sta kazete za njega npr.
Oba svetla u zenskim znacima, jedno u 6.p
Vladar asc u maleficnom 6.
Iako u egzaltaciji, a i Vaga i Ribe su donekle blaza averzija, jer se vide preko antiscije.

https://www.astro.com/astro-databank/Bon_Jovi,_Jon

Vladar sizigije je Merkur u petom polju, u sendvicu izmedju Saturna i Marsa, ne obecava bog zna sta.
Ovde jedino donekle izvlaci stvar sto je Saturn u domicilu, ali opet..
Nista na prvi, a ni drugi pogled ne lici na neku sjajnu sudbinu i slavu.

Da, da logicno, ali toliko ima i ovih kontraprimera.

Sta kazete za njega npr.
Oba svetla u zenskim znacima, jedno u 6.p
Vladar asc u maleficnom 6.
Iako u egzaltaciji, a i Vaga i Ribe su donekle blaza averzija, jer se vide preko antiscije.

https://www.astro.com/astro-databank/Bon_Jovi,_Jon

Vladar sizigije je Merkur u petom polju, u sendvicu izmedju Saturna i Marsa, ne obecava bog zna sta.
Ovde jedino donekle izvlaci stvar sto je Saturn u domicilu, ali opet..
Nista na prvi, a ni drugi pogled ne lici na neku sjajnu sudbinu i slavu.
Знаш како, читајући традицију, намеће се ипак да постоји нека виша сила која детерминише ствари.
Пренатална сизигија јесте битна али не мора бити пресудна. Носилац је ипак натал и сви слојеви. А изнад свега су мундани циклуси.
Добар текст на ту тему: https://klasicnaastrologija.wordpress.com/2015/08/13/jedna-slamka-medu-vihorove/

Апропо теме, једна обична особа:
Натал:
М.png

Пренатална сизигија:

Prilozi

• prenat. sizig..png
    prenat. sizig..png
    161,7 KB · Pregleda: 11
''Završnu riječ na ovu fascinantnu temu ima Jean Baptiste Morin de Villefranche (16./17. vijek) koji je bio dvadestak godina stariji savremenik legendarnog „engleskog Merlina“ (William Lilly) i jedan od posljednjih velikana prave astrologije.

Iako često oštar kritičar Ptolomeja, slaže se sa njegovim stavom da univerzalno nadilazi pojedinačno i kaže da je ta doktrina od velikog značaja za astrologiju. Natalna karta pojedinca zavisi od prethodnih univerzalnih mundanih ciklusa – SU ingresa u kardinalne znake i lunacija koji predstavljaju potencijal; natalna karta ga samo realizuje u skladu sa sopstvenim signifikacijama i stoga se ne može reći da su one potpuno nezavisne od mundane simbolike. ''

https://klasicnaastrologija.wordpress.com/2015/08/13/jedna-slamka-medu-vihorove/

Ali stvarno gledajuci njegov natal, prakticno se jedva sta istice za neku prominentnost, po otprilike svim pravilima.
Vidi se jasno da je karta umetnika doduse, asc Vaga vladar Venera u Ribama, krcato peto Venerino polje, jasno kao dan da je ovo umetnik.
ali tesko da bi rekla da je slavan umetnik ili nekako istaknuta osoba.
-Oba svetla u zenskim znacima, jedno jeste na uglu ali donjem
-drugo je u maleficnom 6. polju
-nema planeta iznad horizonta
-Pof je u Strelcu, vladar je Jupiter u Vodoliji, ali opet nije nekako mundano istaknut, ni po onim pravilima za Fortunu, cak ni gledajuci kuce od Fortune
-Sizigiju analizirah gore, ni tu se nista ne istice

Otprilike jedno veliko nista :lol: ako gledamo faktore za prominentnost
Jedino sto se vidi da je umetnik
Nema ni fiksnih zvezda na ascedentu, i drugim prominentnim faktorima, koji mogu da izdignu nekoga iznad uobicajne sudbine.
Bas sam ih sve pobrojala, trebalo bi da se gomilaju, ili da bar postoji jedan.
Kod njega jedino sto stoji je da je karta umetnika, i za to ima sve pokazatelje.

Ali stvarno gledajuci njegov natal, prakticno se jedva sta istice za neku prominentnost, po otprilike svim pravilima.
Vidi se jasno da je karta umetnika doduse, asc Vaga vladar Venera u Ribama, krcato peto Venerino polje, jasno kao dan da je ovo umetnik.
ali tesko da bi rekla da je slavan umetnik ili nekako istaknuta osoba.
-Oba svetla u zenskim znacima, jedno jeste na uglu ali donjem
-drugo je u maleficnom 6. polju
-nema planeta iznad horizonta
-Pof je u Strelcu, vladar je Jupiter u Vodoliji, ali opet nije nekako mundano istaknut, ni po onim pravilima za Fortunu, cak ni gledajuci kuce od Fortune
-Sizigiju analizirah gore, ni tu se nista ne istice

Otprilike jedno veliko nista :lol: ako gledamo faktore za prominentnost
Jedino sto se vidi da je umetnik
Nema ni fiksnih zvezda na ascedentu, i drugim prominentnim faktorima, koji mogu da izdignu nekoga iznad uobicajne sudbine.
Bas sam ih sve pobrojala, trebalo bi da se gomilaju, ili da bar postoji jedan.
Kod njega jedino sto stoji je da je karta umetnika, i za to ima sve pokazatelje.
Какав је са арапским тачкама? Дванаестинама? Мора нешто да постоји. :lol:
Дак тај његова датум, карту, да копамо заједно. ;)

svaki ovan ima rupu u dzepu :lol:
svaka skorpija ima pak zmiju u istom :lol:
нетачно. :lol:
ја немам рупу у џепу, а шкорпија као сунчев знак ништа не значи. :mrgreen: Асцендент већ значи. :) Замисли, нађе се као владар 7. поља. Па какве везе има с власником натла? ;)

Back