TORTE: recepti, saveti, ideje...

Zene meni bi trebao hitno jedan savet,musterija zeli tortu sa slagom za deciji rodjendan ali da bude Bumba klovn na torti ,pa sam mislila ovako nesto da uradim
bumba torta.jpeg
,da torta bude sa slagom a samo slika klovna od fondana ,pa me zanima da li ce se slika istopiti ako je stavim na slag umucen mlekom ,a ne vodom i da li uopste postoji tako neka varijanta kombinacija slag -fondan a da se ne otopi ? Hvala

Zene meni bi trebao hitno jedan savet,musterija zeli tortu sa slagom za deciji rodjendan ali da bude Bumba klovn na torti ,pa sam mislila ovako nesto da uradim Pogledajte prilog 264521 ,da torta bude sa slagom a samo slika klovna od fondana ,pa me zanima da li ce se slika istopiti ako je stavim na slag umucen mlekom ,a ne vodom i da li uopste postoji tako neka varijanta kombinacija slag -fondan a da se ne otopi ? Hvala

Ne znam sta ce ti ove iskusnije od mene savetovati, ali ja iz iskustva svog mogu reci da sam radila sliku od fondana na slagu, fondan je bio deblji i duuugo susen...i da, stavila sam sliku na slag neposredno pre isporuke,...

Ne znam sta ce ti ove iskusnije od mene savetovati, ali ja iz iskustva svog mogu reci da sam radila sliku od fondana na slagu, fondan je bio deblji i duuugo susen...i da, stavila sam sliku na slag neposredno pre isporuke,...
Ja sam isto to radila... s tim što nisam imala vremena da sušim sliku i takođe sam je stavila pred isporuku...
Druga varijanta ti je da deo torte na koji ide slika ne premažeš šlagom već nekim filom ili buter - kremom pa da fondan ne bude u dodiru sa šlagom.
treća je da isečeš koru po dimenzijama slike i staviš je ispod fondana (možeš i na šlag)

JOJ, donese mi mlada figurice MLADENACA Barvallove, visoke ubilo se...
E sada se ja pitam kada se takve figurice stavljaju na tortu, jer do sada nisma nikada radila sa kupovnim, valjda ce se zalijepiti klasicno ljepkom kao i svoje moje figurice kada stavljam na tortu. I toliko su visoki da ce mi zauzeti mjesta u frizideru jos za dvije policu, a mlada neka sa pozamasnom pozadinom a strukic uzak... valjda ce to tako nezgrapnmo stajati na torti do restorana, jer oni hoce da smai dodju po nju?!
Ili kakva je inace praxa sa mladencima, posebno mi nije jasno kako se radi sa onim plasiticnim, mislim kako se oni pricvrste? Da li kada se doveze torta pred samo iznosenje u salu i onda se samo oni stave gore, ili puter kremom???

Ja sam bas neki dan stavljala mini na slag, napravila sliku 2 dana ranije, uvece stavila sliku na slag (citaj 2 u jutro :) ) isporucena sutra oko podneva, gledala sam slike posle na fb, i popodne na proslavi rodjusa torta je bila i dalje besprekorna.....tako sam vec par puta....nisam mazala ni buter ni nista, samo direkt na slag, pravila sam tako i za nas i tek posle 2-3 dana pocne blago da se topi, jedino na sta pazim je da crna i crvena bas ne dodiruju slag.......

JOJ, donese mi mlada figurice MLADENACA Barvallove, visoke ubilo se...
E sada se ja pitam kada se takve figurice stavljaju na tortu, jer do sada nisma nikada radila sa kupovnim, valjda ce se zalijepiti klasicno ljepkom kao i svoje moje figurice kada stavljam na tortu. I toliko su visoki da ce mi zauzeti mjesta u frizideru jos za dvije policu, a mlada neka sa pozamasnom pozadinom a strukic uzak... valjda ce to tako nezgrapnmo stajati na torti do restorana, jer oni hoce da smai dodju po nju?!
Ili kakva je inace praxa sa mladencima, posebno mi nije jasno kako se radi sa onim plasiticnim, mislim kako se oni pricvrste? Da li kada se doveze torta pred samo iznosenje u salu i onda se samo oni stave gore, ili puter kremom???
Ja i plasticne i obicne ladence lepim sa rastopljenim fondanom,i vozim ih takve u restoran,neke i po 40km,i hvala bogu do sad su uvijek stigli bez problema.

Reko da uzmem jos neke pare pre smaka sveta, mozda mi zatreba :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::
attachment.php

Torta je divna ,ali meni treba neki savet kako to vi radite ,trebala bih svadbenu tortu koja ce izgledati slicno jedna na drugu ce ici da dostavim na udaljenost od 200 km pa ako ima neko savet kako najbezbednije da to uradim,u kakvim kutijama se prenosi i da li se zavrsena transportuje ili odvojeno pa se na licu mesta sklapa :-) hvala

U takvim slucajevima samo odvojeno transportovati, sve pripremiti kod kuce kako ne bi bilo dosta posla na adresi i bez brige. Inace ja nikada nisam stavljala tortu na tortu bez skrivenih stubica i tacni. Kada se dobro ohladi i stegne nema mrdanja, i naravno cvrsce torte, cokoladirane :)

Slične teme

Back