TORTE: recepti, saveti, ideje...

attachment.php
[/IMG]
attachment.php
[/IMG]

9sdmpy.jpg

29swvp.jpg

2r5qfxz.jpg

I mladenačka, koju sam poklonila, i za koju nisam ja pravila figurice. Pravila mi je neka devojka sa FB, i uopšte nisam zadovoljna, jer nisu bile suve. :( Zato i nisam mogla da ih stavim na gornji kofer, jer su već bile nagnute unazad kada su mi donete, a kako nisu bile suve, samo su se naginjale još više. :sad2: Vrlo neposlovno od nje, upakovane samo u celofan, bez kutije, a zna da se nose van Beograda, tako da uopšte nisam zadovoljna.

ovih dana sam ustajala u 5 ujutru,pocela da radim,zaspim ja negde oko 11,posle par minuta zvoni mob hoce covek tortu za sina(razvodi se od zene pa hoce da iznenadi sina a nije u beogradu).ulazi muz u sobu i pita sa kim pricam,ja reko narucili mi tortu.kaze on pa zar i dok spavas moras da primas porudzbine....sta cu,zao mi deteta....
attachment.php

Poslednja izmena:
Kore za gabon su porilicno debeljuskaste po mm receptu,ja je pravim od 5 belanaca i peku se tri takve kore u 28cm i bas su onakooooooo,deblje od zojinih kora poprilicno.Ja sam je pravila i za Uskrs i Sonjina donja rodjendanska je gabon,samo sam joj povecala fil i dodala lesnike,ali kore su po receptu za gabon tortu

Možda je ganache... nisam nikad probala da prelijem tortu. Sa čokoladom sam prelivala glazurom kao za kolače čokolada+ulje+malo margarina. Meni samo čokolada i ulje ne budu dovoljno tečni da mogu lepo da prelivam (a sa belom sam se baš razočarala).
Sa ganashe sam samo premazivala tortu onako kad se malo prohladi, mislim da ima u albumu onaj zidni sat, ali to nema efekat da je preliveno čokoladom. Možda da se ganashe odmah prelije preko torte, kada se otopi čokolada - znači bez hlađenja...

Poslednja izmena:

Slične teme

Back