TORTE: recepti, saveti, ideje...

mozda je problem u tepsiji,tj plehu.deblje dno pa ne moze odozdo da dopre temp i onda se secer samo topi,a odozgo se samo susi.ja imam neke plehove u obliku srca,kad u njima pecem,obavezno moram da vadim koru i da je okrecem pa onda ponovo da vratim u rernu.
Definitivno je to, nema drugog objasnjenja, jer prokron je zilav materijal i onako kako da se izrazim GUST, a super su mi dimenzije jer taman kada se malo povce kora kada se ohladi ispalo bi 23x33cm. Sada moram i dalje peci u onoj metalac tepsiji jer jedinu nju imam da je duboka i pravougaona, ali je nekako izduzena a uska, pa mi torta bude bzv oblik, ili moram da sijecem i zezam se kada nafilujem

moja prva svadbena
attachment.php
.ovom nisam zadovoljna
attachment.php
.
attachment.php
i
attachment.php

moram da pitam ovde,valjda smem?sad me zvala kuma koja je htela da naruci tortu za svadbu kod mene i kaze da restoran u kom je svadba ne prima torte bez sertifikata?:dontunderstand:....jos su me neki pitali za igraonici im je trebala,uzeli su al kazu da pocinju po igraonicama neki da traze.znate li sta o tom?

moram da pitam ovde,valjda smem?sad me zvala kuma koja je htela da naruci tortu za svadbu kod mene i kaze da restoran u kom je svadba ne prima torte bez sertifikata?:dontunderstand:....jos su me neki pitali za igraonici im je trebala,uzeli su al kazu da pocinju po igraonicama neki da traze.znate li sta o tom?

Meni je skoro žena rekla da joj treba deklaracija za tortu. Ja sam joj objasnila da nemam registrovanu radnju, ali je ona rekla samo da ja napišem i zalepim na tacnu, kao da će neko proveravati da li je registrovano ili nije. I ja sam tako uradila, napisala naziv torte, sastav, rok trajanja, odštampala i zalepila. Žena odnela, bez ikakvih problema.

ja sam redovno kucala deklaracije u radnji koju sam vodila , jer 70 % robe ( traktorski delovi ) koja je stizala nije imala iste . Za dvadeset godina vodjenja radnje nisam platilla nijednu kaznu trzisnoj inspekciji zbog deklaracija . Tako da , draga moja Sanja , ako ja nisam u zatvoru , neces ni Ti . Samo , pametno , to odradite . Nadji neku valjanu da Ti bude mustra :zper:

Definitivno je to, nema drugog objasnjenja, jer prokron je zilav materijal i onako kako da se izrazim GUST, a super su mi dimenzije jer taman kada se malo povce kora kada se ohladi ispalo bi 23x33cm. Sada moram i dalje peci u onoj metalac tepsiji jer jedinu nju imam da je duboka i pravougaona, ali je nekako izduzena a uska, pa mi torta bude bzv oblik, ili moram da sijecem i zezam se kada nafilujem

Prohrom se mnogo teže zagreva nego običan lim i verovatno se šećer zbog toga počne topiti.
Kod sušenja kora ja koristim pleh iz rerne onaj najveći. Na pek papir iscrtam dimenziju koja mi treba pa tu "formiram" koru i to tako da mi ostane oko 0,5cm od oznake na papiru jer kora malo naraste. Kod sušenih kora, nikad ne razvlačim belanca do ivice pleha. To sam negde ovde na forumu čitala, davno...

Prohrom se mnogo teže zagreva nego običan lim i verovatno se šećer zbog toga počne topiti.
Kod sušenja kora ja koristim pleh iz rerne onaj najveći. Na pek papir iscrtam dimenziju koja mi treba pa tu "formiram" koru i to tako da mi ostane oko 0,5cm od oznake na papiru jer kora malo naraste. Kod sušenih kora, nikad ne razvlačim belanca do ivice pleha. To sam negde ovde na forumu čitala, davno...
Znam da narastu, nikad ni ja ne stavim do pleha, nego bas tako 0,5cm odvojim, ali nisam nikad radila to da samo nacrtam na papir bez odgovarajuceg pleha, plasim se da ce da krene da raste na sve strane pa da ode u sirinu i ne zadrzi svoj oblik, ali izgelda ne treba da se toga plasim, probacu onda sljedeci put tako
U svakom slucaju NARAVOUCENIJE citave price, ne stavljajte SUSENE kore u prokron tepsije :rtfm:

Ja znam cesto isto tako kao belly kad mi treba neki odredjeni oblik........posle moras malo da iskrojis koru....rasiri se malo.....time sto crtam opet prislonim na koru i iskrojim nozem po ivicama...... Ja imam drugi problem sa kinder korom....skidaju mi se lesnici sa papirom...ne znam zasto.....probala sam promeniti i papir i lesnike i tepsije.....
jedino mozda ako je donji grejac malo oslabio.....ne znam sta bi drugo moglo biti......sledeci put cu probati u novoj rerni pa cu bas videti....nisam vise pametna......

Poslednja izmena:

Slične teme

Back