TORTE: recepti, saveti, ideje...

i jos jedna tura
attachment.php

attachment.php

attachment.php

hvala daco puno na odgovoru..ja sam 3d pravila onaj kamionet iz serije mucki od cokoladne tj zoje a za auto nodijev posto ima tih nekih oblina ne znam koliko bi mi otpalo.al ne bi bilo steta posto moj najstariji sin obozava reformu.na srecu musterija je odustala od torte u obliku auta nego hoce samp figuricu

Pozdrav svima,vec duze vreme pratim ovaj forum i moram priznati da puno ucim od vas.Ja sam na pocetku ovog posla i imam jos mnogo pitanja i da ucim vezano za ovaj posao,iskreno,kada vidim vase umece smrzem se!Nadam se da cu ovde i dalje pronalaziti adekvatne odgovore na brojna pitanja i da me primate u vasu veselu druzinu!

juče sam pravila doboš tortu,za jednu koru sam stavila 2 jaja,2 kaš.šećera i 2 kaš. brašna.al su mi kore ispale nešto žilave,e sad neznam možda sam trebala prvo umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati žumanca pa brašno.

Dva belanca sa kašikom šećera . dva žumanca sa kašikom šečera i kašikom brašna . polako sve spojiš i dok spajsš dodaj kašiku brašna . ja odjednom radim sa osam jaja u bude mi u zavisnosti od veličine 8-10 kora . pečem na 200 .

Prekjuce sam jela neku belu rozen tortu! Odusevljena sam ukusom. Znam samo da ide veliko pakovanje kora od 850 ili 950 gr.
da ima puno fila, iskoriste se sve kore i u taj fil ide kisela pavlaka.
Imate li ideju sta bi to moglo biti?

Trazila sam na googlu ali se sve plasim da to nije to. Nasla sam neki ali ide i zuti fil i beli ali tamo je sve bilo belo.

Zena koja je pravila tortu nema vremena da mi da recept napisace mi ga pa ce mi poslati. Mozda mi nekada i kaze ;-)

Pozdravljam vas puno i mozda bi je mogla doneti na sajam da je zajedno probamo...

Prekjuce sam jela neku belu rozen tortu! Odusevljena sam ukusom. Znam samo da ide veliko pakovanje kora od 850 ili 950 gr.
da ima puno fila, iskoriste se sve kore i u taj fil ide kisela pavlaka.
Imate li ideju sta bi to moglo biti?

Trazila sam na googlu ali se sve plasim da to nije to. Nasla sam neki ali ide i zuti fil i beli ali tamo je sve bilo belo.

Zena koja je pravila tortu nema vremena da mi da recept napisace mi ga pa ce mi poslati. Mozda mi nekada i kaze ;-)

Pozdravljam vas puno i mozda bi je mogla doneti na sajam da je zajedno probamo...
БЕЛА РОЗЕН ТОРТА
Састојци:
~ паковање кора за розен торту
~ 1л млека
~ 3 кесице пудинга од ваниле
~ 250г путера
~ 15 кашика шећера
~ 200г шећера у праху
~ 500г праха за шлаг
~ 3,5дл минералне воде
~ 1 чаша киселе павлаке
~ 100г беле "Милка" чоколаде
Припрема:
Од литра млека одвојте количину довољну да размутите прах за пудинг, а у остатак додајте 15 кашика шећера, па пудинг скувајте на уобичајен начин. Оставите да се добро охлади. С времена на време промешајте, како се не би створила корица на врху.
У једној посуди умутите путер и шећер у праху, а у другој шлаг са 2дл хладне минералне воде .
У охлађен пудинг додајте путер умућен са шећром у праху и добро сједините. Затим додајте умућен шлаг мешајући варјачом (масе има доста, тако да вам је потребна већа чинија), онда павлаку и на крају изрендану белу чоколаду. Овом смесом филовати корице.
Tortu ukrasiti šlagom.
Ja sam je davno pravila,ali sam stavljala 2,5 Milke

Slične teme

Back