Tradicionalna astrologija

IMG_20200420_101000.jpg

Pa da, tačno, sve se može primeniti i na današnje vreme, samo se malo modifikuje.
Ali je suština ista.
Kao i kada u svojim spisima priča o putovanjima, meni je to obično neki pokazatelj. I danas ljudi putuju i kreću se, samo je prevozno sredstvo drugačije, ali je suština i svrha ista.

Najočigledniji primer mi je kada piše u Saturnu u 10. da "će dovesti čoveka na vlast ali će ga vrtoglavo zbaciti da se nikada više ne vrati" ili da "će biti spaljen" i slično. U njihovom vremenu je zaista tako i bilo, ali se ni u 20. ili 21. veku nije puno suština promenila. Dokaz za to je Hitler, koji je sa svojim Saturnom u Lavu u X 90 Mars u Biku u VII, spaljen nakon samoubistva.

Sad sam ja odlutala, ne znam da li ima negde podatak gde je Hitleru Fortuna, ali me odvukla tema :D

Proverih sad, u Raku mu je Fortuna, 9. polje ali 10-i znak, jeste bio istaknuta licnost, Fortuna na Mc u Mo znaku(Mo donosi popularnost)
Vladar Fortune isto na uglu natala, ali IC. Popularan u narodu, domovini.

Dejmon mu je u Vodoliji na IC(ali peti znak) u opoziciji sa Saturnom u Lavu i kvadratu sa Marsom u Biku.
Vidi se tu njegov kvalitet uma da tako kazem :D

Isto sam računala, Fortuna na 3* Raka znači Mesec kao vladar POF u izgonu u konjunkciji sa Jupiterom u padu :D

Inače je Fortuna u terminu Marsa koji je takođe u izgonu u Biku.

Tačno za Diamon, kvalitet uma neosporan, ali deformisan načisto. :D
Vladar Diamona je Saturn.
Meni je njegova karta fascinantna jer osim vladara ASC ( Venere u sedištu u Biku ) nema ni jednu dignifikovanu planetu, sve su planete u debiltaciji.
Ali je njemu sa samim sobom bilo izuzetno dobro :D

On je primer Ma90Sa kad su oba debiltirana, Saturn u Lavu i Mars u Biku iz 8.og polja
Saturn u Lavu vladar Meseca, tj. iracionalnog dela licnosti.
Njegova karta je jako zanimljiva, ali on kao da ima nesto onostrano, ne znajuci kako da bolje objasnim, sve te jako istaknute licnosti ne mogu uopste da objasnim kojim ludim spletom okolnosti su oni odigrali neke bitne uloge.
Isto kao i za karte serijskih ubica, velikih naucnika i sl. kao sve je tu, kod ubica Ma-Sa, kod ovih Merkur i slicno, ali kao da su svi mnogo atipicni i u pozitivnom i negativnom smislu da bi im gledala karte kao sto gledam nekoj osobi iz okoline. Ne znam da li sam konfuzna :lol:

Zato mi se TA i svidja, zato sto da tacno onoliko podataka koliko astrologija moze da da, temperament, rank, deca, moguce bolesti...a dalje je sve na okolnostima i natusu.
Nema kopanja do u nedogled po karti, i trazenja onog sto se ne moze videti.
Nekako mi je sad laksa astrologija kad razumem njene limite, a u TA su joj tako i pristupali.

Psihopatske i sociopatske ličnosti su uglavnom jako harizmatične i imaju manipulativne sklonosti, jer im nedostaje empatija pa nemaju osećaj krivice. Sve što rade rade u svrhu ostvarenja sopstvenih želja ili potreba, bez griže savesti. A te ideje su obično jako narcisoidne i uvrnute. :D

Sada sam gledala kartu Novaka Đokovića, Fortuna na 11,47* Riba.

Novak je Blizanac/Jarac vladar ASC je Saturn na 19* Strelca.

Vladar Fortune, Jupiter na 18,56* Ovna, je u egzaktnom trigonu sa vladarem ASC Saturnom u Strelcu, koji je u 10. znaku od Fortune ( Ribama je Strelac 10. znak )

Tačka duha ili Spirit mu je na 20* Škorpije, na natalnom MC. :)

Poslednja izmena:
Nije kod njega tacka Duha nesto dominantna, mislim sportista je :D

Ova konjukcija Meseca i Jupitera ga je bas usrecila, Jupiter ovde drzi u "saci" Mars jer je u 10-om znaku od njega, i imaju uzajamnu recepciju.
Da li ista vise ukazuje na uspeh u sportu od Jupitera u Ovnu :D u konjukciji sa Mesecom-bogatstvo, popularnost.
To mu je i najbolje polozena planeta ja mislim(orijentalni Jupiter, sa Mesecom je) a vlada Fortunom.

Ali, Novak ima baš snažnu Veneru, u domicilu u Biku u 5. znaku od ASC u sekti, rodjen je noću.
Venera vlada i 10. znakom od ASC i ima sekstil sa Marsom.

Aha, sad vidim da mu je i Venera jaka, u sedistu u polju kojem se raduje.
Ipak bi ovde primat dala Jupiteru kao najdominantnijem, ugaon je, u triplicitetu, i sa svetlom(planeta spojena sa Mo je uvek jako dominantna)

Oba benefika su mu jaka, s tim što je Jupiter van sekte ali u noćnom rodjenju on u Ovnu ima triplicitet.
Vlada Fortunom i ima egzaktni trigon sa Vladarem ASC.
Orijentalan je i odličan, nema šta! I to što kažeš sa popularnost, Mesec je svetlo rodjenja u konjunkciji sa Jupiterom.

A Venera vlada 10. znakom od ASC i u 5. kući je ( sport, novac, materijalno blagostanje...)
Kada se malo zagrebe vidi se da ima potencijala koji je on baš dobro iskoristio. :D

Back