jaca26
Početnik
- Poruka
- 41
Pozdrav,Domacice,ja jos nisam videla recept za Madjaricu u kojoj se karamelizuje secer,razlike kod Madjarice su veoma male - od recepta do recepta,skoro da su nijanse u pitanju,a kolac gde se karamelizuje secer u mleku svi zovu Karamel pita..... Cak sam ovde cini mi se,na Forumu,prvi put videla recept za KOLAC MADJARICA,(u koji takodje nema karamela),jer se u mom kraju pravi TORTA madjarica pooovelika,sa puno kora i puuuno fila,koja je jaaaako ukusnaSa ovom dacinom konstatacijom se u potpunosti slažem. Kada sam zamolila Jacu 023 da mi detaljno napiše recept, ona je to uradila, i napisala mi obe verzije fila. Ja nikada nisam kuvala u mleku, baš zato, jer to meni nije doboš.
Tako je neka nova forumašica na temi o kolačima pre neki dan napisala recept za mađaricu, i za fil se ne karamelizuje šećer. Meni isto nije mađarica ako nije u karamelisano mleko zakuvano brašno.

Eto...

meni ne smeta ni karamelizovan ni ne karamelizovan secer, obozavam sve kolace na taj fazon, sa tim koricama na izvrnutoj tepsiji....bela pita, medena,limun, madjarica.....ima ih milion vrsta a sve na slican fazon......i sve ih volem...