TORTE: recepti, saveti, ideje...

ZD sad i mene zanima ta tvoja cvetna livada, bas bih je isprobala....
u receptu kazes tri kore a kod tebe je sest, a vidim na slici da je slag sa obe strane sto znaci da si presekla na pola pa poduplala u visinu, jel inace sa tri kore bude niska kad ti tako radis? I da, u kom plehu je pravis i koliko bude teska?

Poslednja izmena:
Evo, konačno sam uspela da objavim sve PROŠLOGODIŠNJE slike :rumenko: Sad samo još letošnje da počnem da sređujem... :zcepanje:

mx.jpg

fcb.jpg

s1.jpg
sneguljcica.jpg

f1.jpg

k1.jpg

Pazi ovako. Ja dok sam pekla tri kore, bila mi je očajno niska. Ja prosto ne umem da ispečem debele kore od belanaca. Moja komšinica je pravi po mom receptu, sa tri kore, i bude joj duplo viša nego meni. :( Ja je pravim od 18 belanaca u pravougaonom plehu 23x33cm, pečem od te mase 6 kora, ali na jedno belance dodam 20g šećera i 20g oraha. Tako napravljena, dekorisana šlagom bude malo teža od 3,5kg. Ona od pre neki dan, što spolja liči na milka čokoladu je bila teška ravno 4kg sa fondanom.

ZD sad i mene zanima ta tvoja cvetna livada, bas bih je isprobala....
u receptu kazes tri kore a kod tebe je sest, a vidim na slici da je slag sa obe strane sto znaci da si presekla na pola pa poduplala u visinu, jel inace sa tri kore bude niska kad ti tako radis? I da, u kom plehu je pravis i koliko bude teska?

Ja sam pravila tu po ZD receptu..okruglu..precnik 28 cm ..sa 3 kore i bila je oko 9-10 cm visoka...
pravila sam je vise puta i svima se bas svidja..:super:

attachment.php

cvetna livada..

Poslednja izmena:
pa ne kaže ništa, vidim ja. Njena svaka kora je kao moje dve. Taman kada ja imam 6 kora, to su njene 3. Evo vidiš šta goricakaže. Peče 3 kore R=28cm i bude joj 10 - ak cm. Ja sam juče pekla 7 kora R=26cm i bila je te visine. U tim mojim korama je fora.
Pa hajde da saznamo kako ih one peku, tempe ratura, ili sta li je.
Kako se pricalo nedavno o moskvi, 100% je u tome fazon

Pa ja neću da otkrivam fazon. Meni su moje super sa tako tankim korama. Ne bih ih podebljala.

Ja imam problem druge vrste. Sinoć mi se javi žena, za sutra joj treba torta. Da bude štrumf, ne nacrtan, nego kao cela torta. Takvu sam pravila štrumfetu, ali od plazme. A ovo je kidi. I sada, kuma mi uveličala sliku na A3 format, ja skuvala fir ispekla kore, i kada sam je nafilovala, ona visoka 10cm. :dash: :dash: :dash: Uopšte ne znam na šta će to da liči kada budem išlagirala. :sad2: A da fora bude veća, za subotu imam takvu štrumfetu, da bude švaler torta, a ja sada nisam pametna ni koju meru da radim, ni ništa.

Pa ja neću da otkrivam fazon. Meni su moje super sa tako tankim korama. Ne bih ih podebljala.

Ja imam problem druge vrste. Sinoć mi se javi žena, za sutra joj treba torta. Da bude štrumf, ne nacrtan, nego kao cela torta. Takvu sam pravila štrumfetu, ali od plazme. A ovo je kidi. I sada, kuma mi uveličala sliku na A3 format, ja skuvala fir ispekla kore, i kada sam je nafilovala, ona visoka 10cm. :dash: :dash: :dash: Uopšte ne znam na šta će to da liči kada budem išlagirala. :sad2: A da fora bude veća, za subotu imam takvu štrumfetu, da bude švaler torta, a ja sada nisam pametna ni koju meru da radim, ni ništa.
Nasla sam ovo na netu,ako moze da vam pomogne.pozdrav.
strumf.jpg

Poslednja izmena:
moram da pitam ovde,ne zamerite,ne znam dal cu dobiti odgovor na korisnim adresama,ovde je prometnije...pomagajte drage moje,treba da radim tortu u obliku nodijevog auta,ima li gde neki link za nju?i da li moze reforma?torta treba da bude 4kg,jel da pravim duplu meru,ne znam koliko se odbacuje prilikom oblikovanja auta?

moram da pitam ovde,ne zamerite,ne znam dal cu dobiti odgovor na korisnim adresama,ovde je prometnije...pomagajte drage moje,treba da radim tortu u obliku nodijevog auta,ima li gde neki link za nju?i da li moze reforma?torta treba da bude 4kg,jel da pravim duplu meru,ne znam koliko se odbacuje prilikom oblikovanja auta?

Ne znam po kojoj mjeri si mislila uopste da je pravis, a naravno da moze reforma, ona je idealna za oblikovanje jer je EXTRA cvrsta. Ja tu nista ne bih odbacivala, nego bih kore pekla klasicno u cetvrtastom plehu i onda filovala, sjeckala dok ne dobijem taj oblik, tako radim sa svakom tortom koja mora da bude 3D a da nije plazma. Ja sam za jednu mladenacku pravila od 30 jaja za dimenzije 30x30cm, to je bila malo povecana ona Ciletova ili ZD kako god hoces jer koliko se sjecam da su po mjerama slicni recepti.

Slične teme

Back