TORTE: recepti, saveti, ideje...

Moja današnja torta, sasvim jednostavna, obična piškota, puding vanila i banane, za porodicu sa detetom koje je teški alergik
attachment.php

Zene moje sta da radim... Kupih pre izvesnog vremena mixer od 1000w na limundu. Radio mi neko vreme i sj... se. Doduse bio je i polovan i placen nekih 6000. Posle toga neki tip, opet preko limunda prodaje isto tako veci mixer NOV! Kupim ga ja za nekih 100Eura. Kada mi je stigao a on ni N od novog. Ajd nema veze mislim se ja. Medjutim on NIJE ISPRAVAN!
Tip se ne javlja niti ima nameru da vraca pare!

Da li da kupim onaj multipraktik, mislim da se zove MUM, Boshov ili tako nesto? Zvala sam CBT i oni mi to preporucili. Mislim da je to onaj sto je o njemu svojevremeno,ako ne gresim, Princess pisala da ga je kupila. Ili da mi, opet nadjoh nekog Roberta preko kupujem prodajem, donosi nove sa garancijom Clatronik iz Madjarske, Nemacke ili odakle vec.

Ali taj sto donosi mi moze doneti tek za nekih 10ak dana. Obim posla mi se povecao a sa onim malim nemam ni vremena ni volje vise da radim. Trebala sam jos pre nove godine da krenem da radim za neke ljude oko 10ak torti za vikend, a sve odlazem. Otkacice me.

Da izdrzim jos tih 10ak dana i krenem da radim sa malim ili je ovaj boshov dobar?
Bosh ima prednost sto ga mogu platiti na cekove a za ovaj cu dati oko 160eura u kesu. Sve ce se to meni isplatiti ali...
I, znate li gde mogu da kupim one plasticne kutije za pakovanje torti za jednokratnu upotrebu? Nasla sam preko neta neke ali sam ogranicena na min kolicinu od oko 120. 150, pa i 300 kom.
A to mi je puno kesa od jednom.

Hvala...

Beli labude, ne znam o kakvim mikserima je reč, ali pazi da je planetaran, tj da se metlica okreće o oko svoje ose, tj. po celoj činiji a ne samo na jednom mestu. Ja još uvek mućkam onim običnim ručnim, ali kad budem kupovala, kupiću takav. Puno ima u ponudi da se okreće metlica samo u uspravnom položaju, pa mu moraš pomagati.
Izvinjavam se na Ja i moja srpska jezika, ali pošto ga malokoristim, izadjem iz štosa. Nadam se da sam srazumljiva. :cistinaocare:

Inače, i u životu nosim naočare, samo za one, koje se ne sećaju. z:)

Ja sam skoro pa rešila da kupim taj Bosch, jer mi se čini da je to jedino što se nudi za te pare, a da nešto vredi. Neko ko ga je isprobao (i pozvao me na kafu da vidim kako radi :) ) mi je rekao da je ok, i da je jedina mana koju je ispoljio poznata Bosch brzina, tj. sporost. Da je spor, ali da radi posao. Tako da sam mu najbliža, i verovatno ću ga pazariti u toku januara.

Ne znam na kakve kutije misliš, ali ako je to kao ona plastična zvona što se u njima prodaju smrznute torte po marketima, kucaj u Google Maratz. Kod njih je moglo da se kupuje na komade. Ako uopšte pričamo o istoj stvari.

Da domacice o tim kutijama pricam. Proguglah ali nema pod maratz nista. Moze nesto blize?
Taj boshov je sada u cbt na nekoj akciji i kosta 10999 din. Koji dinar gore dole. Mozes ga uzeti na cekove i mislim da neces ni postarinu platiti ako ti salju brzom postom. I nemas ni dinara kamate, a mozes ga uzeti i na 12 mesecnih rata.

Kakva sam sa teorijom!? Sta kazete? ;-)

Natasa oba koja sam kupila su bila planetarna. I jednom i drugom su se metlice vrtele oko ose i jos i po ciniji.
Ali dzaba skrkah tolike pare kada se samo nasekirah i nista ne uradih.

Hvala...

Poslednja izmena:
Da domacice o tim kutijama pricam. Proguglah ali nema pod maratz nista. Moze nesto blize?
Taj boshov je sada u cbt na nekoj akciji i kosta 10999 din. Koji dinar gore dole. Mozes ga uzeti na cekove i mislim da neces ni postarinu platiti ako ti salju brzom postom. I nemas ni dinara kamate, a mozes ga uzeti i na 12 mesecnih rata.

Kakva sam sa teorijom!? Sta kazete? ;-)

Natasa oba koja sam kupila su bila planetarna. I jednom i drugom su se metlice vrtele oko ose i jos i po ciniji.
Ali dzaba skrkah tolike pare kada se samo nasekirah i nista ne uradih.

Hvala...

http://www.maratz.rs/

Da se pohvalim, setim se neki dan kako je Zd hvalila pusla kore od kindera i probam da napravim takve sa dodatkom griza, odusevljena sam....svakom bih preporucila da proba, ja od sad obavezno pravim tako, ne menjam vise, divna je,
do sada mi je uvek bila nekako mljeckava unutra i vlazna, a sad je tako divna cvrsta, kompaktna a kad zagrizem mmmmmm, savrsenstvo.....

Ja nisam uspela pronaci gde je tacno objasnjenje sta kako i koliko a nasla sam jedan post gde spominjes da se ubacuje tri kasike griza gde izmedju ostalog kazes i cuvenu recenicu, "da je nema ja bih je rodila", misleci na Jacu :)
tako da sam ja pravila koru za kinder po receptu dace 011 i samo ubacila tri kasike griza i odusevljena sam....

Slične teme

Back