TORTE: recepti, saveti, ideje...

Prvo moram da vam se zahvalim na mnoštvu informacija koje sam "upila" iz vaših kuckanja po forumu... A onda da se pohvalim svojom prvom fondan tortom :) Figuricu klovna je pravila Fondanfigurice Nana, sve ostalo je mojih ruku delo :)

kostina torta.jpg
 
Ha ha ha to je nasa Pajkicka ali jednom sam je pitala za neki recept i nikad mi nije poslala. Pa sam mislila eto ako neko zna da ga dobijem laksim putem ha ha ha.

- - - - - - - - - -

Giotto su kuglice pune lesnika i nekog krema poput rafaela ili roshera i odlicne su.

Skupe te kuglice, majko mila, uh... vidjela sam ih juce na buvljaku, a i OERO keks sam pronasla i zacudila se sto ga imaju A da je skup, ne daj ti Boze-jedno pakovanje oko 200din, ma nisam uzela jer sam i onako kao i vazda potrosila mnooooogoooo vise para nego sto planirah. Ali ima da ga isprobam kad je vec toliko izvikan, u cemu je to fazon kod tog keksa.

Sto se tice te Pajkickine torte, evo ja cu je pitati, ja sma njoj vec toliko savjeta podjelila, posebno na pocetku njenog tortenog posla, a i kasnije sta god sam je pitala nije bilo da mi nije dala recept ili neku informaciju. Mislim da se danas vraca iz
Beca, pa cim nesto saznam, ja prosvercujem recept ovdje :zper:
 
Ja sam probala sa drvenom, koliko god je naprasim secerom pocne negde da se lepi pa sam se opremila plasticnom cim sam imala porucenu torticu sa fondanom.

Moram da vam prenesem moje amaterske utiske o fondanu. Uzela sam fondan u boji od FB Kalupi i alat za fondan torte i kolace (verovatno je clan na forumu :) ) i verovatno su vam vec poznati. Iz prve sam uspela da razvucem i prebacim fondan na tortu, lepo se mesi, ne rasipa se niti razvlaci kao zvaka (videla sam komentare tog tipa za neke fondane) i nije vlazio u frizideru. Boje su super jake. Ja sam zadovoljna i cenom i kvalitetom, mozda moze da se nadje jeftinije ali za tako malu razliku u ceni nemam nameru da isprobavam.

A ove sam napravila za svoju dusu, ova sa coko dekoracijom je njaaaaaaam njaaaaam, kombinacija cokolada, narandza i limun. Ne volim preslatke torte, volim citruse pa sam jedva cekala da isprobam recept. Druga je nugat, po jednom od recepata sa foruma. Ne zamerite, nisam sigurna ciji :rumenko:

P1060452.JPG
P1060403.JPG
 
Evoj još jedna sličica od ovog vikenda, nisam bila sigurna gde bih trebala da stavim sve to pa sam sve na jednu sličicu pa ovde. To je sve što sam radila za jednu svadbu ovog vikenda. Torta (tražili su da bude manja, ne mora da bude dovoljna za sve goste pošto puno torti dobijaju), voćni sto i par detalja sa istog, u nedostatku lubenica i dinja, rezbarila sam tikvu, cake pops i 370 medenjaka. Medenjaci su bili i upakovani sa trakicama sa imenima mladenaca ali mi se ova fotografija više svidela pa sam zato nju stavila.

attachment.php


P. S. Još da priupitam da li pstoji tema za voćne dekoracije pošto je ja nisam našla, a to mi je baš zanimljivo i imam i neke sličice koje bih okačila.
 
Hvala. Ovo ću da isprobam. Hvala za link- sajt je fenomenalan! http://www.zakuvavanje.org/index.php/torte-kolaci-pite-slatkisi/cokoladna-torta

- - - - - - - - - -

http://zakuvavanje.org/index.php/torte-kolaci-pite-slatkisi/torta-sa-jabukama-izvnuta-torta

- - - - - - - - - -

Help! Help!
Trebalo bi da radim tortu za venčanje na tri nivoa, za 80 ljudi.
Da li je u redu da radim 35x35, 25x25 i 15x15. Videla sam takvu tortu i veoma mi se sviđa odnos spratova, ali pošto nisam radila tako nešto, nisam sigurna da li je to odgovarajuća količina. Inače visina torti bi bila oko 10-12cm, nikako niža...
Hvala na svakom savetu, sugestiji...

Ispod 20 kg ti neće biti lakša, veruj.
 
Pozdrav devojke stvarno ste super vec duze vreme citam forum i pronasla sam dosta saveta i neke recepte koji su feomenalni kao npr zoja koja je jedna od najlepsih torti koje sam probala bas po mom ukusu a nisam neki veliki ljubitelj slatkisa ali volim da ih pravim.

Skoro sam probala neku tortu da iskombinujem od vise torti po nesto uzela i moji ukucani se odusevili pa reko za pocetak kao novajlija i ja doprinos daa dam mozda vam se i svidi :)

torta je sastavljena od vise torti pa je mogu nazvati kako god mozda karamela torta

za kore sam koristila recept iz milka torte nezna tacno ime clanice cije je recept ja sam je pravila u kalupu obim 18 i koristila ove mere

2 belanca dobro umutiti sa 40 gr secera u umuceno dodati 20-30 gr ml lesnika i 20 gr brasna
napraviti 4 ovakve kore

za fil sam koristila karamelizovan secer kao iz snikersa i jos ponesto dodala
8 kas secera istopiti karamelizovati dodati 3 dl mleka dok se neistopi secer pa u to dodati karamele bombone isto da se istope zatim 2 pudiga od karamele razmucena u 2 dl mleka i 1 kas gustina + 8 zumanaca kada se fil ohladi dodati umucen puter ili margarin kako ko voli ja nedodajem secer u prahu sa puterom jer je dosta sladak vec skuvan puding u isti fil sam malo dodala lomljenu plazmu ne mnogo i 100gr lomljenu cokoladu sa krupnim lesnicima
onda sam rastopila belu cokoladu sa malo putera i redjala kora-top. cokolada -fil-kora i tako do kraja

:)
 
Pravila sam tortu od čokolade po svom receptu, jer ni jedan koji sam pronašla nema ''dovoljno'' čokolade:D...
Za sve ljubitelje čokolade ova torta je čokoladstvena :klap:
Pogledajte prilog 314233


Jednostavno se pravi i nije skupa...dobraaa kombinacija
Koraci pripreme na http://www.zakuvavanje.org

Barem jos jedna, a najbolje dvije kore i pripadajucih slojeva fila da bi to bila onako bas bas coko torta, prvenstveno zbog visine, jer ovo mi dodje vise kao kolac. Drugo, fil mi se cini na osnovu fotke presjeka nedovoljno cvrst, mogda grijesim?
 
Barem jos jedna, a najbolje dvije kore i pripadajucih slojeva fila da bi to bila onako bas bas coko torta, prvenstveno zbog visine, jer ovo mi dodje vise kao kolac. Drugo, fil mi se cini na osnovu fotke presjeka nedovoljno cvrst, mogda grijesim?
Slažem se da bi još jedna kora bila baš, baš torta i to ću sledeći put i uraditi a ovo je bila prva, probna varijanta i nema baš neku visinu. Ko će je pojesti toliku:D. Treba povećati meru za trećinu ili polovinu i to je to.
I da, kalup je bio malo veći...
Fil nije mekan a opet je dovoljno kremast. Hvala na sugestiji i zapažanju:hvala:
 
Poslednja izmena:

Slične teme


Back
Top