TORTE: recepti, saveti, ideje...

Tzunami iscrtas konture cokoladom i popunjavas slagom sa sitnim zvezdastim nastavkom u bojama koje su na slici....ja precrtam sliku na papir, izrezem po konturama, stavim na tortu premazanu slagom i po ivici papira vucem cackalicu...unutrasnje crtam rucno, kad zavrsim onda predjem cokoladom, ostavim da se malo stegne i popunjavam slagom....nije neka mudrost velika ali treba dosta vremena, i ledja ubise z:lol:

Hvala na savetima pa vi ste ovde svi divni ,ja kao amater svaki dan naucim nesto novo sto mi svaku novu tortu olaksaz:lol:

Ja sam se pre nervirala kada vidim da mi kradu slike. A sada mi sve jedno. Jedna je cak moje pilice stavila kao profilu sliku. Mislim ako njih nije sramota... A ipak najvise volim kada vidim da uzmu moju ideju za torte. A takvih ima sve vise. Bas malo pre vidimo novu kopiju, a moje dete pita, sto mi toliko kradu ideje. Pa verovatno nisu lose. Mislim, da ne zvucim narcisoidno. Ali ja mislim da je bolje smisliti i napraviti nesto svoje, nego kopirati, tudje je ipak tudje.

Da se razumemo, kradja i prisvajanje tudjih slika je dno! I o tome ne treba ni raspravljati, to je jasno. Ali koriscenje tudjih ideja, o tome se vec da diskutovati. Evo npr ja ne volim kad mi musterija donese sliku i kaze da hoce bas takvu...i onda ja krenem sa onim : a sta mislite da umesto ovoga stavimo ovo, a da ubacimo jos ovo...A one ce : ne ne ne ...hocu bas ovakvu. I sta onda ja da radim?? Da je odbijem? Naravno, najvise volm kad mi se daju odresene ruke na neku zadatu temu i obicno takve torte budu i najbolje. Ja licno imam problem sa kopiranjem, uvek mi je original bolji od moje kopije, i nikad nisam z adovoljna!

Nisam se dobro izrazila. Ja ne umem da iskopiram tortu sa slike u potpunosti. Prosto, ne umem. Uvek se znatno razlikuje od originala. Moje subjektivno mišljenje je da je razlika u moju korist. :)

Letos, jedna forumašica sa pdf Žene slavila detetu prvi rođendan. Ja kada sam videla tortu, "prepoznam" autora, i pitam je da li je naručila tu gde ja mislim da jeste. Ona kaže htela je, ali je ta žena bila na odmoru, pa je ona naručila na drugom mestu, s tim što je pokazala sliku od ove što je na odmoru. Ja nisam mogla da verujem. Figurica je bila identična, boje na torti su bile identične. Torta nije ličila - torta je bila ista kao sa slike. :eek: Za mene je to potpuno nezamislivo. Ja tako ne umem, i tačka.

Nesto i od mene
moskva, poklon torta, ujna pravila svom malom decaku iz subotice :)

attachment.php

i jedna mini, coko torta

attachment.php

Ja orahe i lešnike još nisam kupovala ove godine, a da mi treba, kod mene su 800 din/kg. Čokoladu kupujem onu austrijsku crvenu i plaćam 500 din/kg. Sa puterom ne radim, što na cenu mojih torti niko ni ne očekuje, niti ovde iko pravi torte sa puterom, a margarin kod mene u prodavnici plaćam 70 din. Vidim da je u Rodi dijavit na akciji 53 dinara, pa ako dobijem sutra ček, verovatno ću svratiti do Rode, jer ću biti u prolazu.

Zenice ja imam stalno problema sa filom kuvanim na pari, zumaca i secer. Kad se po meni ukuva, ja dodam margarin u hladno i onda kao premazujem kore. Fil uvek izviruje iz obruca, a kad skinem obruc i posle 20h mi fil popusta po ivicama i onako se namreska, ako me razumete. Ne znam gde gresim, pravila bih cesce te torte sa tim filom jer su ukusna ali ne smem da rizikujem. Posto imam jednu moju izmisljenu tortu kojom se svi odusevljavaju a ide taj fil, gotovo uvek sam primorana da u njega dodam mlevene plazme, i kada se torta malo stegnem oblozim je celu tankim slojem mlevene plazme, fante, margarina i prah secera. Preukusna je jer se slazu ukusi ali mene to izjeda, uzasno brinem da se negde fondan ne namreska i slicno.

Slične teme

Back