TORTE: recepti, saveti, ideje...

Nisam znala gde da postavim pitanje, pa ajd ovde, ako nije dobra tema neka moderator premesti.
Zanima me kako se presvlaci ona torta od stiropora? Ja evo pokusavam da prebacim fondan preko nje (10x10, okrugla) vec pola sata, cepa mi se na vrhu non stop,odlepicu. Da ti na nju ide puter krem ili ne? DA li treba te ivice malo da ublazim? Imam utisak da su ivice preostre i da ga one cepaju posto je prilicno visoka a mali precnik. Ako da, kako?
Nisam probala na drugim precnicima, krenula kao od najmanjeg i sad sam zapela a treba da odradim maketu za petak ujutru da bude gotova :dash:

ja sam te makete presvukla sa onom providnom prijanjajućom folijom i oblepila selotejpom . Meni su služile za vežbanje ispočetka kad sam vežbala . Vežbala sam na njima i šlag i fondan . Ne znam da li ti to treba za jednokratnu upotrebu ( samo sad ) ili da Ti ostane i kasnije . Ako ćeš više puta koristiti onda ih obavi folijom . Pre fondana uzmi margarina razmekšanog na prste i premaži tortu i zalepi će se . A šlag sam ja kad izvežbam to što sam planirala , uzmem , saperem sa vodom , prebrišem i mogu ponovo raditi ...

Kato, probala sam i tu prijanjajucu foliju da stavim, isto mi se desava. Taman prebacim lepo sve i onda samo krece malo po malo da "puca po savovima" Evo sad mi stoji na stolu pored mene,ostalo je na povrsini, sve sa bocnih ivica je spalo. Dodje mi da je slikam da vidis na sta lici.Citala sam da fondan ne treba da bude pretanak, da to moze da bude problem, ja stvarno ne znam, ja deblji od ovog ne znam da razvijem a da lici na nesto...
Treba mi samo za tu priliku, nisam planirala da koristim vise puta.

Hvala, ladyns, danas kad dodjem sa posla cu probati ponovo. Sinoc sam se toliko iznerala, uh, kazem gledala sam klipove na YT i sve deluje tako lako kad ono... razmisljam se, jedino ako je ovaj Barvalo fondan malo grublji... ne znam, probacu i njega da jos vise razmeksam... stavicu BC... valjda ce nesto da uspe.

Samo da javnem da sam jos par puta pravila WOW tortu po receptu ZD i tek sam sada imala priliku da je i probam kod sina na prvom rodjendanu :)
Kore sam kvasila fantom od narandze i mogu vam reci da je odlicna kombinacija, bila je unutra socna i svi su je pohvalili a spolja cvrsta i idealna za dekorisanje. Eto...moze i tako.
I jos jedna stvar, koleginica je pravila sa visnjama, u slatku pavlaku je stavila visnje a kore je kvasila sokom od visanja i bila je takodje odlicna.

Da se i ja upisem za torte od stiropora, meni je mnogo lakse obloziti takvu tortu jer mogu da peglam koliko hocu :)
Ne mazem nista pre fondana vec samo vlaznom sakom predjem po maketi i stavljam fondan, pri dnu uvek landara ali kad se stavi neki niz kuglica ili trakica stoji. Meni tako dekorisane makete stoje jos od sajma prosle godine u radionici i nista nije mrdnulo.

Pozajmila sam sliku od ovih divnih ljudi od kojih sam narucivala

559039_510746208949786_383062986_n.jpg

Ja nekako i dalje mislim da ove ostre ivice moram na neki nacin da ublazim. Evo, gledam sad po netu razne slike torti koje su u stvari makete uglavnom sve imaju blazi prelaz taj gore nego ove.:think:

Pozajmila sam sliku od ovih divnih ljudi od kojih sam narucivala

559039_510746208949786_383062986_n.jpg

Ja nekako i dalje mislim da ove ostre ivice moram na neki nacin da ublazim. Evo, gledam sad po netu razne slike torti koje su u stvari makete uglavnom sve imaju blazi prelaz taj gore nego ove.:think:

Ja sam na netu videla da malo ublaze ivice peglom za fondan, pre nego sto cetkom premazu maketu tek pomalo vodom, i onda stavljaju fondan. Nisam jos uvek isprobala!

sad sam isla da izbunarim ove moje i imaju iste takve ivice, meni je to muz krojio od stiropora desetke..... ja sam oblagala i sa domacim i sa barvalovim crvenim fndanom i isto mi se ponasalo.....mozda si ti razvaljala predebelo pa je padalo od tezine jer se nije imalo za sta zalepiti...ja sam fondan tanjila na debljinu kao i za redovnu tortu i sve ok bude

Slične teme

Back