Kata Sombor
Aktivan član
- Poruka
- 1.042
sama si rekla i rešenje . Glindžava tacna , šlag je gušće ulupan , kad se ohladi i stvrde dovoljno je i mali pomak da pukne . Probaj sa kartonskim tacnama , sigurno ima razlike ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
e da Vas pitam , koju čokoladu koristite za ganaš krem . Ja stavila 300 gr 70 % kakao od jedne vrste , i 200gr Menaž čokolade . Znači grozan je . Lepo se to spojilo i stislo , ali je gorko , strašno . Kako da ublažim gorčinu . Žao mi baciti pola kg čokolade i pola litre slatke pavlake ...
Prvo tankim slojem fila, najbolje kada radim neku coko tortu sa kuvanim jajima na pari, e taj drzi super citavu tortu, a kasnije preko toga isto jos tanji fil puter kremaPozdrav i pitanje za Daca_su molim te da mi kažeš sa čim premazujes torte prije presvlacenja fondanom?
Kato, za ganaše je najbolje koristiti čokoladu sa 48 - 58% kakava (ja koristim od 50-56%). Takva čokolada ima veći deo kakavovog maslaca i taj se onda lepo topi u ustima. Čokolada sa 70% je bolja za oblivanje (npr. pralineja, ne za unutrašnjost) jer je tvrđa.
Ganaše možeš ublažiti tako da umutiš slatku pavlaku samo toliko, da bude malo čvršča od tečne, dakle ne sme da bude skroz čvrsta i to dodaš ganašeju. A još je bolje ako staviš koju kašiku nutele i maskarpone.
Pošto sam ja stvarno jako zakasnila u postavljanju slika, evo prvo sam sredila ove svečanije
moj prvenac u radu sa royal-om
dole milka topljena, gore kidy sa jagodama
i drugi rad sa royal-om, ono sitnije je bilo mnogo lakše jer su kratke linije, a ovo dugačko, uh... ruka mora biti baš uvježbana, što se kod mene vidi da baš i nije
obe torte milka sjeckana
kidy sa jagodama, ovaj blesavi smajli je crtež druga kome je bio rođendan pa se njegovo društvo malo zezalo
moskva sa jagodama i ananasom
bilo je puno šetanja oko ovog motora dok sam napokon sve te cjevčice i ostale detalje stavila na svoje mjesto
plazma sa čoko bananicama
lud-lab, još jedna u nizu ovakvih dekoracija
crna nugat, to je ona što je trebala da bude što slađa, sada je dekoracija bila prilagođena ženskoj osobi, mada je po meni pretrpano bilo sa ovim krugovima po obodu torte, ali mušterijina je zadnja
moskva šnjit
milka sa topljenim čokoladama
žena kad je došla po tortu nije se mogla načiti kako to da kuglana može da stane na tortu pa još sa cokoladom i šlagom
čoko kremasta, meni se lično jako dopada ovakva šarena kombinacija šlaga, čokolade i fondan detalja
kidy sa crvenim voćem, narudžba u zadnji čas
voćna sa raznoraznim svježim voćem, vanila krem
torta sa bezbroj poruka, jedva sve ja to nekako ukombinovah
crna nugat sa malinama
moja prva knjiga i ovakva dekoracija uopšte
oba sprata crna nugat
muka teška mi je bilo iz Hani šampanj fondana izvaditi ove ruže patchwork sjekačima, ma nema šanse koliko je ta boja kao i još par njihovih nijansi mecavo i razvlačljivo
čoko kremsta i plazma
moskva šnjit
milka sa topljenim čoko
dekoracija po drugi put skoro ista, čak ni kombinaciju boja nisu htjeli da mijenjaju, samo oblik torti
Boem i dvije kinder
e da je svaka dekoracija ovakva, bilo bi SUPER, nakon presvlačenja sve je bilo upakovano za nepunih sat vremena
Hvala ti draga puno, ma pravo da ti kazem, nadam se da nece ni biti tako cesto prilike, nekako nemam kad da uvjezbam tu ruku da bude mirna toliko da su sve te linije, posebno ove dugacke tako idealno ravne.Daco, ne daju bone pa ću javno da te pohvalim, sve torte su odlične. Za royal treba mirna ruka ali i malo vežbe tako da će sledeće biti još bolje sigurno.
Ivana, Ivana, pa sve su divne, nemam rijeci, ali gitara, ne znam kako si uopste uspejla da nacrtas ove note ovako precizno, na gitari svi detalji vrhunski, a sve skupa kada samo pomislim koliko je tu bilo rada, mogla si jos bar 5 torti za to vrijeme nekih klasicnih da odradis. Nadam se da se sav taj trud i rad na kraju i isplatio