TORTE: recepti, saveti, ideje...

Odavno nisam bockala šlagom. I kad god treba to da radim, setim se Sneže sa Busija, koja kaže da joj dođe da kaže mušterijama da su najskuplje te što se crta po šlagu! :) Vala, i ja bih tako. Pipavo je do ludila.

34rypgo.jpg

Ja mislim da je to ganaš, samo malo prohlađen, pa preliven preko šlaga. A glazura od čokolade sme preko šlaga, ja sam to radil milion puta.
To je gansch sigurno, uh, prije nekih mjesec mozda i vise sam sa jednom sugradjankom na FB o tome pricala kakv treba biti da bi se tako fino prelio do pola oboda torte, a li sad niakko da nadjem te poruke, ako nije kasno, ja cim saznam detalje pisem jer nisma probala do sad nikad, a bas izgleda efektno i brzo samo kada se usteli

Odavno nisam bockala šlagom. I kad god treba to da radim, setim se Sneže sa Busija, koja kaže da joj dođe da kaže mušterijama da su najskuplje te što se crta po šlagu! :) Vala, i ja bih tako. Pipavo je do ludila.
Domacice, ne daju bonice, ali bravo za bockanje ai za ovu pink nijansu koju si dobila, super je intenzivna. Ja to ne radim uopste, evo juce su bile potencijalne musterije i trazio slavljenik za svoj 18 rodj iskljucivo bockanje Delije Sever znaka sa nekim macevima, nudila sam crtez na fondanu, isjecen iz dijelova, nije bitno, samo da je fondan i okolo ogradica od bijele cokolade, nije htjeo. Ja definitivno to ne znam, a Sneza je isto skroz u pravu

Poslednja izmena:
Evo, napisala mi je drugarica ovako:
Zagrejes 120ml sl.pavlake, ja koristim meggle, i prelijes je preko 100gr iseckane cokolade za kuvanje sa 40% kakao mase, ostavis minut dva da miruje, pa dobro promesas da se cokolada otopi! S vremena na vreme promesas ganache, i kad je konzistencije poput pudinga, kreces u akciju, kasikom sipas po torti, lagano razmazujes i prebacujes preko ivica! Polako i uspece!

34rypgo.jpg

ima ona recenica iz filma ivkova slava "pa gde nadje tu najskuplju?"...ja nisam vesta niti sam neki majstor za ukrasavnje,prihvatala sam porudzbine i danas za sutra i kilo za probu,poklanjala kile i kile preko zatrazenog al ovo bockanje slagom nikako ne uzimam...tu mi je granica.znam da je jako pipavo i da stvarno treba znati.zato se svima vama koje to radite divim....svaka cast jos jednom

jel moze neki predlog za tortu,treba mi ideja,vaspitacica nam je trudna i odlazi na bolovanje,a kad se vrati deca ce vec krenuti u skolu.mislila sam da napravim figuricu trudnice koja sedi pod suncobranom,ali kako da ukljucim decu u to?samo da ispisem njihova imena?neki predlog?molim vas?

Prvo se kuva fil zato sto 3 kasike idu u kore.DakleM....15 zumanaca,350grsecera u prahu,360gr cokolade,kuvati na pari,u ohladjeno dodati 375gr putera i dve kesice umucenog slaga.Peci 3 kore od 5 belanaca,5 kasika secera,120gr oraha,3 kasike fila i 1 kasika brasna.Ja je po ovom receptu pravim,e sad verovatno da ima varijacija kao i za vecinu torti:):)

Cure hitno mi je,treba mi recept za rolat od banana ,proveren,jednom sam pravila po receptu od ZD ali sada ne mogu da ga nadjem :sad2: a odlican je...

Evo ti iskopirano iz mojih pp, samo je varijanta sa jagodama. A isto je i sa bananama.

Napravila sam koru od 5 belanaca, 5 kašika šećera, 3 žumanceta, 5 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Ispekla u plehu od rerne, dimenzija 35x30cm.

Fil sam skuvala ona dva žumanceta što su mi ostala od kore, 12 - 13 - 14, otkud znam koliko kašika šećera, 60g gustina i 2 kašike brašna u 1/2l mleka. Kada je bilo mrtvo hladno, spojila sa pola margarina. Nafilovala, iseckala jagode, zamotala, zveknula brzinski šlag...i otišla da upoznam talenta.

Slične teme

Back