TORTE: recepti, saveti, ideje...

I jedna Mia and Me, malo drugačija nego obično. Nešto sam smišljala, smišljala, probala stalak, prekomponovala tacne kako sam htela. A mm je samo obilazio oko mene i ništa mu nije bilo jasno šta sam ja to smislila. Ali nisam imala vremena da mu objašnjavam ;). I eto rezultat...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Torta mom unuku za krstenje.Od sve guzve za pripreme zaboravila sam da je slikam kod kuce.Najveca koju sam do sada napravila.
Zdenka super je torta, ovako je jos ljepsa slika kada je uz malisana njegova tortica

Koji broj žice naručujete za ove zvezdice i srculenca?
Ja narucujem 24 jer je to najdeblja varijanta a da u pakovanju ima 50kom

Ne bih ja kačila slike, nego Daca rekla da će posle doći da gleda, pa mislim, možda mi udeli koji kompliment. :)

Na forumaško druženje, Kata mi donela ovaj prelepi cvet, a Daca cirkonske trake. Pošto ja skoro neću imati priliku to da upotrebim, iskoristila sam tortu koja je posle sasvim drugačije izgledala. :)

img3321-1.jpg

Posle je izgledala ovako

img3324-1.jpg

i jedna šlagirana, meni mnogo slatka

img3325-1.jpg

ZD ne znam jel bila nasa Daca na forumu ali imas sve komplimente od mene :) Super su tortice, ovu slagiranu sam videla i na fb i bas mi se dopala...jednostavma ali bas efektna..... a sto se tice ove spratne to ti je pametno, sad ce videti neko na fb pa mozda i poruci......meni niko sa cirkonima nije porucivao, i kada sam u radila prvu sad bi svi sa cirkonima te svecane torte.....

Tu sam ja, tu sam, samo vas posmatram, a slaba sam sa vremenom, malo i sa zdravljem, glupo obdaniste, sve nas je zarazilo, pokvarilo mini odmor i tako to. Da, pri tom sam i pospana, razocarana, tuzna, ali dobro sad, sta je tu je...
ZD posto bestije ne daju bonice, torte su ODLICNE, bravo za ideju da slikas sa sve buketom i trakom, a kasnije to ispade sasvim druga torta, i ovako i onako obe izgeldaju super!!! A bice sada torti i sa crikonima, kazem ti, samo nemoj da mi ukrades moju simbiozu kada navale da traze i bukete :zcepanje:

Evo i mojih tortica od prošpog vikenda, kada smo se selili. Luda kombinacija i selidba i torte, još sreća, pa ih je bilo minimum
čokoladna sa bananama
attachment.php

i 4 mini jednoj mami, koja je na ćerkinoj svadbi htela da budu 4 torte, ovde se ne nose toliko torte u svatove, nego roditelji sve organizuju
attachment.php

Ovo su torte od ovog vikenda, u novoj kuhinji, u novoj rerni. Slikala sam samo jednu dobošku, a bilo ih je još dve, ali samo sa snegom
attachment.php

nugat sa malinama, po Cilencetovom receptu
attachment.php

bela reforma sa lešnicima
attachment.php

svadbena: dole orasi sa čokoladom, višnje, suvo groždje, sredina grčka a gore tartuf, uz nju je išla još i doboška i mladenci su danas rekli, da za njih nije ni ostalo, sve se pojelo. Pa reko naravno, kad to nije slovačka klasika, nego ima i ukus.
attachment.php

i presek nugat sa malinama.
attachment.php

Da mrzim kinder tortu, to znam oduvijek, ali ovo sto mi se sada upravo desilo, nikad nije bilo. Stavila sam koru da se pece prvi put u tepsiju od prokrona i sada nakon sat vremena otvorim da vidim dokle je to stiglo, gornja povrsina se fino susi, a dole kora pliva u tecnosti, bukvalo, sve se bjelance otopilo i pliva citava korica u toj vodici :besna: treba 6 torti nocas da nafilujem, sve neke zahtjevne, samo jednu mogu u obluc filovati, ostale sve neke pravougaone, naopakih dimenzija, i naravno jedna od njih je i ova kinder, plus tri koje treba dekorisati za ujutro. Mislila sam njih da prekrijem fondan pa da onda ove filujem i nastavim u neko gluvo doba noci da zavrsavam dekorisanje ovih za sutra. I sad sta???? Zasto mi se to desilo :dontunderstand: :dash:

Slične teme

Back