TORTE: recepti, saveti, ideje...

treba prvi put da pravim 3D tortu od plazme, ja sam to jednom pokusala za svoju dusu pa mi nesto nije bas islo,stalno mi je nekako padao.... posle sam citala da treba prvo dobro da ohladim plazma masu pa da tek onda pravim oblik, i nakon toga opet dobro da se stegne pa onda dekorisem....treba da pravim medu kojeg cu bockati sa slagom.....jel moze neko da me uputi kako da mi se meda ne skljoka kao prosli put :) da li je ok tako da masu prvo dobro ohladim pa onda da pravim oblik ili ima jos neka caka......

Draga,na ukrasavanju na 298str,ima moj meda od plazme,rascupan slagom,napravljen i ukrasen prilicno lako.Standardan recept za plazmu,kad se stegla masa.oblikovani delovi,spojeni,kroz glavu i telo stapic od raznjica,slag cvrsto umucen,nastavak 233 i ozeziiii:):):)

jedna za desetogodisnjicu braka...
attachment.php

Jel moze pomoc prijatelja? Zasto ne mogu da odgovorim na reputacije-odnosno da pisem po necijem zidu :eek: NE KAAAAPIRAM!!!

Pokuscu. Kada preko korisnickog imena udjes u profil nekog kome zelis da pises na zidu, na vrhu postoje polja Aktivnosti, Poruke korisniku, O meni, Prijatelji.. Proveri da li je kliknuto na Poruke korisniku, jer se cesto otvori strana na kojoj je aktivano polje O meni. nadam se da je to to.

Istovremeno Bravo za Cecu i Stanu R.

Pokuscu. Kada preko korisnickog imena udjes u profil nekog kome zelis da pises na zidu, na vrhu postoje polja Aktivnosti, Poruke korisniku, O meni, Prijatelji.. Proveri da li je kliknuto na Poruke korisniku, jer se cesto otvori strana na kojoj je aktivano polje O meni. nadam se da je to to.

Istovremeno Bravo za Cecu i Stanu R.

Ili sto bi moja mama rekla: "Nije zvaka za seljaka!" Hvala za pomoc :D

uvek mucim muku sa filom za snikers tortu, onim sa mlekom u prahu, sad sam nasla recept po kome se u karamelizovani secer sipa mleko i zakuva vanil puding i onda izmiksira margarin sa mlekom u prahu i kikirikijem i doda tom skuvanom pudingu....jel probao neko na taj nacin da pravi taj fil....ili kako vi pravite....

uvek mucim muku sa filom za snikers tortu, onim sa mlekom u prahu, sad sam nasla recept po kome se u karamelizovani secer sipa mleko i zakuva vanil puding i onda izmiksira margarin sa mlekom u prahu i kikirikijem i doda tom skuvanom pudingu....jel probao neko na taj nacin da pravi taj fil....ili kako vi pravite....

Ja po onom što je pisala Boba As torte. To bude čvrsto kao malter, nema šanse da procuri.

treba prvi put da pravim 3D tortu od plazme, ja sam to jednom pokusala za svoju dusu pa mi nesto nije bas islo,stalno mi je nekako padao.... posle sam citala da treba prvo dobro da ohladim plazma masu pa da tek onda pravim oblik, i nakon toga opet dobro da se stegne pa onda dekorisem....treba da pravim medu kojeg cu bockati sa slagom.....jel moze neko da me uputi kako da mi se meda ne skljoka kao prosli put :) da li je ok tako da masu prvo dobro ohladim pa onda da pravim oblik ili ima jos neka caka......
Meni to nekako ide od ruke, mozes da pogledas moje pepe prasice u 3D, ja umuckam plazmu, formiram telo i glavu koju stavim pored tela da se tako steze, kada se stegne, obicno celu noc, nabijem sa oprostenjem :) glavu na telo, naravno stapic je obavezan i onda malo popravim gde treba. Omazem PK, i posle 2 sata prebacujemo fondan. Imala svam bas frku prvi put da ne padne glava jer je pepa nezgodna sa onom njuskom ali nema da mrdne.

Au svaa cast za pepu...ma valjda cu uspeti, moj meda ce biti sa slagom pa ce biti valjda i lakse, nece morati biti bas tako savrseno picnut i ravan kao za fondan....:)ako negde i promasim nesto, slag ce to resiti...
Nego da vas pitam, u vezi one mladenacke od pre neki dan...stavicu opet sliku....cime da crtam po torti ove sare.....jel to sa rojalom, onom masom sto se saraju medenjaci......i da,
sta mislite koje mere da pravim....da ima 20 kg ukupno torta......a da je visina sprata 10 cm, 4 sprata..... isekla sam malo sliku da se bolje vidi ta sara.....pa se ne vidi donji sprat koji je sav u ruzama i cvecu pa i tu ide tezina...ja mislim bar pola kg.......

69503793.jpg

jedno od razloga zašto me danima nema ovde ( osim dečijih bolesti , sistematskih pregleda , kursa , naručenih figurica ..... ) je i osmomartovska izložba torti i kolača u Somboru . Da ne gnjavim sa detaljima , bude to prilično skromno ali je humanitarnog karaktera jer ide deci iz Doma i deci sa posebnim potrebama . Bude nekih nagradica , a ja eto osvojila " specijalnu nagradu " . Temu za tortu birala moja princeza Žozefina i bila je jako zadovoljna rezultatom ...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Jao Kato!!!! Prelepa je! Mom detetu je rođendan tek u junu, a temu za tortu je već izabrala- Lalaloopsy, i već me gnjavi da počnemo da pravimo dekoracije- veli nećemo stići, čas će to. Kad vidim ovu tvoju (a vala i onu Cecinu tortu) sve se mislim da je dete možda i u pravu...

Slične teme

Back