TORTE: recepti, saveti, ideje...

ih ne daju bonice al bas je to kaze Daca extra.....ja mrzim bockanje sa slagom, i rekla sam proletos, nikad vise, i nije mi djavo dao mira i prosli vikend posto nisam imala mnogo posla aj kao prihvatim jednu mini maus da bockam, ma nikad vise, makar ne imala ni jednu tortu za taj vikend, ljudi moji koliki haos, sve izbrljano slagom, od boja, kesa i spriceva na sve strane...jaoooo dize mi se kosa na glavi samo kad se setim....zato svima skidam kapu koji bockaju....:worth:

Snez@ kaže da joj dođe da za te bockane šlagom kaže da su najskuplje, samo da bi ih što manje naručivali. :) Ni meni nisu omiljene, ali nekada su najjednostavnije rešenje. Jer zove žena i kaže "Hoću kinder tortu, i da na njoj bude dinosaurus." I ja šta ću. Da pravim figuricu dinosaurusa - nema šanse, kažem "Mogu da ga nacrtam šlagom." I nabockam ga.

7136gm.jpg

28guu4h.jpg

301fz9u.jpg

8vwvic.jpg

a vid nase domacice sto se razmahala sa figuricama :-)) Bravo , super su ! Jos ces Ti nama uskoro i Winksice praviti ! Samo napred ...

:zblesav: Neka, fala lepo. Ni u najluđim snovima...Ne, ne... :sad2:

ZD ma ja bih ga pre od fondana iskrojila.....kao 2d sliku i vozi misko :)

Pa da onda razmišljam da li će (a hoće) fondan pustiti boju na šlag, pa na šta će ličiti, a morala sam da je završim u četvrtak noću, jer sam u petak odmah ujutru otišla na njivu. I nisam imala drugi termin za dekorisanje, nego četvrtak noć. Kažem, nije mi ta tehnika omiljena, ali šlag je moja velika ljubav.

Ja stavljam fondan na hani šlag, u koji dodam mleveni keks. Na sve načine se trudim da izbegnem margarin + šećer u prahu, pa onda nekada stavljam ganaš, nekada šlag, nekada ništa...Kombinujem i tražim najbolju kombinaciju.

Jedino nisam, a imam ideju već dugo, i probaću prvom prilikom za nas, da premažem tortu eurokremom. To mi ej najjednostavnije rešenje. Nema mućenja, nema hlađenja, samo kanticu pred sebe, i napred.

Hvala na pohvalama.....:) Ovo bockanje je nešto što traaaaaje, ako hoćeš da liči na nešto.... što se kesa i špriceva tiče, nemam ih na sve strane jer imam samo jednu kesu pa je posle svake boje perem i eventualno za neke sitnije detalje upotrebim kesu za zamrzivač.... A ne volim ovako dekorisane torte jer ih ne možeš uraditi uveče ako torta treba za sutra popodne - dakle crtanje u zadnjem trenutku, i tu ne sme da bude greške! Ta crna boja od konturnih linija uvek malo "pusti" boju i meni to izgleda neuredno. Moram pokušati da konture radim topljenom čokoladom, jer mi veliki problem predstavlja takva torta kad je radni dan, ja radim do 15h a torta treba u 16h, nema šanse završiti....

Au, b.elly, samo jedna kesa. :sad2: Ja imam 7 koje su u opticaju, i ceo paket Wilton od 24 neotvoren. Daj mi na pp adresu, da ti pošaljem par komada.

Hvala na lepim rečima, trudim se da napredujem, i da povećam broj porudžbina.

Lady, dobro si izbrojala. I ova je trebalo da bude roza, ali sam na kvarno rekla da imam samo ljubičasti papir, pa žena pristala. :) Stvarno bi bilo previše tri iste, za tako kratko vreme.

Au, b.elly, samo jedna kesa. :sad2: Ja imam 7 koje su u opticaju, i ceo paket Wilton od 24 neotvoren. Daj mi na pp adresu, da ti pošaljem par komada.

Hvala na lepim rečima, trudim se da napredujem, i da povećam broj porudžbina.

Lady, dobro si izbrojala. I ova je trebalo da bude roza, ali sam na kvarno rekla da imam samo ljubičasti papir, pa žena pristala. :) Stvarno bi bilo previše tri iste, za tako kratko vreme.

Ovo je odlična fora, da ne bi pravila mnoogo puta iste nego da imaš varijaciju na temu :)

Što se kese za dekorisanje tiče, sve torte koje sam odradila do sada su rađene tom JEDNOM! Doduše, vreme mi je da kupim 2 nove, jednu za male a jednu za velike nastavke, ali alata nikad dosta (a ni novaca).... A ti si duša od žene... kao i mnoge druge ovde (aktivne i neaktivne) i zato i volim ovde... više nego bilo gde drugde...:zag:

Ovo je odlična fora, da ne bi pravila mnoogo puta iste nego da imaš varijaciju na temu :)

Što se kese za dekorisanje tiče, sve torte koje sam odradila do sada su rađene tom JEDNOM! Doduše, vreme mi je da kupim 2 nove, jednu za male a jednu za velike nastavke, ali alata nikad dosta (a ni novaca).... A ti si duša od žene... kao i mnoge druge ovde (aktivne i neaktivne) i zato i volim ovde... više nego bilo gde drugde...:zag:

Sve to možeš sa onom za male nastavke, samo za velike ne stavljaš reducir, nego nastavak direktno u kesu. :)

I nemoj da se ja igram detektiva, pošalji mi adresu. :evil:

Hvala na pohvalama.....:) Ovo bockanje je nešto što traaaaaje, ako hoćeš da liči na nešto.... što se kesa i špriceva tiče, nemam ih na sve strane jer imam samo jednu kesu pa je posle svake boje perem i eventualno za neke sitnije detalje upotrebim kesu za zamrzivač.... A ne volim ovako dekorisane torte jer ih ne možeš uraditi uveče ako torta treba za sutra popodne - dakle crtanje u zadnjem trenutku, i tu ne sme da bude greške! Ta crna boja od konturnih linija uvek malo "pusti" boju i meni to izgleda neuredno. Moram pokušati da konture radim topljenom čokoladom, jer mi veliki problem predstavlja takva torta kad je radni dan, ja radim do 15h a torta treba u 16h, nema šanse završiti....

Ja konture radim čokoladom za kuvanje, otopim, sipam u kesicu za zamrzivač i crtam. I ukusnije, a i nema razlivanja boje.

nesto me kompijuter zeza,kaze muz otice ce nam graficka pa da podelim slika dok ih jos imam..moj vikend rad...
attachment.php
.ovako izgleda kad otac slavljenika ugovara tortu,kaze mi majka slavljenika da hoce neku sportsku,lopta,dres i grb kluba za koji trenira slavljenik ali posto putuje javice mi se njen muz da se dogovorimo oko detalja..njegova vizija torte je izgledala ovako
attachment.php
.ovde sam dobila figurice da stavim na tortu
attachment.php
.
attachment.php
.tek kada sam prebacila minnie u komp videla sam trepavice da su joj se slepile,hahaha

B elly ma sta se zahvaljujes, i nisam nesto mnogo pomogla, pa tu smo jedna za drugu uvek....sto ti kazes zato i volim ovaj forum vise nego sve drugo na fb, ove se nekako osecam kao deo veeelikeee porodice, i cini mi se kao da ste sve moje i da vas znam sto godina...:)
Sanja bas su slatke ove figurice, znam da si rekla da si ih dobila al moram da ih pohvalim :), ali mi se cini da su malene, ili gresim a tako su medene.....:) e treba to tako sitno napraviti....moje sa likom uvek nekako ispadnu velike.....:confused:

Slične teme

Back