TORTE: recepti, saveti, ideje...

Smeh izvini :cmok2: trebalo je pisati " po onom klasicnom stefanelli receptu" ali sam zurila pa sam valjda nekako preskocila....znam za memematiku :) a i nasa draga Daca su mi je pomogla i objasnila kako da smanjim i povecam mere u zaisnosti od povrsine pleha i jos jednom joj hvala na tome :zag:
nego prvi put je pravim cetvrtastu a sa tom merom jaja kore su mi bile bas lepe tanke a eto o filu nisam razmisljala dok nisam pocela da filujem tortu, ma nije ni ovako lose al sad za sledeci put znam pa cu ipak povecati meru.....I definitivno moram kupiti neku manju cetvrtastu tepsiju od ove 33*23
Sve je OK... malo smo se našalili, a najvažnije je, ipak, da si ti rešila problem. I naučila kako da izračunaš površinu ;).
Uzgred, i ako to nije tema, "Moskva šnit" u hotelu "Moskva" (odakle recept i potiče,što će reći da bi to trebalo da je "klasika") uopšte nema šlag... verovatno ima pavlake u filu, ali se ne vidi. I završni "sloj" je sa listićima badema...
Ko ne veruje, neka proveri ;).

evo malo tortica ...

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php
Nije valjda da si već počela da praviš torte.Super su.

Poslednja izmena od moderatora:
meni je ovaj dvorac pre pre savrsen :) samo ga gledam :D, kato odusevila si me.....Ja vec duze vreme imam ideju da pravim svojoj devojcici za drugi rodjendan dvorac, ali mi je problem sto mi ne treba na dva sprata (muzu je dan ranije rodjendan, a dva dana pre toga i ng pa ce biti i kolaca i torti ) a ovaj je tako lep i to jos na jedan sprat....

Sta treba raditi s bananama kad se stavljaju u tortu da ne potamne. pravim tortu gde ce krem biti od vanile, a kolutovi banane i ananas iz konzerve ide preko fila, pa se bojim da mi te banane ne potamne.
Evo ja dans filujem 2 torte sa bananama pored zeliranih jagoda i obavezno kada iz nasjecem na kolutove pokapam sokom od limuna. DOk su kod mene ne potamne, kada se torta sijece one unutra nisu tamne, samo onaj dio koji je ostao zasjecen, tu ce potamniti. Naravno ako uopste ostane torte nakon slavlja za sutradan :zper:

Evo ja dans filujem 2 torte sa bananama pored zeliranih jagoda i obavezno kada iz nasjecem na kolutove pokapam sokom od limuna. DOk su kod mene ne potamne, kada se torta sijece one unutra nisu tamne, samo onaj dio koji je ostao zasjecen, tu ce potamniti. Naravno ako uopste ostane torte nakon slavlja za sutradan :zper:

A za kad su ti te torte sto danas filujes? I hvala ti na odgovoru, brzom:D

Slične teme

Back