TORTE: recepti, saveti, ideje...

Pitanje za one koje su hvalile podmazivanje pleha samo margarinom: premazuje li se u bas, bas debelom sloju? Ja sam probala sa jednom korom za dobosku, onako osrednje namazala i jedva sam izvadila koru!:rumenko:

Danas sam te se setila, pa evo slike.

Namazani plehovi

34xoz1y.jpg

i posle pečenja

2pqrhus.jpg

Probala sam i to, al kad sam podigla sliku pola slaga je ostalo na njoj.:( Probala sam da premazem sliku i uljem, i vodom al nista... svaki put ostane pola slaga na njoj. Uhhh:sad2::sad2:

Ja bas nisam neki veliki strucnjak samo sam jednu tortu tom tehnikom napravila ,ali da ti pomognem ako mogu.To sto ostane slag na papiru nema veze i tako posle gore pokrivas obojenim slagom.Ja sam izrezala konture stavila na tortu premazanu slagom i cackalicom iscrtala konture (zaboravila sam da kazem da sam isekla 2 slike),onda uzmes drugu ,posto je prva prljava od slage i iseces po unutrasnjim linijama (jedno po jedno) i polako iscrtas unutrasnje linije.Posle toga cokoladom predjes preko svih tih linija i na kraju popunis obojenim slagom.Komplikovanije je objasniti nego uraditi.Jedini problem je sto prilicno dugo traje i pipavo je.Ako hoces pogledaj u mom albumu miki mausa ,nije perfektan, ja sam pocetnik i sa slagom bas nemam mnogo iskustva,ali mislim da mi nije lose ispao.

hvala.......fil me potsjetio na fil od nestle torte koju sam skoro pravila ,kore su bile odlicne sa smokvama,urmama i sjeckanim orasima ali fil jojjjjjjjjjj,zumanjki na pari ,brasno i mleko posebno i posle sve zajedno se mjesa i unutra maslac ....bilo je prefino ali je bilo meko meko ,teklo je skoro .....bila sam ljuta:dash: i rekla da takav fil vise ama bas nikad vise ne pravim ,ali kad ono gledam da se ovaj tvoj recept cesto ovdje spominje i izgleda super na slici koju si postavila i gledam opet zumanjki i kuhanje na pari :sad2:i pravo me prosla volja hahaha i zato sam i pisala da pitam kako ide ...
Žao mi je ako kasnim, ali...Ne posebno. Sve zajedno izmutim mikserom i skuvam u mikrotalasnoj.

Slične teme

Back