TORTE: recepti, saveti, ideje...

I ja bih rekla da je slag, al sto da ne, moze to i fondanom, ovaj cupavi deo na presu za luk ako nemas pistolj za fondan...samo nek ti bude malo meksi fondan, jeste da ce trajati dugo lepljenje i istiskanje, al sta se moze....a za haljinicu lepo savijes tako fondan i napravis dve masnice...

torta je slag,prvo je izmazi slagom celu pa kad se stegne obelezi delove cackalicom kreni u bockanje,a torte anci sam jela prosle nedelje na svadbi i ono sto sam probala je bilo lepo,dve vocne sasvim korektne,nisam imala zamerki a trazila sam ih ko i svaka od nas kad se nadje pred tudjom tortom:):):)

evo i mojih velikih ...

attachment.php

attachment.php

Meni treba pomoć............treba da pravim doboš tortu 25*35 pa nemam predstavu od koliko jaja da pečem koricu a od koliko da kuvam fil???
Svaki savet je dobro došao jer je nikad nisam pravila.....samo sam onaj "šećerni poklopac" probala da uradim i nije bilo loše.....

Meni treba pomoć............treba da pravim doboš tortu 25*35 pa nemam predstavu od koliko jaja da pečem koricu a od koliko da kuvam fil???
Svaki savet je dobro došao jer je nikad nisam pravila.....samo sam onaj "šećerni poklopac" probala da uradim i nije bilo loše.....

Pa ako radis prema onom Jacinom receptu, kod nje pise da su 2 jaja za koru od unutrasnja dimenzija pleha 28x33cm, pece se 8 kora,z naci ukupno smjesa od 16 jaja. Ja po toj mjeri pravim u kalup 28cm okrugli ili u pravougli 23x33cm, ne umijem vise i tanje da ih rasporedim i ispecem.
Po meni ako i ole malo veci kalup treba kao tebi onda bi uzela 20 jaja za kore, pa da ispeces i koju vise koricu, ne smeta nafilovaces ti to
Sto se fila tice, u istom receptu je 10 jaja, pa sad, eto na nekih 12 da povecas i ja mislim d abi to bilo to.
Javnuce se ZD ili Nata, one cesce prave dobosicu i imaju vise iskustva

Hvala Vam puno na odgovorima.
Zena se predomislila i trebam je ukrasavati slagom. Jer je u prvoj varijant htela iskljucivo fondan. Kako to da izvedem? Mislim koji mi nastavak treba jer zena hoce sa bude sa tim resicama?
Znam da ima da se kupe kojekakvi nastavci za spric ja imam nesto malo onih koji stvarno vrede.

Sta da narucujem? I gde?

Hvala unapred... ;-)

Jel pravio neko ferero rosher tortu, imate li neki dobar i proveren recept..da moze pod fondan....nasla sam na netu recept od Pote i tamo ide ganache krema odgore pa se bojim ako nju ne stavim da to nece biti to...ili mozda da je stavim na svaku koru po malo pre fila....ili hm, pomesati sa filom...:think:
ja bi ganache stalila na svaku koru malo pre fila bas kao sto si i ti u prvi mah pomislila, ne buh ga mesala sa filom.

Pa znam ,bas zbog toga sam i pitala jel ima neko neku da je vec pravio po ovim dimenzijama ,da ne racunam slaba sam sa matematikom :-)

A koju tortu bi ti pravila? Jer vecinom su recepti bas za taj p[recnik, ali je to visina oko 8cm, sem milke, ona je niza malo.
Moskva, Zoja, coko-nugat, svaler, kinder, sve je to oko 4kg dekorisano sa fondanom u tom precniku, a ako ti treba za 1/2 vece, to znaci da ces i praviti 1,5 mjeru i kora i fila

A koju tortu bi ti pravila? Jer vecinom su recepti bas za taj p[recnik, ali je to visina oko 8cm, sem milke, ona je niza malo.
Moskva, Zoja, coko-nugat, svaler, kinder, sve je to oko 4kg dekorisano sa fondanom u tom precniku, a ako ti treba za 1/2 vece, to znaci da ces i praviti 1,5 mjeru i kora i fila
Hvala Daco Su uvek si tu kad treba pomoc ,mislila sam Zoju ,posto musterija nije rekla kakav ce ukus i tako sam nesto i racunala da pravim meru ipo :-)

Slične teme

Back